Saturday, October 31, 2009

update entry pasal baby green

sy sebenar nye letih nk update psl baby greem, bukan ape, nti sakit ati.. hehe tp d sbb kan alvin dah tanye, so oklah, sy citer la pasal baby green sy tuh.. alvin tanye, bby green dah siap ke blm ...jawapan nye... dah siap... tu pun, my bro in law gi kedai dier isnin malam pastu dah ley amik.. see, dier tak call pon.. terjah, then bende dah siap.. nonsense.. ( ati dah membara)

mmg dah siap, but kalo u olls tanye, puas ati ker?? my answer is - NO!!.. byk sbb sy tak puas ati ngn kerja2 tangan c mangkuk penipu tuh.... walau dah siap, engine still gegar.. ade bunyi smthing.. biler d tanye, tu dr gear box.. dier kene bukak br ley repair.. means, more money.. wak dier lah.. then, alligment.. act dier janji nak buatkan 4 free... kepala hotak dier... ingat kiter bodo ker?? bengap tol... ( see, i dah naik darah nie.. huhu )

sy mls la nak gi sane, soh btlkan ape2 lg... terlalu berisiko.. bak kate member, masuk sane means akan ader penyakit berjangkit... sy decide nak try usha workshop lain pulak...

utk tuan punye workshop tu.. kalau la korang dpt duit dengan care menipu org.. aku takkan halalkan ape yg ko dah buat... mungkin korang senang ari ni.. esok luse blm tentu lagi... tuhan tau... so, beware...

Friday, October 30, 2009

tercipta untukku

Tercipta untukku - ungu

Menatap indahnya
Senyuman di wajahmu
Membuatku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah

Saat kau peluk mesra tubuhku…
Banyak kata… yang tak mampu
Kuungkapkan… kepada dirimu…

Aku ingin engkau s’lalu…
Hadir dan temani aku…
Di setiap langkah yang meyakiniku
Kau tercipta untukku…
S’panjang hidupku…

Aku ingin engkau s’lalu…
Hadir dan temani aku…
Di setiap langkah yang meyakiniku
Kau tercipta untukku…

Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku…
Ku ingin kau tahu, ku s’lalu milikmu
Yang mencintaimu s’panjang hidupku


suke giler lagu ni... rase cam romantik sgt2 la..
ade sape2 yg dpt lagu ni dr partner??
sweettt nye... :)

:: extra energy plz ::

jam berdetik..
mase berlalu laju...
ari ni mood mendong..
mungkin kah kerana sakit dtg bertandang...
emosi berubah rupe...

ermmm...
letih...penat.. lemah....
aku perlukan suntikan energy tambahan...
tak larat nak trus mcm nie..
lesu...

pain.. aduiii...

sakit....
nak muntah...
badan lemah....
sakit perut.....
ermm....
nyah kau sengugut..
aku tak selesa biler kau mendampingi ku..
aduiii.... :(

Thursday, October 29, 2009

lunch??

hye all..
dah lunch??
mkn ape ari nie??
i tak mkn lg... i x lunch lg...
i pun tak bekfes lg...
perut bunyi.. krukk..krukkk...
sian perut i....
jap lg br isi...
ape yg sedap utk perut??
pastikan berkhasiat n berguna utk tubuh badan..
ecehh..

Wednesday, October 28, 2009

BeriTa SeDih

assalamualaikum....
selamat tengahari menjelang ptg...bz ke kalian ari nie? dah lunch??

cumer nak berkongsi sket story.. subuh td kul 2.45am... sms berbunyi.. ntah naper aku ley lak sedar.. selalu kalo tido, mmg tak ingat dunia... sms dr besfren aku, bunyi nye.. "g, adik aku azfa dah meninggal..accidet moto".. aku tetibe terkedu.. terkejut sgt2... mmg kenal ngn adik dier.. satu2 nye adik lelaki n anak bongsu pd family dier.. keje despatch.. umo dlm 20 kot...

