NUFFNANG

Monday, July 27, 2009

BiLer bAby GreeN tUkaR kaSuT BaRu..

last saturday.. sppt nye aku nak blk kg ngn mak pas lik keje.. tp terpaksa d tunda ari ahad sbb my bby green tak beraper stabil utk berjln jauh.. huhu.. dah la ari jumaat ari tu, nyaris berasap.. sib baik aku terperasan yg temperature dah naik ke tahap maksimum.. hehe.. thnks to fyda n boboy sbb dtg jadi heroin anta air utk c bby green..
tp sbnarnye, yg wat aku tak berani nak bwk bby green sbb kasutnye dah hausssss.... dlm erti kate lain, tayar botakk.. bkn takat botak la kwn, dah nmpak benang tuu,, hehe.. aku mmg jenis kurang perhatian sket.. tak perasan lak.. sib baik ptg tu ternampak betape nazak nye kasut dier.. so, terpaksa la aku gi bengkel sabtu ptg utk tukarkan kasut baru bby green ku.. suke la tu...

[ dalam proses tukar kasut baru ]
aku cumer tukar 2 bijik kat belah depan tu, belakang still ade bunge lagi.. nti kalo ade rezeki, dekat raye.. tukar belakang punye plak eh... kebetulan, tanye punye tanye ngn tokei bengkel, spring murah sket kat sini.. so, aku decide tukat spring belakang la.. b4 ni kete ni takley bwk berat2 sgt.. mesti jejak.. spring dier lembuttt... so, ni tukar spring standard..


[ ni nak tukar spring.. kasut belakang blm tukar lg.. bajet lari...p/s: hushh.. comot nye.. kete sape tu?? ]

[spring baruu.. hoiyeahhhh.....abg bengkel tumpang kepala.. hehe]

mula2 nak soh topup coolant, tp biler check.. nmpak la ade saluran yg bocor.. sbb tu air selalu sgt kurang sampai temperature naik melampau... so, tukar la sekali.. adeii.. matei laa...

[ ni name nye.. aku tak tau... haha.. nampak tak air kuar tu.. p/s :tu bukan jari i okeh]

huhu..tu lah kisah nye biler bby green tukar kasut baru.. melampau2 sampai bende lain pon d tukar.. kopak beb.. dah la ujung bulan.. owhh kejamm.. hehehe.. tp, nak wat cemaner.. suke ke tak, kene gak jg.. dier byk tolong aku.. bwk gi maner2.. jarang pon wat perangai.. tp sesekali wat hal.. ley tahan la.. hehehe.. thts my noty bby green.. syg2 kat dier...

3 comments:

miji said...

perghh... tayar tu botak dah mcm tayar F1 dah, hehehe, baguslah tukar, tak kang nanti meletup tngah jalan dah susah

jai.jezz ^.~ said...

betu tu miji.. tayar botak dh macam tayar org buat drift la plak.. better tukar tuk keselamatan.. safety first..

MiSsyLiLy said...

miji : haha, ni awek F1 nie.. thts y kene tukar.. takut pe2 jd mase tgh jln.. takut...

jai.jezz : yup.. safety 1st.. tu yg kene tukar... nti tukar belakang pulak..