NUFFNANG

Saturday, April 30, 2011

lagi pasal kehilangan..

blog update minggu ini adalah berkisarkan sedih2 belaka..
erm, br terima berita tentang kehilangan lagi...
dari sesorg kwn rapat yg berkongsi rase mase aku sediy giler ari tu...

mase tu, die cube memahami tp x mendalami..
sebagai kwn, aku appreciate yg die cube bantu bg support n semangat..
sedangkan aku yg rase, aku tau pediy n sediynye mcm mane....

ari nie, die call aku..
dan patah pertame yg die ckp.. die tau dah ape yg aku rase..
kehilangan n kesedihan yg terlampau...

aku sgt paham ape yg die rase saat nie...
amik la mase utk melayan perasaan..
org tak rase, takkan paham kepedihan yg kami rase...
yg dah rase tau cara n bagaimana jln utk hadap n jalani idup seterusnya....

setiap berlaku ade hikmah...
sebagai manusia kite kene terima n berpikiran positif atas ape yg berlaku...
redhakan kepergian mereka...
jgn penah menyesal krn dia pergi bersama cinta hingga ke akhir hayatnya...

entry ini mengingatkan aku pada seseorg..
al-fatihah

Thursday, April 28, 2011

tioman ohh tioman

assalamualaikum..
jom cuti2... :)
ni trip aku gi tioman ngn opismate aku..
actually, trip ni sepatutnye pd CNY ari tu..
tp di sebabkan banjir n aku kene keje.
di tunda pada 19-21 mac ari tu..
agak berkarat jugak la entry ni..
biase la der... malasss.. hehehe..

hari 1 -
19 mac 2011 -sabtu
3.00am- gerak dr muar ke mersing
8.00am - smpai kat terminal feri. tiket feri pukul 10.
10.00 am - naik feri.. lebiy kurang 2 jam gak kot.. lupe la... mase utk tido sajek..


tadaa.. ni la feri yg kami naik tu... byk omputih u...

12.00noon - sampai a.b.c, pulau tioman.. cuaca kurang baik.. ujan...
check in n rehat... bilik ktorg agak tggi... penat menapak.. tp view memuaskan.. :)
pastu lunch..nasi ayam.. nyumy
pakej yg ktorg amik ni complete ngn mkn, chalet n snorkeling...
petang - aktiviti bebas... ley snokerling area pantai tu.. ermm, ader yg dating sambil snorkeling.. ahakss.... :P


sunset kat tioman.. view dr bilik.. tak rugi menapak sket.. view superb okey..

2nd day
20 mac 2011 (ahad)
8.00am - bekfes kat cafe.. mcm2 ado...
9.00am - standby nak gi snorkeling... amik equipment sume.. sewa2.. hehe
pastu gerak gi snorkeling.. best giler..
fish feeding..dpt tgk ikan2.. dpt tgk ikan pari n paling best sgt, dpt tgk turtle... teruja giler...... hahaha.. pastu gi coral island... ley lak mabuk time tu.. hahaha.. uwekkk..uwekkkk.. ekekeke.. tp pas uwek2.. sht semula.. alhamdulillah...
gi monkey bay n marine park..
best gilerrr.....



most beautiful beach everr.... hehehe.. coral island mmg cantik.. kat sini la aku muntah.. hahahaha

with sifu yg ajar snorkeling kat laut dlm.. thnks sifu.. nti ajar kite diving eh.. ihiksss


snorkeling smpai kul 2lebiy...pastu blk chalet dlm keadaan pnt sgt2.. blk tidoo..
petang, xtvt bebas... jln2 area kg salang..
malam - dinner bbq!!!

bbq 4 diner.. erm, nak tau la, ape bahan utk marinate bbq ni... sgt2 sedap ok!!

pas mkn.. lepak2 sembang....pastu axtiviti bebas... shoping, cuci mate, dating as usual.. (" ,)