trus aku takley tido.. aku bayangkan kesedihan family dier.. lagi2 mak die, anak tunggal lelaki, bongsu yg manje giler ngn mak dier... isk, siannye... terase plak aku... lokasi ngn mase dier accident, blm d ketahui...

peringatan pada sumer readers n diri sendiri gak, berhati2 d jln raye.. tak kire la kalian naik ape sekali pun.. kenderaan bkn utk kepuasan tp utk keperluan... kalo dah jd, takley buat ape... mmg la, kater org.. yg pergi biarlah pergi... yg idup kene teruskan idup.. tp ley tak kiter pk, org yg idup tuh menanggung derita kesedihan sbb kematian org yg tersyg?? ajal maut d tangan tuhan.. tu janji kiter ngn tuhan.. tp beringat sebelum kene... berhati2 d jalan raye...

utk family kawan aku tu... en jufri dan isteri pn jamilah... byk2 la bersabar... sumer dugaan dr tuhan.. semoga tabah menhadapi ape yg berlaku...

Tuesday, October 27, 2009

selamat pengantin baru en khalid!!

ari tu aku ade bgtau, aku nak upload pic kawen encik khalid ngn wifey nye pn zarina.. majlis ni pada 18/10/2009-kat umah pihak pompuan kt klang, selangor... dorang bkn sedara mara aku.. cumer ader kenal2 la ngn family pihak pompuan.. so dah di jemput.. dtg la kan.. so tgk la pic encik khalid jamlus ngn pasangan zarina dato zakaria..

[ gerak nak gi pelamin... cantik tak?? ]

[ sanding kat luar umah ]


[ pelamin kat belah dlm, tak tau dorang gune mase biler.. mlm kot ]


u je, ni cerita lamer.. dah 2 minggu tak update lg... la ni baru ader time.. :)

Monday, October 26, 2009

**entry emo**

yea tuan2 dan puan2 sekelian.. sesungguhnye aku skang dlm keadaan yg tidak berape stabil.. emosi sgt2 la terganggu nye... sumer ni berpunca dr mamat workshop yg sgt meyakitkan ati.. ade hati nak menipu awek sebaik aku neh.. **ehem, tlg jgn muntah**

janjinye, aku bole amik kete pada jumaat ( 26/10/2009 ) ptg.. selepas blk keje... ngn semangat yg berkobar, ptg tuh gak aku call dier(sib baik sy call dulu tau!) dier kater, "blm dik.. pas maghrib..kang kalo dah siap abg call" okeylah tuh.. aku pon tggu la, dah habis maghrib n nak masuk isyak... aku call lg, jwapan dier "blm lagi la dik, abg tak dpt ctc bdk abg tu".. confius gak ngn brother tuh.. tp ngn lembut ati nye aku pon ckp, "takpe2 bang, kalo tak smpat mlm nie, esok tghari la" aku ni bkn ape, takmo la dier keje kelam kabot..

sabtu (27/10/2009) kul 1.30pm.. aku gi workshop tu lg.. nampak nye dier tgh menguli2 lg kete aku tuh... biler aku tnye, jap lg... aku tunggu, sampai dkt sejam aku kat situ, biler tanye, jawapan dier "jap lagi, abg nak cuci dulu" lg stgh jam.. cam dah lamer la aku tggu, so, aku blk la dulu.. so dier call kalo dah siap.. aku blk umah jln kaki... panas lak tuh.. dah kat umah, sempat la aku kemas2 brg nak blk kg.. sejam pastu, dier call.. kete dah siap...

aku ngn bwk beg, pakai payung, jln kaki.. gi kat workshop tu blk... aku dtg ngn harapan semuanye sempurna.. lgpun payment dah aku setelkan tghari td... smpai jek aku kat saner, mamat tuh ley ckp yg kete tuh bole jln tp tak siap sepenuhnye... isnin dtg lg... kalo korang, ape rase nye?? aku tggu lameeee, dier ley bg jawapan camtu.. payment dah byr, bkn sikit2 tau so aku harapkan yg terbaik.. dah byk mase aku bg... bengkak giler la...

