NUFFNANG

Tuesday, August 23, 2011

Ops Kueh raye

ops buat kueh dah bermule...

ari ni wat conflakes madu...
wahahaha, kueh pling senang di abad ini..
dpt la 2 bekas..
utk mak n saye..






nyummm....

Monday, August 22, 2011

AL-FATIHAH

takziah kpd keluarga sahabat sy, im.
atas kehilangan ayah tercinta, yg juga ayah angkat sy,
allahyarham KHALID BIN YAHYA..
pada hari jumaat , 19 ogos 2011 jam 3.30 ptg..

semoga im dan ibunya tabah menghadapi kehilangan seorang ketua keluarga yg sgt2 di sayangi.. byk2 bersabar dan bersame2 kite berdoa semoga Allahyarham di tempatkan di antara golongan org2 yg beriman.. Insyaallah..

Al-Fatihah..


Friday, August 19, 2011

Incik Emosi kembali!!

refresh balik di sini n d sinun..

hehehe... mlm td encik emosi kembali beraksi..
yep, die cpt panas n cpt pulak sejuk nye..
die call n say sorry...
pastu trus ngn hobinye..
membebel
bla..bla...bla...

sy?
ok jek...
:)

Thursday, August 18, 2011

maKan Free

ari ni buke pose makan free...
majlis berbuke bersame penghuni..
menu - nasi berani,bandung soda,kueh2 n kurme...
menu simple tp cukup kenyang..
alhamdulillah..
gambo nti kemudian la upload...

Wednesday, August 17, 2011

apasal x bole bukak!!

tgh rajin nak lompat2 kat blog jiran2..
tp sakit ati sbb tak bole bukak..
apsal eh??
sentap tau....
sib baik akak puase...

dah la..
nak mandi..
gi keje..
nak gi angkat kelape plak karang..
uish.. cam keje kontrak...
sian aku...

Tuesday, August 16, 2011

aktiviti hari minggu..

hari minggu yg panjang..
bz dan penat tp seronok.. :)
paln nak gi jenjln shoppng but i got nothing 4 myself..
opss tipuu.. dpt cwn kaler2 ngn sudu kat ikea.. thts all..
bj raye pon xdpt.. haiyaaa.. so, tgk2 gambo je eh...
smpai d curve...

bercucian mate kt ikea.. dpt sudu ngn cawan jek.. bole?

pas 3jam pusing2 kat curve.. xde beli ape pon..

bukti di tempat kejadian... ehehe..

pas balik dr curve.. lepak kat umah jap.. meregangkan pinggang yg sakit2 tu... kul 5.30, kuar gi bazar s.alam.. pergh, ramai giler.. beli je ape2 yg ptt.. pastu bergerak ke lokasi port utk berbuke... yaribaaa.....
jeng..jeng.jeng....

ktorg buke pose kat padangggg... yess, kat padang ok....
my first experience la...
kite org buke kat padang s.alam tu,,
ramai gile rupenye.. cam kat oversea plak.. hehe
santai jek, ala2 picnic gitu kan..
yg bgusnye, siap d sediakan surau sementara utk solat maghrib lg...
layan pic je lah..




ramai kan??? tu la, org ckp x caye.. nak cari parking pun ssh tau....


jom bersantai...


gamba sendiri harslah ade kan... jmpe pokok lampu amik la pic.. maklumlah, x dpt gi i~city lg kan.. hehe.
pas berbuke n sesi amik2 gambo kat padang tu.. sorang kawan request nak gi mkn a.b.c kat seksyen 7... sbgai kwn2 yg memahami, seluruhnye bergerak ke seksye 7 tu ngn jayanye... tp serius ckp la kan.. mmg tak rugi beb.. a.b.c. die mmg terbaekkk...
abc nut chocolate.. perghhh mmg sedap giler.. mewah coklat... kacang lg.. 5 bintang!!!
sedapnyeee!!!! coklat die tu kan rase milo kalo di cairkan.. ni adalah menu yg bakal jd feveret aku kalo gi s.alam sok... super dupper yummy....
pas mkn a.b.c masing2 berpecah blk.. tp aku, dila ngn im terus gi bazar jln taiping kat klang.. meriah~ berpuluh2 bazar ade.. tp ssh sgt nak jmpe bj yg memenuhi citarase dan citerpoket aku nie.. hasilnye, sakit pinggang je round semua kedai2 yg ade..

