NUFFNANG

Thursday, June 2, 2011

karak


SINOPSIS FILEM KARAK
Filem Karak ini mengisahkan sebuah cerita lagenda dan kisah seram di sepanjang lebuhraya Karak dan merupakan filem seram cubaan pertama terbitan KRU Studio yang diarah oleh Yusry Abdul Halim.

Empat orang pelajar kolej yang sedang dalam perjalanan pulang ke Kuantan setelah menghabiskan masa malam mereka di Kuala Lumpur. Semasa perjalanan pulang, mereka terperangkap di dalam kesesakan jalaraya di sepanjang lebuhraya Karak.

Mereka perlu pulang segera kerana perlu menghadiri kuliah pada keesokan paginya, lantas memilih untuk menggunakan sebatang jalan lama tanpa mengetahui jalan yang mereka pilih akan merubah hidup mereka dengan pelbagai kisah yang menyeramkan.


ok!! tu sinopsis filem karak yg br jek kuar wayang 26. 5. 2011.. aku mmg bersemangt nak tgk citer nie.. nmpak menakutkan berkaitan dgn cerita tentang jln KARAK tu sendiri..

ari nie, dpt la aku tgk movie karak nie kat AEON bandaraya melaka pukul 9.15 mlm.. aku gi ngn zila, isa n amir.. pendapat aku psl citer nie... ermmmmm.. kalo aku kater aku ngntuk n penat nak tggu abis, phm2 la yerk... hehehe... scene mula citer nie, pasal kete rosak tu agak menarik n scene singgah cr tandas tu pon ok gak... kirenye awal2 cerita, ok lah... tp masuk dah scene lepas excident, dah rase cam bosan jek.. penat tggu dah... cerita biase je psl antu melayu, yg kebanyakan bole kite tgk dr movie2 melayu lain..

aku bkn nak down kan filem nie.. cume agak kecewa sbb tak memenuhi tahap kepuasan aku, tgk iklan, mcm superb tp hampaaaa.. aku ingt inilah cerita antu melayu yg btl2 bole wat aku takut, kekecewaan jelahh..... tp ni pendpt peribadi aku jek, sape2 nak gi tgk, di persilakan.. nti review kat aku pulak okeh...
k la..bye..

No comments: