Wednesday, August 10, 2011

BerTunang.. bahagia atau binasa???

tajuk harus lah gempak!!

bertunang?
trend bertunang skng mmg gempak kan??
ade pelamin bagai...
kalo dulu, sarung cincin sume dlm bilik jek..
tersipu2 la si gadis, bile bkal mak mentua sarung cincin..
skang ha, blm kawen dah naik pelamin...

x kesah la tu.. transformasi kan..
tp nak citer psl bertunang..
lately ni, byk sgt cite psl bertunang n putus tunang..

ramai la yg ckp, mase bertunang adalah mase yg paling kritikal..
time ni dugaan saling bertimpa.
kene byk sabar ..

tp, pendpt aku la kan.. ni ketentuan jodoh..
ade jodoh, kawin la kan..
takde jodoh.. x jadi la jugak..
mcm kwn kite ni...
kesian kan.. tp xde jodoh.. nak wat camne...
dan sorang lg kawan kite...
kesian2... bj dah lawa dah tu.. xde jodoh jugak kan..

ni blm ckp pasal mber aku
kapel 7 thn, dah isi borang nikah beb... putus lagi... camne?? takde jodoh jugak...

sorang lg pulak..
plan nak kawen bln 12.. tp cam di lambung ombak jugak..
sampai kuar statement- kalo die nak tggu aku, tggu la.. kalo tak x kesah..
camne tu?

sorang lg...
tunang terpaksa.. dgr2 dah plan nak kawen..
tp bile tanye, jawapan - my life is ruined...
so??

masalah ye sebenarnya bkn la 'bertunang' itu sendiri...
tp cara mereka mengemudi mase2 bertunang itu..
bertunang bkn memiliki spenuhnya, so kene tau batas2 yg sepatutnya..
bertunang jugak mase mengenali pasangan msg2. kalo rase tak sesuai, baik la cari jln.. dah xde jln, ptus la tunang... kurang2 taklah di gelar janda kan.. :P
so, tepok dada tanye selera..
ade sape2 nak tunang?? xnak jemput sy ke?? :)

3 comments:

oranglidi said...

aku ni kurang mahir bab2 ni.. tapi kan, btul la kata pepatah. jdoh tu dtgn Tuhan. Dia kata jadi, jadilah. Kalau x jadi, xjadi jugak.

~AmyLiana86~ said...

amy baru je tunang 2 bulan sis..amy pun takut bila dgr semua berita2 tu..harap2 amy dgn fahmi ke jinjang pelamin..tapi tah la semua tu berserah pada jodoh..ada jdoh ada la..kalau x redha jela..huhuh

algore said...

memang betul lah gaknya...
rasa macam takut2 pun ada..
tp usaha dan yawakal je lah...disamping kita perlunya selalu berdoa pada tuhan,utk hidup yg lebih baik..

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...