bukti lagi.... di tempat kejadian.. :)
senyuman kepenatan..
blk kul 12 tgh mlm... mmg penat sgt2...rase nak pengsan~

Sunday, August 14, 2011

jom SHopping

kununnye2 nye nak gi shoping raye ari ni..
mgkin nak gi times square ngn d curve..
tp xtau la kalo ade plan lain pulok kan...

la ni, tgh tggu drebar..
janji kul 9.. kul 9.30 blm bgn lg.. boley???
tu la dila.. dulu, kini dan selamanye.. sabo je lahh....

tp yg syiok nye kan..
bajet nak gi shoping, tp duit kat purse ade 1.50.. bajetttt...
nak beli tali bra pon x cukup.. muahahaha..
tp, xpe kot.. sbb aku tgh dok, senyum2 usha kat mber sebelah nie.. mintak sponsor..
hehehe.. kejis...
k lah... jom shoping.. bye...

Jom Lepak Kt CAFE S-E RELAX

ari ni aku berade kt Klang selangor..
sampai tengahri td...
im dtg amik kt s.alam..
pastu pusing2 sampai dua2 rase nak tumbang..
sib baik pose bertahan jugak.. hehe

ptg tu ku bukak pose kat CAFE S-E Relax nie..
lokasi katsimpang 4 telok pulai Klang..
cafe ni sediakan mcm2 menu..
dr masakan thai sampai la ke western...
tgk banner kat bawah nie.. tempahan katering pun die terima gak.. dasat kan.. erm, mkn tghari tu bln x pose la ye kwn2.. hehe
tempat die pun agak menarik gak...
ade bwh bumbung, bwh pokok, belakang pokok pon ade...
kalo agak2 nak dating, bincang mase dpn, bole la order air jus 2 gelas, fries 1 mangkuk.. dok la sembang sampai kul 12 kat belakang pokok.. tokey kedai x marah punye..
aku rase konsep dapur terbuke ni mmg bagus di amalkan.. kiter bole nmpak die wat air, masak makanan kiter. kire cam kebersihan terjamin la kan..
last punye.. ape2 pon, makanan kene la superb kan.. hehehe... ni adelah juadah berbuke ari ni.. nyumm... lamb chop.. sedap!! so, sape2 nak try.. silalah dtg.. tak rugi.. ngn harga yg berpatutan n tempat yg selesa...
ok.. kalo ade feed back.. sila lah komen eh.. bye...

Saturday, August 13, 2011

eNcIK eMosi...

sy br berckp ngn encik emosi...
ini adalah berkaitan entry semalam

ari ni, die call lg..
aku rase aku layan ngn baik..
cume keadaan aku yg agak bz tu membataskan la pebualan kami..
tp encik tu suda sentap bile aku tanye pasal citer lepas die..
come on bro, sy dah kenal awk sape...
takkan soklan simple camtu wat awak beremosi...
sampai seolah2 xnak call lg...

terpulang la..
aku bkn gemar sgt insan emosi2 nie..
kalo rase nak kwn, kwn.. xnak pon xpe..
sblm ni awk yg cr kiter kan?
awk kate ikhlas nak kwn kan?
tp gini plak kan..
ape2 lah.. x kesah..
i follow jek...

Saya Adalah Saya

biler tgk blog yg meletup,
byk follower, entry tiap2 mase..
iklan byk...
informasi meletop..
i jadi kagummm..
rase nak jd mcm die..

tp, bile pk blk..
blog i, personal..
psl idup i.. perlu ke sume org tau yeh..
erm, xpe la kalo tak ramai peminat..
kalo ramai kang, byk plak yg tau pekung kat dada i.. erkkk.. :P

aku adalah aku...
ini idop aku..
x ramai peminat pon xpe..
janji aku sng...
kan?
:)

Buat Aku Tersenyum...

hehehe...
2,3 ari ni mood aku agak bercampur baur...
kdg ok, kdg sediy, sakit ati... lg2 pk psl penyewa umah yg tak tau nak byr sewa...
aku pun tak paham apsal la spesis camnie pun ade kan...
mls nak ingat.. stresssss aku...

mlm ni sejuk..
ujan lebat td.. awl aku terlelap..nak tgk tv takut, guruh berdentam dentum.. jap lg melotop plak tv tu... so, layan perasaan trus tetido... lewat2 sket, tersedar.. ade lah hamba Allah tu call.. sembang2 la.. ntah nape, rse nak bengang plak.. mgkin aku perlu seseorg yg mendengar n wat aku gelak skang nie.. tp, ala2 nak bg ceramah pulak pehal.. mmg kene la... streeessss lg.... i need someone to make me smile...

