NUFFNANG

Saturday, December 12, 2009

last day at TDJ..

ari terakhir aku kat opis...
perasaan?
ntah....
ok2 jek..
cumer rase terkilan sket jek..
tp, lantak la..
kalo asik pk psl org lain jek,
kiter tak kemana...
so. live must go on..
idup utk diri sendiri..
bkn utk og lain...
sbb terlalu byk pk psl org lain,
aku jd cm skang ni..
some says, bodo..

takmo jd bodo lg...
esok mula idop baru..
bye2 sume kenangan...
aku nak mula idup br yg lebiy baik...
buang sume yg takde kepentingan....
horeeyyyy!!

Friday, December 11, 2009

hari itu dlm sejarah

12/03/2001-
hari pertama aku mula bekerja kat company aku skng nie...
mase tu cume aku sorang jek pompuan..
2 org atas2 tu lelaki..
sorang tu branch manager (bm).. sorang tu aku tak tau lak ape post dier..
tp dua2 pon otai company la..

mula kat situ, aku belajar calculation, attend client n mcm2 lg..
act, aku dulu seorg yg pemalu sgt2..
tp biler keje camni tak bole malu... sbb kiter kene ckp2 ngn client..
so, mase wat aku belajar.. satu per satu....

3bln pastu masuk click pertama.. pompuan jugak...
time tu 2 laki 2 pompuan...
bm aku agak skema sket berbanding ngn yg sorang lg tu..
maklumlah org kepercayaan big boss..

6 bln pastu masuk lagi sorang click pompuan..
bm ttp ade, cume yg sorang tu dah kene wat keje luar
so, tinggal la 3 bunga 1 kumbang skema.. hehehe...
bm aku tu kdg2 bengang ngn aku...
maklumla aku ni degil.. menjwb.. biase lah, time tu muda... huhu

lupe lak nak ckp psl big boss aku...
big boss jarang dtg opis sbb ade bm yg jg opis ni..
ktorg pon jarang jumpe big boss la..
kalo dier dtg pon, aku tunduk jek.. takut beb...

mcm2 citer best, lawak, sakit ati, nyampah jadi kat situ..
sampai la bm aku resign...
sian dier, lamer berkhidmat tp resign gak akhirnye..
after resign, big boss take over opis tu...
tp mase tu we all pon dah berpengalaman..
so dier cume monitor dr kejauhan...
kami bergembira la, maklum xde yg dok perati ari2.. :)

lupe lak nak citer lagi, selain opis aku..
boss ade lg 4 opis lain... sumer wat keje2 yg samer la...
1 kat desajaya(dj) mula2 kat saner ade 3 org gadis...
tp skang tggl 2 jek.. 1 gadis, 1 dah tak gadis lg.. huhuhu...
1 branch lg kat ulutiram(ut) kat saner ade sorang yg jg...
lemah lembut bdknye.. hehe
kat bandar baru uda (bbu) pun ade
tp kat saner gadis2 nye bertukar ganti.. ntah lahhh...
dulu ade 1 lg kat permas jaya(pj)
ade 2 gadis yg jaga(now dah tak gadis lg)
tp opis tu dah tutup atas sebab yg tak d ketahui...
owhh yerk, dulu ade lagi 1 kat puteri wangsa.. pun dah tutup gak...

erm, citer psl big boss pulak...
after bm resign, big boss ade la dtg opis utk collect doc n collection..
so dr situ, kire ade gak lah communication between aku ngn boss..
boss ader ramai anak, kebanyakan sumer pandai2...
pandai boss didik anak.. huhu...

erm, ape lg nak citer erk...
pasal company?
ok2, ompany aku ni merupakan agen general insurans..
ade gak wat keje2 berkaitan jpj..
camtu la..
mls nak citer pnjang2 psl company...

now, sumer still samer jugak...
yg tak samer, aku je nak angkat kaki...
apepun, aku cume nak ucapkan terima kasih kat big boss..
sbb bg aku peluang keje ngn dier...
so far, dia ngan aku ok jek..
seingat aku, dier tak la penah mrh2 aku sesuka ati...
biler aku anta surat resign pon, dier ok jek..
sempat bg peluang aku pk btl2...
thnks a lot boss...

tu je kot, aku nak citer..
erm, oh ye.. mlm nie click aku dr desa jaya nak ajak aku kuar mkn..
hehe, ade jugak yg nak ajak kuar...
thnks noor n zana....

last but not least,
buat click2 yg lain.. ( kalo dorang bc la blog aku nie)
well, kdg kiter dkt, tp sebenarnye kiter jauh..
so, kat sini nak amik peluang utk,
minta jutaan maaf kalo ade salah dan silap selama kiter keje bersama..
kalo ade utang piutang yg terlupe atau tak perasan, sila bgtau..
mungkin aku bukan kwn or click terbaik utk kalian... i'm sorry...

sampai sini coretan panjang lg berjela...
sesungguhnye, aku sgt2 bersyukur dengan ketentuan tuhan..

hari-hari terakhir....

hari2 terakhir aku kat opis ni...
erm.. biase jek...
agak bz sbb nak menyetelkan keje2 tertunggak...
hope takde lg balance2 keje yg akan menyusahkan click yg lain...
ari nie friday, esok saturday..
esok adelah ari terakhir aku kat sini...

8 thn 9bln aku bertapak kt sini
mcm2 rase yg aku dah rase..
terlalu byk pengalaman yg aku timba..

mcm maner agaknye esk yek...
saat aku langkah kaki keluar dr opis nie..
keluar dr sarang yg lamer aku duduki...

arghhh...
aku tetiber blur...
aku tetibe kosong....
tak tau ape yg aku nak sampaikan skang...
erm... ntah lahhh

Wednesday, December 9, 2009

GiLer RinDu!!!

halllu kengkwn....
giler rindu nak nak tulis blog...
giler rindu nak baca blog kenkwn sumer...
giler rindu nak komen blog kalian...
giler rindu nak sembang2 ngn korang....
rindu giler arhhh....

sy kat sini sihat Alhamdulillah...
masih mampu berkate2..
masih mampu bekerja....
masih mampu gelak guling2...
masih mampu wat ape yg sy selalu buat...
Alhamdulillah......

erm, mungkin ini minggu terakhir sy bekerja di sini....
sbb dah anta surat resign hari isnin lps....
sediy mmg sediy...
nanges dah tentu nanges...
8 thn bkn jangka masa pendek...
kalo kawen, dah beranak pinak....
tapi, mungkin rezeki d sini takat tu sajer....

idop mesti terus...
suke tak suker, trus pandang dpn...
moga ade yg terbaik tgh tggu kat dpn tu...

buat semua kawan2, bloggers, followers n readers...
tolong doakan terbaik utk sy...
tolong berikan kater2 pencetus semangat utk sy....
ape yg sy perlukan skrang,
sokongan dr sumer yg kenal diri ini...

biler sampai mase akan sy bgtau tapak baru saya d maner...
sbb sumer blm berakhir kerana ia baru bermula...
salam sayang buat semua..

Friday, December 4, 2009

susah jugak menjadi aku

entry hari ini agak mendung...
semendung langit kat p.gudang...

spttnye aku happy..
pttnye aku gembira...
tp....
ssh nye menjadi aku...
salah aku ka??
silap aku ka??
aku tak mintak jd camni...
tuhan yg bagi...
aku bersyukur...
sgt2 bersyukur.....

tiber2 dia dtg..
dlm situasi yg aku sendiri blm bersedia...
tp, tuhan itu adil...
ade hikmah d sebalik sumer ini...
kalo ko benci aku.. aku redha..
kalo ko muak ngn aku.. aku pasrah...

aku berserah pada tuhan..
sbb dier tau terbaik utk aku dan kamu...

Thursday, December 3, 2009

update-update..

lame tak update blog.. sgt la bz nye...
sgt la takde mase nye...
blog kwn2 pon tak sempat sy nak komen..
sorry sgt2...
byk mende yg jd tp tak sempat update..
tgk la ari sabtu nti..
kalo sempat akan sy cerita...
byk nak bgtau.....
arghhh....

Thursday, November 26, 2009

selamat aidiladha

buat semua, kwn2, follower, bloggers n readers...

sy ucapkan,
selamat hari raya aidiladha...
berhati2 d jalanraye
jumpe kalian lepas raye nti okeh...
jg diri...


p/s : kpd kwn2 blogger, sorry tak komen blog kalian.. sgt bz skang nie... nak upload blog pon tak sompek... hehehe...

Monday, November 23, 2009

ari tu kelip2, arini??

yeap.. ari tu sy d hantui ngn perasaan debuk2 sbb mate kiri dok lip lap...
tak lamer lepas tu, sy tau jawapan penyebab mate lap lip tu...
skang haruslah rase lege sbb mata suda kembali normal.. weee~~

tp...........
tetibe sedang bersuke ria melayan kebun d fb...
telinga belah kiri berdesing pulak..
kater org tue2 kiter nak dgr berita tak baek...
isk..isk... udah2 le.. cukup2 laa.....
xmo caye.. xmo caye..**geleng2 pale**

my weekend

happy monday...
erm.. sangat la bosan ari nie kan...
tp semalam ari ahad... seronok...
sbb, cuti laa....
spent mase ngn family..best2..

gerak blk kg ari sabtu...
sajer gerak lewat sket sbb kul 1 jln jammed..
ader lori terbalik.. kebabommm...
blk kg ngn kakak n anak sedara...
pastu ade org pon pon pon kat belakang..
aku dgr sayup2 jek.. wat dekk je...
pastu mber tu potong ikut kiri beb... hehehe..
seperti pernah ku lihat....
upe2 nye cik spidey n cik zura yg gerak2 khas nak gi bahau..
wahhh, laju sungguh..
aku? seperti biase... cam lipas semput...
kelajuan 60km perhour.. kahkahkah...

sampai kg dlm kul 5 lebiy..
seperti biase..
mak masak sdp2... sungguh bernapsu mkn mase tuh.. fuh~
mlm layan tv sampai tidoo....

ahad, bwk mak gi shopping2...
jumaat nanti kan ari raye...
so mak nak prepare sket2..
bestnye.. jumaat nti ley mkn ketupat lg.. nyum2...
mlm td blk smpai umah kul 9...
rase penat....
rehat2 pastu tidurannn...

erm, minggu dpn raye.. cuti 3 ari.. horeeyyy..
nak gi window shopping....tgk wayang... mkn2.. i like...
sape mau join???
jomm....

Friday, November 20, 2009

yeahh.. weekend!!

ceh, dier punye yeahhhh, bkn main beriye..
x sedo diri sok keje lagi tuh...
sok keje lg half day..
erm, ari ni keje smpai pukul 6.30..
ape nak buat erk...
urusan bank in duit tshirt ngn fhad dah setel..
tggu baju sampai sajok.. yeahhh...
kalo ikutkan hati, rase nye mau join itu gath..
tp dah ade urusan lain pulok..
next time buat lg eh mr organizer...

esok, after keje nak blk kg...
nak jumpe mak..
rindu kat mak...
lagipun blk kg ley lapangkan pale otak den neh..
lately ni byk bende nyesak kat pale... tension!!
issue mate kelip2 dlm entry kelip2 dah dpt jawapannye.. huahuahua....

erm.. ape nak citer lg erk..
ermmm, haa.. thanks kat nini sbb ajar ringkaskan link..
i lebiu lah.. huhuhu...
happy weekend sumer..
saper yg nak blk kg tu, berhati2 d jalan raye, ingatlah i yg tersyg,, hehe.. **gediks2**
byeee....

