NUFFNANG

Saturday, August 29, 2009

tagged from nini.. so longggg.....

: Once you've been tagged,you are supposed to copy-paste this note,and answer all the questions.At the end, choose several people to be tagged- including the person who tagged you.
ABC About You Questions:

A - AVAILABLE: Nope
B - BIRTHDAY: 19 mei 1982
C - CRUSHING ON: somebody
D - DRINK YOU LAST HAD: plain water
E - EASIEST PERSON TO TALK TO: Im
F - FAVORITE SONG: this i promise u - n sync
G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS: bears
H - HOMETOWN: pontian, johor
I - IN LOVE WITH: ermmm... :)
J - JUGGLE: nope
K - KILLED SOMEONE: i killed someones heart
L - LONGEST CAR RIDE: KL-PD.. kahkahkah...
M- MILKSHAKE FLAVOR: vanilla
N - NUMBER OF SIBLINGS: 3
O - ONE WISH: back to 1999
P - PERSON YOU CALLED LAST: fyda
R- REASON TO SMILE: no reason, juz smile.. giler!!
S - SONG YOU LAST HEARD: lagu raya-1 ari d hari raya
T - TIME YOU WOKE UP: 4.30am
V - VEGETABLE(S): suke
W - WORST HABIT: tangguh keje
X - X-RAYS YOU'VE HAD: once
Y – YOYOS ARE: games
Z - ZODIAC SIGN: taurus



Random Questions About You:
Spell your name without vowels: nr fzh
What color do you wear most?: colourful
What are you listening to now?: radio ria 98.7
Are you happy with your life right now?: yup
What is your favorite class in school/college?: math
Are you outgoing?: yups..
Favorite pair of shoes?: b.u.m-dah buruk but love to wear it
Where do you wish you were right now?: at home.. tido..

THE CANS:
Can you dance?: Bole la kot.. hahaha
Can you tie a cherry stem with your mouth?: camner tu?
Can you whistle?: yes..
Write with both hands?: no
Walk with your toes curled: nope

THE DO'S:
Do you believe there is life on other planets?: Alien?? ntah la.. xde prove..
Do you believe in miracles?: yesz...
Do you believe in magic?: yups.. fantasy me
Love at first sight?: i do.. ekeke
Do you think there's a Satan: yup
Do you believe in Santa?: hehe.. manede..
Do you know how to swim?: Sket2 la
Do you think you could handle the stuff they eat on those reality shows: NOpe


THE HAVES:
Have you ever been on a plane?: x.. ekekke.. sian aku
Have you ever asked someone out?: yes


Once upon a time.
Have you ever been asked out by someone?: ye lorhh
Have you ever been to the ocean?: mestilah..
Have you ever painted your nails?: yUp, black colour.. dulu2 ar.. gilors


THE WHATS:
What is the temperature outside?: tak tau la.. raining..
What radio station do you listen to?: Ria 89.7
What was the last restaurant you ate at?: jeram seafood
What was the last thing you bought?: bus ticket
Who was the last person you took a picture of?: eyma- on her birthday

CRYING SECTION:
Ever really cried your heart out?: yups, of coz
Ever cried yourself to sleep?: Yes
Ever cried on your friend's shoulder?: yup
Ever cried over the opposite sex?: ermmm.. x.. :)
Do you cry when you get an injury?: Yes.. lembik.. :)

HAPPY SECTION:
Are you a happy person?: Ye kot.. :)
What can make you happy? : Plan berjln spt yg d rancang..
Do you wish you were happier?: Yes
Can music make you happy?: sometimes

LOVE SECTION:
How many times have you had your heart broken?: once
Have you ever loved someone so much that you'd die for them?: nope

LOOK AT ME:
What is your current hair color?: Black
Current piercings?: Sepasang Telinga, tp cam dah kambus jek..
Have any tattoos?: Xde, nak kene babap..
Eye color?: Black

IN A GIRL/GUY:
Favorite eye color: coklat
Short or long hair: Short
Height: taller than me
Best clothing: Jeans n polo shirt. :)


HAVE YOU EVER:
Been to jail: Nope.
Mooned someone: of coz not..
Thrown up in a store: Nope..
Done something really stupid that you still laugh at today: ade.. bongok jek.. hehe
Gone skinny dipping: nope

