NUFFNANG

Saturday, December 12, 2009

last day at TDJ..

ari terakhir aku kat opis...
perasaan?
ntah....
ok2 jek..
cumer rase terkilan sket jek..
tp, lantak la..
kalo asik pk psl org lain jek,
kiter tak kemana...
so. live must go on..
idup utk diri sendiri..
bkn utk og lain...
sbb terlalu byk pk psl org lain,
aku jd cm skang ni..
some says, bodo..

takmo jd bodo lg...
esok mula idop baru..
bye2 sume kenangan...
aku nak mula idup br yg lebiy baik...
buang sume yg takde kepentingan....
horeeyyyy!!

Friday, December 11, 2009

hari itu dlm sejarah

12/03/2001-
hari pertama aku mula bekerja kat company aku skng nie...
mase tu cume aku sorang jek pompuan..
2 org atas2 tu lelaki..
sorang tu branch manager (bm).. sorang tu aku tak tau lak ape post dier..
tp dua2 pon otai company la..

mula kat situ, aku belajar calculation, attend client n mcm2 lg..
act, aku dulu seorg yg pemalu sgt2..
tp biler keje camni tak bole malu... sbb kiter kene ckp2 ngn client..
so, mase wat aku belajar.. satu per satu....

3bln pastu masuk click pertama.. pompuan jugak...
time tu 2 laki 2 pompuan...
bm aku agak skema sket berbanding ngn yg sorang lg tu..
maklumlah org kepercayaan big boss..

6 bln pastu masuk lagi sorang click pompuan..
bm ttp ade, cume yg sorang tu dah kene wat keje luar
so, tinggal la 3 bunga 1 kumbang skema.. hehehe...
bm aku tu kdg2 bengang ngn aku...
maklumla aku ni degil.. menjwb.. biase lah, time tu muda... huhu

lupe lak nak ckp psl big boss aku...
big boss jarang dtg opis sbb ade bm yg jg opis ni..
ktorg pon jarang jumpe big boss la..
kalo dier dtg pon, aku tunduk jek.. takut beb...

mcm2 citer best, lawak, sakit ati, nyampah jadi kat situ..
sampai la bm aku resign...
sian dier, lamer berkhidmat tp resign gak akhirnye..
after resign, big boss take over opis tu...
tp mase tu we all pon dah berpengalaman..
so dier cume monitor dr kejauhan...
kami bergembira la, maklum xde yg dok perati ari2.. :)

lupe lak nak citer lagi, selain opis aku..
boss ade lg 4 opis lain... sumer wat keje2 yg samer la...
1 kat desajaya(dj) mula2 kat saner ade 3 org gadis...
tp skang tggl 2 jek.. 1 gadis, 1 dah tak gadis lg.. huhuhu...
1 branch lg kat ulutiram(ut) kat saner ade sorang yg jg...
lemah lembut bdknye.. hehe
kat bandar baru uda (bbu) pun ade
tp kat saner gadis2 nye bertukar ganti.. ntah lahhh...
dulu ade 1 lg kat permas jaya(pj)
ade 2 gadis yg jaga(now dah tak gadis lg)
tp opis tu dah tutup atas sebab yg tak d ketahui...
owhh yerk, dulu ade lagi 1 kat puteri wangsa.. pun dah tutup gak...

erm, citer psl big boss pulak...
after bm resign, big boss ade la dtg opis utk collect doc n collection..
so dr situ, kire ade gak lah communication between aku ngn boss..
boss ader ramai anak, kebanyakan sumer pandai2...
pandai boss didik anak.. huhu...

erm, ape lg nak citer erk...
pasal company?
ok2, ompany aku ni merupakan agen general insurans..
ade gak wat keje2 berkaitan jpj..
camtu la..
mls nak citer pnjang2 psl company...

now, sumer still samer jugak...
yg tak samer, aku je nak angkat kaki...
apepun, aku cume nak ucapkan terima kasih kat big boss..
sbb bg aku peluang keje ngn dier...
so far, dia ngan aku ok jek..
seingat aku, dier tak la penah mrh2 aku sesuka ati...
biler aku anta surat resign pon, dier ok jek..
sempat bg peluang aku pk btl2...
thnks a lot boss...