Thursday, November 19, 2009

jeng..jeng..jeng... tahniah ke tak tahniah...

salam petang sumer..
sihat ker ari nie...bz sket today, so blm sempat nak komen2 kat entry teman2 n adik2 sekalian.. aicehhh...
entry ptg sy adelah adaptasi dr entry sy yg ini
(ade ke sape2 yg sudi nak ajar sy ringkaskan add ni.. sy rabun IT. malunyee.. ihiks... )
dah tau kan isi padu entry itu...MP4 kepada c buah hati kalo dier verjaya menakluki 5A dlm UPSR nye nti.. ade lah d maklumkan, ari ini keputusan udah keluar... so 11 pg sy dpt la panggilan hangat... cenggini bunyi nye
kring2..(aiseh, ringtone dolu2 plak)
me - hello...
nisa - hello ucu.. kiter dpt 5A.. ( sore ala2 nak sebak pulak )
me - ha??? ye ke.. ( mcm tak sangka la plak)
nisa - btl... mp4 erkk.. hehehe
me- erk..
syilling da abis.. tott...
tak pueh ati lak aku.. trus call mak dier(akak aku la tuh) so, dah dpt ctc, cnfirm la c buah hati dpt 5A.. Alhamdulillah.. ehemmm, aku plak?? :P

( ni la org nye.. nur anissa binti mohd shafi-e ngn adik dier, sabrina mohd shafi-e )
so, utk nisa, ucu nak ucapkan congratulation sbb dpt terbaik.. mmg tak sangka sgt sbb bdk ni mmg suke main2.. hope kekalkan pencapaian yg terbaik.. chaiyokkk!!
erm, kang nak jumpe dier la.. nak mintak diskaun.. kot2 dier nak mintak hadiah murah sket.. hahahaha

Wednesday, November 18, 2009

tag dari miz fieza

tag ni dr miz fieza... tak sangka dier tag sy sbb tak sangka yg die pasan kewujudan sy sbgai follower dier.. aiiicehhh.. so, ade 5 soklan.. jeng..jeng...jeng....



1) Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award

2) Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies

3) Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them

4) Leave a comment on the recipients' blog to tell them they've been tagged

5) Paste the award badge in your sidebar



jawapan -

soklan 1
- name dier miz fieza.. keje as a pa..
- dier dah ade tunang...
- dier nak kawen tak lamer lagi...
- dier suke shopping...
- dier ade myvi ngn moto ego..
**dpt info dr tag die.. hehe**



soklan 2
berat sket nak jwb neh...
- sy pompuan
- sy org johor
- blm kawen
- anak ke 4 dr 4 adek badik** sowang ninggal**
- suke lepak ngn kwn2
- suke buat ape saje ngn planning
- br2 ni, sy rase sy suke karaoke ;)
- suke gak gi jln2 mkn angin
- kdg2 byk ckp, kdg2 tak suke cakap
- suke tgk wayang tp takde sape nak teman.. hukhuk...



soklan 3-
pilih 10 org erk... jap ehhh...
- nini
- amyliana
- ayudeathwish
- alvin cake coklat
- kak azmiezas
- lya colours
- wanny
- fhad
- zura
- spidey
buat jgn tak buat k.. :)

soklan 4-
jap agi anta kat dorang sumer

soklan 5-
tade awards nak bubuh.. hehehe

aku dan tiket itu...

hari tu...
aku gi beli tiket..
tiket jb-kl.. utk seorg kwn yg akan dtg ke jb ari raye aji ni...
dah beli, aku sumbat dlm beg hp yg kecik...
pastu, acara bebas.. kehulur, kehilir....

sehari selepas hari itu....
aku tak keje..
kemas umah...
kemas bilik...
kemas beg...
rajin la konon.... cehhh...

semalam....
pas mandi...
tetibe aku teringat...
maner tiket yg aku beli ari tu??
gi geledah beg...
beg keje.. xde....
purse... xde...
beg hp... xde...
laci.. pun takde...
arghhhh... maner????
muke dah pucat..
kalo ilang, kene ganti baru.. rm30 lebiy,
kalo ade sit.. kalo takde??
arghhh...

dok diam2.. tarik napasss....
kene bwk bertenang...
tetibe kaki melangkah,
g bakul sampah...
arghhhh...
ade dlm bakul sampah..
legeeee nak maposs....

moral of d story...
jgn suker sepah2 brg penting.. haaa hamik ko...

Tuesday, November 17, 2009

khas utk seorng teman

entry khas utk seorg teman....



kawan...
aku tau kau sedih..
aku tau kau pedih...
aku tau kau rase kekurangan...
aku tau kau rase kerinduan....


tapi..
tabahla hati... kuat lah jiwa....
kepergian mereka tak lame....
biarkan mereka tenang beribadah di sana....


sesungguhnya..
manusia yang paling kuat,
adalah manusia yang sabar dlm menempuhi dugaan..
tabah dlm merasa kehilangan..


bersyukurlah kawan..
kerana kau mampu melihat mereka ke sane....
apepun cerita antara kau dan mereka..
jgn la kau hiasi dengan air mata...


doakan mereka selamat dan sihat di sane...
dapat menjalani ibadah dgn sempurna...
dan pulang ke pangkuan kaluarga,
dengan penuh kebahagian dan kesyukuran...

p/s- sy tak pandai menulis, tp cukuplah ngn maksud yg tesirat eh... :)

Monday, November 16, 2009

mOOd

marilah mood.. marilah padaku....
mana pigi itu incik mood....
sudah lari... lari dlm ujan.....
ahhhh, sengal.....

mungkin la mood sudah lari lps kejadian itu???
kejadian ape??
malam itu dlm sejarah.....
mau tau??
tidakkkkk.... itu rahsia.
kahkahkah... malooooo...
tp sukeee... sbb??
sangat kelakar.....

Saturday, November 14, 2009

weekend!!!

holaaa...
weekend is coming!! hahahaha...
so ape plan?? me?? dun know....
mungkin kah ke melaka utk blk hari?? dun know too...

atau dok umah tgk dvd.. owhhh asyikkkkk.... i like....
last nite gi karok lg...
we having so much fun kan kwn2??
syg korang......

esok, luse, minggu dpn, kiter tak tau ape akan jd...
mungkin kah kiter berpeluang bersuke2 lagi...
atau aku akan d bawa arussss jauh ke tempat lain...
ihikss.... dun know.....

we'll see.....

Thursday, November 12, 2009

KeLip-KeLip

nape kelip2? nak gi tgk kelip2 ker?? idak le gituuu....

camni yerk, korang mesti penah mate berkelip2 kan...
ala, org tue2 kater..
kalo belah kanan, nak jumpe org...
kalo belah kiri, nak nangess.....

haaaa, lately nie aku dah di jangkiti symptom mate kelip2...
tapi, sgt la tak syok sbb, yg berkelip tuh kat belah kiri....
owhhh, jgn laaaa.... xmo nanges.... xmo bersediy lagi... xmo2....
act, x nak la percaye sgt akap org dolu2 neh...
tp biler ramai sgt yg ckp camtu, mesti la mak serammm.. gittuuuuuu....

ok, u all ade kepercayaan/ cerita konon2 yg bole d kongsi bersame??
walaupun mungkin citer khayalan, tp kalo best d dengar haruslah kongsi okey...

tag panjangggg dr nini~~

1. Bekas kekasih saya adalah..
-> skang sume jd kwn2 sy...heee

2. Saya sedang mendengar...
-> bunyi keyboard.. radio lagu ape pon tak tau ngn opismate tgh borak2

3. Mungkin saya patut..
-> lebiy gembira ngn idup sy skng

4. Saya suka...
-> biler sy gembira.. hehehe

5. Sahabat-sahabat saya...
-> susah, senang dan sentiase bersama sy.. syg kamoo semua

6. Saya tak paham...
-> kenape ade org suke ckp besar pdhal habuk pon tarak... cett

7. Saya kehilangan..
-> sandal feveret sy yg br berape kali pakai.. sapa curik ha????

8. Ramai yang berkata.
-> sy terlalu lembut hati.. aahhh, soft nye... kihkihkih

9. Cinta itu adalah...
-> rase...

10. Di suatu tempat, seseorang sedang...
-> dok depan pc sambil tunggu email dr seseorg....

12. Saya akan cuba...
-> jd lebiy kuat sbb sy mmg tak kuat...

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud..
-> forever....

14.Telefon bimbit saya..
-> penting sgt2 tp dier dah sakit skng nie.. asik mati sendirik jek.. hahaha

15. Bile saya terjaga...
-> tgk jam...bole sambung golek2 lagi tak?? hehee

16. Saya paling meluat...
-> ngn org yg berlagak pndai, pdhal dier tak tau pape.. nothing!!!

17. Pesta/parti adalah..
-> tempat org bersuka ria smbil jumpe kwn2 br...

18. Haiwan yang paling comel penah saya temui...
-> lembu2 dlm farmville sy... kehkehkeh

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah...
-> mase kanak2.. best sgt.. takde pk ape2.... main jekkk....

20. Hari ini..
-> hari ni hari khamis-12hb 11.. mungkin birthday seseorg....

21. Malam ini saya akan..
-> mungkin akan jmpe kwn2 sambil pekena tosei.. suke sgttt...

22. Esok pula saya akan..
-> cam biase, keje..keje..kejee...

23. Saya betul2 inginkan..
-> kehidupan yg baik, walau tak cukup sempurna tp bahagia

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
-> ermmmm, jerawat dah kurang sket... hehehe

25. Pusat membeli belah atau arked permainan...
-> shopping mall

26. Makanan barat atau jepun..
-> barat.

27. Bilik yang terang atau gelap.
-> kalo utk rehat2 haruslah terang,, kalo tido, gelaplah...

28. Makanan segera adalah...
-> perosak diet n penambah penyakit... ampunn....

29. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
-> cnfirm la system tu problem... ckp ngn opismate.. hehe

30. Anda tak perasan ke soalan no 11 itu tiada?
-> eh?? tak pasan pon...
----------------------------------------------
sape yg sy nak tagged....

ramai yg dah kene tagged ngn nini, jd nye sy pon tak tau nak bubuh namer sape...
haaaaaa, follower2 baru sy, tolong la wat tagged ni eh... plz..plz..plz...

morning!!!

gud morning!!!!!
bestnyee ari nie..... nape best?? ermmm, owh.. sbb mlm td tido awal... ptg smlm sakit pale, belah kanan lak tu.. aduss, sgt tak tahan... so, mlm td tido awl.. ari ni bgn ngn rase fresh.. i suke.....

pagi td bgn, siap2.. sempat bekfes mkn roti ngn minum susu anlene ( nak tulang sihat smpai tua sok.. huhu ) pastu gi keje ngn senyum2.. indah kan....

msk opis, bukak fb.. tgk kebun, tgk ikan... haha.. bz sungguh aku kan... bukak blog, tgk kumen2 semalam.. ayu kater i mcm dj.. hahaha.. sbb sis skema ke ?? muahaha.. aduyai... agaknye sbb faktor umo... owhhh umo??? tidakkk!!!!!

alaaa, umo sekadar angka kan??? yg penting kiter happy ngn ape yg kiter buat.. ** clap-clap ** so, nikmati ape yg kiter ader ari ni coz esok blm tentu kiter jumpe mende yg samer... horreyyyy!!!

