NUFFNANG

Saturday, June 25, 2011

**PS muar Kembali aman?

adakah?

erm..kejadian 9hb jun mmg bg impact besar pd semua..

tetibe *ps muar jd glamer..

masuk paper, masuk berita..

ps lain pun dlm keadaan berjg2..

xpsl2 ps seluruh msia kene ade Pb mlm.. hehe..


erm, smlm.. operasi pembersihan dilakukan atas kerjasama beberape pihak..

ari ni pun, ade pembebasan.. diuruskan oleh kami2 je..

lps nie, muster tinggal sket jek.. tak ramai dah..

senang sket nk jg..

yg penting kebajikan tu...


utk aku, ttp berjg2.. maklumlah mereka mcm bom jangka.. biler2 bole meletup... yg penting buat keje ngn ikhlas, kerana Allah Taala... insyaallah berkat...

ok lah, nak siap gi keje...

daaa~

Friday, June 24, 2011

jom lepak

last week punye citer br nak masuk..

hehehe... last week lepak cofe boyz.. saje je..

nak abiskan duit yg dah xde...

berjimba2 di kopitiam selama 2,3 jam.. nak download lagu..

tp wifi nye sgt la slow...

menu ape pilhan??


ni air pilihan wan... ape bende ntah.. tp yg aku tau ade pisang.. tp xla rase pisang sgt pon...





nie wan punye jugak.. mi udang kot.. cam mi bandung jek..


ni sy punye.. fruit passion... ok gak cume tawar sket.. ehe..




tu cik zila n cik nurul... :)




ini sy dan incik wan....


inilah xtvt minggu lps.. xtvt mingu ni adalah kerja..kerja..kerja... hehehe.. sy perlukan cuti ganti utk cover hari nak bercuti2an bln depan... sy kan kedekut.. cuti tahun nak simpan2.. bile ntah nak pakai... :P


Friday, June 17, 2011

sahabat kah?


kalo ko kwn aku.. terima ksih..
kalo ko benci aku, leave my page right now..
kalo ko syg aku, ihikss aku pon syg ko...*pehal tetibe gedixs???*

ntahlah..
ape nilai kwn?
ssh sgt ke nak say sorry kalo kiter rase perlu?
ssh sgt ke nk maafkan die, kalo die minta maaf???
ssh sgt ke nak tanye kalo ade masalah?
ssh sgt ke?

mungkin ari ni ko benci kwn ko...
ko sakit ati ngn die...
tp, cube ko ingt, berape lame ko kenal die?
ape yg pernah ko kongsi ngn die...
ape yg die pernah buat utk ko..

spent mase utk ko mase ko tgh kecewa?
same2 mkn nsi lauk telur sbb gaji x masuk lg...
pinjamkan ko duit sbb kete ko rosak...
same2 ngumpat psl ex gf/ex bf korang...
amik ko gi keje pdhal umah die lg dkt kalo straight gi tmpt keje...
same2 joging sbb nak kurus.. pas jog, same2 mkn byk..
layan perangai sengal ko tu dgn penuh sabar...
sume dgn ikhlas.... xpnh mintak ko byr ngn ape care sekali pun..

ade ko ingt??
kdg2 kiter mrh..
kiter kecik ati...
kite pk, nape kwn sanggup wat kiter gini..
nape kwn kite teruk..
tp kite pk x, ape yg kiter wat utk kwn kite..
berape kali kiter sakitkan ati die...
x sedar... kiter x penah sedar..

so,
bukak minda.
pk kan.. x sng nk cr kwn sejati..
kalo dah jmpe hargai die..
sekian



p/s : masih lg aku x lupe, seorg sahabat... msg terakhir dr die...'aku x akan ingat, ape yg pernah kiter kongsi bersame' ye.. aku sediy, aku berkecil ati.. sehingga sekarang.... sbb aku pernah wat terbaik utk die... tp kesilapan sikit, die buang aku n kenangan kami.. terima kasih sahabat...


