NUFFNANG

Thursday, July 30, 2009

layan bLues...

b4 lik keje aku dgr mp3..
lagu ni kuar..
tetibe aku terfeeling lak.. haha..
meh aku nak share ngn u olss..
meh kiter layan blues sesamer erk....



Ungu : Kekasih Gelapku

ku mencintaimu lebih dari apapun
meskipun tiada satu orang pun yang tau
ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
haa..haa...



yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
yang kucari s'lama ini dalam hidupku
dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
yang panjang dalam hidupku
haa...hidupku...haa...

ku mencintaimu lebih dari apapun
meskipun tiada satu orang pun yang tau
ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
hoo..hooo..woo...

ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
mencintaimu lebih dari apapun
meskipun tiada satu orang pun yang tau
ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
kekasih gelapku...

Diet...


hyeee....
sihat ker ari nie?? aku sihat jekk... makin bertambah2 sihat.. ari ni aku berpuasa lg.. dah 4 ari aku pose.. am seronok plak.. tak sabo nak tggu bulan ramadan.. pastu raya.. raya?? aiyyarrkk..blm ade bajet utk raye la.. bajet larii sepanjang mase.. hahaha...



berbalik pada tajuk aku kat atas tu haaa.. erm, act aku dah berada pada tahap2 kritikal neh.. semenjak 2,3 menjak.. aku rase diri aku makin chubby, makin comell... risauuu sgtt... mungkin d sebabkan perasaan happy sesajek?? or biler umo makin meningkat, metabolisma makin la berkurang?? atau aku mmg suke nak mengunyah n kurang gi exercise cam dolu2.. hehe.. rase nye itu la jawapan yg paling tepat.. aktiviti melepak smbil membiakkan lemak mmg jd faveret.. hehe...
[ sekadar gambo perhiasan utk memeriahkan blog aku]
semalam, ade la hamba Allah tu telah mencabar aku yg chumel nie(pasan!!!).. kalo aku dpt turunkan berat lebiy dr 20kg b4 mei 2010, aku akan di bawa bercutik2 secara percuma di maner2 seluruh semenanjung msia nie.. 20 kg beb... bole imagine tak berat aku beraper skng ni?? kahkahkah...

[ ni bukan haku okey ]

kebetulan aku pon tgh berpose nie.. so, ni salah satu langkah utk berdiet la yerkk.. erm, korang rase aku ley buat ker?? erm, ape pun kene la kuat n rajin.. hehe.. doa2 kan la yerk.. nak kurus bukan takat nak melawa.. tp jugak utk kesihatan.. zaman skang, makin byk penyakit yg timbul.. so, cegah lebiy baik dr mengubati.. sbb tu la aku kene, harus n wajib jaga pemakanan dr skang..


[ piramid makanan ]
[ makan la secara sihat..:) ]
so, pada saper2 kat luar saner yg ade cara, ada petua or ader jampi serapah (ade kene mengene?) utk diet n kuruskan badan.. plz share some info with me yeaa.. erm, doakan aku berjaya okeyy.. hehe....

Monday, July 27, 2009

BiLer bAby GreeN tUkaR kaSuT BaRu..

last saturday.. sppt nye aku nak blk kg ngn mak pas lik keje.. tp terpaksa d tunda ari ahad sbb my bby green tak beraper stabil utk berjln jauh.. huhu.. dah la ari jumaat ari tu, nyaris berasap.. sib baik aku terperasan yg temperature dah naik ke tahap maksimum.. hehe.. thnks to fyda n boboy sbb dtg jadi heroin anta air utk c bby green..
tp sbnarnye, yg wat aku tak berani nak bwk bby green sbb kasutnye dah hausssss.... dlm erti kate lain, tayar botakk.. bkn takat botak la kwn, dah nmpak benang tuu,, hehe.. aku mmg jenis kurang perhatian sket.. tak perasan lak.. sib baik ptg tu ternampak betape nazak nye kasut dier.. so, terpaksa la aku gi bengkel sabtu ptg utk tukarkan kasut baru bby green ku.. suke la tu...

[ dalam proses tukar kasut baru ]
aku cumer tukar 2 bijik kat belah depan tu, belakang still ade bunge lagi.. nti kalo ade rezeki, dekat raye.. tukar belakang punye plak eh... kebetulan, tanye punye tanye ngn tokei bengkel, spring murah sket kat sini.. so, aku decide tukat spring belakang la.. b4 ni kete ni takley bwk berat2 sgt.. mesti jejak.. spring dier lembuttt... so, ni tukar spring standard..