rase nak nangis time tu gak..pas call kakak aku, aku decide taknak amik kete tu dulu... selagi tak siap.. selagi tak complete, aku tak nak amik... ngn muke yg ketat, aku blah ngn beg2 n payung aku.. kesian tak?? mase aku blah tuh, boss dier takde.. tak lame pastu boss dier call, dier janji kat aku, ari senin.. aku bgtau, kalo tak complete, jgn soh aku amik kete.. n kalo ader hati nak soh aku tambah duit lg, u amik u punye part sume n pulangkan duit aku.. aku wat sendiri... huh~

ptg tu gak, abg ipar aku dtg umah(dier tau dr kakak aku).. dier amik resit n gi kedai mamat tuh..
last info yg aku tau, upe2 nye ader part yg x sampai lg.. so, ptt la kene dtg lg... tp sket pon dier tak bgtau aku.. kalo aku tak tau, mungkin dier ley tipu aku...

sehingga saat nie, dier takde pon call aku kater kete dah siap... padahl dier beriye janji yg ari ni sumer ley siap.. camner nak support org melayu kiter?? aku sgt2 kecewa ngn ape yg jd nie... aku bkn org kaye, aku byr bkn sket2, walaupon dgr beberape org kate yg tmpt tuh mhl,, tp sbb dah terlanjur hantar, aku mls nak pk n sentiasa positif.. mungkin mahal tp service tip top... so, ok lah... tp service nye sgt la teruk... erm, mungkinkah sbb aku pompuan dier rase bole perbodohkan aku??

sgt2 kecewa la ngn ape yg dah jadi... ari ni aku gi keje naik bas lagi... n d tambah ngn kamera aku plak rosak,, sebab musabab tak dpt d pastikan... lg la aku bengang... uwaaa.. sediynyeee.... bln nie btl2 penuh ngn dugaan... mintak2 sumernye akan baik seperti biase... amin...

pagi isnin yang mendong...

selamat pagi isnin... pagi isnin kebanyakan org kurang suke.. ade gak yg panggil monday blues... lepas cuti ari ahad, isniN dah kene keje.. mlssss nak keje kan.. tp kalo malaysia ttpkan cuti ahad d tukar pada hari selasa, so wujudkah wednesday bluess?? huh~ whatever...

ari ni mmg mendung... tp cuaca cerah.. langit tgh tersenyum... naper aku kate mendung?? aduyai... itulah hati.. hati ku tgh mendung.. isnin yg menggugat ketabahan hati.. yea, hati masih cuber bersabar dgn dugaan ari sabtu yg lalu.. tabah lah hati... tambah pulak ari isnin yg 'mcm2 ado'....

bosannye....

Saturday, October 24, 2009

i miss ....... so much... :(

aku rindukan die.. rindu sgt2... rase sunyi, sepi, bosan idupku tanpe dier di sisi.. dier la madu, dier la racun.. dier wat aku happy, dier wat aku marah... aku rindu dier... uwaaa..... bosannye idup kalo dier takde.... selama 5 thn aku bersame dier, susah senang aku dgn dier...


aku mmg rindu dier... aku rindu baby green aku... aku rindu kete aku... uwaaa... seyes punye rindu... tak penah aku pisah ngn dier lamer2.. paling lamer pun 3 ari.. ni dah masuk 6 ari tau.. aku blk keje trus dok umah, takley kuar2.. tensen woo!!.. smlm kater nye dah ley kuar dr wad, tp biler tipon incik doctor kereta, dier kater, blm lg.. pas maghrib... tggu dier call...tp smpai kesudah takde call..


aku akan pastikan keteku ley kuar ari nie.. nak blk kg beb ptg nie.. hope dah takde sakit ape2 lg hinggap pada kete ku ittue.. erm, rindunye kat dier.. walau dier comot, walau dier tue, walau dier tak segagah maner.. tp saye sayaangggg dier... itu lah dier, kereta saya.... :)

Thursday, October 22, 2009

Halluuuuu.....

ni hau ma?? sihat ka sumer??? selamat petang...

