Tuesday, May 17, 2011

Apa Ada Pada Cuti Wesak???

ehehehe..
tajuk beriye..
cam ade mende best je ari nie..
padahal, hapa pun tarak...
asik bergolekan bermalasan kat umah...
blogwalking.. clean up blog list..
dlm mase tak update, ramai dah kengkawan yg stop blogging upe nye..
bz ngn kje masing2 la kot...

teringat mase mule2 aktif dulu..
meriah sesangat..
mase tu, spidey, zura, ryn, sume pun bikin blog jugak...
pastu kwn2 baru nini, amyliana, fhad,miji n ramai lg la..
n aku sgt ingat lagi, si cantik manis jezz.. die la pembuke ruang aku kenal kwn2 blogger nie..
tp dpt tau je dah meninggal.. sakit kanser... terase kehilangan die..
alfatihah utk arwah..

okey2.. sambung blk...
pas seharian bergolekan..
ptg nk kuar g pasar mlm...
tgh perjlnan, tetibe ujan lebat giler..
siap guruh petir lg..

pusing blk la..
perut lapo..
pasar mlm cancell..
so, ktorg trus je la, gi stall burger abg anip...
mkn burger suda.. dpt la burger diskaun 50%.. wahahahah....
.
.
.
.


jeng..jeng..jeng.... pakar wat burger kari berapi.. kalo aku yg wat, mmg meletop perut ko mkn...
kalo x tercirit, bkn aku la yg buat tu.. hehehe


ngn tokey kedai.. sorang lagi share partner tak sampai lg sbb keje ptg...
nyummmy... sedap burger diskaun 50%.. heheh

sy yg sakit badan...

peace!!
mlm td gi men badminton kt dewan..
ramai pulak dtg mlm nie..
tp mmg syok la dpt sport..
tetibe je rase kurus.. wakaka..
perasann..

la ni, aku rase bdn aku sakit2 sume..aku ni mmg la sgt x terer..
tp kalo part gelakkan kwn2 mmg terer.. hahaha...
td mase tgh tgu court kosong, sempat la snap pic..


tada.....
aku rase pic ni cam dara sunti2 jek..
padahallll... auta sajaaa....
k lah.. sleepy suda...
perut keroncong tp maleh nak layan...
gudnite..

Sunday, May 15, 2011

sakit Ati VS puteri gunung ledang

semalam, aku ade keje.. escot bdk band gi main kat ilp sagil sane tu..
utk majlis peutup sukan mahkamah2 area selatan..
mmg hampeh giler la..
bdk2 dah semangat nak main, tp dpt main 5 lagu jek..
yg lain sume dok pakai cd jek.. membazir duit ko je byr duit band.. bdk2 jd balaci suruh tutup bukak tabir jek.. dah la kne pandai2 sendiri..
mkn xde, air seteguk pun xde jugak...
x paham btl penganjur wat majlis..
akal xdak..

dr aku panas ati dok kat dewan tu, baik aku merambu gi gunung ledang..
kebetulan pulak time tu ade festival kesenian kat sane..
ok la tu... 2 mlm lepas ade gak gi sane dgr ceramah..
sdp tol dok situ.. sejuk jekkk.. kt kaki gunung la katekan...

ktorg smpai pun, xramai lg org...
pusing2 jap, pastu tgk ade show 'puteri gunung ledang the musical'
mcm best jek..
so aku n zila decide nak tgk show tu...

menarik jugak la...
aku kan suke tgk menari2 ni.
so, tgk la pic bwh nie...
sorry la, agak blur.. maklum la pakai kamera hp 2 mp sajek...
so bukak mate bagi luas... tgk la pic nie...





kalepul kan?? cantik...
pas abis show, blk kat dewan tu..
sambng ngumpat psl event tu ngn staff2 len...
huh! x puah ati sungguh..
dah la muke seko2 berlagak..
adui... nyakit ati mbak...

ok lah. sekin entry sakit ati..
2 entry mlm ni sume dok sakit2 ati aja....
ampunkan aku tuhaan...

worse service eva~

ari tu aku gi lepak2 minum kat 1 tmpat kat area muar..
name glam.. tmpt pun baekk jugak...
kat area tg emas..
ala, tmpt org lepak2, joging n mancing..

name glam... m*rina...
ala, selalu tepi2 laut kan ade tmpt name tu kan..
tmpt mkn pun kelas la, ade dwn kt belah dlm tu cam besar..
kalo nak wat function mmg sesuwei...
sape nak free air, kat luar..
view pon lawo...

tapi.....
service mmg hancusss
bad..bad..bad... service....
dok dkt stgh jam pun x amik order...
dah pangel 3 kali br dtg, pastu tgu sampai mkn pulak, setgh jam..
aku punye order langsung x sampai2...
x tau nak ckp camner...
nak kater main byk, mungkin jugak..

time tu pon bkn ramai sgt custmer..
function pun takde..
serik ler nak dtg lg...
or die ingt kami xde duit nak mkn ke??
wahaha... kalo itu la waiter/waitreess tu pk...
baik dorang terjun laut la... hehehe..

ok lah..
sila cuci mate tgk pic...
sib baik la mate sedap nak pandang tempat tu..
kalo tak, kiter bako jek....
hehehe

feeling2 sedang berholiday la kununnye...


aucakkk!!


milo ais ngn air kedondong.. sib baik air sedap.. kalo x mau aku simbah air tu atas dapor dorang...


pasambor.. cam rojak biase jek... aku punye mee grg mamak x sampai.. mungkin tggu mamak nak greng mi tak dtg keje lg... aishhh...


cantikkan view kat sini... tp service x secantik viewnye.. hareemmmmm...


baik carik ketam masak sndiri lagi bagus kot.. cr ketam celah batu..


suke sgt tgk matahari petang... tenang jek... :)

so, kalo rase lapar sgt, tmpt ni mmg aku tak rekemen.. tp kalo nak tgk2 laut.. feling2 kat pulau ke.. bole la dr takdo... hehe

ok lah... daa....

Saturday, May 7, 2011

mode : jiwang

mode : sedang layan lagu indo jiwang..
erm, mlm2 nie mcm2 dtg dlm pale hotak aku nie..

lagu tercipta untukmu...my feveret song's ever....
suke giler lagu nie.. tgk video clip lg touching..
ths song remind me of someone..
miss him so much....
semoga die tenang di sane...




Thursday, May 5, 2011

hurt

dont know how to start..
but, now... i'm really2 fell bad...
mengecewakan n dikecewakan...

ingatkan dah btl2 ati kering...
tp bak kater zila- blm cukup kering....
yeap... buatkan die kecewa cukup2 menguris ati sendiri...
erm, xtau nak wat keputusan...
really2 blank n blur..
i'm so tired...

YA ALLAH YA TUHANKU.
permudahkan la segalanya.. berikan petunjuk utk keputusan terbaik..
semoga, segala yg berlaku akan jd terbaik untuk semua..
Amin Yarabbalalamin

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...