[ ni nak tukar spring.. kasut belakang blm tukar lg.. bajet lari...p/s: hushh.. comot nye.. kete sape tu?? ]

[spring baruu.. hoiyeahhhh.....abg bengkel tumpang kepala.. hehe]

mula2 nak soh topup coolant, tp biler check.. nmpak la ade saluran yg bocor.. sbb tu air selalu sgt kurang sampai temperature naik melampau... so, tukar la sekali.. adeii.. matei laa...

[ ni name nye.. aku tak tau... haha.. nampak tak air kuar tu.. p/s :tu bukan jari i okeh]

huhu..tu lah kisah nye biler bby green tukar kasut baru.. melampau2 sampai bende lain pon d tukar.. kopak beb.. dah la ujung bulan.. owhh kejamm.. hehehe.. tp, nak wat cemaner.. suke ke tak, kene gak jg.. dier byk tolong aku.. bwk gi maner2.. jarang pon wat perangai.. tp sesekali wat hal.. ley tahan la.. hehehe.. thts my noty bby green.. syg2 kat dier...

Kisah AhAd maLam..

happy monday guyss..

selamat kembali bekerja.. so, hows your weekend? sonok, penat, boring or same jek ngn weekend lepas2.. dgr2 ade yg berkarok sakan semalam.. yelah, ade set home theatre (btl ke spelling gini) bru erk? hehe.. next time wa join eh gaban.. :)


act, mlm td aku smpai umah dlm kul 11 lebiy.. nak tau something tak?? emm, kepoh nye joyahh.. mase kat parking tu, biler aku bukak pintu kete.. aku terperasan cam ade biasan putih kat atas.. tp jap sgt, sekali pndang cam smthng fly.. tp aku ni mls nak pk bkn2.. so aku anggap je mende tu pantulan cahaya lampu kete kat parking umah tu... +ve beb..tp smpat gak la, aku rase seram sejuk.. huhu...


naik umah jek, x sempat nak letak brg.. osmet aku trus bercerita ngn aku.. mase dier ngn anak dier balik td (dlm kul 10lebiy) ade la sorang makcik dtg umah.. nak mintak tumpang tido.. si osmet td, mesti lah tak berani nak bg.. bg la mcm2 alasan.. pastu makcik tu ckp, makcik bkn nak wat bende tak baik.. pastu, aku tak tau la pe lg alasan osmet aku ni create.. makcik tu pon blah.. seram tetibe je aku rase.. maklum la, asik bc citer2 misteri makcik jual kopok kat spore tu.. wat i seram2 okeh..


tp, aku suke pk yg +ve.. selagi x nampak pelik tu dpn mata.. anggap yg baik2 aje la.. mungkin makcik tu lari dr umah,.. tak pon kene halau ngn anak2 dier.. mungkin jugak, sajer je nak rase tido umah org.. ala2 pengembara tu.. hehe.. same gak ngn bayang putih td.. tu mesti biasan lampu kete.. kan??kan??kan??...

[sekadar gambo hiasan.. perlu ke?? :) ]

Friday, July 24, 2009

Ape Kate HaTi??

hollaa.. selamat berhujung minggu.. nak bercutik2 ya esok.. enakk banget.. aku nak lik kg sok ptg.. sonok je sesekali berhujung minggu kat kg.. aman n tenang.. ermm, nyamannn..


act, bkn nak citer pasal aku n kg ku.. ala, u olls tgk tajuk pun sure dah tau yg kg ku takde kene mengena ngn ini cerita.. merepek ka ayat ini?? ermmm....




alkisah nye.. br jap td, aku berborak jap ngn seorng kwn.. kami ni tak la rapat sgt.. tp kirenye dier baik la ngn aku, dier gi holiday pon ade la gak, ole2 chumel utk aku.. tq2..aku letak la name dier as a K...aku kenal dier sbb dier bercintan cintun ngn kwn aku sndiri.. meh aku labelkan kwn aku sbg P..




biler aku terjumpe si K kat 1 ruang sembang, so berborak la aku ngn dier.. ntah la, rase sayu n kesian sgt tgk si K nie.. bkn ape u olls, aku tau si P ni mmg dah ade steady gf skng nie.. tp P tu ttp gak melayan n bg harapan kt si K ni.. as a gurl, aku sgt la kesian kat si K.. lg2 biler dier ckp, dah lamer tak jmpe n rindu nak jmpe aku.. ape yg ptt aku ckp kan.. pdhal si P tu selalu la bwk aweks br dier berlepak ngn kwn2 sumer..