2, 3 ari ni agak bz.. bz ngn layout blog yg tetibe giler.. pastu bz ngn kwn2 yg nak gi holiday.. mcm2 hal sumer nye.. nak booking apartment pon susah sgt... huhu... so, saper2 ader ctc apartment kat cameron highland yg murah2.. bole pass kat sy?? lambat lg nak gi pon, bln 12.. tp time tu musim cuti, so mesti ramai yg dah mule survey mensurvey...so pls, kalo ade ctc num, bg kat sy yerkk....

tak sempat2 lg nak hapdate pic2 kat sg congkak n kenduri kawin c khalid jamlus pemain bola tuh... bz lah... nti2 ader mase kite update erk.. prg ni nak gi melawat kete kat workshop.. tgk keadaan n nak setel separuh payment.. esok kalo dah bole kuar, baru setel abishh.. erm, sian poket ku.. hukhuk...

Wednesday, October 21, 2009

argghhh, mau migraine!!!

holaaa, windu nak update blog ni.. smlm bz tukar layout.. cari mcm2 kaler, tp lastly pilih gak background black.. love black kaler... hehehe.. pastu tulisan kalepul... meriah gak kan walaupon itam basic nyer..

semalam gak bz survey pasal nuffnang tu.. hehhe.. aku ni rabun IT.. bkn reti sgt..biler org sebut blogger, ingtlah blog aku neh.. x terpikir plak ader mende lain yg menarik.. haha.. menarik ker?? ape pun, tq utk jezz, coz membantu.. tp tak setel lagi la jezz.. br dier reply email, so nak wat ape pastu...

ape yg nak aku story sebenarnye pasal my baby car.. dier dah mengalami sakit teruk dan dah di masukkan ke wad kecemasan utk operation 2 ari lepas... d jangka ley kuar ari jumaat neh... skang aku g keje naik bas.. hehehe.. sian kan.. jln kaki gi amik bas.. sonok gak.. :)

tp yg bole wat aku migraine skang ni adelah kos yg amat2 la luar dugaan.. biase lah, kalo dah angkat engine.. sendiri mau ingat lah... sakit la poket aku.. demam!! br sat c abg bengkel bgtau harga yg sebetulnye... adui... maner nak cr duit?? kat maner ade harta karun yg blm di teroka?? haha.. poyoss... sakit la pale aku neh...

Monday, October 19, 2009

::: sakit kapla :::

erm, selamat hari isnin.. selamat naik keje.. jap lg dah nak blk pulak kan... bestnye... ley rehat... aku sampai PG subuh td kul 4.00... naik bas transnational skyview... bas yg sgt2 bole mebawa keuntungan berganda pd company tu sendiri.. dah la double decker... sit plak 2+2.. sit kecik.. kalo org slim, ok lah.. kalo insan sehat n di gandingkan ngn insan sehat gak kat sebelah dier, padatt...kene lak mamat yg dok sebelah aku mlm td kaki berdengkur,, waaa, mak takley nak tido... hehehe...

cuti deepavali ari tu aku gerak gi keyell... sajer jenjln.. jumpe kwn2 n atas urusan peribadi... wahhhh, personal nyeee... nti la, ader mase aku citer... agak complicated gak.. erm, takpe2, usaha tangga kejayaan.. ngeh~~

now, sakit pale coz tak cukup tido.. lik kang aku nak rehat sepuasnye.. tp kalo sempat, aku akan update entry xtvt aku g kolumpo..