Wednesday, November 11, 2009

lunch apekah??

hye u olss.... dah lunch? kenyang?? suke ke dah mkn?? hakhak.. soklan ape kah ini.... aku pon br pas lunch... ari nie mkn nasi 4 suap + sayur kacang panjang + sambal tempe + sayur pucuk ubi.. harga RM2.50... (maaf pic tak amik.. kamera ku rusak.. uwaaa).. ade ape ngn lauk aku tuh?? sgt kekampungan ye??

erm, saat dan ketika ini, harus berpantang mkn... kesihatan tak begitu mengizinkan utk mentekedarah ape sj yg terlintas di mata, hati dan tekak... now, aku kene jd miss vegetarian.. sesekali tuhan tarik nikmat mkn kiter, begini la jadinye... sediy jugak.. tp demi mendptkan kesihatan yg baik, haruslah kuturutkan... utk sementara waktu nie, bye2 kfc,mcD, ayam penyet, daging cili padi, seafood... owhh, aku akan merindui kalian... sob..sob...

moga aku cpt sihat.. bertemankan sayur-sayuran dan buah-buahan, aku teruskan idup ini... hohoho~~~

Friday, November 6, 2009

happy weekend!!

hohoho~~
sok cuti you!! suker sgt... mule2 boss kater, sok kene dtg.. takley claim ot okeh.. dtg nak belajar jek psl myeg.. tp anak boss dah call back, esok x jadiiii.... postponed ari isnin.. wahhh, mak suker you.. sok ley rehat2.. tidur-tiduran.. kemas umah.. bsh baju... hehehe.. rajin kan?

x tau nak story ape.. walau dlm pale otak ni byk nak ckp, tp jari kelu nak menaip... nti la, tibe mase.. aku akan cerita gak... grrr.....

happy weekend all...

Thursday, November 5, 2009

mvdoulos


ini adelah entry lapuk yg sy peram.. ntah nape tak publich lagi.. owh yer, sy tggu pic lain, tp tak dpt2 jugak.. hahaha.. drpd dok peram jek, baik kuarkan jugak.. tgklah ape yg ader.. huhuhu..


2 /10/2009- me ngan kwn2 gi tgk kapal doulos kat terminal ferry p.gudang.. act, kapal ni pusing2 n akan singgah kat port2 tertentu.. so, kat semenanjung malaysia ni dier cumer singgah kat pasir gudang.. dr 25th sept smpai 6th oct ari tu.. kapal ni sebenarnye ade lah kedai buku bergerak..
"Doulos is recognised in the Guinness Book of World Records as the world's oldest active ocean-going passenger ship. "
byk giler buku dlm kapal nie.. buku utk kanak2, dictionary, motivasi, buku resepi, diet n mcm2 lg la.. tp ape pun kene tgk btl2, ade gak buku2 yg tak sesuwei ngn kiter yg beragama islam..
ehem, pic2 kat bwah ni ade lah tempelan semata2.. huhuhu....

so, kalo ade sape2 nak tau pasal mvdoulos ni, click la www.mvdoulos.org

Wednesday, November 4, 2009

dialog aku ngn diri aku...

hollaaa...

lamer tak update blog.. pehal erk??
lately bz ngn fb...

ade ape ngn fb??
ader kwn2.. ader games.. ade rase...

rase ape??
rase.... rase suke la kot.. :P

suke la kot?? lain mcm jek??
takde lain mcm.. mcm2 jek....

ape hal ko nie..seyes ko lain mcm...
takde pape.. aku ok n takde lain mcm.. full stop....

end-

Saturday, October 31, 2009

update entry pasal baby green

sy sebenar nye letih nk update psl baby greem, bukan ape, nti sakit ati.. hehe tp d sbb kan alvin dah tanye, so oklah, sy citer la pasal baby green sy tuh.. alvin tanye, bby green dah siap ke blm ...jawapan nye... dah siap... tu pun, my bro in law gi kedai dier isnin malam pastu dah ley amik.. see, dier tak call pon.. terjah, then bende dah siap.. nonsense.. ( ati dah membara)

mmg dah siap, but kalo u olls tanye, puas ati ker?? my answer is - NO!!.. byk sbb sy tak puas ati ngn kerja2 tangan c mangkuk penipu tuh.... walau dah siap, engine still gegar.. ade bunyi smthing.. biler d tanye, tu dr gear box.. dier kene bukak br ley repair.. means, more money.. wak dier lah.. then, alligment.. act dier janji nak buatkan 4 free... kepala hotak dier... ingat kiter bodo ker?? bengap tol... ( see, i dah naik darah nie.. huhu )

sy mls la nak gi sane, soh btlkan ape2 lg... terlalu berisiko.. bak kate member, masuk sane means akan ader penyakit berjangkit... sy decide nak try usha workshop lain pulak...

utk tuan punye workshop tu.. kalau la korang dpt duit dengan care menipu org.. aku takkan halalkan ape yg ko dah buat... mungkin korang senang ari ni.. esok luse blm tentu lagi... tuhan tau... so, beware...

Friday, October 30, 2009

tercipta untukku

Tercipta untukku - ungu

Menatap indahnya
Senyuman di wajahmu
Membuatku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah

Saat kau peluk mesra tubuhku…
Banyak kata… yang tak mampu
Kuungkapkan… kepada dirimu…

Aku ingin engkau s’lalu…
Hadir dan temani aku…
Di setiap langkah yang meyakiniku
Kau tercipta untukku…
S’panjang hidupku…

Aku ingin engkau s’lalu…
Hadir dan temani aku…
Di setiap langkah yang meyakiniku
Kau tercipta untukku…

Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku…
Ku ingin kau tahu, ku s’lalu milikmu
Yang mencintaimu s’panjang hidupku


suke giler lagu ni... rase cam romantik sgt2 la..
ade sape2 yg dpt lagu ni dr partner??
sweettt nye... :)

:: extra energy plz ::

jam berdetik..
mase berlalu laju...
ari ni mood mendong..
mungkin kah kerana sakit dtg bertandang...
emosi berubah rupe...

ermmm...
letih...penat.. lemah....
aku perlukan suntikan energy tambahan...
tak larat nak trus mcm nie..
lesu...

pain.. aduiii...

sakit....
nak muntah...
badan lemah....
sakit perut.....
ermm....
nyah kau sengugut..
aku tak selesa biler kau mendampingi ku..
aduiii.... :(

Thursday, October 29, 2009

lunch??

hye all..
dah lunch??
mkn ape ari nie??
i tak mkn lg... i x lunch lg...
i pun tak bekfes lg...
perut bunyi.. krukk..krukkk...
sian perut i....
jap lg br isi...
ape yg sedap utk perut??
pastikan berkhasiat n berguna utk tubuh badan..
ecehh..

Wednesday, October 28, 2009

BeriTa SeDih

assalamualaikum....
selamat tengahari menjelang ptg...bz ke kalian ari nie? dah lunch??

cumer nak berkongsi sket story.. subuh td kul 2.45am... sms berbunyi.. ntah naper aku ley lak sedar.. selalu kalo tido, mmg tak ingat dunia... sms dr besfren aku, bunyi nye.. "g, adik aku azfa dah meninggal..accidet moto".. aku tetibe terkedu.. terkejut sgt2... mmg kenal ngn adik dier.. satu2 nye adik lelaki n anak bongsu pd family dier.. keje despatch.. umo dlm 20 kot...

trus aku takley tido.. aku bayangkan kesedihan family dier.. lagi2 mak die, anak tunggal lelaki, bongsu yg manje giler ngn mak dier... isk, siannye... terase plak aku... lokasi ngn mase dier accident, blm d ketahui...

peringatan pada sumer readers n diri sendiri gak, berhati2 d jln raye.. tak kire la kalian naik ape sekali pun.. kenderaan bkn utk kepuasan tp utk keperluan... kalo dah jd, takley buat ape... mmg la, kater org.. yg pergi biarlah pergi... yg idup kene teruskan idup.. tp ley tak kiter pk, org yg idup tuh menanggung derita kesedihan sbb kematian org yg tersyg?? ajal maut d tangan tuhan.. tu janji kiter ngn tuhan.. tp beringat sebelum kene... berhati2 d jalan raye...

utk family kawan aku tu... en jufri dan isteri pn jamilah... byk2 la bersabar... sumer dugaan dr tuhan.. semoga tabah menhadapi ape yg berlaku...

Tuesday, October 27, 2009

selamat pengantin baru en khalid!!

ari tu aku ade bgtau, aku nak upload pic kawen encik khalid ngn wifey nye pn zarina.. majlis ni pada 18/10/2009-kat umah pihak pompuan kt klang, selangor... dorang bkn sedara mara aku.. cumer ader kenal2 la ngn family pihak pompuan.. so dah di jemput.. dtg la kan.. so tgk la pic encik khalid jamlus ngn pasangan zarina dato zakaria..

[ gerak nak gi pelamin... cantik tak?? ]

[ sanding kat luar umah ]


[ pelamin kat belah dlm, tak tau dorang gune mase biler.. mlm kot ]


u je, ni cerita lamer.. dah 2 minggu tak update lg... la ni baru ader time.. :)

Monday, October 26, 2009

**entry emo**

yea tuan2 dan puan2 sekelian.. sesungguhnye aku skang dlm keadaan yg tidak berape stabil.. emosi sgt2 la terganggu nye... sumer ni berpunca dr mamat workshop yg sgt meyakitkan ati.. ade hati nak menipu awek sebaik aku neh.. **ehem, tlg jgn muntah**

janjinye, aku bole amik kete pada jumaat ( 26/10/2009 ) ptg.. selepas blk keje... ngn semangat yg berkobar, ptg tuh gak aku call dier(sib baik sy call dulu tau!) dier kater, "blm dik.. pas maghrib..kang kalo dah siap abg call" okeylah tuh.. aku pon tggu la, dah habis maghrib n nak masuk isyak... aku call lg, jwapan dier "blm lagi la dik, abg tak dpt ctc bdk abg tu".. confius gak ngn brother tuh.. tp ngn lembut ati nye aku pon ckp, "takpe2 bang, kalo tak smpat mlm nie, esok tghari la" aku ni bkn ape, takmo la dier keje kelam kabot..

sabtu (27/10/2009) kul 1.30pm.. aku gi workshop tu lg.. nampak nye dier tgh menguli2 lg kete aku tuh... biler aku tnye, jap lg... aku tunggu, sampai dkt sejam aku kat situ, biler tanye, jawapan dier "jap lagi, abg nak cuci dulu" lg stgh jam.. cam dah lamer la aku tggu, so, aku blk la dulu.. so dier call kalo dah siap.. aku blk umah jln kaki... panas lak tuh.. dah kat umah, sempat la aku kemas2 brg nak blk kg.. sejam pastu, dier call.. kete dah siap...

aku ngn bwk beg, pakai payung, jln kaki.. gi kat workshop tu blk... aku dtg ngn harapan semuanye sempurna.. lgpun payment dah aku setelkan tghari td... smpai jek aku kat saner, mamat tuh ley ckp yg kete tuh bole jln tp tak siap sepenuhnye... isnin dtg lg... kalo korang, ape rase nye?? aku tggu lameeee, dier ley bg jawapan camtu.. payment dah byr, bkn sikit2 tau so aku harapkan yg terbaik.. dah byk mase aku bg... bengkak giler la...

rase nak nangis time tu gak..pas call kakak aku, aku decide taknak amik kete tu dulu... selagi tak siap.. selagi tak complete, aku tak nak amik... ngn muke yg ketat, aku blah ngn beg2 n payung aku.. kesian tak?? mase aku blah tuh, boss dier takde.. tak lame pastu boss dier call, dier janji kat aku, ari senin.. aku bgtau, kalo tak complete, jgn soh aku amik kete.. n kalo ader hati nak soh aku tambah duit lg, u amik u punye part sume n pulangkan duit aku.. aku wat sendiri... huh~

ptg tu gak, abg ipar aku dtg umah(dier tau dr kakak aku).. dier amik resit n gi kedai mamat tuh..
last info yg aku tau, upe2 nye ader part yg x sampai lg.. so, ptt la kene dtg lg... tp sket pon dier tak bgtau aku.. kalo aku tak tau, mungkin dier ley tipu aku...