letak jek fon, br cr2 num nak sms, tetibe ade call in.. erm, mamat melaka yg aku x tau sape.. mamat ni dah call aku 4,5 kali gak.. tp x ckp pun die sape.. die mmg kenal aku.. full name aku pun die tau okeh..kalo tanye mane die tau, die ckp die minat aku sbb tu die cr maklumat psl aku.. ala2 secret admire la konon.. auchhh, makcik ade secret admire beb, wah!! sila muntah laju2... bluerkkk... :P

aku pun sembang2 ngn mamat nie... aku jenis suke gak betah ckp ngn die nie.. mamat ni plak kaki bebel, kaki pancung, aku ni mmg tak gemar yg suke pancung2 ni.. ko dgr dgr ckp aku dulu bole tak br nak pancung2!!, huh~ kasar okehh..

agaknye, dgr sore aku kurang bermaya n kurang ceria, wat die terbukak ati nak terus terang.. aku tanye sket jek.. nape die tak bole jujur.. last2 die terus terang ehh.. sket punye terkujat la makcik... mmg x di jangka langsung siott... aku mmg kenal die, tak la rapat tp perasan la kewujudan die. tp aku tak nmpak pun die syok kat aku (statement perasan, xbole blah) jgn kate nak borak, kalo jmpe aku, tunduk jek tgk bawah.. kalo tegur pon sket jek... cume penah sekali jek, aku bertekak ngn die, pasal beg plastik bodo jek..naik angin btl aku time tu.. hehehe... ni la perkara yg buat aku tersenyummm smpai skarang... bkn la aku perasan sgt, tp aku tak sangka.. aku rase terharuu.... sob..sob..

aku tak kesah, sape pun die.. kalo ikhlas nak berkwn, takde masalah.. tp aku dah warning awal2, sblm tau die sape... kalo nak berkwn, okeh jek.. tp jgn main perasaan, aku takkan janji ape2... tp blm pon sempat aku tanye byk, tetibe putus plak.. xde call blk, byk aku nak tau n paling penting, aku nak tau mane die dpt no tipon aku..

ape aku tulis cerita ni dpt blog? bkn perasan sgt.. sket2 je la.. hahahaha... xlah.. aku cume nak simpan, kenangan ni, cerita ni.. esk2 aku dah tue.. aku tau yg aku penah ade secret admirer.. wawawa... mari kite muntah bersame2!!!!! bluerkkkk.....

nite~

p/s : name mamat tu **** **** iskandar*.. utk rekod aku.. takut lupe... :D

Wednesday, August 10, 2011

BerTunang.. bahagia atau binasa???

tajuk harus lah gempak!!

bertunang?
trend bertunang skng mmg gempak kan??
ade pelamin bagai...
kalo dulu, sarung cincin sume dlm bilik jek..
tersipu2 la si gadis, bile bkal mak mentua sarung cincin..
skang ha, blm kawen dah naik pelamin...

x kesah la tu.. transformasi kan..
tp nak citer psl bertunang..
lately ni, byk sgt cite psl bertunang n putus tunang..

ramai la yg ckp, mase bertunang adalah mase yg paling kritikal..
time ni dugaan saling bertimpa.
kene byk sabar ..

tp, pendpt aku la kan.. ni ketentuan jodoh..
ade jodoh, kawin la kan..
takde jodoh.. x jadi la jugak..
mcm kwn kite ni...
kesian kan.. tp xde jodoh.. nak wat camne...
dan sorang lg kawan kite...
kesian2... bj dah lawa dah tu.. xde jodoh jugak kan..

ni blm ckp pasal mber aku
kapel 7 thn, dah isi borang nikah beb... putus lagi... camne?? takde jodoh jugak...

sorang lg pulak..
plan nak kawen bln 12.. tp cam di lambung ombak jugak..
sampai kuar statement- kalo die nak tggu aku, tggu la.. kalo tak x kesah..
camne tu?

sorang lg...
tunang terpaksa.. dgr2 dah plan nak kawen..
tp bile tanye, jawapan - my life is ruined...
so??