Thursday, October 15, 2009

CeLeBraTIon of 100 Entry!!!

congratulations n celebration... best2!!! mari kiter tepuk tangan.. **clap-clap-clap** ini ade lah entry sy yg ke 100.. haruslah suker dah celebrte bersamer.. bakar bunga api dan mercun..yahoo!! ** kebabomm**.. hahaha...

alhamdulillah... sy mula berblogger dr bln APRIL 2009.. sy bukanlah pemblogger tegar.. dlm mase 7 bln br lah sy berjaya menulis entry mencecah 100.. lambat tuuuu... tp sy bersyukur sbb, sy berjaya bertahan... pencapaian beb... hahaha... sy tak tau, selain dr follower sy, ade ke readers2 asing yg tumpang membaca entry merapu dr sy?? ade ke yg sudi menyinggah d blog sy yg tak seberape?? kalo ader, trima kaseh sy ucapkan...

erm, adekah ucapan sy spt pelakon yg br dpt award atas pencapaian lakonan terbaik mereka??? erm, tp sy bkn pelakon okeyy.. ape yg sy tulis ialah sy.. pantulan dr luahan hati sy.. yea.. ini adalah tulisan dan diri sy..

lihat lah kalian, sy dah mula kembali merapu..huhuhu.. moga2 sy dpt menulis lg smpai ke entry yg ke 200.. 500.... dan mungkin 1000... errmmm, ntah berape umo sy mase tu kan?? muahaha.. k lah.. chow chin chow...

rinduuuu......

rinduu...rinduuuu....rinduuuu... rindu pada siape?? rindu utk saper?? bole tak aku kate aku rindu berblogger.. pehal erk?? padahal smlm br hapdate entry baru.. sengall dokk...


sebenarnye, byk cerita,byk idea nak tulis dlm ini blog.. tp biler mate bertentang ngn pc ni.. jari kelu nak menaip.. hilang.. blur.. kosong...

kat sini ujan... langit gelap... guruh kuat.. aku takut... tp aku rinduu... rinduuu berblogging cam dulu... :)

Monday, October 12, 2009

mari bersuka-suka

hollaa.... erm, sabtu lps, aku n frens gi karaoke kat diva.. c boboy yg belanje sbb celebrate bday dier.. bday dier bln 8 ari tu tp mase tu bln pose.. br ni la ade mase nak clbrte.. by d way, thnks eh boboy.. kami sume mmg la meroyan nak bersantai2 kat diva nie.. hehe...

ktorg booking room pukul 11 mlm.. lewat kan.. tu pon d sbb kan aku ade jemputan open house... tp at last tak dpt gi gak atas sbb2 yg tak dpt d elakkan.. sorry tuan umah!! aku neh siap simpan perut tau nak gi umah u olls.. hasilnye, aku kelaparan biler smpai diva tuh,, hehehehe...

janji melayu, kul 11.. tp ktorg smpai pun 11.30.. masuk la kami utk bersuka ria smpai kul 2.30.. ni ade lah pic sket2 utk tatapan kalian...



[ hehe, yg kat atas ni penyanyi jemputan, name nye aina.. best gak suara minah.. ]

[ kununnye tgh duet la tuh.. lagu ape pun aku tak tau... ]


kul 2.30, dah kene kuar.. eleh, berkire tol.. nyampah!! ktorg trus la gi mapelei nak isi perut.. aku ni naik sakit uluhati sbb tak mkn.. kesiannn... :) sampai2 kat mapelei tu, ade customer aku yg tak la kenal sgt pon.. kenal muker jek.. senyum2 kat aku sambil tnye, 'dah mlm2 kuar'... aku sengih smbil jawab 'biaselah bang, mlm minggu'.. prihatin tol brother tu kan.. dier plak watpe tgh2 mlm bersamer segerombolan anak2 n bini serta sedara mara.. hehehe..

ape pun.. thnks too tuan punye majlis.. sonok dpt bersantai2 ngn kalian.. biler nak belanjer lagi?? hehehe.. sonokkk...