sehingga saat nie, dier takde pon call aku kater kete dah siap... padahl dier beriye janji yg ari ni sumer ley siap.. camner nak support org melayu kiter?? aku sgt2 kecewa ngn ape yg jd nie... aku bkn org kaye, aku byr bkn sket2, walaupon dgr beberape org kate yg tmpt tuh mhl,, tp sbb dah terlanjur hantar, aku mls nak pk n sentiasa positif.. mungkin mahal tp service tip top... so, ok lah... tp service nye sgt la teruk... erm, mungkinkah sbb aku pompuan dier rase bole perbodohkan aku??

sgt2 kecewa la ngn ape yg dah jadi... ari ni aku gi keje naik bas lagi... n d tambah ngn kamera aku plak rosak,, sebab musabab tak dpt d pastikan... lg la aku bengang... uwaaa.. sediynyeee.... bln nie btl2 penuh ngn dugaan... mintak2 sumernye akan baik seperti biase... amin...

pagi isnin yang mendong...

selamat pagi isnin... pagi isnin kebanyakan org kurang suke.. ade gak yg panggil monday blues... lepas cuti ari ahad, isniN dah kene keje.. mlssss nak keje kan.. tp kalo malaysia ttpkan cuti ahad d tukar pada hari selasa, so wujudkah wednesday bluess?? huh~ whatever...

ari ni mmg mendung... tp cuaca cerah.. langit tgh tersenyum... naper aku kate mendung?? aduyai... itulah hati.. hati ku tgh mendung.. isnin yg menggugat ketabahan hati.. yea, hati masih cuber bersabar dgn dugaan ari sabtu yg lalu.. tabah lah hati... tambah pulak ari isnin yg 'mcm2 ado'....

bosannye....

Saturday, October 24, 2009

i miss ....... so much... :(

aku rindukan die.. rindu sgt2... rase sunyi, sepi, bosan idupku tanpe dier di sisi.. dier la madu, dier la racun.. dier wat aku happy, dier wat aku marah... aku rindu dier... uwaaa..... bosannye idup kalo dier takde.... selama 5 thn aku bersame dier, susah senang aku dgn dier...


aku mmg rindu dier... aku rindu baby green aku... aku rindu kete aku... uwaaa... seyes punye rindu... tak penah aku pisah ngn dier lamer2.. paling lamer pun 3 ari.. ni dah masuk 6 ari tau.. aku blk keje trus dok umah, takley kuar2.. tensen woo!!.. smlm kater nye dah ley kuar dr wad, tp biler tipon incik doctor kereta, dier kater, blm lg.. pas maghrib... tggu dier call...tp smpai kesudah takde call..


aku akan pastikan keteku ley kuar ari nie.. nak blk kg beb ptg nie.. hope dah takde sakit ape2 lg hinggap pada kete ku ittue.. erm, rindunye kat dier.. walau dier comot, walau dier tue, walau dier tak segagah maner.. tp saye sayaangggg dier... itu lah dier, kereta saya.... :)

Thursday, October 22, 2009

Halluuuuu.....

ni hau ma?? sihat ka sumer??? selamat petang...

2, 3 ari ni agak bz.. bz ngn layout blog yg tetibe giler.. pastu bz ngn kwn2 yg nak gi holiday.. mcm2 hal sumer nye.. nak booking apartment pon susah sgt... huhu... so, saper2 ader ctc apartment kat cameron highland yg murah2.. bole pass kat sy?? lambat lg nak gi pon, bln 12.. tp time tu musim cuti, so mesti ramai yg dah mule survey mensurvey...so pls, kalo ade ctc num, bg kat sy yerkk....

tak sempat2 lg nak hapdate pic2 kat sg congkak n kenduri kawin c khalid jamlus pemain bola tuh... bz lah... nti2 ader mase kite update erk.. prg ni nak gi melawat kete kat workshop.. tgk keadaan n nak setel separuh payment.. esok kalo dah bole kuar, baru setel abishh.. erm, sian poket ku.. hukhuk...

Wednesday, October 21, 2009

argghhh, mau migraine!!!

holaaa, windu nak update blog ni.. smlm bz tukar layout.. cari mcm2 kaler, tp lastly pilih gak background black.. love black kaler... hehehe.. pastu tulisan kalepul... meriah gak kan walaupon itam basic nyer..

semalam gak bz survey pasal nuffnang tu.. hehhe.. aku ni rabun IT.. bkn reti sgt..biler org sebut blogger, ingtlah blog aku neh.. x terpikir plak ader mende lain yg menarik.. haha.. menarik ker?? ape pun, tq utk jezz, coz membantu.. tp tak setel lagi la jezz.. br dier reply email, so nak wat ape pastu...

ape yg nak aku story sebenarnye pasal my baby car.. dier dah mengalami sakit teruk dan dah di masukkan ke wad kecemasan utk operation 2 ari lepas... d jangka ley kuar ari jumaat neh... skang aku g keje naik bas.. hehehe.. sian kan.. jln kaki gi amik bas.. sonok gak.. :)

tp yg bole wat aku migraine skang ni adelah kos yg amat2 la luar dugaan.. biase lah, kalo dah angkat engine.. sendiri mau ingat lah... sakit la poket aku.. demam!! br sat c abg bengkel bgtau harga yg sebetulnye... adui... maner nak cr duit?? kat maner ade harta karun yg blm di teroka?? haha.. poyoss... sakit la pale aku neh...

Monday, October 19, 2009

::: sakit kapla :::

erm, selamat hari isnin.. selamat naik keje.. jap lg dah nak blk pulak kan... bestnye... ley rehat... aku sampai PG subuh td kul 4.00... naik bas transnational skyview... bas yg sgt2 bole mebawa keuntungan berganda pd company tu sendiri.. dah la double decker... sit plak 2+2.. sit kecik.. kalo org slim, ok lah.. kalo insan sehat n di gandingkan ngn insan sehat gak kat sebelah dier, padatt...kene lak mamat yg dok sebelah aku mlm td kaki berdengkur,, waaa, mak takley nak tido... hehehe...

cuti deepavali ari tu aku gerak gi keyell... sajer jenjln.. jumpe kwn2 n atas urusan peribadi... wahhhh, personal nyeee... nti la, ader mase aku citer... agak complicated gak.. erm, takpe2, usaha tangga kejayaan.. ngeh~~

now, sakit pale coz tak cukup tido.. lik kang aku nak rehat sepuasnye.. tp kalo sempat, aku akan update entry xtvt aku g kolumpo..

Thursday, October 15, 2009

CeLeBraTIon of 100 Entry!!!

congratulations n celebration... best2!!! mari kiter tepuk tangan.. **clap-clap-clap** ini ade lah entry sy yg ke 100.. haruslah suker dah celebrte bersamer.. bakar bunga api dan mercun..yahoo!! ** kebabomm**.. hahaha...

alhamdulillah... sy mula berblogger dr bln APRIL 2009.. sy bukanlah pemblogger tegar.. dlm mase 7 bln br lah sy berjaya menulis entry mencecah 100.. lambat tuuuu... tp sy bersyukur sbb, sy berjaya bertahan... pencapaian beb... hahaha... sy tak tau, selain dr follower sy, ade ke readers2 asing yg tumpang membaca entry merapu dr sy?? ade ke yg sudi menyinggah d blog sy yg tak seberape?? kalo ader, trima kaseh sy ucapkan...

erm, adekah ucapan sy spt pelakon yg br dpt award atas pencapaian lakonan terbaik mereka??? erm, tp sy bkn pelakon okeyy.. ape yg sy tulis ialah sy.. pantulan dr luahan hati sy.. yea.. ini adalah tulisan dan diri sy..

lihat lah kalian, sy dah mula kembali merapu..huhuhu.. moga2 sy dpt menulis lg smpai ke entry yg ke 200.. 500.... dan mungkin 1000... errmmm, ntah berape umo sy mase tu kan?? muahaha.. k lah.. chow chin chow...

rinduuuu......

rinduu...rinduuuu....rinduuuu... rindu pada siape?? rindu utk saper?? bole tak aku kate aku rindu berblogger.. pehal erk?? padahal smlm br hapdate entry baru.. sengall dokk...


sebenarnye, byk cerita,byk idea nak tulis dlm ini blog.. tp biler mate bertentang ngn pc ni.. jari kelu nak menaip.. hilang.. blur.. kosong...

kat sini ujan... langit gelap... guruh kuat.. aku takut... tp aku rinduu... rinduuu berblogging cam dulu... :)

Monday, October 12, 2009

mari bersuka-suka

hollaa.... erm, sabtu lps, aku n frens gi karaoke kat diva.. c boboy yg belanje sbb celebrate bday dier.. bday dier bln 8 ari tu tp mase tu bln pose.. br ni la ade mase nak clbrte.. by d way, thnks eh boboy.. kami sume mmg la meroyan nak bersantai2 kat diva nie.. hehe...

ktorg booking room pukul 11 mlm.. lewat kan.. tu pon d sbb kan aku ade jemputan open house... tp at last tak dpt gi gak atas sbb2 yg tak dpt d elakkan.. sorry tuan umah!! aku neh siap simpan perut tau nak gi umah u olls.. hasilnye, aku kelaparan biler smpai diva tuh,, hehehehe...

janji melayu, kul 11.. tp ktorg smpai pun 11.30.. masuk la kami utk bersuka ria smpai kul 2.30.. ni ade lah pic sket2 utk tatapan kalian...



[ hehe, yg kat atas ni penyanyi jemputan, name nye aina.. best gak suara minah.. ]

[ kununnye tgh duet la tuh.. lagu ape pun aku tak tau... ]


kul 2.30, dah kene kuar.. eleh, berkire tol.. nyampah!! ktorg trus la gi mapelei nak isi perut.. aku ni naik sakit uluhati sbb tak mkn.. kesiannn... :) sampai2 kat mapelei tu, ade customer aku yg tak la kenal sgt pon.. kenal muker jek.. senyum2 kat aku sambil tnye, 'dah mlm2 kuar'... aku sengih smbil jawab 'biaselah bang, mlm minggu'.. prihatin tol brother tu kan.. dier plak watpe tgh2 mlm bersamer segerombolan anak2 n bini serta sedara mara.. hehehe..

ape pun.. thnks too tuan punye majlis.. sonok dpt bersantai2 ngn kalian.. biler nak belanjer lagi?? hehehe.. sonokkk...