masalah ye sebenarnya bkn la 'bertunang' itu sendiri...
tp cara mereka mengemudi mase2 bertunang itu..
bertunang bkn memiliki spenuhnya, so kene tau batas2 yg sepatutnya..
bertunang jugak mase mengenali pasangan msg2. kalo rase tak sesuai, baik la cari jln.. dah xde jln, ptus la tunang... kurang2 taklah di gelar janda kan.. :P
so, tepok dada tanye selera..
ade sape2 nak tunang?? xnak jemput sy ke?? :)

I LIKE U SOO MUCH....

biler ade seseorang yg kamu kenal
telefon n berborak...

tibe2 die kate...
I like u so much....
i xkan berenti mencube n xkan putus asa...
i suke u sejak i nmpk u..

mood : blur~
ade lg kah lelaki mcm nie??
atau egonye setinggi langit??
toing~
pengsan laju2~~~


Tuesday, August 9, 2011

tired~

tired~

penatnye ari nie..
keje tak byk pon.. pg - tghari.. meeting..
petang.. wat schedule keje..
ihiks.. suke2 raye sbb cuti awal.. huhu~

tu je kot kejenye.. tp rase penat..
owh, mungkin penat berpk...
bln pose ni akan byk xtvt pulok..
byk benda nak wat..
xpe2.. yg penting xpyh gi team bulding time pose..
giler~



selamat malam

td saya marah..
sedih..
kecewa..

pedih biler org kiter caye, main2 kan kiter...
kiter tlg byk, die kasi pusing pulak..
sakit ati...
ermm.. tp, bile bukak blog.. tgk entry cik sutera kasih
ati kembali sejuk..
terima kasih ye...
doa yg baik.. niat yg baik..
sy mau tido dlm senyum...
selamat malam

Sunday, August 7, 2011

kenape sy buat blog???

kenape sy buat blog??
(pilih 1 jawapan)
a. ikut-ikut kwn.. dorang ade blog.. sy nak jugekk..
b. saje nak tayang gambo sy ari2.. sy kan gojess..:)
c. kwn kate buat blog bole dpt duit.. tu yg sy nak...
d. nak cite psl laki/pakwe sy.die la laki/bf plg best!

ehehehe...
blog walking td... tgk2 blog kenkwn.. blog sensasi.. blog terhangat.. blog comel..blog kelakar.. sume pon ade... tetibe terpk.. nape aku wat blog? ape yg aku nak sebenarnye??? rasenye cam pnh wat entry camni dulu.. tp aku lupe.. hee.. br 200 entry dah lupe yerk..

soklannye... nape aku wat blog??
kalo aku pilih :

a. ikut-ikut kwn.. dorang ade blog.. sy nak jugekk..
skng ni xde pon kwn aku yg aktif berblog.. ade mmg ade... tp on off la.. mase mula2 dulu mmg sonok sbb ramai yg ringan tangan menulis.. now, sume dah bz... msg2 ade komitmen, so pilihan jawapan a adalah tidak tepat....

b. saje nak tayang gambo sy ari2.. sy kan gojess..:)
ade ke??? gojess ke?? not... pon x tepat.. kalo tgk blog ni pon sesekali je bergambo.. byk kali nye xde gambo.. ade la 2, 3 kali giler glam.. tp bkn sbb tu nak bikin blog.. hehe.. jawapan b jugak salahh...

c. kwn kate buat blog bole dpt duit.. tu yg sy nak...
aku akui la, ramai blogger ley menjana pendapatan melalui blog msg2... tp kalo dah blog x femes cam aku nie,, ade ke?? lg plak penuh ngn citer peribadi.. citer2 sentap x menentu.. perlu ke harap gaji?? heh.. berangan.. tettt, c jugak tak tepat.. lalalala...

d. nak cite psl laki/pakwe sy.die la laki/bf plg best!
kahkahkah... eh, over plak gelak... erm, wat mase ni, biarlah rahsia.. eleh, gedix.. ini mmg btl2 tak tepat la.. x tau la kalo esok2, aku kawen.. akan ku cerita kat semua... ohh laki ku paling hebat, ari2 masak utk aku.. bsh baju dan dodoikan aku ketika nak tido.. ohh, laki ku superhubby... wahahaha...

erm, sume jawapan di atas adalah tidak tepat...
sebab aku berblogging adelah kerana aku suke membebel tanpa berbunyi... cume suke bunyi keyboard tak tik tuk.. aku suke menulis citer2 aku... tempat meluahkan perasaan..dan aku jugak seorg pelupe, biler aku tuliskan cerita2 dlm blog nie, aku akan bc semula dan yess, aku teringat dulu aku bla..bla..bla... x kisah la kalo ade yg kater aku syok sendiri sbb aku tulis blog, aku yg bc... biarlah kalo aku syok sendiri pon.. ko ado??? ni diri aku.. aku tulis ni dr hati, bc tajuk pon dah tau, pasal aku.. so??