Tuesday, October 6, 2009

teringat kenangan semalam....

ehem, amacam tajuk?? ok tak?? ley wat novel?? ley laku tak?? hehe... kisah nye gini ler..

td pagi, aku bgn awal.. kemas2 brg dlm bonet tu.. erm, bonet kete tu umpama jugak rak kasut bergerak.. biase la aku kan.. nak cpt n senang je kejenye... pastu aku kuar kan 1 beg.. dlm tu ade la 2 diary lamer..niat ati dulu, nak le bkr.. maklum, brg lamer.. hehe... zaman mak mude2 dulu lah.. hehehe... aku selak2 la diary tu.. erm.. diary tu dlm 7 thn lepas kot... mase mula2 belajar bercinta... rajin la pulok, tulis diary.. mase jiwa tgh ade bunga2... wahhh, mak suker you...

diary tu, ade la tulis kisah2 aku dulu.. mule2 kenal seseorg... erm,kalo opismate aku bc blog ni, dorang tau kot sape org tu.. hehehe... mula2 sajer jek nak menguji org tu.. maklumlah, mber nampak nerd jek.. pastu jd kwn.. kwn rapat... setahun berkwn.. pastu kunun2 nak serius... tp tak smpai 3 bln.. hancus... erm, kami ade perangai n habit yg samer.... sbb tu tak serasi... frust?? takde lah.. tak frust pun.. sbb masing2 tau, tak kemaner pon... tp rase terkilan la jugak, hampir setahun jd kwn baik.. kwn rapat.. kongsi ape sajer.. tp d sebbkan nak relation yg lebiy baik(kononnye) trus jd kosong...

bc diary tu, wat aku gelak sendiri... ayat2 sms pon siap tulis dlm diary tu.. sweet sgt... hehehe... jiwang gak aku dulu.... hahahaha.... erm, citer lamer.. now, mamat tu pon dah jd bapak... alhamdulillah, jodoh dier sampai awal.. dulu2, dier kater nak kawen umo 26.. tp awal lak serunye.. syukur la...

kalian2 ade diary?? penah tak bc diary lamer tetibe rase cam nak ulang mase kiter tgh tulis diary tuh... rase, nak feel perasaan kiter time menulis tuh.. erm, paham ke ayat aku nie?? ahh, tibai je lah.. past is past.. aku tau ituuu.. tp tak salah kan kiter ingat blk rase yg indah n seronok mase dulu2... aku sgt bersyukur ngn ape yg aku ade skang.. tp, takde dulu, takde la skang.. mende tu pengalaman yg wat kiter dpt ape yg kiter ader...

Friday, October 2, 2009

hari ini..esok... plan???

hellloooo.. salam syawall.. ecewaaahhhh... masih musim raye n masih mood raye... masih kebanjiran open house n open kedai... aku?? takde open2 house la.. sape nak dtg beraye, silalah dtg.. umah sentiasa terbuke...

lamer tak update citer2 terbaru n citer2 raye... raye thn ni aku ley lak tak amik pic raye.. pelik btl.. padahal aku la hantu kamera.. pandang ade yg ley snap, aku la kat depan.. tp thn nie?? isk.. wat telah happen to me?? ermm... don know.. sume kengkwn bloger dah update pic raye memasing.. aku?? takde brg sekeping pon.. kalo ade, cumer pic aku gi saloon.. wat rambut baru.. hahaha....

mlm ni aku ade jemputan open house.. maybe gi ngn member2 la.. dkt jek... kalo rajin nak snap pic, nti aku upload eh.. ley la nmpak cam raye2 sket.. sian kat aku kan...

seronok kan berayer.. tapi yg tak seronok, bdn makin tembam.. ye lah, asik mkn sedap jek.. ermm.. xpe2.. jgn putus asa... aku mesti ley turunkan berat bdn lg... kene diet semula...bln 12 mesti kene kurus sket.. ehhehe.. chaiyokkkkk

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...