THIS OR THAT:
Pepsi or Coke: Coke
McDonald's or Burger King: McDonalds
Single or Group Dates: Single
Chocolate or Vanilla: Chocolate
Strawberries or Blueberries: Strawberry
Meat or Veggies: Meat
TV or Movie: Movies
Guitar or Drums?: Drums
Adidas or Nike: Nike
Chinese or Mexican: Chinese
Cheerios or Corn Flakes: Corn Flakes
Pie or Cake: Cake

tag ni mmg panjangg... so, sape2 yg ade mase n rajin nak buat di persilakan... jezz, miji, fhad, amyliana pon d harap mencube.. hehehe...

tag dari fhad pulok...

tag from fhad
secret revealed
3 truth about myself
sy tak tau nak citer ape.. so, ape2 aje la erk.. :)

1. sy sensitip org nye.. mudah jek nak nangis.. tp pas sy nanges, sy rase lege dan bole ketawa semula..
2. sy seorg yg kdg2 mudah marah.. bile marah, tau je lah kan.. ade jek yg sy ckp.. tp mrh sy takat tu jek.. cepat je sejuk nye... sy gak bkn sorang pendendam.. sgt la tak reti nak bls2 dendam nie.. not my style.. pd sy, baik ke buruk, biar tuhan yg balas...
3. sy rase, sy nie kdg2 tak tetap pendirian.. yea, itu lah masalah sy.. cam lalang.. keputusan berubah2.. tp skang sy cuber berpikir n ttpkan ape yg sy nak.. semoga berjaya.. chaiyok...
sy nak tag sumer org yg baca- terutama sekali... miji, jezz, nini, amyliana, puteri,spidey,zura, dan sumer2 la follower sy.. buat taw~~

Friday, August 28, 2009

saya kepenatan

seperti semalam, ari ni sy sgt kepenatan... sy sgt bz.. sy seperti org tak cukup kaki tangan.. sumer nak kene buat.. termasuk update blog ni jugak.. hahhaha.... yea, sy perlukan energy yg byk ptg ini... sy perlukan juadah yg memberi khasiat dan tenaga.. sy sungguh penat dan tak bermaya... ade idea utk juadah sy ptg nie?? perlu ke nasi atau mee? sila la bg idea...

Thursday, August 27, 2009

tag dari nini~

Zaman kanak-kanak saya adalah mase paling best dalam idop sy...

Nama Penuh: *fauziah abd karim..
Tarikh lahir: 19/05/1982
Tempat lahir: Hosp. Daerah Pontian
Tempat Anda Dibesarkan: PONTIAN


1.Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?---> Lin, echa n fizah


2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?---> teng-teng, baling selipar,mandi parit, kejar2,sorok2, masak2, mak2, kawen2.. hehehe

3.Kalau anda bergaduh dengan kawan anda..apakah kata kata yang anda nyatakan pada mereka?---> xnak geng ngan kau..


4.Di kawasan manakah yang menjadi tempat faveret anda bermain?---> kat maner2 pon ok.. maklum dok kg.. kami bebas meneroka.. hahaha


5.Apakah cita cita anda masa kecil?---> jad cikgu.. cam best je jd cikgu tuh


6.Apakah kartun atau rancangan tv yang andagemari dan masih ingat sampai sekarang?---> blue blink, bugs bunny, alvin n d chipmunk..


7.Makanan ringan apakah yang akan anda borong di kedai?---> kopok mamee, ding dang, kopok durian, kopok yg ade mainan..


8.Nyatakan seorang rakan zaman kanak kanak anda yang anda teringin sangat nak jumpa sekarang..---> sape erk, sumer pun ade jmpe biler blk kg.. :)


9.Apakah gelaran anda masa kecik?-----> ujie.. :)


10.Nyatakan seberapa banyak rakan bloger andayg anda ingin tau zaman kanak kanaknya..---> spidey, zura, scha.hartini hawa, alvin, fhad, puteri.. saper2 yg baca pon bole buat gak...

Tuesday, August 25, 2009

Puasa kan?? so.. mate pon kene puase okey~~

huh~ aku baru je blk dr bazar ramadan kat area opis nie..dekat je, belah belakang tuh.. mmg meriah n byk sgt pilihan.. berwarna-warni... sumer pon nmpak sedap.. owh, nafsu mkn ku mengebu2.. tp d sebabkan aku nak gi buke kat luar ngn teman seperjuangan, aku cumer beli pudding berkuah tu.. pilihan d bulan ramadan.. ecehh...

tp ape yg aku nak kabarkan d sini adalah bkn pilihan kueh mueh tu... aku jumpe kwn lamer yg niage murtabak kat saner.. die kaum adam la ye kwn2... dulu kenal dier pon sbb dier niaga kat food court kompleks ni gak... ok la kan, lamer tak jumpe.. borak2 la kejap.. aku tak beli pon murtabak dier tu.. huhu.. bwk duit pon 2hengget, maner cokop nak beli sumer..