Tuesday, October 6, 2009

teringat kenangan semalam....

ehem, amacam tajuk?? ok tak?? ley wat novel?? ley laku tak?? hehe... kisah nye gini ler..

td pagi, aku bgn awal.. kemas2 brg dlm bonet tu.. erm, bonet kete tu umpama jugak rak kasut bergerak.. biase la aku kan.. nak cpt n senang je kejenye... pastu aku kuar kan 1 beg.. dlm tu ade la 2 diary lamer..niat ati dulu, nak le bkr.. maklum, brg lamer.. hehe... zaman mak mude2 dulu lah.. hehehe... aku selak2 la diary tu.. erm.. diary tu dlm 7 thn lepas kot... mase mula2 belajar bercinta... rajin la pulok, tulis diary.. mase jiwa tgh ade bunga2... wahhh, mak suker you...

diary tu, ade la tulis kisah2 aku dulu.. mule2 kenal seseorg... erm,kalo opismate aku bc blog ni, dorang tau kot sape org tu.. hehehe... mula2 sajer jek nak menguji org tu.. maklumlah, mber nampak nerd jek.. pastu jd kwn.. kwn rapat... setahun berkwn.. pastu kunun2 nak serius... tp tak smpai 3 bln.. hancus... erm, kami ade perangai n habit yg samer.... sbb tu tak serasi... frust?? takde lah.. tak frust pun.. sbb masing2 tau, tak kemaner pon... tp rase terkilan la jugak, hampir setahun jd kwn baik.. kwn rapat.. kongsi ape sajer.. tp d sebbkan nak relation yg lebiy baik(kononnye) trus jd kosong...

bc diary tu, wat aku gelak sendiri... ayat2 sms pon siap tulis dlm diary tu.. sweet sgt... hehehe... jiwang gak aku dulu.... hahahaha.... erm, citer lamer.. now, mamat tu pon dah jd bapak... alhamdulillah, jodoh dier sampai awal.. dulu2, dier kater nak kawen umo 26.. tp awal lak serunye.. syukur la...

kalian2 ade diary?? penah tak bc diary lamer tetibe rase cam nak ulang mase kiter tgh tulis diary tuh... rase, nak feel perasaan kiter time menulis tuh.. erm, paham ke ayat aku nie?? ahh, tibai je lah.. past is past.. aku tau ituuu.. tp tak salah kan kiter ingat blk rase yg indah n seronok mase dulu2... aku sgt bersyukur ngn ape yg aku ade skang.. tp, takde dulu, takde la skang.. mende tu pengalaman yg wat kiter dpt ape yg kiter ader...

Friday, October 2, 2009

hari ini..esok... plan???

hellloooo.. salam syawall.. ecewaaahhhh... masih musim raye n masih mood raye... masih kebanjiran open house n open kedai... aku?? takde open2 house la.. sape nak dtg beraye, silalah dtg.. umah sentiasa terbuke...

lamer tak update citer2 terbaru n citer2 raye... raye thn ni aku ley lak tak amik pic raye.. pelik btl.. padahal aku la hantu kamera.. pandang ade yg ley snap, aku la kat depan.. tp thn nie?? isk.. wat telah happen to me?? ermm... don know.. sume kengkwn bloger dah update pic raye memasing.. aku?? takde brg sekeping pon.. kalo ade, cumer pic aku gi saloon.. wat rambut baru.. hahaha....

mlm ni aku ade jemputan open house.. maybe gi ngn member2 la.. dkt jek... kalo rajin nak snap pic, nti aku upload eh.. ley la nmpak cam raye2 sket.. sian kat aku kan...

seronok kan berayer.. tapi yg tak seronok, bdn makin tembam.. ye lah, asik mkn sedap jek.. ermm.. xpe2.. jgn putus asa... aku mesti ley turunkan berat bdn lg... kene diet semula...bln 12 mesti kene kurus sket.. ehhehe.. chaiyokkkkk

Wednesday, September 30, 2009

tag from amyliana

ni cik amyliana.. dier yg bg tag nie.. so sy pon wat la ape yg patut.. so, jeng jeng jeng....


ALL ABOUT ME!!!
age : 27.. still young mehh.... :)
birthday : 19th may 1982
eye color : Black..
talent : takde kot...
favortie thing to do : jln2
favortie movie : cartoonn
best friend : ermmm...
who do you hate? : traffic jammed
do you have a pet : yupss
if so whats its name : bubu n keke
favorite color : purple, blue, white n red
where were you born? : pontian



FINISH THE QUESTION
i love : reading
i can : singing tp sore takde...
i just : a very simple person
i want : perfect life



WHAT WERE YOU...
doing last : tgk facebook
the last song you heard : tak ingat lak
what are you wearing? : baju kurung
who were you talking to last : my opismate
when was the last time you cryed : erm, last nite.... sakit perut
what was the last movie you watched? : alien vs monster

im back!!!!!!!

hye sumer...

rindu banget same gue punye blog.... adei... pc sy rosak smpai sy tak dpt jengah blog n jenguk blog kengkwn juge... tp skang dah kembali ok, so sy akan amik mase utk jenguk blog kwn2 n tgglkan kumen2 yg bernas dan kdg2 merapu.. hehehe...

cemaner raye kalian.. wah.. mesti sronok yer.. pasni nak tgk pic yg berwarna warni dlm blog kamuuuu sume...

Thursday, September 17, 2009

:: SELAMAT HARI RAYA ::

ASSALAMUALAIKUM...
sempena hari raya yg bakal menjelang 2 ari lg... sy ingin memohon ampun dan maaf kepada semua teman2 blog,follower n readers, jika ade silap kate, terkasar bahasa dan menguris hati kalian, jutaan ampun maaf saya pinta.. sebagai manusia biase, sy tak lepas dr membuat kesilapan, samada sengaja atau pun tidak..
semoga kalian sumer berbahagia di aidifitri ini... utk pemandu2 tegar, berhati2 d jln raye.. ingat lah insan tersyg.. semoga kiter berjumpa lg pas raye nanti dlm keadaan yg sempurna.. :) salam lebaran dr saye...
SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN

raye owh raye....

tetibe jek ari ni aku rase free.. free willy!!! hehe, keje aku dah setel.. lege...cumer ade terselit 1,2 kes yg still on pending.. lantak la, haku dah semangat nak cuti raye.. oyeahhh.. hehehe... erm, tetibe aku blur sbb br pas bukak maybank2u.. ade sesuatu yg menganggu pikiran.. uiks.. truly madly deeply sunggoh... tggu mase 2,3 ari lg.. kalo takde yg tuntut.. bole la sy beraye sakan.. muahaha.. kejiss...

lg 3 ari nak sambut raye, persiapan cemaner?? baju berape pasang thn nie?? bj sy sepasang jek.. huhu.. ntah nape, tak bersemangat nak cr bj cam dulu2.. kueh2 plak? dah buat ker?? rasenye sy cumer nak buat kueh conrflakes madu, tat nenas n kek cekelat yg sy dpt dr blog kak intan.. nampak sedap jek.. nyumm.. thnks kak sbb share recepi.. di dapo umah sy dah ade kepek ubi, kacang pedas, bluebery chesse tart, kepek otak2 n almond london yg ade almond sebijik.. erm, cukup la kan.. tp, ade ke org nak raye d umah sy nti?

kasut lak? ade la kasut yg sy beli ari tu.. sepasang jek... huhu.. nampak nye, raye sy kali ni sgt la alakadar nye.. sederhana dlm segala segi... yg penting, duit raye utk bdk2, anak buah, sedara mara sumer dah setel... bj2 utk ank2 sedara pon dah beli... alhamdulillah.. bdk2 lebiy gembira d musim raye ni kan...

ape yg sy nmpak, wabak h1n1 tak effect ape2 pon.. shopink complek penuh jek.. bole kire la berape ramai je yg pakai mask.. erm, ape pon berlaku raye ttp raye kan.. tp b4 raye, setelkan ibadah pose tu dulu.. moga sumer dpt puasa yg berkat.. amin...

kad raye dr nini dan tag dr amyliana

ni adelah kad raye yg br di sebarkan oleh cik nini d blog beliau.. sila terjah blog beliau utk dpt kad raye ini... thnks utk nini.. selamat hari raye.. berhati2 biler memandu...dan ini pulak adelah assingment tertunggak dr cik amyliana.. huhu.. sowi lah, lambat br dpt buat.. anda tau kan sy ni kebizian.. owhh kasian diriku ini... utk award haruslah ade tag.. meh kiter layan tag pulok yerkk..

1) suke memasak??
Nak kate suke tak jugak.. tak suke pon tak jugak.. sy mls sbb takde org nak mkn masakan sy.. ermm..

2) masakan istimewa anda utk yg tersayang ( 2 jenis )
utk tersyg?? haha.. nasi goreng ngn telor goreng.. wakaka.. mkn la ape yg ade...

3) makanan istimewa yg anda suka waktu raya?? kenapa??? ( 2 jenis )
Ketupat ngn kuah kacang.. ma feveret.. nyum2.. lambat lg ker raye?? iskk...

4) kuih raya kegemaran anda dan si dia???
Saya suke almond london, kepek ubi, tart, cornflakes madu.. yea, sume utk memudahkan perkembangan lemak.. si dia?? ntah la... tart kot.. :P

kad raye ohhh kad raye...

hari ini sy ade senang sket.. nak tepekkan kad raye yg d beri oleh mbers2 blog yg sgt sy hargai.. terima kasih utk sume.. sy tak dpt membls kad raye neh.. cumer bole bls ngn ucapan je la yerk.. meh kiter tgk sy dp kad raye dr sape...

[ kad kat atas nieh dr amyliana, dier dah blk ganu.. ape pun.. selamat hari raye n maaf zahir batin.. mekasih sbb bg kiter kad raye neh.. tq2 ]

[ neh plak dr cik alya, mekasih eh.. selamat ari raye tau.. maaf zahir batin, semuga bahagia d hari raye ini ]

[ ni lak dr si cantik manis jezz.. tq jezz... selamat hari raye.. berhati2 d jalan raya.. ampun maaf kalo ade salah bahasa n silap bicara ]
ni kad raye virtual yg aku dpt... sape2 yg ade bg kad raye tp aku tak sempat or tak pasan nak amik, sila bgtau aku ok.. biase la, namer pon manusia tak lepas dr kesilapan.. hwahwahwa... thnks to all.. muahhss...

Wednesday, September 16, 2009

::: bizi Nye :::

ya ampun... ari ni br aku ade mase nak jengah2 blog kalian2 sumer.. byk sekali entry yg ketinggalan.. maafkan sy kwn2.. atas desakan tugas, menyebabkan sy tak berkesempatan nak membaca, jauh lg memberi kumen d page2 anda.. maaf kan sy yerkk..

sy akan cuber sedaya upaya utk meninggalkan sepatah dua kater di page kalian2 sumer.. erm, kalian lamer ye bercuti2? sy cuti seminggu tp ari jumaat 25hb 9 nti sy akan masuk opis sehari.. erm, desakan tugas... ok lah.. nti sy akan upload entry mintak mahap sempena ari raye pulak yer.. hehe

Saturday, September 12, 2009

dia makin membesar...

ini adelah entry lapuk yg saye dah tulis tp tak di update... sy bz... tersgt la bznye... ni dier buah hati saye.... dier makin membesar.... c daniel najmi.. anak buah br...:)





ari tu.. mase baru lahir.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
now...


dier makin membesar... leher pon dah tak nmpak... love u baby.. muahh... kiss kat pp tembam dier....