kalo la si K ni tau, kisah sbnrnye.. mesti dier frust sgt2... sbb aku tau K ni mmg syg sgt kt P.. si P plak.. iskkk.. no komen la.. dr dulu aku nasihat kan, pilih 1.. jgn seksa ati sorang lg..sgt kesian... dlm idup, kiter mmg selalu kene wat pilihan.. so, tepok dada, tnye hati... pilih terbaik utk diri sendiri.. jgn wat org sakit ati.. esok2 ati kiter lak org sakit kan.. ermm, kesiann....

[ broken heart ]

Thursday, July 23, 2009

MenU Ape Ari nie??

ari ni aku berpuasa..
alhamdulillah.. dah kul 6 pon skang.. tp aku masih belum bole berfikir lg, ape juadah utk berbuke jap lg nie.. erm.. haruskah aku blk n memasak cincai ape yg ade.. or trus ke kedai, bukak mulot n makanan akan siap terhidang.. or drive trus ke umah dear sister utk mengendeng ape mkn mlm dorang ari nie.. aku buntu.. buntu.. (ewahh.. ayat, profesional.. hehe...)
patut ke aku mkn burger ramly special cam kat bawah niee...

or.. ciken chop yg cam sedap je kat bwh nie (kalo pose, ape pon nmpak sedap)

atau sekadAr garlic bread ngn mushrom soup ( kenyang ke??)

yang nyata, perut dah mule mengelodak.. tambah-tambah plak tgk gambo2 makanan kt atas tuh.. ape pun, aku lom dpt keputusan ape hidangan aku jap lg.. adess, buntu...

RamBut Oh RamBut

smlm ptg, pas mandi.. aku tgk rambut aku.. ermm, dah panjang dah.. sekali pandang cam mak lampir pun ye gak.. ni yg rase nak renovate sket.. huhu... tp seperti biase aku mmg suke cutting rambut pendek2 nie.. simple n senang nak urus.. tak pyh pakai shampoo byk2.. tak membazir.. huhu... kt sini aku lampirkan (harus kah aku guna perkataan mak lampir nie??) contoh2 hair style.. mane kah pilihan hati?? [ cumel kan?? bole ka??]


[ pendek gak.. sesuaiii.. cume minah ni lupe nak sikat rambut ]

[kalo nak tukar sket.. wat la curly2 gini... kalo rajin, ley la.. aku?? lupekan..]


[ rambut aku skng panjang gini.. kalo rebond, gini la kot upenye]


[curly versi panjang.. nmpak cantek sbb awek ni cantek.. kalo aku.. wakaka]


[ haa, style ni bgus gak.. ley sorok gula2 dlm rambut..kutu pun senang nak berkeluarga]


[ ni lg fleksibel.. juz guna seterika jek.. kalo kat umah takde penyapu, ley pakai gak.. mudah kan??]

ermm... nak wat rambut cemane erk.. ade idea?? dah rimas ngn rambut yg panjang giler nie.. boring2, aku ubah gaya camni la kot.. sesuwei ke??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


[ yeah yeargghh....]

amacam??? boleee???? hehehe.....

Tuesday, July 21, 2009

birthday im part2

d sponsor oleh pu3-


[kire berape byk lilin tuh?]
[suke la tu nak tiup lilin.. asik celebrate jek..jeles i..heh]
Pastu awin plak sponsor kek buah..


[fruit cake, stoberi atas tu, sume aku yang punyaaa ]

HaPpy BirThDAy

holaa..
1stly nak wish happy belated birthday to im.. moga d panjangkan umo, d murahkan rezeki dah senantiasa sihat selalu..
[ americano chocolate cake ]



Monday, July 20, 2009

**headache**

ari ni rase pening sgt.. mybe tak cukup tido kot... erm, kalo aku tak cukup rehat n over stress camni la.. tp rase nye stress dah end up kot.. hehehe.. dah blk jb pon... walaupon, tak cukup suprise, tp ok2 lah.. yg penting aku tak kene marah.. wee~~~
nti ade mase, aku upload pic n story sekali okeh...

