NUFFNANG

Friday, December 11, 2009

hari itu dlm sejarah

12/03/2001-
hari pertama aku mula bekerja kat company aku skng nie...
mase tu cume aku sorang jek pompuan..
2 org atas2 tu lelaki..
sorang tu branch manager (bm).. sorang tu aku tak tau lak ape post dier..
tp dua2 pon otai company la..

mula kat situ, aku belajar calculation, attend client n mcm2 lg..
act, aku dulu seorg yg pemalu sgt2..
tp biler keje camni tak bole malu... sbb kiter kene ckp2 ngn client..
so, mase wat aku belajar.. satu per satu....

3bln pastu masuk click pertama.. pompuan jugak...
time tu 2 laki 2 pompuan...
bm aku agak skema sket berbanding ngn yg sorang lg tu..
maklumlah org kepercayaan big boss..

6 bln pastu masuk lagi sorang click pompuan..
bm ttp ade, cume yg sorang tu dah kene wat keje luar
so, tinggal la 3 bunga 1 kumbang skema.. hehehe...
bm aku tu kdg2 bengang ngn aku...
maklumla aku ni degil.. menjwb.. biase lah, time tu muda... huhu

lupe lak nak ckp psl big boss aku...
big boss jarang dtg opis sbb ade bm yg jg opis ni..
ktorg pon jarang jumpe big boss la..
kalo dier dtg pon, aku tunduk jek.. takut beb...

mcm2 citer best, lawak, sakit ati, nyampah jadi kat situ..
sampai la bm aku resign...
sian dier, lamer berkhidmat tp resign gak akhirnye..
after resign, big boss take over opis tu...
tp mase tu we all pon dah berpengalaman..
so dier cume monitor dr kejauhan...
kami bergembira la, maklum xde yg dok perati ari2.. :)

lupe lak nak citer lagi, selain opis aku..
boss ade lg 4 opis lain... sumer wat keje2 yg samer la...
1 kat desajaya(dj) mula2 kat saner ade 3 org gadis...
tp skang tggl 2 jek.. 1 gadis, 1 dah tak gadis lg.. huhuhu...
1 branch lg kat ulutiram(ut) kat saner ade sorang yg jg...
lemah lembut bdknye.. hehe
kat bandar baru uda (bbu) pun ade
tp kat saner gadis2 nye bertukar ganti.. ntah lahhh...
dulu ade 1 lg kat permas jaya(pj)
ade 2 gadis yg jaga(now dah tak gadis lg)
tp opis tu dah tutup atas sebab yg tak d ketahui...
owhh yerk, dulu ade lagi 1 kat puteri wangsa.. pun dah tutup gak...

erm, citer psl big boss pulak...
after bm resign, big boss ade la dtg opis utk collect doc n collection..
so dr situ, kire ade gak lah communication between aku ngn boss..
boss ader ramai anak, kebanyakan sumer pandai2...
pandai boss didik anak.. huhu...

erm, ape lg nak citer erk...
pasal company?
ok2, ompany aku ni merupakan agen general insurans..
ade gak wat keje2 berkaitan jpj..
camtu la..
mls nak citer pnjang2 psl company...

now, sumer still samer jugak...
yg tak samer, aku je nak angkat kaki...
apepun, aku cume nak ucapkan terima kasih kat big boss..
sbb bg aku peluang keje ngn dier...
so far, dia ngan aku ok jek..
seingat aku, dier tak la penah mrh2 aku sesuka ati...
biler aku anta surat resign pon, dier ok jek..
sempat bg peluang aku pk btl2...
thnks a lot boss...

tu je kot, aku nak citer..
erm, oh ye.. mlm nie click aku dr desa jaya nak ajak aku kuar mkn..
hehe, ade jugak yg nak ajak kuar...
thnks noor n zana....

last but not least,
buat click2 yg lain.. ( kalo dorang bc la blog aku nie)
well, kdg kiter dkt, tp sebenarnye kiter jauh..
so, kat sini nak amik peluang utk,
minta jutaan maaf kalo ade salah dan silap selama kiter keje bersama..
kalo ade utang piutang yg terlupe atau tak perasan, sila bgtau..
mungkin aku bukan kwn or click terbaik utk kalian... i'm sorry...

sampai sini coretan panjang lg berjela...
sesungguhnye, aku sgt2 bersyukur dengan ketentuan tuhan..

1 comment:

~AmyLiana8886~ said...

nati amy ikut jejak sis..hehe