Thursday, November 5, 2009

mvdoulos


ini adelah entry lapuk yg sy peram.. ntah nape tak publich lagi.. owh yer, sy tggu pic lain, tp tak dpt2 jugak.. hahaha.. drpd dok peram jek, baik kuarkan jugak.. tgklah ape yg ader.. huhuhu..


2 /10/2009- me ngan kwn2 gi tgk kapal doulos kat terminal ferry p.gudang.. act, kapal ni pusing2 n akan singgah kat port2 tertentu.. so, kat semenanjung malaysia ni dier cumer singgah kat pasir gudang.. dr 25th sept smpai 6th oct ari tu.. kapal ni sebenarnye ade lah kedai buku bergerak..
"Doulos is recognised in the Guinness Book of World Records as the world's oldest active ocean-going passenger ship. "
byk giler buku dlm kapal nie.. buku utk kanak2, dictionary, motivasi, buku resepi, diet n mcm2 lg la.. tp ape pun kene tgk btl2, ade gak buku2 yg tak sesuwei ngn kiter yg beragama islam..
ehem, pic2 kat bwah ni ade lah tempelan semata2.. huhuhu....

so, kalo ade sape2 nak tau pasal mvdoulos ni, click la www.mvdoulos.org

12 comments:

~amyliana8886~ said...

bestnyer sis..

Nini said...

waaa!! kapal..

ngee!!

tak takut ke tgk kapal besa2..??

nini takot sis!!

huu!!

honey bunny said...

shaz suka tengok buku byk2..
nikmat..
lau xd wat pape,,
buku la yg kn shaz hadap..hehe

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

perghhh...dahsyat...shopping buku atas kapal...kau ada tak nampak blog ayu deadwish kat atas kapal tu??kalau ada bagitau pihak polis..

Azmiezas said...

bestnya..kedai buku??..ala jakunnya..betul Lily..akak tak penah tengok...tq Lily bagi akak info pasal kapal ni...

miji said...

kedai buku bergerak gamaknyer...best2

Loyer Lelaki said...

aku dulu kecik sllu naik kapal doulos ni. siap salam2 nagn paderi yg mmg ada atas tu. tpi dia x berani nak dakyah aku, tgok muka pun dia tahu aku ni bukan jenis boleh main2, silap2 jadik mufti klu besar.

MiSsyLiLy said...

amy - best tau amy... feeling2 atas titanic.. haha

nini - tkapal tak gerak la nini.. tak la takut sgt.. kalo gerak takut gak ko.. hehehe...

shaz - best la dik.. kalo adik gi sane mmg teruja tgk buku mcm2... hehe

MiSsyLiLy said...

alvin - best2 shoping atas kapal... tak nmapk la alvin blog ayu tu.. tgk gak kot2 ade alien sorok atas tuh.. tp takl jmpe gak.. iskk

MiSsyLiLy said...

azmiezas - hehe, org pun mula2 jakun gak kak... cam excited jek naik atas tu.. hehehe

miji - aah miji.. kedai buku bergerak.. dlm tu pon ramai mat n minah saleh jek..

loyer - btl2, mber sy pon dulu dok swak.. selalu masuk dlm kapal tu.. bpk dier dulu paderi gak... alhamdulillah ko tak dpt d perdaya.. hehe..

BISKUTMARIE(",) said...

kedai buku bergerak...??
giler menarik....
bole tak suh die singgah kat sungai klang...??

MiSsyLiLy said...

biskut - sungai klang?? haruslah tak muat... hahahaha

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...