21 mac 2011
8.00am - bekfes.. pas bekfes nak mandi laut tp ujan plak.. frust! blk chalet.. kemas baju..... nak balik dah...
11.30am- gerak blk.. naik feri... sedihh tinggalkan tioman.. cam x puas sbenarnye.. :(



best la trip ni.. enjoy sgt... mmg puas bermesra ngn laut.... cume blm berani smpai kat dasarnye.. akan dtg insyaAllah.... aku akan cuber diving plak..
jom bercuti

Monday, April 25, 2011

cerita ceriti

ujung minggu ni kwn aku akan bertunang..
kwn aku tu lelaki...
lame berhubungan dng bkl tunang die tu.. almost 10 years la jugak...
but,
pelik, coz this guy x sepenuh ati..
byk perkare yg die tak suke tentang bakal tunang die..
tp yg pelik lg die ley tahan almost 10 years ngn this gurl atas alasan kesian..
so, the guy agak depressed atas pertunangan yg akan berlangsung semiggu lg..
erm, nak kesian kat sape? the girl or d guy??

ermm....
kdg2 manusia x bersyukur dgn ape yg die ade till they lost it...
yea... sume impikan kesempurnaan dlm idup, keje yg baik, kehidupan sempurna, isteri/suami yg daboommm, byk duit, keluarga bahagia.. xde masalah.... tp mampukah??

tuhan bg kite tu atas kemampuan kiter... tuhan bg kite utk memenuhi keperluan kiter... bersyukurlah.. ermm, byk aku nak kupas.. tp x smpat sbb bateri lappy slow.. mls nak amik charger.. wahahha.. k, c u 2moroow.. harap2 la..

Sunday, April 24, 2011

Jom Muhasabah Diri..

assalamualaikum...
jam dah pukul 1.56am...
mlm minggu, ape brg tido awl... hehe..

mlm2 yg indah nie, tetibe terase nak muhasabah diri plak.. hehe..
ye lah, kite sebagai manusia yg tak lepas wat silap.. mungkin pasan or tak.. yg elok nye biarla kite pasan, jd kiter tau ape yg ptt kite ubh..

2,3 menjak kebelakangan nie, byk perubahan yg aku nmpak kat diri sediri.. ini bukan nak buke pekung kat dada, tp nak share n nak cermin diri... ye la, kdg2 kite ni x nmpak.. asik la nmpak salah org jek.. org tu jht, org tu salah, org tu penting diri. tp diri sendiri ade nmpak?? xde kan... so cermin diri ni la penting utk kiter tau n nmpk, ape sikap yg ptt kiter ubah...

aku bukan la baik sgt... manusia biase je bai... x lepas wat salah silap...
dan sehari 2 ni, aku tau.. aku byk mengusik ati2 org sekelilng aku... nape ntah, rase makin giler nekad... suke2 je nak wat ape pun... erm, ni la yg aku risaukan..

camne nak wat perubahan?? sian mereka2 yg terkena tempias nye... nti makin melarat.. susah nak ubh.. aku nak jd cam duluu.. lembut sket... skg giler kasar, nekad n ati kering.. walaupun x la tahap bunuh org.. tp mungkin kalo x dibendung, bole mencederakan 'ati org'. heee~~

well, alhamdulillah.. bersyukur sbb tak terlewat aku nak mengingatkan diri aku tentang kekurangan n masalah diri aku nie...akan cube buat perubahan utk baik pulih ape yg kurang.. moga dipermudahkan segalanya...

tu je lah kot.. act, post ni aku wat sehari.. dr 1.56am smpai 11.33 pm... muahahaha.. smlm tertidur.. mlm ni br sambung abiskan.. ape pun, yg baik dtg nye dr Allah n yang kurang dtgnye dr diri aku sendiri....
wasalam..


Thursday, April 14, 2011

Malam ini~

ehehehe.. tajuk ye2 ar jek... xtau nak stori ape... td byk ide, ni kering plak.. idup kite btl2 cam roller coaster.. pg td aku rase boring. ade je tak kene... sediy, terase ati... tp mlm ni cam best plak.. cam ade sesuatu yg best jek... :) well, idup kiter, kite yg tertukan utk suke atau x... so pikirkan la..