Thursday, August 4, 2011

kisah 4 ramadan...

selamat menyambut ramadan..

entry ni mungkin agak terlewat la kan.. maklum la, dah masuk ari ke 4 puase... aku sebenarnye bercuti lame kat kg... 5 ari bersame2 mak tersyg.. :)



td br gerak blk ke muar ni ha..tp ade 1 insiden yg berlaku td.. citernye, nak gerak blk td.. pas setel, hal2 kat bank n jpj.. trus la nak gerak blk muar... biler stop kat trafic light smpang 4, tetibe clutch aku cam loose.. tak function.. alamakk.. blurrr.. kete dah hon2 kat blakang.. adess, segannye... ade la dlm 5 min.. kejadian tu dpn kedai kopi cine, so uncle2 tgh lepak tu dtg tolak kete ke tepi.. selamat..pastu, gi workshop.. repair... dah siap kene la rm20... lege, ley blk muar ngn aman... hehe..

tp kan, mase kat kg tu cam dah terdetik je sesuatu akn berlaku.. lgpon aku ckp ngn mber, aku akan gerak pukul 2 sbb nak gi workshop.. mula2 pas setel urusan td, aku batalkan niat nak gi workshop.. jam pun kul 1 lebiy...gerak awl, ley sampai awl.. tp dah tuhan nak bg, tetibe rosak plak n ngam2 kul 2 aku gerak ke muar... sume pun cam kebetulan yg tepat.. :)


kes kete rosak time puasa ni, mengingat aku 1 kes 2 takut dulu.. nak tau? bclah sini .. masanye berlaku time ramadan...hehe

2 comments:

[sutera kasih] said...

kalo sy pun mesti cuak jgk kalo kereta problem huhu

LiLy Purple said...

pompuan mmg camtu kan... lg2 sorang.. aihhhsss..

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...