Friday, September 11, 2009

entry petang

2, 3 ari ni sy terase sgt la bz nye.. ade jek keje kene buat.. customer ley la tahan ramainye.. maklum lah nak dkt raye.. so sumer kene setel secepat mungkin.. so, sy tak smpat nak update blog ngn story2 baru.. yea, nak bgtau yg sy dah tukar duit raye dan selamat di masukkan dlm paket2 ijau.. erm, sape nak duit raye sila la dtg ke umah.. itu pon selagi stok masih ader... huhu
skang sy nak blk lah.. rehat2 kat umah.. jap lg kwn2 nak dtg berbuke.. tp depa tapau jek.. sy tak semPat nak msk2.. hahahaha.. sila tapau ape yg kalian nak mkn okey...
to bloggers fren, sowi kalo tak sempat/lambat bc n komen entry kalian.. tp sy pasti akan bc n menyibuk d page anda.. salam ramadan..

yeah yeah dpt kad raye...

cantik kan kad raye kat atas tuh... ni cik alya yg bg.. mesti ramai yg dah tayang kat blog masing2... sy je lambat.. erm, sesape kwn2 nak bg lg.. sila lah bg.. nti sy bls ngn ucapan yerk.. terima kasihh.. :)

Wednesday, September 9, 2009

Ari Ini dLm Sejarah

hari ini dlm sejarah.... sy tak kuarkan sesen pon duit sy utk membeli juadah berbuke.. hahaha.. sesi berjimat sudah bermule... ape yg akan sy hadap ari nie?? ade kah sy akan memasak.. or buke kat mesjid?? sumer salah... jawapan nye... sila la lihat d bawah..... jeng..jeng..jeng....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tarrraaaaaaaa.......

bubur lambuk free... mekasih abg titan... yeash.. ari ni sy bukak pose mkn bubur sajer.. nak beli pon dah bosan.. tak tau nk mkn ape.. nak msk lak, sure tak sempat**huhu, alasannnnn seribu juta** so, sy akan menikmati bubur lambuk free.. huh~ jgn jeles.. **motif nak jeles??? poyoo** :P

cerita 090909 -

hye all....
ape kabar ari ni?? puase ok ker?? buke semalam kenyang tak?? semalam msk ker beli?? abis mkn ker?? or sedekah kat mr tong sam pah??? ermm... bln2 pose camni, mmg mr tong sam pah akan selalu kenyang.. ade je rezeki utk dier.. kiter?? membazir!!

act, ade 1 citer yg aku nak share ngn kalian... dr pagi aku dpt tau citer ni.. rase menendang2 idea dr pale hotak nak soh kuarkan cepat.. tp la ni br la aku senang...

td aku call kakak aku, nak tau perkembangan nisa yg tgh exam tu.. tetibe c kakak ni bukak la citer psl kwn nisa nie.. sediy sgt aku dgr.. nisa kater, dier ader kwn..kwn dier miskin sgt.. mase exam tu dier pakai pensel yg sgt pendek.. cam jari kelingking camtu.. pastu getah pemadam dier kecik n pembaris ihsan dr cikgu.. c mak nisa soh nisa bg pensel dier kat bdk tu, mula2 nisa takmo sbb syg.. gift dr maksu die(aku la tu).. tp biler mak dier pujuk.. dier kater dier akan bg.. aku harap dier kotakan ckp dier, kalo tak cukup.. aku sendiri bole belikan lg..

yerp, bdk tu mmg dr keluarga miskin (sgt susah kate kakak aku) dorang kater, bdk tu kurus... paling sediy la aku dgr, mase gi sekolah.. dier bwk bekal(korang paham x? bekalan la)... nasi ngn sayur.. pastu bekas makanan die tu jatuh kat pasir, bertabur la nasi kat pasir.. c bdk tu pungut nasi tu.. bile c nisa larang dier pungut(sbb dah kotor kan) dier kater, 'syg makanan.. tak baik buang makanan'.. sediy giler aku dgr.. rase cam nak nangis jek...

ermm, aku pon dtg dr keluarga yg susah.. tp sesusah aku, aku masih cukup mkn.. masih mampu beli pensel.. masih mampu dpt duit belanje nak mkn kat sekolah... tp biler dgr ade lg manusia yg susah camni, d zaman ini... cam citer drama plak..

kwn2, mungkin kdg2 kiter terpikir, nape la aku ssh.. duit tak cukup... mkn ari ni tak best.. tak cukup duit nak beli kasut baru..bj raye sepasang tak cukup.. tp tau ke kiter, yg ade lg manusia yg bkn sajer tak cukup, tp takde langsung, raye ke tak,samer jek.. so,pk2 kan la ape sbb sy share kisah benar ini bersame kalian... erm, bersyukurlah....

Tuesday, September 8, 2009

gOOd LuCk

hallu...

jap lgi berbuke... juadah ape yg bakal d hadap ari nie.. sy mule berpuase semula hari alhamdulillah.. sgt gembira.. walau ade kes2 yg sy masih tak paham berlegar dlm pale otak sy, sy ketepikan kerana sy gembira, sy berpuase ari ini... syukur...


sebenarnye entry ini d tujukan buat c buah hati sy... sape?? ahaksss... kepoh taw~... utk anak sedara sy lahh...name dier nur anissa bt mohd shafie... ari ni dier mula exam UPSR dier tuh.. so, moga2 dier ley menjawab sume soklan ngn baik sambil mengunakan stationary br yg sy hadiahkan.. kahkahkah.. promosi baekk punye... sy janji kalo dier dpt 5A, sy akan bg dier hadiah special.. nak tau dier mintak ape... mp4 tau!! kalo dier berjaya rabaklah poket sy.. hehe...


ape pon, wish my darling all d best... moga dpt result best jugak n moga berjaya merabakkan poket sayer.. muahahhaa...

award n tag dr SLAP ME PLZ ngn AMYLIANA lagi!!

hohoho... again n again.. sy dpt tag dan award lg.. makin ari makin glamer n hampir setiap hari sy menglamerkan slap me plz dan amyliana.. fuh, sila add mereka utk dptkan award2 dan tag2 yg best2.. hehehe.... chumelkan award neh... tag ade gak, sila lihat d bwh..


5 fakta menarik tentang pemberi blog - amyliana
1) awek
2) rajin bg tag
3) rajin bg award
4) rajin bg kumen
5) raye nti dier balik trg.. hehe (agak je sbb dier org ganu)

5 fakta menarik tentang pemberi blog - slap me plz
1) awek jugak
2) br kenal.. tp rajin bg kumen
3) kacukan melayu,thai ngn jawa <-- dier ckp kat tag dier
4) student kpd UMP <--dier ckp gak
5) cam ceria jek org nye


10 fakta tentang diri sendiri
1) clumsy
2) suke jatuhkan kunci umah
3) tak suke carik gado
4) suke lepak kat mapelei
5) keje ngn agen insuran
6) simple
7) careless
8) pelupa
9) mudah nangis
10) sy-lain dr anda sume.. wakaka

10 orang yang dipilih untuk diberikan award
-nini-jezz-miji-fhad-alvin-amyliana-slap me plz-bb syasya-missdiya84-puteri-miz fieza-Quni-ucu manja-death_luver-liny honey-ryn-spidey-zura-nur fatini-sume follower yg tak ingat namer-sume readers

huhu... sila2 la collect award kalian....

award ngn tag dr ✖sLap mE pLz!™ ngn amyliana

hoiyeahh.. dpt award lg.. ngn tag jugek okey... hehe.. dr amy liana ngn slap me plz ngn amy liana.. tq2... dorang ni rajin bg award.. sonok tau.. hehe.. tp bersyarat lah.. syaratnye.... jeng..jeng..jeng...

kater mereka.. sy kene masukkan teka teki ,teka tekok utk sumer.. so, kene jawab baru ley amik.. kalo tak terbatal la award ini.. hehehe.. sy tak reti nak jawab teka teki n tak reti nak bg gak.. tp sbb dah syarat- silalah jawab teka teki yg paling sexy sekali- hehe


~> sebijik kereta tapi orang tak panggil kereta apakah itu..???


(teka teki ni sy cilok dr mber ari tu... sbb tak tau nak bg teka teki yg super hebat, sure sumer tau jawapan kan.. haaaa, sila amik award d atas tu okey.. :)



P/S: sila lanjutkan award ini kpd sesape yg anda rasa seksi tp wajib ada 1 teka-teki utk dijwb. make sure bukan teka-teki yg sama, klu tak award anda akan terbatal. sbrang surat-mnyurat tidak akn dilayan~



sy nak lanjutkan award yg sexy ni pade sumer pemunya blog yg sexy d bln ramadan ini -
-nini
-jezz
-miji
-fhad
-alvin
-amyliana
-slap me plz
-bb syasya
-missdiya84
-miz fieza
-Quni
-ucu manja
-death_luver
-liny honey
-ryn
-spidey
-zura
-nur fatini
-sume follower yg tak ingat namer
-sume readers

sila2 la amik award yg comey ni erk..

Friday, September 4, 2009

kesejukan

holaaa.... now aku kat cc.. ngn mber2.. dah lamer tak melepak kat cc.. tetibe rindu lak bau cc yg ade semacam lain tuh.. hehehe.. lamer gak tak update blog secara natural cam nie.. selalu update ngn citer2 lamer n tag2 dr mber blog yg best ittue.. ni pun tak abis lagi assigment tag nak buat tu.. aku tgh kesejukkan skng.. aircond atas pale.. rambut berterbang-terbangan.. hehe.. sok aku blk kg.. buke ngn mak.. tp tak best kan biler kiter berbuke padahal kiter tak puase... hakhakhak.. tolong lah paham keadaan sy yg yg d cutikan berpose ini.. utk jangkamasa beberape hari sajer okey... kaum abg2, jgn jeles!!! k lah.. nak nengok kebun kat fb jap.. bye2..

tag dr miji dan amyliana

kene tag lg dr miji ngn amyliana.. dorang mmg rajin nak tagged n bg award kat akak kan.. hehe.. ape pun... akak rase femes okeh.. ermm... ni aku jwb tag secara berasingan yekk...
[ mr miji ]



tag yg dijawab...

1. nyatakan 6 faktor menarik tentang pemberi award ni..
-miji seorg lelaki
-miji suke lanun
-miji rajin komen kat blog saye
- miji byk citer seram
- miji antara blogger lelaki yg aktif..
- rase nye smpai skng tak penah tgk muke c miji ni


[ amyliana]

tag yg dijawab...

1. nyatakan 6 faktor menarik tentang pemberi award ni
-awek ni cam lemah lembut je org nye
- blog dier meriah..
-rajin bagi kumen
-follow dier sbb jezz yg kenalkan..
-awek terengganu
-happy go lucky


2. setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta @ hobi diri sendiri
- kuat merajuk
-suke cekelat
-sgt merendah diri
-suke berangan
-suke berkwn
-suke menulis
-sukar d jangka
-tak ttp pendirian
-suke gi jenjln



3. Pilih 10 rakan orang penerima award & discripe tentang mereka...

-jezz - awek cun yg maha peramah
-nini - awek yg cam giler2 je
-miji - pak lanun yg rajin bg kumen
- amyliana - rajin gak bg kumen kat blog saye
-fhad - adik yg jugak rajin bg kumen
-alvin - suke bc blog dier.. lucu
-zura - kwn dok sebelah kt dlm cc
- spidey - geng otai yg selalu nmpak sesuatu
- puteri - minah yg dok klang suke berjln tuh
-missdiya - mak buyung yg ade periut yg chumel

hehehe.. walaupon ade yg dah kene tag, aku sesaje jek letak nmer korang.. so, yg penah dpt tu, takyah la buat...

Thursday, September 3, 2009

buke pose kat JERAM- sila cuci mata..

30 august 2009 - aku gi bukak pose kat jeram (area kuala selangor)*entry lambat hapdate sbb bz ngn tag* hehehe... so, spt biase, mood nak bercerita takdek.. so sila lah layan pic ni.. jamu la mate anda ngn hidangan kami.. haha.. selamat menjamu mata...


[sblm mkn, amik pic dulu.. ni pic dr tmpat mkn kami.. layan matahari erbenam sat... lawa tak??]