tu je kot, aku nak citer..
erm, oh ye.. mlm nie click aku dr desa jaya nak ajak aku kuar mkn..
hehe, ade jugak yg nak ajak kuar...
thnks noor n zana....

last but not least,
buat click2 yg lain.. ( kalo dorang bc la blog aku nie)
well, kdg kiter dkt, tp sebenarnye kiter jauh..
so, kat sini nak amik peluang utk,
minta jutaan maaf kalo ade salah dan silap selama kiter keje bersama..
kalo ade utang piutang yg terlupe atau tak perasan, sila bgtau..
mungkin aku bukan kwn or click terbaik utk kalian... i'm sorry...

sampai sini coretan panjang lg berjela...
sesungguhnye, aku sgt2 bersyukur dengan ketentuan tuhan..

hari-hari terakhir....

hari2 terakhir aku kat opis ni...
erm.. biase jek...
agak bz sbb nak menyetelkan keje2 tertunggak...
hope takde lg balance2 keje yg akan menyusahkan click yg lain...
ari nie friday, esok saturday..
esok adelah ari terakhir aku kat sini...

8 thn 9bln aku bertapak kt sini
mcm2 rase yg aku dah rase..
terlalu byk pengalaman yg aku timba..

mcm maner agaknye esk yek...
saat aku langkah kaki keluar dr opis nie..
keluar dr sarang yg lamer aku duduki...

arghhh...
aku tetiber blur...
aku tetibe kosong....
tak tau ape yg aku nak sampaikan skang...
erm... ntah lahhh

Wednesday, December 9, 2009

GiLer RinDu!!!

halllu kengkwn....
giler rindu nak nak tulis blog...
giler rindu nak baca blog kenkwn sumer...
giler rindu nak komen blog kalian...
giler rindu nak sembang2 ngn korang....
rindu giler arhhh....

sy kat sini sihat Alhamdulillah...
masih mampu berkate2..
masih mampu bekerja....
masih mampu gelak guling2...
masih mampu wat ape yg sy selalu buat...
Alhamdulillah......

erm, mungkin ini minggu terakhir sy bekerja di sini....
sbb dah anta surat resign hari isnin lps....
sediy mmg sediy...
nanges dah tentu nanges...
8 thn bkn jangka masa pendek...
kalo kawen, dah beranak pinak....
tapi, mungkin rezeki d sini takat tu sajer....

idop mesti terus...
suke tak suker, trus pandang dpn...
moga ade yg terbaik tgh tggu kat dpn tu...

buat semua kawan2, bloggers, followers n readers...
tolong doakan terbaik utk sy...
tolong berikan kater2 pencetus semangat utk sy....
ape yg sy perlukan skrang,
sokongan dr sumer yg kenal diri ini...

biler sampai mase akan sy bgtau tapak baru saya d maner...
sbb sumer blm berakhir kerana ia baru bermula...
salam sayang buat semua..

Friday, December 4, 2009

susah jugak menjadi aku

entry hari ini agak mendung...
semendung langit kat p.gudang...

spttnye aku happy..
pttnye aku gembira...
tp....
ssh nye menjadi aku...
salah aku ka??
silap aku ka??
aku tak mintak jd camni...
tuhan yg bagi...
aku bersyukur...
sgt2 bersyukur.....

tiber2 dia dtg..
dlm situasi yg aku sendiri blm bersedia...
tp, tuhan itu adil...
ade hikmah d sebalik sumer ini...
kalo ko benci aku.. aku redha..
kalo ko muak ngn aku.. aku pasrah...

aku berserah pada tuhan..
sbb dier tau terbaik utk aku dan kamu...

Thursday, December 3, 2009

update-update..

lame tak update blog.. sgt la bz nye...
sgt la takde mase nye...
blog kwn2 pon tak sempat sy nak komen..
sorry sgt2...
byk mende yg jd tp tak sempat update..
tgk la ari sabtu nti..
kalo sempat akan sy cerita...
byk nak bgtau.....
arghhh....