Tuesday, June 14, 2011

stress off day..

aku kat KL dr kamis 9hb jun smpai 12jun..
bkn senang nak dtg semate2 utk bersuke ria.. selalu kalo gi sane pon ade hal or ade arah tuju.. tp kali ni dtg xde plan..so, mbers KL n Klang yg entertain aku.. ehehe.. friday nite, ktorg telah pg ke BBC kat area klcc utk bersuke ria n buang tekanan... sila la jamu mate.. :)
girlfrens... ni la teman2 penghibur.. hehe... bkn selalu gi clubbing nie.. sesekali jek.. rase dah sethn lebiy x jejak club2 nie...
my gedixs gf.. hehe.. muke kalo tgk kamera harusssla senyummmm jek.. hehehe...

with our bonzer... hehe.. my bestest fren everrrr ok.. die hero aku n hero kami...

tetibe cam meeting besar je kan... by d way, we r free from alcohol n drugs (nak matey ke) kami dtg mmg utk enjoy n release tension.. tp x layan bende2 terlarang tu..
ni la live band mlm tu. not bad la dorang nie.. bole layan punyeee....

lastt punye pic.. ehehe...
ni la xtvt friday nite last week... merealisasikan keinginan aku nak ber clubbing2 nie.. hehe.. kejis... tp yg paling best n funny, tragedi dilla sesat.. mmg kelako giler.. dah la rushing nak blk.. dah lewat sgt, mak angkat pon asik call je, ktorg x sampai2.. (walaupun kami ni kuar clubbing tp ttp bwh pengawasan keluarga.. harap maklum.. hehehe).. jmpe la dilla kat brieckfied.. mcm2 minah tu... sampai umah kul 4am.. tidurla kami cam paus terdampar secara beramai2.. hehhehehe

JLn2 Cari MaKan

jln2 cari makan...
ari tu 4ari kat kl.. so sempat la gi jenjln..
tgk movie.. mkn2...
sajer je nak pomot sket..

ni kat wangsa walk.. georgetown kopitiam..
aku nak upload pic kuew tiaw die tp xbole plak..
tmpt ni aku recommend la.. masakan menepati citarasa aku.. kuew tiow goreng n asam laksa mmg sedap.. nyummm...


kat atas ni plak.. spageti meatball bolognese.. sedapnyeee....
ni kat milano klcc( dlm foodcourt tu) aku mmg suke spagheti n lasagna die.. harga pun mampu milik.. mampu mkn.. besar pinggan die.. nyummmy jugak...

tu je pic makanan yg ade... len kali upload lg la ok.. :)

rusuhan @PS Muar

sebenarnye mmg nak cerite...
x sabo nak upload pic.. pic yg exclusive lg..
xde kat maner2 paper..
press kene halau xley masuk.. staff je berkeliaran kt dlm..
esk la update.. ngtk la... *-*

Tuesday, June 7, 2011

hari makan FRee

tadaaaa..
ni adalah xtvt mggu lps..
jln2 kenduri kawen..
last week, sabtu..
jemputan 4 umah tp dpt gi 3 umah jek..
n 1 umah je dpt jmpe pengantinnye... hehehe
tgk2 pic je lah yerk..

saya la nie.... bj tu beli kat pontian... cam ok mase beli tu.. tp biler pakai di hari kejadian, rase besor jek.. cam bj pinjam.. hehehe

geng kenduri kawen.. ktorg naik kete isa yg bj oren ittue...

ni la umah last yg br dpt jmpe pengantin.. zali n wife... moga berbahagia selamanye.. jgn nakal2 lg.. suda tue.. hehehehe
tuan tanah kedaung mesti lah ade pic jugak...

ingat nak gi umah ke 4, tp dah lewat.. call pengantin pun, tak angkat.. xpe lah ak wat cemane kan...selamat pengantin baru utk sume.. :)

sekian entry ini.. x sabo nak wat entry banyaakkkk..