[ sila lihat.. bawal sweet sour ]

[ tomyam kurang pedas ]

[ ketam masak pedas.. arghhh... kurang kah pahala pose kalian]

[ kerang bakar, tapi kurang masak.. ramai sgt customer]

[ air 3 kaler... menghairahkan sungguh!! ]

[ ni ikan biase jek.. korang pon ley wat kan.. pehal depa order ikan kecik erk.. hehe]

[ ni ikan pari bakar.. byk nye ikan dorang order nie]

[ muke puas pas mkn.. kenyang erk?? bayar la... ape lg.. hahaha]
fuh.. kenyang giler.... byk lagi makanan yg aku tak amik pic,, makanan smpai mase tgh berbuke.. takde mase ok.. baik aku teruskan mkn.. ade lg udang sambal ngn sotong goreng tepung ngn kailan ikan masin(kot) sedap nyee..... jumlah kami mkn mlm tu cumer rm260.00.. means sorang kene byr rm26 sajer.. murah beb.. mkn mcm2... alhamdulillah...
pas mkn, ktorg gi lepak2 kat antai remis plak.. suprise birthday utk ima.. happy besday ima...
[chocolate mud - secret recepi.. shedap nye]
[muke org nak nanges sbb kene suprise besday]

tu la kami mase mkn sblm merdekan.. tp b4 12midnite dah kat umah.. mlm tu merdeka kat umah ade lah gamaknye... act, mlm tu ade lg sorang yg kene suprise.. tp tak pyh la citer.. tak best pon.. hahaha...

award n tag dr fhad

1. Apekah pengangkutan yang anda gemari untuk bercuti?
-Bas ngn kereta


2. Dalam seminggu, berapa kali anda kerap lupa tentang sesuatu?
-terlalu kerap.. sy pelupe lahh


3. Harijadi siapa kah yang anda mampu ingat?
-mak, family saya, kwn2 rapat, opismate saye..


4. Boleh berikan sebab?
- sbb dorang sume rapat ngn saye


5. Jika diberi peluang mengundurkan masa, adakah anda akan cuba memperbetulkan keadaan?--yea.. sgt2 akan...


6. Kenapa? (bagi jawapan dan soklan di atas)
- sy nak sume jd lebiy baik


7. Secara kiraan kasar, berapa umur kah usia blog anda?
-blm setahun pon.. start bln 3 or 4 thn ni.. see, tak confirm.. pelupe tol


8. Siapakah rakan blog yang anda mahu mereka buat tag ni?
- sy rase sumer pon dah d tag, tp kalo ade sape2 yg blm dpt awrd ni.. jemputlah amik dan buat tag sekali.. :)

Wednesday, September 2, 2009

tag from miji ngn amyliana

** kena letak award ni kat blog korang **
- ok.. dah letak dah -


** bagi award pada 10 blogger yg rapat ngan korang atau sesape jelah yg korang nak bagi **
- ok... jap lagi sy bg ok.. -


** memberitahu penerima award ni dengan memberi komen di blog mereka **
- sila amik n bg komen blk.. kalo tak nak amik pon ok jek.. -


** 10 orang yg ditag adalah **
- jezz
-nini
- alvin
-fhad
- spidey
-zura
-puteri
-missdiya
-readers
-followers
**to sumer kwn2, thnks sbb rajin bg tag n award.. walaupun amik mase nak buat, tp sekurang2 nye sy tau yg kalian sentiasa ingat n masukkan sy dlm list top ten kalin.. hahaha.. tq2**

Tuesday, September 1, 2009

jom! masak bubur lambuk...

cuti merdeka ari tu, aku gi klang.. sajer2 jmpe family ngn kwn2 kat saner.. ari ahad, aku ber kesempatan join puteri umno bahagian klang masak bubur lambuk.. sonok wooo..





xtvt ni,dorang wat tiap2 tahun.. cumer tempat la berubah2.. thn ni dorang wat kat pendamar.. mula seawal 9 pg smpai 3 ptg.. alhamdulillah, cuaca mendung.. so, tak rase letih sgt la kan..


b4 ni ade gak aku join xtvt dorang ni, tu yg dah kenal2 gak.. tgk tu, aku dpt shirt merah... tshirt tu cam kain jersey.. cantik tak??


[ rewang2 jom.. ]
[ rileks la kak lin... jgn gado2 d bln pose.. ]

[ ahaks, ni bkn pertandingan tayang punggung eh.. ni tgh khusyuk tgk or masak2 ]


[ kayuh bang.. kalo tak sdp, sy cr abg ]

[ dayung kak, jgn tak dayung.. p/s- bubur lambuk tu ader daging ngn udang besau2 beb!! ]

[ni antara pu3 umno ngn makcik2 kawasan pendamar yg join jom!! masak bubur lambuk]
to pu3 umno bahagian klang, korang mmg best!!! lain kali kalo ade xtvt lg, ajaklah sy yerk.. nti dpt tshirt lg.. ape pun xtvt camni mmg bgus.. selain dpt merapatkan tali silaturrahim, dpt gak mkn bubur lambuk free.. hehehe.. :)
p/s : sy tak beraper sht.. so,c iter tak panjang.. tgk pic sajer okey.. utk kwn2 yg bg tag.. nti sy buatt ag n amik award kalian.. tq..

tag dr amy liana...

chumel btol award dr amyliana nie.. maceh eh... ni sy wat tag jugak...



1.Siapakah kawan yang pertama sekali ketika anda buat blog ini?- tak pham soklan.. :)

2.Siapakah orang yang pertama sekali yang memberi anda award - sape yerk, pu3 kot.. sbb bg follower dier

3.Siapakah orang yang terakhir yang membuat anda nangis - dear


4.Apabila kamu berbuka puasa apa yang anda makan dahulu - minum air ngn kurma


5.Bila anda sedang berangan...siapa yang selalu ganggu anda - hp.. sibuk je dier bunyi2 plak


6.Lagu yang terakhir yang anda dengar - lagu raye la... 1 ari d hari raya


7.Blog siapa yang terakhir anda melawat - amy liana.. trus buat tag dr dier


8.Cerita yang terakhir anda tengok - mlm td citer ali baba ngn 40 penyamun.. :)


9.Novel yang paling anda gemari - tulisan ramlee awang murshid


10.Anda hendak memberi awrd n tag ini kepade - miji -jezz -alvin -fhad -puteri -all d readers..

sila buat tag ini ye kwn2...

tag dr miji pulakk

wah... bz nye sy ari ni... asik wat ag sajer... ni dari miji plak.. tag dan award sekali.. tq miji yeah...
1. Sapa Nama Kitak?
fauziah abd karim
2. Tadik Kitak Sungkey Mam Pa?
nasik+rendang ayam.. nyumm
3. Baju Raya Taun Towk Wana Pa?
hijau lumut ngn tak tau lai.. blm beli..
nak tag sume follower sy.. so, kalo anda follower sy, tolong buat eh... :)

Saturday, August 29, 2009

tagged from nini.. so longggg.....

: Once you've been tagged,you are supposed to copy-paste this note,and answer all the questions.At the end, choose several people to be tagged- including the person who tagged you.
ABC About You Questions:

A - AVAILABLE: Nope
B - BIRTHDAY: 19 mei 1982
C - CRUSHING ON: somebody
D - DRINK YOU LAST HAD: plain water
E - EASIEST PERSON TO TALK TO: Im
F - FAVORITE SONG: this i promise u - n sync
G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS: bears
H - HOMETOWN: pontian, johor
I - IN LOVE WITH: ermmm... :)
J - JUGGLE: nope
K - KILLED SOMEONE: i killed someones heart
L - LONGEST CAR RIDE: KL-PD.. kahkahkah...
M- MILKSHAKE FLAVOR: vanilla
N - NUMBER OF SIBLINGS: 3
O - ONE WISH: back to 1999
P - PERSON YOU CALLED LAST: fyda
R- REASON TO SMILE: no reason, juz smile.. giler!!
S - SONG YOU LAST HEARD: lagu raya-1 ari d hari raya
T - TIME YOU WOKE UP: 4.30am
V - VEGETABLE(S): suke
W - WORST HABIT: tangguh keje
X - X-RAYS YOU'VE HAD: once
Y – YOYOS ARE: games
Z - ZODIAC SIGN: taurus



Random Questions About You:
Spell your name without vowels: nr fzh
What color do you wear most?: colourful
What are you listening to now?: radio ria 98.7
Are you happy with your life right now?: yup
What is your favorite class in school/college?: math
Are you outgoing?: yups..
Favorite pair of shoes?: b.u.m-dah buruk but love to wear it
Where do you wish you were right now?: at home.. tido..

THE CANS:
Can you dance?: Bole la kot.. hahaha
Can you tie a cherry stem with your mouth?: camner tu?
Can you whistle?: yes..
Write with both hands?: no
Walk with your toes curled: nope

THE DO'S:
Do you believe there is life on other planets?: Alien?? ntah la.. xde prove..
Do you believe in miracles?: yesz...
Do you believe in magic?: yups.. fantasy me
Love at first sight?: i do.. ekeke
Do you think there's a Satan: yup
Do you believe in Santa?: hehe.. manede..
Do you know how to swim?: Sket2 la
Do you think you could handle the stuff they eat on those reality shows: NOpe


THE HAVES:
Have you ever been on a plane?: x.. ekekke.. sian aku
Have you ever asked someone out?: yes


Once upon a time.
Have you ever been asked out by someone?: ye lorhh
Have you ever been to the ocean?: mestilah..
Have you ever painted your nails?: yUp, black colour.. dulu2 ar.. gilors


THE WHATS:
What is the temperature outside?: tak tau la.. raining..
What radio station do you listen to?: Ria 89.7
What was the last restaurant you ate at?: jeram seafood
What was the last thing you bought?: bus ticket
Who was the last person you took a picture of?: eyma- on her birthday

CRYING SECTION:
Ever really cried your heart out?: yups, of coz
Ever cried yourself to sleep?: Yes
Ever cried on your friend's shoulder?: yup
Ever cried over the opposite sex?: ermmm.. x.. :)
Do you cry when you get an injury?: Yes.. lembik.. :)

HAPPY SECTION:
Are you a happy person?: Ye kot.. :)
What can make you happy? : Plan berjln spt yg d rancang..
Do you wish you were happier?: Yes
Can music make you happy?: sometimes

LOVE SECTION:
How many times have you had your heart broken?: once
Have you ever loved someone so much that you'd die for them?: nope

LOOK AT ME:
What is your current hair color?: Black
Current piercings?: Sepasang Telinga, tp cam dah kambus jek..
Have any tattoos?: Xde, nak kene babap..
Eye color?: Black

IN A GIRL/GUY:
Favorite eye color: coklat
Short or long hair: Short
Height: taller than me
Best clothing: Jeans n polo shirt. :)


HAVE YOU EVER:
Been to jail: Nope.
Mooned someone: of coz not..
Thrown up in a store: Nope..
Done something really stupid that you still laugh at today: ade.. bongok jek.. hehe
Gone skinny dipping: nope

THIS OR THAT:
Pepsi or Coke: Coke
McDonald's or Burger King: McDonalds
Single or Group Dates: Single
Chocolate or Vanilla: Chocolate
Strawberries or Blueberries: Strawberry
Meat or Veggies: Meat
TV or Movie: Movies
Guitar or Drums?: Drums
Adidas or Nike: Nike
Chinese or Mexican: Chinese
Cheerios or Corn Flakes: Corn Flakes
Pie or Cake: Cake

tag ni mmg panjangg... so, sape2 yg ade mase n rajin nak buat di persilakan... jezz, miji, fhad, amyliana pon d harap mencube.. hehehe...

tag dari fhad pulok...

tag from fhad
secret revealed
3 truth about myself
sy tak tau nak citer ape.. so, ape2 aje la erk.. :)

1. sy sensitip org nye.. mudah jek nak nangis.. tp pas sy nanges, sy rase lege dan bole ketawa semula..
2. sy seorg yg kdg2 mudah marah.. bile marah, tau je lah kan.. ade jek yg sy ckp.. tp mrh sy takat tu jek.. cepat je sejuk nye... sy gak bkn sorang pendendam.. sgt la tak reti nak bls2 dendam nie.. not my style.. pd sy, baik ke buruk, biar tuhan yg balas...
3. sy rase, sy nie kdg2 tak tetap pendirian.. yea, itu lah masalah sy.. cam lalang.. keputusan berubah2.. tp skang sy cuber berpikir n ttpkan ape yg sy nak.. semoga berjaya.. chaiyok...
sy nak tag sumer org yg baca- terutama sekali... miji, jezz, nini, amyliana, puteri,spidey,zura, dan sumer2 la follower sy.. buat taw~~

Friday, August 28, 2009

saya kepenatan

seperti semalam, ari ni sy sgt kepenatan... sy sgt bz.. sy seperti org tak cukup kaki tangan.. sumer nak kene buat.. termasuk update blog ni jugak.. hahhaha.... yea, sy perlukan energy yg byk ptg ini... sy perlukan juadah yg memberi khasiat dan tenaga.. sy sungguh penat dan tak bermaya... ade idea utk juadah sy ptg nie?? perlu ke nasi atau mee? sila la bg idea...

