NUFFNANG

Thursday, April 30, 2009

bYe2 ApriL

holaaa...
today 30 april 2009..
end of april.. sajer nak buat review sket pasal bln nie..
mcm2 adE...
------------------------------------------
besday
7/4 - intan
9/4 - midah & spidey
13/4 - mamat (anak buah aku)
15/4 - ated
21/4 - ryn
22/4 - zaza

------------------------
xtvt plak

3/4 - steamboat & pool
6/4 (midnite) - suprise n terjah besday intan
10/4 - futsal n suprise party utk en spidey
19/4 - gi bwk mak shopping.. :)
19/4 - citer faveret aku bermula -ghoSt 8tv
24/4 - karaoke n lepaks
26/4 - blk kg
--------------------------------------------------------
tu la dier.. tak la byk maner pon... tp aku enjoy, tiap bende yg aku buat....
aku happy bile kwn2 aku happy...
c u next month.. hehe.. sok je.. :)

Tuesday, April 28, 2009

aku-today



ermm...
ari ni, ari yg membosankan utk aku... tak tau nape... cam boring.. boring keje.. rase nak blk umah rest puas2.. aku rase nak alone ari nie.. tak nak gangguan sape2.. kusut... tp, mlm ni i have to go shopping,, shopping brg utk camping.. esk mmg tak sempat.. after shopping, mesti kene bersihkan ayam2 utk bbq.. uwaa, penat nye...
smlm aku gi umah boy n zura.. upload pic yg beratus mase mlm karok tu.. byk giler.. kalo sume dah ade kamera.. camtu la gamak nye.. tp syg sgt, coz camping kali nie dorang tak dpt join.. masing2 dah ader agenda sendiri.. blk kg dll.. kalo dorang ade, mmg gamatlah air papan tu nti...meriah n for sure.. seronokkkk!!!!
tp takpe, mbers2 yg join kali ni pon ape kurang nye, we can be a great team also!!... erm, ape pun.. aku nak release pale otak aku yg serabut nie.. mcm2 yg aku pikir sbnar nye.. pasal keje, umah n for sure duit la... n i need smbody yg bole tenangkan aku n bkn tmbah beban kat pale otak aku... nonsense...
:)

Saturday, April 25, 2009

KaRok, SupRiSe PArtY n LePak...


`holLa~

erm, ape cer ari ni? sht ker??
me, sht.. cumer penin sket coz tak cukup tido....
last nite gi lepak kat diva (xtra j.b)...
aku ngn geng2 merah putih ( we al siap janji nak pakai bj merah putih)
huhu... act, bkn sbb ade ape2 plan pon.. sajer2 je, nak pakai bj samer..
cantik nak amik pic.. hahahha.....




booking pukul 9.00 to 11.00.. tp lewat sket coz mr brain mintak tlg ktorg belikan kek smpena bday buah ati dier... so, kebetulan bj ade tema n clbrate suprise party utk misz ryn..
after beli kek secret indulgence kat secret recepi, me, boboy n fyda(1 kete)trus gi xtra tuh.. smpai kat xtra tu, boy, zura,zai,yana n affa dah sampai... trus gi kaunter wat payment rm85 utk 2hours vip room... best2....



mmg sonok la.. meriah sgt2.. nyanyi pon hentam kromo jek.. goyang inul pon ade.. hahahaha.....
tepat 10.30, kek pon masuk.. ryn terkejut coz tak sangka ( act dorang dah celebrte n tak sangka akan clbrt lg ngn kwn2 ) pastu, trus xtvt nyanyi2,mkn2 n amik pic.. best gilers...

pas 2hours, ktorg pon kene kuar(walau tak rase puas lg) hehehehe... lepak dpn jap tgk live band... then gi mkn kat singgah selalu... lepak kat saner smpai kul 3... hampehh... minum jek.. tp aku 1st time try isap shisha.. batuk tak hengat... tersedak2 makcik.. tp tu 1st n 2nd sedut... masuk 3,4,5 kali... ermm... layannnnn (mamposs kalo c dier tau) hahaha...




kul 3 korg gerak blk.. well, xtvt amik pic ttp d teruskan kat tmpat parking... dah puas, bateri pon dah kong... br la blk... smpai umah 3.45pg.. subuh la weii.. hahahaha.... sesekali camni.. mmg la sonok nye..
erm, pic will be upload soon.. jap lg blk kg..
neet week gi camping... yeahh....