mase dok borak2 tu, aku dok perati jek, mate dier tu asik pandang2 atas bwh.. iskk, sib baik mak pakai blazer (btl kah ini speling?) pastu dier tgk mber aku pon samer.. isk geramnye... rase nak jek aku cucuk mate dier taw... tau la kami ni makin gebuss.. so plz la jaga u punye mate tu erk... bkn sekali taw aku pasan.. tiap kali aku pandang kat dier, mate ke arah2 jek.. iskk...

ni bulan pose.. so, jg la mate anda sket.. jgn la nmpak sgt pon kalo nak memandang.. kami ni bkn la pakai seksi2.. menyusutkan pahala jek.. isk.. astagfirullah, aku pon naik hangat gak nie.. esok, aku takmo gi kedai dier lagi.. kalo gi pon, time pakai baju kurung jek.. hehehehe

Monday, August 24, 2009

tag dr miji....rahsia puasa missylily

ni tag dr miji.. aku ambik mase hampir 1/2 jam nak wat tag nie... huhu.. mari baca rahsia puasa saye... skang dah tak rahsia lg.. wink**



** 5 Perkara Yang Anda Suke Tentang Bulan Puasa:
- bln paling special
- mase nak buat amal jariah
- bole cr makanan yg pelik2.. ssh nak cr mase bulan2 lain.. hehe
- rezeki anak yatim melimpah ruah
- rase nak blk kg selalu2 jek..

** 5 Perkara Yang Best Masa Bulan Puasa:
- dpt mkn best2 (asik mkn je kan)
- dpt blk keje awal...
- dpt diet.. hehe
- bazar d maner2.. cam cendawan tumbuh pas ujan..
- dpt tgk kueh raye jual rata2

**5 Jenis Makanan/Minuman Yang Wajib Ade Masa Berbuka Puasa:
- karipap
- air cincau
- agar2
- kueh taik minyak/kueh kole.. (tau x)
- popiah goreng

** 5 Perkara Yang Wajib Anda Lakukan Sebelum Berpuasa:

- qada' pose (hehehe, mmg tiap2 thn kene qada')

- bgn sahur... (walau pon cumer minum air putih)

- cuci muke
- gosok gigi

- baring2 sampai tido..


** 5 Cerita Best/Tak Best Puasa Anda:
- goda kwn utk ponteng pose, pastu samer2 mkn ayam grg (smpai skng rase berslh.. ampun kwn!!)
- terminum air mase kecik2 dulu.. pastu sambung la pose blk.. hehehe
- 1993-pose last ngn arwah abah.. sob..sob...
- hp aku kene curi ngn mber chat aku sirik.. kuang ajo kan.. aku nak tlg dier tp dier rembat lak hp aku..
- mase form 1 ke form 2,aku tak merase pon duit raye aku sbb aku guna duit tu byr kat mber coz aku ilangkan cincin mas dier.. aku mmg careless dr dulu kan.. sian aku...

** 5 Orang Yang Terpaksa Bocorkan Rahsia Puasa Diaorang:
- kak tini
- noor
- puteri
- spidey
- baizura



aku pon tak tau nak bubuh namer sape... tu jek yg ade dlm pale hotak aku.. tp aku tau, dorang bkn buat pon tag nie.. hehe... maaf la pemberi tag sbb tak dpt kembangkan tag kamoo... :)

kenaNgan mLm rAmadan.... hukhuk...

ASSALAMUALAIKUM....
cemaner puasa ke 3 ari nie?? masih lemah.. bole angkat jari tak?? haha.. kalo tak bole.. jirus je air satu baldi.. lembik sgt watpe.. huhu.. kejis nye aku...

sila tgk tajuk d atas... bak kater org tue, kalo suke, jgn suke sgt... nti duka jdnye... tgk la kat aku, ari jumaat tu, entry tak habih2 kater nak blk kg.., sahur pertama ngn mak.. hahaha.. at last, lain lak jd nye.. padan muke haku.. wakaka(gelak utk diri sendiri)...

meh aku story, kesah perjalanan aku.. akan ku tulis yg paling simple n senang kalian paham.. kui..kui.. jumaat 21/08-6.30ptg... pas je abis waktu keje.. aku trus ready nak lik kg..kalo ikut time, 2 jam ley sampai kg.. lewat2 pon 2jam setengah.. tp ati cam tak best.. tp mls nak layan.. kdg2 ati tak best, tp takde pape pon jd.. so, dgn niat nak jmpe mak.. aku nekad teruskan perjalanan...