april 2009, aku mule blogging n sampai ujung thn 2009 tu, aku dpt keje br.. time tu dlm setahun lebih, xde kelapangan utk aku kembali aktif... now, aku dah kembali.. insyaAllah, kalo xde halangan aku akan terus berkarya... ( tolonglah, perasan..)

ilmu blogging aku agak cetek.. masih dlm belaja2 sket2... kalo ade yg sudi nak bantu.. sgt la di alu2 kan... :) ok la... suda panjang.. nti aku penat nak bc.. maklumlah aku kan syok sendiri.. bc blog sendiri.. hahaha.. choww...

Saturday, August 6, 2011

entry Ke 200!!!!

[ tetibe giler glam, post gambo dulu.. ihikss ]

cewahhh...
berblogging dah 2 thn lebih... br masuk entry ke 200..
ehehehe~ sian aku.. :P
x kesah la kan...
yg penting
kiter celebrate!!

congratulations n celebrations...
teringat mase celebrate 100 entry dulu..
siap effect mercun!!
memandangkan ni bulan ramadan, celebrate kecik2 suda...
so, ape lagi..
jom gi terawih~

saYe Tukar name... :)

lupe nak bagtau.. lupe nak war2 kan.. lupe nak pomot2...
sy dah tukar name.. hehe..
dulu missylily.. skang ni Lily Purple...
nape eh??

saje jek..
idop kan kene ade transformasi...
ko ado??
hehe, berlagak giler...
ok la
terima kasih

Selamat Ulangtahun mak!!

hari ini hari jadi mak saya...
selamat hari lahir mak..
semoga dikurniakan kesihatan yg baik dan bahagia bersama anak2 dan cucu2..
i love u mak..
muahhchh....
saya sayang mak saye...

teruskan melangkah

teruskan..
ia br bermula..

pilihan?
yerp..
dlm idup selalu harus memilih..
xmungkin kiter mampu dpt semua yg kiter nak...

take a risk..
yup!!
ni idup namenye...
x mungkin idup sentiase static
ade turun.. ade naik..

buke ati
tenangkan diri..
ape pun jd
idup kne terus....

entry 1am

ape yg nak aku citer kan??
ntah...
blur...
hp asik melalak jek.
21 missed call..
xphm ke??
maksudnye aku x nak angkat..
ko merapu.. menyampah aku...

round2 blog sendiri...
tukar cat baru...
maklumlah, kan nak raye x lame lg..
purple ok??
kate org purple warna kecewa.. btl ke??
kalo btl, btl la tu sbb aku mmg tgh kecewa...

end-

Thursday, August 4, 2011

kisah 4 ramadan...

selamat menyambut ramadan..

entry ni mungkin agak terlewat la kan.. maklum la, dah masuk ari ke 4 puase... aku sebenarnye bercuti lame kat kg... 5 ari bersame2 mak tersyg.. :)



td br gerak blk ke muar ni ha..tp ade 1 insiden yg berlaku td.. citernye, nak gerak blk td.. pas setel, hal2 kat bank n jpj.. trus la nak gerak blk muar... biler stop kat trafic light smpang 4, tetibe clutch aku cam loose.. tak function.. alamakk.. blurrr.. kete dah hon2 kat blakang.. adess, segannye... ade la dlm 5 min.. kejadian tu dpn kedai kopi cine, so uncle2 tgh lepak tu dtg tolak kete ke tepi.. selamat..pastu, gi workshop.. repair... dah siap kene la rm20... lege, ley blk muar ngn aman... hehe..

tp kan, mase kat kg tu cam dah terdetik je sesuatu akn berlaku.. lgpon aku ckp ngn mber, aku akan gerak pukul 2 sbb nak gi workshop.. mula2 pas setel urusan td, aku batalkan niat nak gi workshop.. jam pun kul 1 lebiy...gerak awl, ley sampai awl.. tp dah tuhan nak bg, tetibe rosak plak n ngam2 kul 2 aku gerak ke muar... sume pun cam kebetulan yg tepat.. :)


kes kete rosak time puasa ni, mengingat aku 1 kes 2 takut dulu.. nak tau? bclah sini .. masanye berlaku time ramadan...hehe