Thursday, August 27, 2009

tag dari nini~

Zaman kanak-kanak saya adalah mase paling best dalam idop sy...

Nama Penuh: *fauziah abd karim..
Tarikh lahir: 19/05/1982
Tempat lahir: Hosp. Daerah Pontian
Tempat Anda Dibesarkan: PONTIAN


1.Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?---> Lin, echa n fizah


2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?---> teng-teng, baling selipar,mandi parit, kejar2,sorok2, masak2, mak2, kawen2.. hehehe

3.Kalau anda bergaduh dengan kawan anda..apakah kata kata yang anda nyatakan pada mereka?---> xnak geng ngan kau..


4.Di kawasan manakah yang menjadi tempat faveret anda bermain?---> kat maner2 pon ok.. maklum dok kg.. kami bebas meneroka.. hahaha


5.Apakah cita cita anda masa kecil?---> jad cikgu.. cam best je jd cikgu tuh


6.Apakah kartun atau rancangan tv yang andagemari dan masih ingat sampai sekarang?---> blue blink, bugs bunny, alvin n d chipmunk..


7.Makanan ringan apakah yang akan anda borong di kedai?---> kopok mamee, ding dang, kopok durian, kopok yg ade mainan..


8.Nyatakan seorang rakan zaman kanak kanak anda yang anda teringin sangat nak jumpa sekarang..---> sape erk, sumer pun ade jmpe biler blk kg.. :)


9.Apakah gelaran anda masa kecik?-----> ujie.. :)


10.Nyatakan seberapa banyak rakan bloger andayg anda ingin tau zaman kanak kanaknya..---> spidey, zura, scha.hartini hawa, alvin, fhad, puteri.. saper2 yg baca pon bole buat gak...

Tuesday, August 25, 2009

Puasa kan?? so.. mate pon kene puase okey~~

huh~ aku baru je blk dr bazar ramadan kat area opis nie..dekat je, belah belakang tuh.. mmg meriah n byk sgt pilihan.. berwarna-warni... sumer pon nmpak sedap.. owh, nafsu mkn ku mengebu2.. tp d sebabkan aku nak gi buke kat luar ngn teman seperjuangan, aku cumer beli pudding berkuah tu.. pilihan d bulan ramadan.. ecehh...

tp ape yg aku nak kabarkan d sini adalah bkn pilihan kueh mueh tu... aku jumpe kwn lamer yg niage murtabak kat saner.. die kaum adam la ye kwn2... dulu kenal dier pon sbb dier niaga kat food court kompleks ni gak... ok la kan, lamer tak jumpe.. borak2 la kejap.. aku tak beli pon murtabak dier tu.. huhu.. bwk duit pon 2hengget, maner cokop nak beli sumer..

mase dok borak2 tu, aku dok perati jek, mate dier tu asik pandang2 atas bwh.. iskk, sib baik mak pakai blazer (btl kah ini speling?) pastu dier tgk mber aku pon samer.. isk geramnye... rase nak jek aku cucuk mate dier taw... tau la kami ni makin gebuss.. so plz la jaga u punye mate tu erk... bkn sekali taw aku pasan.. tiap kali aku pandang kat dier, mate ke arah2 jek.. iskk...

ni bulan pose.. so, jg la mate anda sket.. jgn la nmpak sgt pon kalo nak memandang.. kami ni bkn la pakai seksi2.. menyusutkan pahala jek.. isk.. astagfirullah, aku pon naik hangat gak nie.. esok, aku takmo gi kedai dier lagi.. kalo gi pon, time pakai baju kurung jek.. hehehehe

Monday, August 24, 2009

tag dr miji....rahsia puasa missylily

ni tag dr miji.. aku ambik mase hampir 1/2 jam nak wat tag nie... huhu.. mari baca rahsia puasa saye... skang dah tak rahsia lg.. wink**



** 5 Perkara Yang Anda Suke Tentang Bulan Puasa:
- bln paling special
- mase nak buat amal jariah
- bole cr makanan yg pelik2.. ssh nak cr mase bulan2 lain.. hehe
- rezeki anak yatim melimpah ruah
- rase nak blk kg selalu2 jek..

** 5 Perkara Yang Best Masa Bulan Puasa:
- dpt mkn best2 (asik mkn je kan)
- dpt blk keje awal...
- dpt diet.. hehe
- bazar d maner2.. cam cendawan tumbuh pas ujan..
- dpt tgk kueh raye jual rata2

**5 Jenis Makanan/Minuman Yang Wajib Ade Masa Berbuka Puasa:
- karipap
- air cincau
- agar2
- kueh taik minyak/kueh kole.. (tau x)
- popiah goreng

** 5 Perkara Yang Wajib Anda Lakukan Sebelum Berpuasa:

- qada' pose (hehehe, mmg tiap2 thn kene qada')

- bgn sahur... (walau pon cumer minum air putih)

- cuci muke
- gosok gigi

- baring2 sampai tido..


** 5 Cerita Best/Tak Best Puasa Anda:
- goda kwn utk ponteng pose, pastu samer2 mkn ayam grg (smpai skng rase berslh.. ampun kwn!!)
- terminum air mase kecik2 dulu.. pastu sambung la pose blk.. hehehe
- 1993-pose last ngn arwah abah.. sob..sob...
- hp aku kene curi ngn mber chat aku sirik.. kuang ajo kan.. aku nak tlg dier tp dier rembat lak hp aku..
- mase form 1 ke form 2,aku tak merase pon duit raye aku sbb aku guna duit tu byr kat mber coz aku ilangkan cincin mas dier.. aku mmg careless dr dulu kan.. sian aku...

** 5 Orang Yang Terpaksa Bocorkan Rahsia Puasa Diaorang:
- kak tini
- noor
- puteri
- spidey
- baizura



aku pon tak tau nak bubuh namer sape... tu jek yg ade dlm pale hotak aku.. tp aku tau, dorang bkn buat pon tag nie.. hehe... maaf la pemberi tag sbb tak dpt kembangkan tag kamoo... :)

kenaNgan mLm rAmadan.... hukhuk...

ASSALAMUALAIKUM....
cemaner puasa ke 3 ari nie?? masih lemah.. bole angkat jari tak?? haha.. kalo tak bole.. jirus je air satu baldi.. lembik sgt watpe.. huhu.. kejis nye aku...

sila tgk tajuk d atas... bak kater org tue, kalo suke, jgn suke sgt... nti duka jdnye... tgk la kat aku, ari jumaat tu, entry tak habih2 kater nak blk kg.., sahur pertama ngn mak.. hahaha.. at last, lain lak jd nye.. padan muke haku.. wakaka(gelak utk diri sendiri)...

meh aku story, kesah perjalanan aku.. akan ku tulis yg paling simple n senang kalian paham.. kui..kui.. jumaat 21/08-6.30ptg... pas je abis waktu keje.. aku trus ready nak lik kg..kalo ikut time, 2 jam ley sampai kg.. lewat2 pon 2jam setengah.. tp ati cam tak best.. tp mls nak layan.. kdg2 ati tak best, tp takde pape pon jd.. so, dgn niat nak jmpe mak.. aku nekad teruskan perjalanan...

p.g highway mmg jammed ptg tu.. mmg tiap2 ptg time bz, jammed selalu.. tp aku rase kete aku cam tak berape tenteram.. huhu.. tp aku nekad gak nak teruskan idup, eh truskan perjalanan.. smpai perling, temperature kete naik seare tetibe.. huh, sib baik dah kuar dr highway n ley park kat tepi jln.. tp jln besar la beb.. sape2 tau kipmart tampoi.. dpn sket dr situ.. aku blur jap.. sediy beb.. ape2 pon, kene nangis dulu.. biar lege.. hehe.. aku call mak aku, akak aku n kwn2 area situ..

tipon abg workshop(jiran akak aku) nak tau ape yg ptt aku buat..die kater tggu sejuk dulu.. pastu bukak bonet engine.. tgk air kering or tak... pastu br tau ape prob nye... tggu la aku dlm kete diam2... dah sejuk, aku bukak bonet tu.... tiba-tiba............ hehehe... sj nak bg gempak... aku tgk penutup radiator (tmpt letak coolant tu) dah takde.. ilang.. sape yg curik?? aku try ingat blk.. owh, upenye aku gak punye angkara.. ekeke.. pagi2 check kete, check air n minyak itam.. aku la tu yg lupe nak ttp elok2.. sengall... dulu aku ilangkan penutup minyak itam.. careless kan? isk..

aku calling kwn2 kat area situ... mintak tlg crkan brg tu... tp kedai sumer dah ttp.. erm, cemaner erk... ape2 pon aku isi air gak walau takde tutup.. biar sejuk engine aku tu... last choice, aku call abg workshop td tu.. tnye ade stock ke tak.. alhamdulillah, mmg ade... tp aku terpaksa tebalkan muke sbb nak mintak tlg dier dtg anta.. erm, jauh gak tau.. tp i have no choice....

call dier, then dier pon nak tlg.. aku siap nak byr service charge.. hehe... awin dtg temankan aku jap.. escot aku g park kat tempat safety sket.. pastu awin dah blah, best fren aku dtg.. umah dier mmg area tu.. td dier gi terawih.. tu yg lmbt dtg.. temankan aku smpai abg workshop smpai.. dlm kul 10 lebiy... abg workshop tgk kete, isi kan air.. bg sume stabil, pastu aku dah ley teruskan perjalanan... biler aku nak byr upah dier.. ngn selamba dier tolak.. iskk, malu aku beb.. dah la dtg jauh2, duit lak tak nak amik.. isk.. mmg aku rase berat sbb termkn budi.. tp dier kater, ikhlas sempena ramadan.. huhu.. segan nye mak...

ngn rase terharu, aku naik kete n trus blk ke p.gudang.. blk umah aku.. sbb dah kul 11 lebiy pon.. tak berani nak blk kg... pape jd kang.. mamposs.... subuh tu aku bersahur la kat umah aku.. sorang2.. muahahaha.... aku blk kg keesokkan paginye...

tolong la jgn gelakkan saye ye kwn2... sumer yg jd ni atas kecuaian saye sendiri... hukhuk.. moral of d story.. berhati2 dlm buat ape pun n saye bersyukur ngn ape yg berlaku.. bersyukur sbb takde perkara yg lebiy teruk... dan bersyukur sbb masih ade insan2 berhati mulia yg nak menolong saye... ape pon, ikhlas dlm segala perbuatan, insyaAllah, tuhan akan bg balasan yg baik utk kiter jugakk..... :)


p/s- maaf sbb kali ni blog sy terlalu panjang... hehehe