Sunday, June 5, 2011

kitaro....

mood sedang melayan instrument kitaro kat 4shared...
indahnya music....
tetibe rase melayang2 perasaan..
tetibe bole meleleh plak air mata..
sayu......rinduu... :(

Saturday, June 4, 2011

wajah kesayangan hamba...

inilah wajah2 kesayangan sy..
sentiasa di atiiiiii..

centa ati sy.. mak!!! i love u....

sy dan mak sy..
saya sayang mak saya.. :)

baby dani vs abu!!
hehe, manusia kerdil dlm keluarga... kiss byk2 kt die..

kakak kesayangan sy ngn buah ati sy jgak, nisa n ayin..

ni anak2 sedara... dah besar2kan.. erm, mungkin x lame dah bole timang cucu.. hehe

my sister n anak2 die.. happy family..

with kiki n nana.. ank sedara gak...

with my bestestttt fren ever.....die adalah org yg palinggggggg baikkkkkk yg pernah sy kenal..... syg kt die.. nak kite kwnn smpai biler.. walau sy dah kawen n mungkin dah beranak pinak... insyaallahh...

Thursday, June 2, 2011

kursus vs kurus

ehehehe.. tajuk mau bikin gempak ke ape?
sbenarnya, tade kene mengena pun kurus n kursus tu..
cume time kursus xley kurus sbb makan terjg n sdp2 plak tu.. wahahaha.. kejissss....

xde lah, cume nak bgtau jek, 2 ari aku kursus.. rabu n kamis..yg best tu, wat kt tmpt sendiri.. mkn sdp je 2 ari... dan as usual, aku menjd master of ceremony... tp, kalo aku jd mc, haruslah short n sharp.. wahahaha.. xpyh ckp jela2.. buang mase je, ingat org suke dgr ke, xde ler ponn.. hehehe.. kursus psl modul yg dah sedia ade cume nak mantop kan lg... dan aku sgt pasti, pasni aku mesti jd fasilitator jugek... tp dalaman jek.. senang je tu.. hehehe... 2 ari kusus pon, bkn phm sgt.. sbb byk main2, borak2 dlm bilik kursus tu n main tepuk lalat.. eeee... geli jek..

pasni kene belaja lg.. :)

karak


SINOPSIS FILEM KARAK
Filem Karak ini mengisahkan sebuah cerita lagenda dan kisah seram di sepanjang lebuhraya Karak dan merupakan filem seram cubaan pertama terbitan KRU Studio yang diarah oleh Yusry Abdul Halim.

Empat orang pelajar kolej yang sedang dalam perjalanan pulang ke Kuantan setelah menghabiskan masa malam mereka di Kuala Lumpur. Semasa perjalanan pulang, mereka terperangkap di dalam kesesakan jalaraya di sepanjang lebuhraya Karak.

Mereka perlu pulang segera kerana perlu menghadiri kuliah pada keesokan paginya, lantas memilih untuk menggunakan sebatang jalan lama tanpa mengetahui jalan yang mereka pilih akan merubah hidup mereka dengan pelbagai kisah yang menyeramkan.


ok!! tu sinopsis filem karak yg br jek kuar wayang 26. 5. 2011.. aku mmg bersemangt nak tgk citer nie.. nmpak menakutkan berkaitan dgn cerita tentang jln KARAK tu sendiri..

ari nie, dpt la aku tgk movie karak nie kat AEON bandaraya melaka pukul 9.15 mlm.. aku gi ngn zila, isa n amir.. pendapat aku psl citer nie... ermmmmm.. kalo aku kater aku ngntuk n penat nak tggu abis, phm2 la yerk... hehehe... scene mula citer nie, pasal kete rosak tu agak menarik n scene singgah cr tandas tu pon ok gak... kirenye awal2 cerita, ok lah... tp masuk dah scene lepas excident, dah rase cam bosan jek.. penat tggu dah... cerita biase je psl antu melayu, yg kebanyakan bole kite tgk dr movie2 melayu lain..

aku bkn nak down kan filem nie.. cume agak kecewa sbb tak memenuhi tahap kepuasan aku, tgk iklan, mcm superb tp hampaaaa.. aku ingt inilah cerita antu melayu yg btl2 bole wat aku takut, kekecewaan jelahh..... tp ni pendpt peribadi aku jek, sape2 nak gi tgk, di persilakan.. nti review kat aku pulak okeh...
k la..bye..