Saturday, April 18, 2009

Jom Baca NoveL... :)


Salam..


HAK CINTA TERPELIHARA - LYNN DAYANA
Novel atas ni aku br abis baca 2 hari lepas.. bkn aku beli, pinjam jek.. hahaha..
best gak citer nye.. cukup rase, cukup perisa... ayat2 perbualan dorang pon best.. ader lucu n cumel... hahaha....
556 mukasurat.. tebal la jugak...
citernye berkisahkan 5 org sahabat yg berikrar utk ttp bersahabat smpai biler2, tp di sebabkan salah faham.. segala nye berubah.. masing2 mencari jln hidup sendiri.. 5 thn berlalu, masing2 idop dlm dunia masing2.. neesa yg dah bersuami, yus masih sendiri, qartini yg blm bertemu bahagia dan sarah yg menunggu saat utk pergi..
sampai 1 mase, mereka bertemu.. ade masih di penuhi dendam n ade yg ingin mengeratkan hubungan yg sedia jauh... ade hati yg terluka n ader yg bahagia...
kan cukup rase, cukup perisa....
tp, yg paling aku suke, watak eric n qartini.. qartini yg keras ati n eric yg sgt baik baik..
wujud kah lelaki mcm eric.. baik, hensem, soleh, almost perfect la jugak... sib baik qartini punye... kalo tak, aku yg nak ngurat... hahahhaa.....
ape pun, dlm persahabatan, mungkin ade terlanjur kate or tersilap ckp n tersalah paham..
tp, ape pun perlukan penjelasan n penyelesaian.. jgn judge sahabat kiter tanpe pernah bertanye n meminta penjelasan dr nye.. segala yg berlaku, ader reason...
jgn d sebabkan ego n keras hati, kiter membiarkan sahabat kiter terseksa n menderita.. biler kiter tersedar, mungkin sume dah terlewat.. menyesal pon tak bergune lagi dah...
k lah, next time aku citer pasal novel lain plak eh...
jg la sahabat anda, jika anda kehilangan nye.. mungkin anda takkan dpt lg sahabat sebaik dier..


Thursday, April 16, 2009

GaWat oh GaWaT

holla...
ari ni kamis 16.04.2009.. mendung n sejuk...
lately ni, mmg bisnes kurang..
mungkin d sebabkan kegawatan ekonomi dunia..
tambahan plak, kawasan aku ni kaw perindustrian..
mmg nampak terjejas teruk.. ade yg kilang ttp.. d cutikan tnpe gaji..
byk bende pon kene cut..

effect pd aku sndiri, customer kurang.. so komisen pon kurang..
smlm boss announce, every saturday, keje till 1pm n
tiap org akan d cuti kan secara bergilir..
kalo nak pk seronok2, mmg ler seronok.. panjang la langkah aku..
tp pk yg tak sonok, gaji dah cut kat situ.. ot tarak.. aiyooo...
pening gak camni... tp nak buat cemane... xkan comp nak byr utk smthng yg tak berbaloi..
xpe lah, rezeki kat maner2.. bersyukur coz maseh ade keje n gaji ttp..

doa2 la kegawatan ekonomi ni akan cpt berlalu...
ekonomi dunia pulih cepat mungkin..
ramai yg terase sakit nye...

ape pun, kiter kene mula berjimat... jgn beli brg yg tak penting..
nak gi holiday pon pk 2,3 kali...
saving uk mase dpn...

pikir-pikirkan lah..

