Tuesday, August 25, 2009

Puasa kan?? so.. mate pon kene puase okey~~

huh~ aku baru je blk dr bazar ramadan kat area opis nie..dekat je, belah belakang tuh.. mmg meriah n byk sgt pilihan.. berwarna-warni... sumer pon nmpak sedap.. owh, nafsu mkn ku mengebu2.. tp d sebabkan aku nak gi buke kat luar ngn teman seperjuangan, aku cumer beli pudding berkuah tu.. pilihan d bulan ramadan.. ecehh...

tp ape yg aku nak kabarkan d sini adalah bkn pilihan kueh mueh tu... aku jumpe kwn lamer yg niage murtabak kat saner.. die kaum adam la ye kwn2... dulu kenal dier pon sbb dier niaga kat food court kompleks ni gak... ok la kan, lamer tak jumpe.. borak2 la kejap.. aku tak beli pon murtabak dier tu.. huhu.. bwk duit pon 2hengget, maner cokop nak beli sumer..

mase dok borak2 tu, aku dok perati jek, mate dier tu asik pandang2 atas bwh.. iskk, sib baik mak pakai blazer (btl kah ini speling?) pastu dier tgk mber aku pon samer.. isk geramnye... rase nak jek aku cucuk mate dier taw... tau la kami ni makin gebuss.. so plz la jaga u punye mate tu erk... bkn sekali taw aku pasan.. tiap kali aku pandang kat dier, mate ke arah2 jek.. iskk...

ni bulan pose.. so, jg la mate anda sket.. jgn la nmpak sgt pon kalo nak memandang.. kami ni bkn la pakai seksi2.. menyusutkan pahala jek.. isk.. astagfirullah, aku pon naik hangat gak nie.. esok, aku takmo gi kedai dier lagi.. kalo gi pon, time pakai baju kurung jek.. hehehehe

8 comments:

alvin si miskin bercherita.. said...

hahahahaha..penjual murtabak tu geram kot..hahahaha..mmg nak kena cocok kasi jadi kassim slamat..esok sy nak jadi penjual murtabak gak la..

jai.jezz ^.~ said...

hahahaha.. mata dia spero kot.. ke dia suka kat kamu ni..?

MiSsyLiLy said...

alvin - ha, haruslah di cucuk mate dier ng garfu.. biar jd kassim selamat yg tak selamat.. nape kamoo nak jual murtabak gak?? nak cuci mate eh?? hehe

jezz - maner de mate dier spero.. oke jek aku tgk.. dier mmg kategori miang keladi sket.. dr dulu pon gitu.. huh~

miji said...

erm masyallah...hehehehe biaselah tu lelaki yg pantang nampak pompuan kot... tapi aku tak camtu arrr... keh..keh..keh...

MiSsyLiLy said...

eleh miji... cover line la tuh.. hehe.. biase la kalo lelaki tgk pompuan kan.. tp cover la sket.. jgn nmpak sgt yg mata tgh terjojol menikmati keindahan dunia.. ecehhh

hartinihawa said...

agaknye dia bandingkan ngan murtabak dia kot? ada isi daging & ayam .... lalallalallalaa...

~amy liana8886~ said...

maybe sb makin cantek kut..tu sapa tgk atah bawah..tp kalau bg murtabak free best jugak kan..hehe

MiSsyLiLy said...

kak tini - bandingkan ngn murtabak dier?? haruslah murtabak dier yg kalah... sbb sy ade lebiy isi berbanding murtabak dier tu.. hahahha

amyliana - makin cantik?? owhh.. malu i.. hahaha.. gedikss.. tu la kalo la bg murtabak free,bole la jln dpn dier smbil bg senyuman manis.. bkn rugi ape kan?? hehe

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...