Monday, July 27, 2009

Kisah AhAd maLam..

happy monday guyss..

selamat kembali bekerja.. so, hows your weekend? sonok, penat, boring or same jek ngn weekend lepas2.. dgr2 ade yg berkarok sakan semalam.. yelah, ade set home theatre (btl ke spelling gini) bru erk? hehe.. next time wa join eh gaban.. :)


act, mlm td aku smpai umah dlm kul 11 lebiy.. nak tau something tak?? emm, kepoh nye joyahh.. mase kat parking tu, biler aku bukak pintu kete.. aku terperasan cam ade biasan putih kat atas.. tp jap sgt, sekali pndang cam smthng fly.. tp aku ni mls nak pk bkn2.. so aku anggap je mende tu pantulan cahaya lampu kete kat parking umah tu... +ve beb..tp smpat gak la, aku rase seram sejuk.. huhu...


naik umah jek, x sempat nak letak brg.. osmet aku trus bercerita ngn aku.. mase dier ngn anak dier balik td (dlm kul 10lebiy) ade la sorang makcik dtg umah.. nak mintak tumpang tido.. si osmet td, mesti lah tak berani nak bg.. bg la mcm2 alasan.. pastu makcik tu ckp, makcik bkn nak wat bende tak baik.. pastu, aku tak tau la pe lg alasan osmet aku ni create.. makcik tu pon blah.. seram tetibe je aku rase.. maklum la, asik bc citer2 misteri makcik jual kopok kat spore tu.. wat i seram2 okeh..


tp, aku suke pk yg +ve.. selagi x nampak pelik tu dpn mata.. anggap yg baik2 aje la.. mungkin makcik tu lari dr umah,.. tak pon kene halau ngn anak2 dier.. mungkin jugak, sajer je nak rase tido umah org.. ala2 pengembara tu.. hehe.. same gak ngn bayang putih td.. tu mesti biasan lampu kete.. kan??kan??kan??...

[sekadar gambo hiasan.. perlu ke?? :) ]

9 comments:

miji said...

hehe tah2 hantu ju-on kot, agaknye kot lampu keta, tapi ade ke keta lalu time tu?????

jai.jezz ^.~ said...

ishk... x pernah lagi aku rase makcik nak tumpang tido... laki kali klu makcik tu dtg kau bg jerk paper lama..suh dia tido luar.. jd mak guard.. hik hik..

MiSsyLiLy said...

miji - antoo ju-on?? aiyyokk jgn laa.. tp mesti lampu kete.. mesti punye la(sj nak sedapkan ati sendiri.. hehe )

jai.jezz - btl gak la, next time aku bg dier paper jek.. wat alas tido.. ley gak jg umah aku.. hehehe..

Sp|dEy said...

uitsss..mak aku ckp kwsn umah dia ade mak lampir.....bkn sorang dua nmpk tau....dh ramai....maybe yg nmpk tu insan2 terpilih jek...DAN INSAN TERPILIH TU KO KOT.....seyes beb ni aku x tipu...cik odah yg bgtau aku....so aku rs jarak umah ko dgn mak aku x jauh....sndiri mau hengat la beb....

MiSsyLiLy said...

erk.. tetibe je rase bulu rome makcik mencanak naik.. gerr.. seram la.., uwaaa.. makcik tak mau lik lewat lg.. seremmm....

scha said...

Ala anggap je la Maya Karin datang nk mintak autograf tapi malu.. Ekekeke...

mr. critic said...

hai lily..
jenguk2 r http://artishebat.blogspot.com
utk info terbaru artis2 dalam dan luar negara..be a follower sekali yek..thanks..

Sp|dEy said...

alaa lek laaa....ko kan dh lama bermastautin kt situ...xkan br skrg ade menda2 camtu??...anggap je laa menda tu tersinggah & sj nk bergurau senda dgn ko...ekekeke...ape pn klu nmpk x yah la lari...ayat kursi je la beb...br tau tang tu lidah kelu ke x cam aku kena...miahahaha...

MiSsyLiLy said...

scha- maya karin?? huhu.. haruslah suke kalo maya karin real yg dtg.. tp seremmm sbb 'maya karin' lalu jln atas.. flyyy.. hehehe

mr.critic- i follow u.. make sure citer bye yg meletop2 yeaa... hehe...

spidey -seyes la beb, tak penah lak ade mende2 nak dtg usha2 aku.. tu yg terkejut makcik.. lidah kelu tak mampu berkate2.. jammed!! jauhkan... selisih!! hehehe

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...