Friday, April 10, 2009

JoM Mkn2 n JLn2

HaLuuuu...

Ari nie friday... pd sesape yg keje 5ari seminggu, 2day is a last day.. sok ui.. horey2 la ye u all..
but not 4 me, sok keje till 4.. boring beb.. biase nye mmg takde keje.. ley upload blog, ade yg men psp, chatting bla..bla..bla....

erm, juz nak share citer last week (3/4/2009).. mase ktorg gi mkn buffet steamboat n men pool kat city plaza.. sonokk youuu.. yg join time tu, aku, boy, zura, zaza, yana n zai... gerak kul 8.00.. erm, aku ni simpan perut beb, mkn maggi cup je mase lunch.. yana plak mkn roti canai.. sume sbb, konon nye nak mkn byk kat tmpt tuh nti... hehe... smpai kat tmpt tuh 8.30 kot.. amik port dkt2 ngn tmpat makanan tuh.. nyummy.....

huhuhu... sedapnyee.... lapo plak tgk pic steamboat yg sdp tu.. berkuah kan tomyam sup.. nyummy..byk gak dorang amik benda2 yg nak d rebus n d grill.. kene la abishkan, lgpun tak bek membazir n kalo tak abish, kene byr gak.. so, mkn sehabis mkn erk.. hehehehe.....tgk tu, muke berselera... huh, smpai kul 11 kat situ...cam tak bleh bgn....

so, pas mkn2.. ktorg trus gi men pool kat ct plaza takkan nak blk kan.. perut dah kenyang.. kene la ade xtvt.. trus gi sane smpai la kul 2.00.. dorang ttp kul 3.. so, masng2 tunjukla keterean n ketidak teraan msg2 msg2.. hehe..

kul 3 pagi, aku smpai umah.. erm, kalo mak aku tau, sure kene marah.. anak dara, berjln smpai lewat mlm.. wat 2 do mum... anak mu mmg sengal sket.. sowi... ape pun, mmg sonok mlm tu.. enjoy!!.. erm, mlm ni nak gi futsal n ader mission rahsia.. sib baik ujan berenti.. so, wait 4 my next blog... see yaa.. byeee...

Thursday, April 9, 2009

TERAPI PERNAFASAN UTK SAKIT KEPALA & KELETIHAN ( BREATHING THERAPHY FOR HEADACHE & TIREDNESS )

LEtS SHaRe SoMe InFo.. BtL oR TidAk, Tak taU la, coZ X pEnah try. FoR tHosE HaVe ThIs PrObLEm, Y DoNt U tRy It.. tak rUgI Pon... n kAlO BTl2 BerJaYa... Plz LEaVe A CommEnT.. :)
InfO FrOm- EmAiL Dr CiK LiS.. TQ Lis...

TERAPI PERNAFASAN UNTUK SAKIT KEPALA & KELETIHAN (BREATHING THERAPY FOR HEADACHE & TIREDNESS )

Kita memiliki hidung berlubang disebelah kiri dan disebelah kanan. Apakah fungsinya sama untuk menarik dan membuang nafas ? (Our noses have left and right nostrils. Are these nostrils having the same function for inhaling/"breathe- in" and exhaling/"breathe- out"?). -

Sebenarnya fungsinya tidak sama dan dapat kita rasakan bedanya, sebelah kanan mewakili matahari (mengeluarkan panas ) dan sebelah kiri mewakili bulan (mengeluarkan dingin ). ( Actually it's not the same and we can feel the difference. Accordingly, the right side represents the sun/"heat" and the left side represents the moon/"cold") . -

Jika sakit kepala , cubalah menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafaslah melalui hidung sebelah kiri dan lakukan kira-kira 5 minit , sakit kepala akan sembuh . ( When having headache, try to close your right nostril and use your left nostril to do breathing for about 5 min. The headache will be gone).
-

