Monday, May 4, 2009

BerCamPinG, BerJLn2 n BerKamPunG - part 1


halluu...

happy monday~~ monday blues.. mls nak keje... hehehe... penat n ngantuk...
xcukup rest n tido.. errmmmm... dah cuti 3 ari pon tak cukup rehat.. pebende ntah..
wat mende je sampai tak cukup rehat?? hehe..
meh nak cer ni, pasal xtvt aku sepanjang cuti
labour dah(friday) till sunday...


act, aku gi camping kat air papan on friday.. best2.. ktorg pegi 10org (aku,im.fyda,boboy,ryn,ray,awin,linda,puteri n jaii) jumaat pg, sumer kumpul kat umah aku (kecuali pu3 ngn jaii, coz depa from kl n akan jmpe kat mersing) brg2 sumer dah siapkan dah.. khemah, dapo, makanan, pinggan mangkuk sumer... ktorg gi naek van awin.. so tu yg sonok nye.. naek ramai2 walaupon ade sempit sket tp sonok coz ade jek yg nak d borak sepanjang jln... hehe...gerak dr umah lebiy kurang kul 9.30.. direct gi air papan.. smpai air papan dlm kul 1.30 kot.. kat saner trus booking chalet n sewa tapak khemah...
tgh bz memacak khemah masing2

ktorg amik chalet sbb senang nak mandi n bsh2 n also msk nasi(periuk karen pon bwk nie) hehehe... so, 2 org akan tido chalet n 8 lagi tido kat khemah.. dah setel urusan sumer, mula la kami memacak khemah.. 4 khemah sumer... dah setel, ktorg lepak2 n mkn mihun bekal(fyda yg masak) :) sib baik la ktorg amik chalet coz kat saner takde air (dr public toilet utk org yg camping) so, mandi2 sumer mmg harapkan kat chalet tu lah... kat air papan tu plak ade pertandingan mancing.. so ptg tu mmg takleh mandi laut (kalo nak mandi gak, bole... cumer kalo tersangkut kat mate kail pemancing tu, tak dapek den nak nolong nye....) mmg ramai n happening la air papan ari tu.. meriah beb....


xtvt yg bole kami buat ptg tu, men kad .. men bola... ngn bincang2 utk games mlm nti... pu3 ngn jaii smpai dlm kul 4 or 5 lebiy (tak sure coz tak tgk jam)... xtvt berlansung ngn jayanye..eceh, cam ade event jek... mmg best la.. mbers pon sumer sporting.. ni pun tak cukup korum... kalo la sumer dpt join.. perghhh, mmg bergelombang pntai air papan tu.. hehehe.... lewat ptg sket, ktorg mula bbq.. nyummy. perut lapo beb..cume ade ayam,sosej ngn ikan kecik jek.. tak nak membazir.. :) lapo plak rase nye.. hehehe.... pas mkn2 lebiy kurang kul 9, ktorg men game lawak, act game tu d buat khas utk cik ryn..hope dier n c dier berpuas hati n gumbira(nmpak gayenye camtu lah.. yeaahhh)

bbq time,, lapaq.. :)
pas setel sumer, ngn hati yg bersemangat waja. kami pon bersedia utk turun kelaut... hehehe mandi laut mlm2 beb.. siang tak dpt mandi.. mlm la gamak nye.. best oo mandi mlm2 nie... lagi ramai2.. ombak beso plak tu.. aku tak d benarkan gi tngah.. bahaya... so, men pasir n mandi tepi2 je lah.. ermm... dah siap mandi laut n bersihkan diri, dlm kul 12.30 mlm... masing2 ade yg ngantuk.. aku ni celik lg coz br pas mandi bersih... erm, mase nye utk main games.. uno,snap,card.. paling best mase main 'monkey'... mmg happening giler.. walaupon 5 org je yg join(me,im,ryn,ray n fyda), rase cam ramai jek... sib baik takde yg baling ktorg ngn kasut sbb bising teramat.. smpai kul 4pg dok gelak giler camtu.. tak rase takut pon.. lgpun keliling tu byk chalet n mat rempit lalu lalang.. sib baik tmpat ktorng ni agak safe coz dlm kawsan chalet n ade penghalang.. so org luar yg tak nyewa situ takley msk or parking dlm kaw tu. yg penting jugak, ade lampu n pondok utk letak brg2..

mkn time.. our breakfast menu...
kul 4pg msk tido.... kul 7 lebiy im dah kejutkan aku, ajak mandi laut...ngntuk lg tp sbb nak temankan dier, gi la aku mandi mande kat laut tu,, ramai dah org... pas mandi, gi bersihkan diri.. dorang lom bgn lg.. tak lamer pastu dorang bgn n ktorg siapkan bekfes... simple jek, nasi goreng + ayam, roti, telur hancur, nasi lemak n teh 'o'(simple ker? cam byk jek )... sedap tuuu, perut dah lapo... pas mkn, dorang lak gi mandi laut.. aku ngn im ngemas ape yg ptt... dah setel sesi mandi laut n ngemas sumer... mase utk berposing... kalo dah dasar sumer giler posing.. paham2 la.. sib baik kamera tu tak ley brcakap.. kalo leh, confirm ktorg kene kutuk.. hehehehe.... setel kemas, posing n smpan barang dlm van.. ktorg pon gerak nak gerak blk ke p.gudang... singgah beli souveniur jap.. then perjalanan di teruskan pulang ke destinasi... bersambung yerkk...jom layan gambo2 dolu...


2 comments:

princessjersidd said...

mane part 2 nyer cik lily...

MiSsyLiLy said...

dah siap part 2.. silalah singgah.. pic lom upload... sabo... huhuhuhu

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...