p.g highway mmg jammed ptg tu.. mmg tiap2 ptg time bz, jammed selalu.. tp aku rase kete aku cam tak berape tenteram.. huhu.. tp aku nekad gak nak teruskan idup, eh truskan perjalanan.. smpai perling, temperature kete naik seare tetibe.. huh, sib baik dah kuar dr highway n ley park kat tepi jln.. tp jln besar la beb.. sape2 tau kipmart tampoi.. dpn sket dr situ.. aku blur jap.. sediy beb.. ape2 pon, kene nangis dulu.. biar lege.. hehe.. aku call mak aku, akak aku n kwn2 area situ..

tipon abg workshop(jiran akak aku) nak tau ape yg ptt aku buat..die kater tggu sejuk dulu.. pastu bukak bonet engine.. tgk air kering or tak... pastu br tau ape prob nye... tggu la aku dlm kete diam2... dah sejuk, aku bukak bonet tu.... tiba-tiba............ hehehe... sj nak bg gempak... aku tgk penutup radiator (tmpt letak coolant tu) dah takde.. ilang.. sape yg curik?? aku try ingat blk.. owh, upenye aku gak punye angkara.. ekeke.. pagi2 check kete, check air n minyak itam.. aku la tu yg lupe nak ttp elok2.. sengall... dulu aku ilangkan penutup minyak itam.. careless kan? isk..

aku calling kwn2 kat area situ... mintak tlg crkan brg tu... tp kedai sumer dah ttp.. erm, cemaner erk... ape2 pon aku isi air gak walau takde tutup.. biar sejuk engine aku tu... last choice, aku call abg workshop td tu.. tnye ade stock ke tak.. alhamdulillah, mmg ade... tp aku terpaksa tebalkan muke sbb nak mintak tlg dier dtg anta.. erm, jauh gak tau.. tp i have no choice....

call dier, then dier pon nak tlg.. aku siap nak byr service charge.. hehe... awin dtg temankan aku jap.. escot aku g park kat tempat safety sket.. pastu awin dah blah, best fren aku dtg.. umah dier mmg area tu.. td dier gi terawih.. tu yg lmbt dtg.. temankan aku smpai abg workshop smpai.. dlm kul 10 lebiy... abg workshop tgk kete, isi kan air.. bg sume stabil, pastu aku dah ley teruskan perjalanan... biler aku nak byr upah dier.. ngn selamba dier tolak.. iskk, malu aku beb.. dah la dtg jauh2, duit lak tak nak amik.. isk.. mmg aku rase berat sbb termkn budi.. tp dier kater, ikhlas sempena ramadan.. huhu.. segan nye mak...

ngn rase terharu, aku naik kete n trus blk ke p.gudang.. blk umah aku.. sbb dah kul 11 lebiy pon.. tak berani nak blk kg... pape jd kang.. mamposs.... subuh tu aku bersahur la kat umah aku.. sorang2.. muahahaha.... aku blk kg keesokkan paginye...

tolong la jgn gelakkan saye ye kwn2... sumer yg jd ni atas kecuaian saye sendiri... hukhuk.. moral of d story.. berhati2 dlm buat ape pun n saye bersyukur ngn ape yg berlaku.. bersyukur sbb takde perkara yg lebiy teruk... dan bersyukur sbb masih ade insan2 berhati mulia yg nak menolong saye... ape pon, ikhlas dlm segala perbuatan, insyaAllah, tuhan akan bg balasan yg baik utk kiter jugakk..... :)


p/s- maaf sbb kali ni blog sy terlalu panjang... hehehe

Friday, August 21, 2009

BALIK KAMPUNG~~

yea yeah.. saye dpt blk kg.... kak yong (opismate sye) telah bermurah hati utk dtg keje esk hari.. ( tq2 ) so di isytiharkan, saye dpt balik kg..esk dpt bersahur dengan mak.. sgt gumbira.. doakan perjalanan sy baik2 saje... yess, i'm going home!! huhuhu.. jumpe kalian d hari isnin.. mesti byk cerita d awal2 puase.. jgn curik mkn tau!!! selamat berpuasa....
**SALAM RAMADAN**

makan laGi**

amacam, nampak sedap tak?? ni name nye nasi serai.. 1st time aku mkn nie.. org belanje.. hehe.. sedap gak (name pon org belanje kan..) nasi tu ala2 nasi lemak tapi tak selemak nasi lemak la... ade ayam, sambal sotong, kuah sup n nenas ngn timun tu(ape namer dier erk.. hehe)
ni lunch last b4 berpuasa esk.. so, nti time2 pose ley la tgk lg pic ni.. biar merembes air liuq masing2.. kahkahkah...


