Friday, August 14, 2009

lagi-lagi pasal H1N1

[bole erk pakai piC ni.. elok sket ghupe nye]


erm...lg2 pasal H1N1... lg2 pasal selsema babs nie...dlm paper, johor merupakan antara negeri yg tertinggi peratusan pengidap penyakit ini.. aku dpt sms td, katenye dah ade 51 org kat area p.gudang ni mati sbb menatang selsema babs nie.. dgr2 berita tak rasmi plak katenye dah 1000 org yg mati d sbbkan sakit ni jugek, tp terpakse d rahsiakan atas sbb2 tertentu.. aiyakss.. sungguh menakutkan... mak scary okeh...


di sebabkan penularan (eceh, ayat tak hengat) wabak babs ni semakin teruk.. penjualan mask makin meningkat, ade beberape farmasi dah kehabisan stok.. hehe.. aku pon pakai gak, ehsan dr officemate yg meng supply kan mask ni.. tq..tq..


aktivi harian pon terjejass sbb penyakit ni.. nak gi jenjln pon takut..nak melepak pon kene pk gak(konon jek, padahal biler ader yg ajak lepak, tak penah nak tolak.. hahaha) xpe lah, maybe ni mase yg sesuai untuk dok umah berehat smbil berjimat cermat.. hehehe... ape kater, gi beli dvd pirate byk2.. dok umah layan dvd jek.. takde la boring kan...


ape akan jd d mase akan dtg.. mggu dpn dah pose, berani ke nak gi bazar ramadan? pastu masuk plak mood raye, cemaner nak gi bershopping2.. ada beran?? or, tahun ni x pyh la raye sakan.. kiter wat umah terutup.. raye utk family sajer.. hahaha.. kejammm...

ape pun.. semoga penularan ni cpt berakhir.. n kiter ley teruskan idop n aktiviti harian cam biase tanpe perlu takut2 lg... so, sape2 yg ade simptom2 h1n1 tu, silalah jmpe doc n dptkan rawatan lanjut.. kalo pon tak syg kan diri sendiri, sila sygkan org2 d sekekliling anda.. mungkin anda merupakan seorg pembawa virus jahanam ni.. so, jadilah masyarakat yg prihatin.. sy melaporkan dr blog cik missylily.. muah2 utk sumer.. ekekeke...

3 comments:

jai.jezz ^.~ said...

kah kah kah.. giler ah kalau raya ni semua org pakat raya sesama sendiri jerk.. jimat duit takyah buka pintu bg orang dtg umah.. T_T

scha said...

Anak sedara kawan sy baru je meninggal ari khamis lps sbb H1N1. Jangkit kat Hospital Sultan Ismail, JB. Kul 1 pagi jumaat tpaksa gak kebumi kat Masai. Sy da start pakai mask pi service keta, giant & mana2 je. H1N1 BAHAYA!

MiSsyLiLy said...

jezz : ye la jezz.. mesti raye tak cam raye.. sgt menyedihkan.. hehehe

scha : btl2.. H1N1 BAHAYA!!! cegah sebelum kene.. mak tak relaaaa....

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...