Sunday, August 7, 2011

kenape sy buat blog???

kenape sy buat blog??
(pilih 1 jawapan)
a. ikut-ikut kwn.. dorang ade blog.. sy nak jugekk..
b. saje nak tayang gambo sy ari2.. sy kan gojess..:)
c. kwn kate buat blog bole dpt duit.. tu yg sy nak...
d. nak cite psl laki/pakwe sy.die la laki/bf plg best!

ehehehe...
blog walking td... tgk2 blog kenkwn.. blog sensasi.. blog terhangat.. blog comel..blog kelakar.. sume pon ade... tetibe terpk.. nape aku wat blog? ape yg aku nak sebenarnye??? rasenye cam pnh wat entry camni dulu.. tp aku lupe.. hee.. br 200 entry dah lupe yerk..

soklannye... nape aku wat blog??
kalo aku pilih :

a. ikut-ikut kwn.. dorang ade blog.. sy nak jugekk..
skng ni xde pon kwn aku yg aktif berblog.. ade mmg ade... tp on off la.. mase mula2 dulu mmg sonok sbb ramai yg ringan tangan menulis.. now, sume dah bz... msg2 ade komitmen, so pilihan jawapan a adalah tidak tepat....

b. saje nak tayang gambo sy ari2.. sy kan gojess..:)
ade ke??? gojess ke?? not... pon x tepat.. kalo tgk blog ni pon sesekali je bergambo.. byk kali nye xde gambo.. ade la 2, 3 kali giler glam.. tp bkn sbb tu nak bikin blog.. hehe.. jawapan b jugak salahh...

c. kwn kate buat blog bole dpt duit.. tu yg sy nak...
aku akui la, ramai blogger ley menjana pendapatan melalui blog msg2... tp kalo dah blog x femes cam aku nie,, ade ke?? lg plak penuh ngn citer peribadi.. citer2 sentap x menentu.. perlu ke harap gaji?? heh.. berangan.. tettt, c jugak tak tepat.. lalalala...

d. nak cite psl laki/pakwe sy.die la laki/bf plg best!
kahkahkah... eh, over plak gelak... erm, wat mase ni, biarlah rahsia.. eleh, gedix.. ini mmg btl2 tak tepat la.. x tau la kalo esok2, aku kawen.. akan ku cerita kat semua... ohh laki ku paling hebat, ari2 masak utk aku.. bsh baju dan dodoikan aku ketika nak tido.. ohh, laki ku superhubby... wahahaha...

erm, sume jawapan di atas adalah tidak tepat...
sebab aku berblogging adelah kerana aku suke membebel tanpa berbunyi... cume suke bunyi keyboard tak tik tuk.. aku suke menulis citer2 aku... tempat meluahkan perasaan..dan aku jugak seorg pelupe, biler aku tuliskan cerita2 dlm blog nie, aku akan bc semula dan yess, aku teringat dulu aku bla..bla..bla... x kisah la kalo ade yg kater aku syok sendiri sbb aku tulis blog, aku yg bc... biarlah kalo aku syok sendiri pon.. ko ado??? ni diri aku.. aku tulis ni dr hati, bc tajuk pon dah tau, pasal aku.. so??

april 2009, aku mule blogging n sampai ujung thn 2009 tu, aku dpt keje br.. time tu dlm setahun lebih, xde kelapangan utk aku kembali aktif... now, aku dah kembali.. insyaAllah, kalo xde halangan aku akan terus berkarya... ( tolonglah, perasan..)

ilmu blogging aku agak cetek.. masih dlm belaja2 sket2... kalo ade yg sudi nak bantu.. sgt la di alu2 kan... :) ok la... suda panjang.. nti aku penat nak bc.. maklumlah aku kan syok sendiri.. bc blog sendiri.. hahaha.. choww...

1 comment:

[sutera kasih] said...

kenapa saya berblogging?

sebab sy pun suka membebel melalui penulisan berbanding byk cakap melalui mulut hehe..

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...