tOLOng!!! ToLOngLa SaYe~~

TOLONG-TOLONG~~~~ TOLONGLAHH SAYAA..... TOLONG JAWAB TAG SAYE NI... HAHAHAHA..... aku dpt tag ni dr jezz... haaa.. pandainye si jezz nak tarik perhatian aku ngn blog 18sx kununnye.. cehhh.. hehehe.. ape pun aku cube menjwb ngn shabis bole.. silalah tgk...
***********************************************************************

1. Anda rasa anda Hot..? - nope.. sy sedang cuber cool d sini



2. Upload gambar kesayangan anda .


3. kenapa anda suke gambar ini .? - sbb cantik n nmpak tenang (jiwangnye saye!!)

4. Biler kali terakhir anda makan pizza.? - erm.. last month mase bday im n bob (tu pon org belanje!!)


5. Lagu terakhir anda dengar .? -fire burning-sean kingston


6. Apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini.? - tgk org lalu lalang dpn opis.. xde keje ke dorang tu???


7. selain dari nama anda sendiri anda suka dipanggil dengan nama apa.? - lily.. ogy.. sayang..

8. Tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan. - spidey -zura - scha -puteri -noor -ryn


siapa no. 1 kepada anda.? - spidey-kwn melepak saye


bagaimana pulak no. 3 .? - akak penjual minyak wangi aura life,, sila beli


pendapat anda pada angka 4 .? - aweks jaii.. hehe... kwn sy yg dok kl saner tu


kata sesuatu tentang orang ke 2.? - aweks, silalah bukak blog n jwb tag saye ni... nti kiter buke pose sesame k....

-- sekian terima kaseh --

**SELAMAT BERPUASA**

SELAMAT BERPUASA....

assalamualaikum....
selamat pagi... ari ni jumaat.. esok sabtu.. esok mula la ramadan.. ramadan oh ramadan.. hampir setahun kiter tak bertemu... aku merinduimu... ding dongg....
erm, aku tak cnfirm, esok aku cuti ke tak... spttnye mmg la cuti, tp d pagi hari aku terdgr2 pasal ketidak cutian hari esk.. padahal, semua brg nak blk kg dah ader dlm kete.. kul 6.30, blk keje truslah drive blk kg.. kalo la tak jd cuti esk, kene angkut blk brg2 masuk ke umah, ptg kang.. kahkahkah.. kesian betull...
apepun, sempena ramadan yg bkl menjelang esk,
aku nak ucapkan
SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN
sebagai seorg insan yg lemah dan tak lepas melakukan kesilapan,
saya ingin memohon ampun dah maaf, sekiranya ade salah dan silap, sama ada yg sengaja atau tak d sengajakan.. maklumlah, kdg2 kiter ni x pasan yg ayat atau patah perkataan kiter menyakitkan ati.. so, sekali lagi ampun dan maaf saya pinta...
semoga kiter mendapat keberkatan d bulan mulia ini....
jalani ibadah dengan hati yg ikhlas..
salam ramadan..
sy yg ikhlas-
missylily

Wednesday, August 19, 2009

sedapnye mkn Kenduri a.k.a mkn free..

haloo u aollss... bz ker ari nie? aku tak bz sgt.. sbb tu ley tulis2 blog lg neh.. huhu...
mlm td,aku dpt jemputan dr mber aku cik spidey, umah parents dier wat kenduri tahlil.. so, aku n kwn2 dgn rase sukacitanye gerak gi umah dier kul 8.30 mlm.. huhuhu..

