Monday, December 5, 2011

AADK Idol Part 3

ni adalah entry n kesinambungan utk ini dan ini.. aicehh, bajet ko glamer, ade entry sambung2...

okey.. kabar diterima yg peserta tak bole di ganti.. kene peserta asal saje, kalo nak ganti.. kire disqualified.. sentap ok.. mmg mak sentapp... big boss ckp direct jek, xpe, xmenang takpe.. janji kite ade wakil... partner duet plak, asik anta msg... ala pujuk jugak la. aku mmg xnak masuk.. nak nangis pon ade.. aku takut okeh.. lgpun aku masuk saringan ke 2 ni pon sbb nasib baik jek.. bkn sbb aku bgus pon... tu yg x puas ati tu...

biler dok pk kan boss, pk kan partner duet.. cam kesian plak.. kang kurang pulak markah skt aku nti sbb langgar perintah.. kahkahkah... last day keje b4 pertandingan, br aku dtg berlatih kat bengkel muzik... pastu bj mmg tak cr.. ingt nak pakai sempoi.. tp 2nd boss cam soh pakai bj yg same mase pertandingan kat jb ari tu.. ulangtayang.. kesian... wakakaka

pertandingan : 14 november 2011
lokasi : auditorium 2, jab kebudayaan dan kesenian negara, negeri sembilan


ada 400 sit... aku akan nyanyi dalam auditorium nie... wahhh, teruja... tp yg paling best.. jantung aku tak berdegup mcm kat jb ari tu.. rase seronok pulak... hehehe.. ok, turn aku nyanyi no 18... mungkin b4 tghari la.. ade 50lebiy peserta kot..wakil dari johor, melaka, n9, selangor, wilayah persekutuan dan ibu pejabat.... byk kan??

bile pertandingan nak mula, kami2 peserta ni di minta dok kat sebelah kiri pentas, sng utk bersedia.. maklumlah, ramai kan.. takut merayau2 je.. pastu keliling2 pon bdk2 dr johor.. ok its fun... lebiy pada berseronok sebenarnye... masa ni br aku terpk.. bkn sng nak dpt peluang mcm nnie.. suare aku bkn sdp pon.. tp dpt peluang nyanyi kt auditorium ni dah cukup seronok... cam retis la kan..

taraaaa...... hehehe.. ok, bj ulang tayang.. tudung pun same...... partner bj mcm YB.. wakakaka,, ni sume idea my 2nd boss la... alhamdulillah,nyanyi ok takde mistake... kami buat ngn baek.. cume kurangggg manjee jek, kate abg Lan.. wahahaha...

tapi syiok... kuar je nak mula nyanyi. team2 johor dah jerit... meriah giler.. team johor mmg ramai, mmg sporting... sampai mc ckp, penyokong johor yg paling ramai.. sampai negeri lain pon johor tlg sorakkan sekali.. heee... yg paling kelakar PS Muar siap wat banner lg... mentang2 dua wakil anta ke peringkat zon... kahkahkah...

saya la tuu.... sedang menjiwai lagu ni... owhhhh sungguh touching sekali.. muahahaha

teringat lagi.. mase tarik tang korus tu.... budak2 johor sume jerit.. kahkahkah.. kelako nak mampss... hahahaha.... alhamdulillah... aku dah tau dah, takkan menang punye.. cume taknak wat mistake jek.. bole nyanyi x sumbang or terpeleot pon dah cukup bagus.. masa pas setel nyanyi.. masuk blk dlm dewan, akak pengacara siap wat signal bagus.. syukurr... :)

kan aku ckp... penyokong2 dr johor paling2 happening.. hehe.. sambil nyanyi kene sorak.. siap banner lg.. wah, cam artis realiti..ko ado??? wakaka...( gelak angkuh) :P

setel nyanyi.. join penyokong2 johor nak sokong kwn2 yg belum wat persembahan.. br seronok menjerit2 bg support... tak kire la sape pun nyanyi. asal dr johor, banner PSM ttp naik... tak kire la ko dr Kluang ke, Jb ke... asal bole jekkk.. hehe...


atas ni budak PSM gak.. same ngn aku.. tp die ni pelatih... mase kat Jb ari tu die juara... beso hamper die dpt.. tp kedekot.. nyampahh...

ni la barisan penyokong2 dr johor yg begitu meriah n happening.. ko tgk banner tu.. panjang gilerrrr okehh... ingt nak wat selimut ke hape?

okeh.. mase utk mengumumkan pemenang dan 5 tempat teratas utk pg ke separuh akhir kat putrajaya... mase ni aku ade kat belakang2 tu.. dah bajet mmg tak menang.. tu yg rilek je kat belakang dok belek tabir pentas.hehehe...

cewahhh.... sume pon berdebar2 kononnye.. ihikss...

ni 5 peserta teratas kategori solo..kategori duet, takde gambo.. yg kanan tu, brader tu dapat no 1.. die mmg best.. ko tgk muke ganas tu, nyanyi lagu patah hati- sudirman.. lenggok die mmg best.. blk je dr aadk idol ni aku terus donload lg patah hati tu.. hehe.. belah kanan sekali tu sore sedap jgak.. nyanyi lagu mencintaimu -kris dayanti... yg sebelah pompuan tu, satu2nya wakil johor yg masuk separuh akhir.. tahniah2...

seperti yg di jangka.. aku kalah... hahaha... eh ade yg menang.. kami menang sorak.. weehuuuu.... amik gambo dulu... sbb tak tau la sampai lg ke idak kat sini...

amik gambo lg.. yg belakang tu, peminat jugak tu.. die yg asik amik gambo aku byk2, blm mintak sain jek.. hahaha... sila muntah ijoo.... ekekeke

gerak balik dr n9 dlm kul 5.30ptg.. jln jammed kat highway, di sebabkan lori tembikai eksiden.. bergolek2 tembikainye. sib baik jauh.. kalo tak bwk blk tembikai la kami.... sampai umah kul 8 kot... lege..... :)

ok, tamat la 3 episod AADK Idol.. ni pengalaman pertama aku.. aku bole nyanyi tp bkn utk msk bertanding atau ape.. tak layak.. suke2 jek..tp pengalaman ni mmg berharga sgt... btl kate boss, atas pentas, kite bole bina keyakinan diri kite... berdepan dgn ramai org buat kite belajar bertenang n cube handle suasana tu.. seronok sebenarnya... aku nyaris2 lepaskan peluang utk pengalaman yg berharga nie... so, utk semua.. kalo ade peluang baik. jgn sia2 kan.. sbb mungkin kiter ssh nak dpt peluang tu utk kali ke 2... nikmati ape je yg kiter dpt... sbb tu terbaek yg tuhan bagi utk kiter... wassalam...

No comments:

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...