Thursday, July 16, 2009

*** STRESS ***


pernah tak korang rase tension tahap gaban.. cam sumer bende buat tak kene.. itu slh, ini slah... rase bingit n nak jerit jek... argghhhhhh, camtu la jeritnye..


aku rase camtu la skng nie.. tak tau naper... mungkin sbb esk kot... takut nak apply cuti... pastu nak wat suprise kat org bkn senang... lg plak jenis org yg tak suke suprise... ape akan jd plak... iskk, presure tol... wait n see je lah...

chowww...

:: masih teragak-agak ::

holaa..

erm, dah lame x update blog ngn story2 best.. haha.. dah lamer takde xtvt.. sume pon bz n time ni amik mase utk rest.. haha...


still confius n teragak2 nak wat plan utk esok.. nape erk?? takut nak cooti kot.. haha.. pdhal, sok dah janji ngn nor nak e.l.. ehehe (suke tak nor? akak dah mention name nor dlm blog nie) huhuhu.... masing2 ade plan sendiri.. adei... teragak2 lagi laa.. iskk... tiket pon tak beli lg.. confiuss....

Monday, July 13, 2009

ghost - season finale


[ghost]


smlm, last episode citer feveret aku, ghost2.. dr kul 8mlm aku dah dok dpn tv, punye la tkut tertinggal episod last yg paling aku aku tggu2 nie.. padahal citer nye kul 10 mlm.. huhuhu...




dr 1st season mmg aku dah follow citer nie.. suke sgt ngn antu yg namer zack imran tu.. syg2 kat die.. hahaha... 1st season dulu, dorang merungkai misteri kematian zack imran.. tp aku dah lupe lah, sape yg bunuh dier erk?? owhh, doctor psyco tu.. jeles punye pasal la tu..

2nd season lak,makin byk misteri nye.. semua bermula sbb dendam.. Biler tgk last episod mlm td, br la tau sape pembunuh yg sebenar.. tp amat la menyedihkan, Alam mati jugak.. br ingat nak jodohkan ngn eza.. hehe.. tp zack nak letak maner?? zack kan antu.. maner ley kawin ngn manusia... tp nyaris gak eza nak ikut zack, all about love babe...

erm, camner agaknye kalo kter ade deria ke 6 tu.. ley nmpak roh2 org yang dah mati.. mesti aku kedang kejung terkejut... kahkahkah... tp kalo dpt nmpak roh ensem cam zack imran tu, wah.. meroyan laaa makcik.... hamboi gedik melampau okehh.. :)

Santai di hari minggu...

monday bluess.. again... :)
rase nye ari ni tak la blues sgt pon, dah puas rehat smlm... weekend yg paling best... hehe... seharian aku dok umah, bermalas-malasan.. seronok giler.... tambahan lak sakit pompuan dah mari.. haha.. time camni, yg paling best melepak n berehat je lah..
sib baik keje umah sumer dah setel on saturday, mungkin sbb pnt sgt, sengugut pon dtg menyerang.. arggh, sungguh tak selese.. to en spidey, sorry mlm tu tak dpt join korang.. sorry sgt2 yerk...
dah lamer rasenye tak spent ari minggu kat umah.. asik ade je bz nye.. biler ader mase n peluang, haruslah d gunakan sehabis baik, kan?kan?kan?..

Thursday, July 9, 2009

aktiviti ari ini..

ari ni agak sunyi.. ujan plak.. sedapnye kalo dpt berlingkar d atas katil sambil di saluti selimut ku.. ohh, heaven beb... tp, skang aku d sini..duduk d kusi biru berhadapan pc keluaran 19**( tak sure la thn berape...huhu)
d sebabkan xtvt jual beli ins agak lembap ari nie, so aku pon agak rajin, melawat2 blog jiran2 n kdg2 melangkau ke blog jiran dr kg sebelah.. hehehe... dpt membaca blog2 dr para ibu2 agak seronok gak.. lain dr biase yg selalu aku bc... byk gak info2 yg sempat aku collect ari nie.. contoh nye, mkn byk bendi utk menambah kuantiti susu ibu.. kahkahkah.. tu utk para ibuan yg ade baby la erk.. hehehe....
ade gak mende baru yg aku br try, tu pon hasil dr kerajinan melawat blog2 para ibuan.. kalo menjd, haruslah aku tempel d blog ini.. sabar menanti yer...
nampaknye, skang nie, kurang la pembaca setia blog aku nie.. maklumlah, beliau akan berpindah ke tempat keje baru yg blm tentu membolehkan beliau melayari internet sewenang2nye.. kuranglah tukang komen yg setia.. hehe... ape pun, wish her all d best kat tempat br tu.. jgn nakal2 ye zura.. nti ader or marah.. ;)
hari sudah petang.. mari kiter pulang.. erm, termenung sejenak memikirkan ape juadah berbuka utk hari ni erk... blk umah kakak la, pasti ade juadah sedap d masak ibu.. muahaha..
mmg dasar rajin, gi umah org nak cr mkn.. tak malu sungguh.. hehehehe...