[ apepon, we all nak posing dulu.. ayu x? ade yg berkenan?? hehehe ]

[kumpulan marhaban yg meraban..hehehe...dr kiri, fyda, saye,zai(dek na), zura n tuan rumah, kak lya... :) p/s : ko tolong jgn wat muke ketat eh k.lya..kang aku soh ainin tarik tudung ko.. hahahaha]


kalo dah namer kenduri, mesti la mkn2..mlm ade nasi beriani, kurma daging, ayam sambal, dal, lamb,paceri nenas.. pastu ade kueh talam sugi, talam keladi.. ade gak, bubur pulut itam, buah2.. wahhh mewah.. bestnye makannn.. uishh, berkembang2 lemak aku.. ahahhaha

[ kena ade pic mase mkn.. bukti d tempat kejadian ]

[ sedap mkn, bak lamb sket.. nyum2 ]

[ pas mkn, lepak2 dulu.. posing2.. ]

[ sape paling ayu?? apsal tangan baby camtu?? cam mat patah jek ]

[ aku ngan baby, adei.. name tu tak bley blah la, kahkahkah ]
apepun, thnks atas jemputan.. kami mmg suke mkn free neh... balik mlm td siap tapau lagi.. dpt goodie bag jugak.. hehehe.... erm, kalo wat mkn2 lg silalah jemput.. kami mmg sukeeeee... tq eh....

Monday, August 17, 2009

marahnyeee....

aku geram sgt sebenarnye... geram sgt.... tak tau nak luah kat sape... aku marahhh.. hahahaha.. adei la, marah pon ley nak gelak... harusss la gelak.. kalo tak nti makin sakit ati.. skng ni rase bengkak je ati aku.... huhu.... biase lah, bile keje ngn customer.. walaupon kiter tak salah, tp kdg cam kiter salah gak... adesssh... sabo la ati... chaiyokk..chaiyokkk .....

my girl ~

hye all.. morning... ape xtvt weekend u all?? aku??ermm, aku gi korea.. kahkahkah... berangan la wei.. act, aku lepak umah tgk citer my girl.. citer ni dah lamer, tp aku br sempat tgk.. tu pon pinjam dvd zura [ tq zura, nti ade citer best pinjam lg eh, kihkihkih]..



dvd ni ade 4 keping, setiap keping ade 4 episod... tiap episod amik mase lebiy kurang sejam setengah.. sila darab kan, berape lamer mase d perlukan utk abis kan 1 citer ni.. haaa, dah dpt?? bersamaan 24jam okeh... mase aku tamat tgk citer ni ialah pukul 5.30pg- ahad 16/08/2009... aku dpt dvd ni, hari jumaat 11.00mlm-14/08/2009.. gigih tau i berusaha nk tau ending citer ni...

tgk la hero n heroin nye... chumel2 kan.... sesekali spend ari minggu tgk dvd ni mmg beshh... rase btl2 rehat n rilekss...



aku bkn org yg pandai nak bg review psl citer or muvie ni sumer.. tp nak bgtau jugak, ni kisah pasal 1 bdk pompuan nie... namer dier joo yoo rin.. dier ni mmg bijak n licik.. so, sbb kebijaksaan dier la smpai dier tersepit dlm cinta 3 segi.. biler dier syok kat hero 1, tp hero ke 2 lak suke giler kat dier.. owh, mak suke... hero tu sume kacakkk... hehe.. gediks siot... tp ending nye... erm, sila tgk sendiri.. tp rase nye ramai yg dah tau n dah tgk pon.. aku jek yg ketinggalan ketapi... tp tak rugi i spend mase utk nonton ini cerita... penuh gelak ketawa n air mata.. hehehe.. sempat la menitis, air mata i nie.. auwww... touching..... :) tp kan, yg paling i sukee dlm citer nie ialahhhh...................................*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
lee jun ki
ensem kan... owhhh, i'm in love....... hehehehe ( jgn mare erk cik zura, tak salah kan kiter share bf-lee jun ki nie.. sharing is caring kan?? hehe)

Friday, August 14, 2009

entry sesaje

jom layan farm town kat fb.. hahahaha... takde entry nak buat.. huhu.. now aku tgh layan ini game.. so, sape2 yg rase takde keje.. meh kiter wat keje bercucuk tanam.. exercise kan jari jemari kiter nie.. hehehehe

lagi-lagi pasal H1N1

[bole erk pakai piC ni.. elok sket ghupe nye]


erm...lg2 pasal H1N1... lg2 pasal selsema babs nie...dlm paper, johor merupakan antara negeri yg tertinggi peratusan pengidap penyakit ini.. aku dpt sms td, katenye dah ade 51 org kat area p.gudang ni mati sbb menatang selsema babs nie.. dgr2 berita tak rasmi plak katenye dah 1000 org yg mati d sbbkan sakit ni jugek, tp terpakse d rahsiakan atas sbb2 tertentu.. aiyakss.. sungguh menakutkan... mak scary okeh...


di sebabkan penularan (eceh, ayat tak hengat) wabak babs ni semakin teruk.. penjualan mask makin meningkat, ade beberape farmasi dah kehabisan stok.. hehe.. aku pon pakai gak, ehsan dr officemate yg meng supply kan mask ni.. tq..tq..


