Wednesday, November 9, 2011

Jalan-jalan raya... heeee

ni adalah entry minggu epas. mase raye aji tu.. dah bersawang dah.. br nak upload.. huhuhu.. bz beb... ok, ni mase raye aji ari tu.. 6hb 11 2011.. cam xde ape nak wat kat umah.. so aku ngn im kuar la merayau2.. ktorg gi kukup laut... usha2 nak gi pulau kukup... dah 29 thn idup, x tau plak ade pulau kukup.. ni baru la tau.. huhuhu...

ktorg smpai kukup laut tu dlm 3.30ptg.. jln2, trus ade pelawa gi pulau tu... byr cume rm5 per person.. ok la kan...ktorg pun naik la bot ah long tu.. serem you dgr name die.. hehe..

alalalala.. happynye naik bot.. huhuhu...

dah sampai pulai kukup tu, nak masuk tmn negara tu, kene byr rm5.. takde pe pon kat sini.. cume warisan pokok bakau saje... so, sape cintakan alam sekitar, di persilakan hadir... :) sbg anak jati pontian, malu la kan kalo xtau, so kene la amik tau.. jom tour pulau kukup.. :)

ade jambatan gantung.. xlah panjang sgt.. tp seram la jugak kalo naik ramai2.. goyang2 okey...



perjalanan kuar masuk poko bakau nie ade lah 1.2km... owh.. kurus i okeh... lenguh.. cube tgk pic atas tu.. dah kurus sket tak?? hehehe

tgh tggu bot ah long smpai... amik gambo kat jetty.. kenangan neh.. pasni xnak gi lagi dah.. hehe

pas blk dr pulau kukup.. perjalanan di teruskan.. gerak pulak ke tg piai.. ingt nak lepak kat area chalet n kedai mkn atas air.. upenye, ttp pulak.. ye lah, raye la katekan.... amik pic dr jauh je chalet atas air tu... :)

pastu gi tg piai belah taman negara...kat sini kene byr gak rm5 per person cam kat pulau kukup td... lebiy kurang same gak kat pulau kukup tu tp kat sini lg best sket, sbb kiter bole tgk laut besorr.. tgk kapal lalu2.. dpt lg rase dok lepak kat ujung tanah besar asia, belah selatan.. hehe...

tadaaaa.... amacamm caye tak??? ni kali ke 2 aku dtg sini so, x teruja sgt nak amik pic.. huhuhu... biar la pelancong je yg amik gambo...

eh.. kat sini.. nak jugek kann... sebuk jekk..

ha, ni ade petunjuk arah ngn jaraknnye sekali.. so sape2 nak gi obersea ikut shotcut, bole la dtg sini tgk arrow... hehehe... ktorg kat sini smpai dkt2 kul 7.. besttt sgt.. sejuk kene angin petang.... tgk langit tukar kaler... kat sini ktorg jln lebiy kurang 2km.. so seharian kami dah jln lebiy dr 3km.. bkar lemak beb.. blk umah, sibuk ngadu sakit kaki.. hehehe

No comments:

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...