Wednesday, July 8, 2009

aLhAmDuLiLLAh....

Salam....

ALLhAmduLiLLah...mak br pas call, kakak aku dah selamat bersalin kat hospital penawar p.gudang, baby boy.. hehehe.. berat 2.7kg.. tak la besar sgt.. perut kakak pon tak boyot sgt ari tu... :)

[ new born baby]
Syukur alhamdulillah sumer selamat.. nti nak belikan present utk new born baby.. nak beli ape yerk?? hamper?? boringg... nak cr yg best sket la.. hehe... petang ni nak gi tgk dorang kat spital.. yea yeah...

Tuesday, July 7, 2009

Selasa morning...

happy tuesday..
aku br naik keje ari nie.. 3 ari cuti, gi klang n kl.. penat lagi sbnarnye.. bdn sume sakit2..


aku gerak gi kl sabtu pagi.. direct ke ampang, mlm gi bangi.. tido saner.. malam tu pakcik hassan, belanja ktorg mkn sate haji samuri kat kajang.. ramai giler org kat saner.. mmg berjaya la haji samuri tu.. menu cumer sate tp customer bkn main ramai lg.. biler org dah ramai camtu, paham2 la.. sate pon msk tak cukup sempurna.. mkn la seadanye.. hehe... ahad gi cheras, anta cousin im bertunang.. kat saner smpai ptg, pastu lik ampang umah nenek.. ingatkan nak kuar lepak ngn ryn ptg tu tp tak larat la.. kepenatan...

[sate haji samuri]


[nasi impit dan kuah nye]

mlm lik klang, kuar ngn faei gi danau kota.. ingat nak ctc mber2 lain, tp sian lak.. isnin dorang keje.. lagipun ktorg kuar jap jek.. lepak2, cuci mate.. hehe... isnin pagi dah kuar, gi jenjln kat kl.. ingat nak naik bas hoho tu.. tp cam tak cukup mase, so gi la midvalley tgk wayang.. ice age.. bestt youu... :) gerak lik jb ptg kul 7.00... sampai p.g kul 12 lebiy...
ari ni aku keje.. td pagi, my sis dtg opis.. tgk muke dier lain mcm jek.. ingat kan nape.. biler aku tegur, dier trus nangis.. cuak gak.. aku ni takley tgk dier nangis.. nti aku mesti follow nangis sekali.. ehehe.. dier br pas blk klinik, check up perut.. ade prob sket, so dier kene masuk wad as soon as possible.. mmg terkejut gak.. tp utk keselamatan baby n mama, kene la wat.. so pas aku tenangkan my sis, call mak, inform kat dier.. my sis dah nmpak tenang sket.. dier terkejut n tak sangka nak delivery secepat tu... hope sumer will be ok... baby pon tak beraper active sgt coz air ketuban dh kurang (aku takdelah paham sgt, coz takde pengalaman,hehehe) apepun, doakan my sis n my little 'abu' selamat n sht.. love them soo much...

Friday, July 3, 2009

mE Yg SeRaBooT.... *_*

hmmmm.... serabut, sabut, blur, blank, boring, bengang, bengong, mengong...
ape lg perkataan yg sesuai utk situation aku skang? ntah la.. haha... manusia ngn problem, mane bole d pisahkn.. life xkan complete kalo xde masalah.. terpulang pd diri sendiri cemane nak menangani masalah kiter tu.. aku ni ssh nak kongsi masalah ngn org lain.. kecuali org tu yg tanye2 n desak smpai aku cerita.. sbb aku takut, masalah aku akan menggangu org lain...
esok aku nak gi kl, ade kenduri kat bangi. umah sedara mara, family angkat aku.. i wish, aku blk nti, kurang sket kepeningan pale aku ni.. or kepeningan tu makin bertambah.. soooweeii.. hahaha... ape pun, life must go on... idoop kene terusss... i'm a survivor.. yeaahh... whateverr.. :P

Wednesday, July 1, 2009

yEs...

Assalamualaikum..
takde ape nak cerita.. cumer nak bgtau... yeahhh, i'm pass... yiehhaaa... :)