aktivi harian pon terjejass sbb penyakit ni.. nak gi jenjln pon takut..nak melepak pon kene pk gak(konon jek, padahal biler ader yg ajak lepak, tak penah nak tolak.. hahaha) xpe lah, maybe ni mase yg sesuai untuk dok umah berehat smbil berjimat cermat.. hehehe... ape kater, gi beli dvd pirate byk2.. dok umah layan dvd jek.. takde la boring kan...


ape akan jd d mase akan dtg.. mggu dpn dah pose, berani ke nak gi bazar ramadan? pastu masuk plak mood raye, cemaner nak gi bershopping2.. ada beran?? or, tahun ni x pyh la raye sakan.. kiter wat umah terutup.. raye utk family sajer.. hahaha.. kejammm...

ape pun.. semoga penularan ni cpt berakhir.. n kiter ley teruskan idop n aktiviti harian cam biase tanpe perlu takut2 lg... so, sape2 yg ade simptom2 h1n1 tu, silalah jmpe doc n dptkan rawatan lanjut.. kalo pon tak syg kan diri sendiri, sila sygkan org2 d sekekliling anda.. mungkin anda merupakan seorg pembawa virus jahanam ni.. so, jadilah masyarakat yg prihatin.. sy melaporkan dr blog cik missylily.. muah2 utk sumer.. ekekeke...

Thursday, August 13, 2009

Inf0 pasal H1n1

DpT info NI dr e-mail...sharing is caring...meH baca, pastu pakat beli buah byk2... mencegah lebiy baik dr mengubati.. :)

GREEN apples or RED APPLES....apples are indeed high in anti-oxidant...anti oxidant is good for normalise n increase cells...in our body! good tips

JUST A SMALL BUT MEANINGFUL INFO FRM ME TO YOU AND YR FRIENDS...MY PERSONAL EXPERIENCE OF H1N1 SINCE IT PRACTICALLY HIT US LIKE A TIME BOMB.....

My staff was crying herself sick on Tuesday morning...was told that her son was confirmed of H1N1 in his Uni at Kangar, Perlis...worse was that when he was bedridden 2 days the warden didnt even bother to sent to hospital till his dad came fm KL and with his friends assistance brought him to GH Kangar.... No one bothered in the hospital and he was put in the normal ward for another 2 days!!! (imagine the amount of people he has infected!!) .....after 2 days and his eyes were turning yellow and saliva greenish...he was put in quarantined room...

Called his mom to say...minta maaf and ampun la dosa dia, etc...she practically fainted just telling me the story.. cant do much cos she x have enough money to go to the north with the father... First thing we did was made her call the hospital and insist that they sent him to Sg.Buloh Hospital or any other hospital in KL since they seemed to be more alert and more equipt...they refused of course...so I sent her off to Kangar the same day to solve the problem.

EAT MINIMUM 6 GREEN APPLES A DAY AND FRESH ORANGE JUICE for those with sore throat please blend the apples and keep on taking till your fever disappear and yr symtoms are gone....I cannot explain it but the child in Shah Alam was ok too after taking this tip.... ALHAMDULILLAH...my staff's son was given the apple juice for the whole day on Monday/Tuesday and he was out of the fever yesterday Wednesday....she called me and was crying on the phone to say that her son was out of ICU and was able to eat normally...all these happened within just 4 days today (thursday 6 august)...

This is just to share with my fellow sisters and brothers and hope this small info could assist others as well

Monday, August 10, 2009

games kat facebook...

alllooo..

selamat petang.. jap lg balik...
end of monday yg blues..... aku?? biase jek.. walaupon masih d selubungi mood yg haru biru.. tp maintain dik non.. takde keje, takde duit.. gituuu....
now aku tgh addicted games kat facebook... haha.. mcm2 games ade.. tp aku prefer main tanam2.. kebun2... farm ville n farm town.. byk giler games berdasarkan kebun kat fb nie.. tp ni la yg aku layan.. seyes, mmg giler.. memalam mber ajak gi cc pon sanggup.. sbb nak tuai hasil kat fb tu le.. hahaha.. sampai biler pon tak tau.. mungkin 1 time, aku dah bosan.. aku tggal la.. ari tu aku layan mafia war kat tagged.. la ni, aku pon boring.. ntah hape jadi tagged tu.. mak dah kwn ngn fb skang.. maner layan tagged lagii.. ehehehe...
lapo la.. jap lg nak blk.. nak mkn ape ye.. kepingin banget mkn steamboat kat tasek tu.. tp awal lg.. kene gi belakang tasek, kalo nak mam steamboat tu.. mls lak nak gi belakang.., jauh... tp perut aku dah menjerit mintak d isi.. owh, kesian nye perutku....