Jika anda merasa lelah , tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan bernafaslah melalui hidung sebelah kanan . Lakukan ulang-alik . Tak lama kemudian, anda akan merasakan segar kembali. Sebab lubang hidung sebelah kanan mengeluarkan panas, sehingga banyak sekali panas , lubang hidung sebelah kiri mengeluarkan dingin . (If you feel too tired, do it the opposite way. Close your left nostril and breathe through your right nostril. After a while, you will feel refresh again. Because the right side belongs to heat, so it gets hot easily. The left side gets cold easily). -

Perempuan bernafas lebih dengan hidung sebelah kiri , sehingga hatinya cepat menjadi dingin . Laki-laki bernafas lebih dengan hidung sebelah kanan , sehingga cepat sekali marah . (Women breathe mainly with their left nostril, so they get calm down easily. Men breathe mostly with their right nostril, so they get angry easily). -

Apakah anda pernah memperhatikan pada saat bangun tidur, lubang hidung sebelah mana yang bernafas lebih cepat ? Sebelah kiri atau kanan ? Jika lubang hidung sebelah kiri bernafas lebih cepat , anda akan merasa sangat lelah . Tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan gunakan lubang hidung sebelah kanan untuk bernafas , anda akan merasa segar kembali dengan cepat. ( When we wake up, do we notice which nostril breathes faster? Is it the left side or the right side ? If the left nostril breathes faster, you will feel very tired. Close your left nostril and use your right nostril for breathing and you will get refresh quickly)

Cara tersebut boleh diajarkan kepada anak-anak , tetapi kesannya akan lebih baik jika diterapkan kepada orang dewasa . (You can teach your kids about it. The effect of breathing therapy is much better for adults).
-


Saya biasanya merasakan sakit kepala , dan rasanya perit . Kemudian saya berjumpa doktor dan beliau bergurau: "Anda akan sembuh jika berumah tangga !" Doktor itu tidak bicara kosong. Apa yang dia sampaikan adlah berdasarkan teori dan testimoni. Selama itu, setiap malam saya merasakan sakit kepala dan tidak dapat belajar. Saya mengambil obat , tetapi tidak sembuh . ( I used to have painful headache. When consulted a doctor, he told me jokingly," You will be all right if you get married!" The doctor did not bullshit me as he had his theory and supported with testimony. During that time, I used to have headache every night and I was not able to study. I took medicine but I was not cured). -

Pada suatu malam, saya duduk bermeditasi dan menutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafas dengan lubang hidung sebelah kiri . Dalam kurang dari satu minggu , sakit kepala saya sembuh . Saya teruskan melakukannya selama 1 bulan, sejak malam itu sampai sekarang , sakit kepala saya tidak berulang lagi . (One night as I sat down to medidate, I closed my right nostril and breathed with my left nostril. In less than a week, it seemed that my headache problem had left me! I continued doing it for about a month and since then there was no recurrence of headache in me) . -

Ini adalah pengalaman saya sendiri . Saya beritahukan hal ini kepada orang lain, jika sakit kepala, cubalah cara tersebut kerana sangat efektif buat saya. Banyak orang lain telah mencubanya dan berhasil . Ini adalah terapi alam, tidak seperti makan ubat dalam jangka panjang yang memungkinkan ada kesan sampingannya. Jadi kenapa anda tidak mencubanya ? (This is my own experience. I used to tell others who also suffer headache to try this method as it was effective for me. It also works for those who have tried as well. This is a natural therapy, unlike taking medicines for a long time may have side effect. So, why don't you try it out?) . -

Dengan mempraktikkan terapi pernafasan ini secara betul (menarik dan mengeluarkan nafas), keadaan tubuh anda akan sangat tenang.

Saturday, April 4, 2009

My NeW AccOuNt

hyE EvErYOne... :)

welcome to my new account...
account lame dah suspended.. hAHA..
lgpon, kt blog tu byk mende yg mungkin bole menyentuh senstiviti org2 tertentu..
so, this is my new blog, new life n new me.. hape2 je lah... hehehe..
enjoy ur stay n hv a nice day.. ermm poyo.. :)