happy monday..


happy monday..

lamer rasenye tak upload blog... nape erk? sbb aku malas..
minggu ni rase nye cam haru biru jek.. mungkin d sebabkan aku dmm...
mood aku pon tak beraper baik.. asik nak hangin jek.. boring tol...



erm, ptg ni nak gi amik pulasan.. sedapnye... aku mmg sukeee mkn buah2.. hehe

[ pulasan yg sedap ]

thnks kat yana sbb angkut buah2 utk kengkwn yg giler buah kat p.gudang.. sedap2...

Friday, August 7, 2009

HaPpy BirThDAy mak....

khas buat seorg insan yg paling aku syg..
khas utk mak...
selamat hari jadi...
semoga Allah merahmati n melindungi mak dr segala bahaya..
moga Allah panjangkan usia mak dan d beri kesihatan yg baik..
saya sayangggg mak saya..
dia pelita idup saya...
tanpa dia, saya takde ape2...
tanpa dia, idop saya kosong...
moga mak bahagia selalu...
sayang mak sangat2..


love-
ur daughter

Monday, August 3, 2009

sakit.. :(

sejak sabtu ptg, aku dah rase smcm.. seram sejukkk... mlm, btl2 dah rase sejuk.. smlm plak.. confirm la aku dmm.. uwaaaa.. aku sakit.. :( pas mkn, n mkn ubat.. pg td bgn nk g keje, aku rase elok jek.. horeeyyy..

kt opis bz sket, maklum la ade product br nak launch..mungkin sbb bz n sejuk kene aircond.. dmm aku dtg blk.. now rase sejuk giler, walau dah off aircond neh...(tp masih gagah nak tulis blog.. ermm harussss....) pasni nak gi klinik,, takut jugek virus tuttt, menjangkiti aku.. ampunnn.. jauhkan lah... nanti sumer org kene kuarantin sekali.. termasuk customer aku.. kahkahkah... ramai gak tu.. hehe... mintak simpang...

ape pun, doakan aku sihat n d jauhkan dr sakit sbb tuuutttt itu ok..

Saturday, August 1, 2009

seSuaTu..

haluuu...
u olls percaya pada benda2 ghaib? alam misteri? manusia 2 alam? ehh.. len mcm jek.. eh idakk... haa, alam misteri n alam ghaib tu ler.. bukan hantu segala macam tu okeh.. cume misteri tentang sesuatu..
ape perasaan korang kalo dpt tau umah korang ade 'sesuatu'... mungkin 'sesuatu' tu tak berniat buruk pada korang n family... mungkin 'sesuatu' tu bertindak sebagai penjaga umah... n mungkin 'sesuatu' tu cumer pandangggg je korang.. ape korang buat?? mungkin 'sesuatu' tu tak menampakkan diri dier cume menunjukkan tanda2 kewujudan nye... grggrgr ( effect mengigil) kehkehkeh...
b4 ni aku takde penah pk pape pon.. alhamdulillah, tak penah mengalami ape2 perkara2 berkenaan ngn 'sesuatu' tu.. tp lately ni, aku byk mendgr n sket mengalami keseraman yg menaikkan bulu roma aku yg tak byk nie.. haha...tp ni bkn citer pasal umah i okeh...
so, saper2 ade cerita yg nak d kongsi same, meh la komen sket.. n langkah2 utk menangani kalo jumpe or yg rase 'sesuatu' tu ade... tp bkn bg langkah seribu erk... lari plak watpe.. penakut tol.. erk, aku berani ker?? owhhh idakkkk.. meh larikkkkkkkk....

sesengal

hallu.... hehehe...
now pukul 12.32am... cuber teka, aku kat maner?? hahaha,,,
act, now aku kat cc ngn mber aku.. we all 6 org pas melepak kat mapelei, trus gi sini.. dah takde keje n takde arah tuju, trus g cc..
ader mende aku nak story tp bkn skng la coz citer tu agak seram sket.. hehe.. kalo takde pape, esok aku story okey?? now, nak layan mirc lak.. kalo la bole upload pic kat sini, mmg aku upload, pic ktorg yg tgh poyo, dok sebaris kat cc nie.. hahaha... chumel tau..