Sunday, December 4, 2011

Jom Cuti-cuti Muar... :)

18,19 & 20 hb november ari tu, kengkwn dr s.alam dr kat muar.. so secara rasmi nye ai di lantik utk jd tourist guide kat muar ni.. nampak je 3 hari tp sehari je yg penuh ngn aktiviti... dorang sampai pon 18hb kul 10lbiy kot.. masuk umah, lepak2 minum kopi kapal api n mkn kopok mony..pastu nak jugak merayap kejap.. bwk la pusing2 kat muar n lepak jap kat tg emas.. tgk2 air.. kene angin2 sejuk... borak2 jap.. pastu blk umah.. tidoo, esoknye akan bz ngn aktiviti2... :)

esoknye -19 hb 11 2011... kite mulakan langkah kite dgn.......makan.........

pagi-pagi sarapan sate.. heeeeh~ kat muor je la aku jumpe gini.. blm jumpe lg kat mane2... sate tu sedap okeh... beso.. br 50sen.. ade plak sate paru.. okey, 1st time mkn.. sedap.. like.... :)

ehemm.. muke org tak mandi lg... okey ape.. we all nak gi mandi air terjunn kan.. ape pon kene mkn dulu.. lokasi kedai sate ni dpn bas stand express muor... pagi dah operasi tak sure sampai kul berape... pastu ade mcm2 makanan lain gak, lontong, mee bandung, mee rebus.. lontong n mee rebus die sedap jugak...

setel makan, bergerak gi mandi sungai... sejukkk.. hehe.. aku rase byk btl entry pasal gunung ledang kan... huhuhu.. dah tu jek tmpt best yg paling dekat.. hahaha.. lokasi utk pelancong2 yg dtg ke muor.. heee.. aku kan tourist guide.. :)

sedang melayan air yg mengalir... wahhhh, ayat... bluerkk...:)

mencari kutu dan uban adalah termasuk dlm pakej pelancongan ke muor.. huahuahua....

dan juge mencuci rambut atas batu gune mangkuk bertuah.. huahuahua lagiii.....

setel mandi.. perot dah mula berkeroncong. jom makan lagi.. hahaha... jom pekena asam pedas kat jj restoren.. lokasi restoren adalah kat jalan joni... asam pedas terbaik.. dulu penah bwk boy n zura kat sini.. kene jugak ngn selera dorang... terbaekk.....

nyummm nyummmm.... mula2 order 4 ketul, 2 pari n 2 sembilang..pastu tambah lagi 2 ketul pari.. nak balik bungkus lagi 2 ketul ikan pari.. ko ingat???

kan aku kate terbaek.. tulang je tinggal... pastu ade jugak jantung pisang air asam.. sedap jugak.. arghhhh... nyummm.. tetibe kecur lak air liuq... haisshhhh...... ok, nak balik, order lagi sorang 1/2kg perencah asam pedas nie ( kecuali aku, at last nyesal x beli jugek..mengade )... perencah tu baru kuar dr periuk... panas lg.. masuk dlm fridge,2 bln pon bole tahan..

bergerak ngn perot kenyang.. mata pon ngantuk... tetibe cik keira nak beli pau pulak.. haa, singgah.... bkn nak mkn sgt pon sbb perut dah kenyang.. saje nak buktikan yang dlm pau tu ade telur puyuh sebijik.. hahahaha... ok keira btl, ai yg dok muor ni pon x tau tawwww... :)

jalan punye jalan..... nak pulak singgah beli kupang.. x tahan godaan pas kupang, kupang.. pas kupang, kupang... hahahaha.....
ni adalah lokan.. menatang ni bole makan pas pecahkan kulit/cengkerang dia nie.. tp masak lah dulu.. baru mkn.. tapi kami tak beli pon....

mini pos office nie lokasi kat serom. cute je kan... :)

blk umah terus rehat n tido... bgn tido nak minum air kelapa... haa, amik la kat tepi taman tu.. rendang je pokok kelapa nye.. ingat tak bertuan upenye org taman tu punye... i'm sorry tuan tanah kedaung.... :P

rilek je belah kelapa pakai pisau.. muda sgt lagi kelapa nie.. isi pun takde.. hehe.. tp air nya sedap di minum....

lepas minum makan.....cik keira masak tau... kupang berlado... nyummy2..... sedap jugak kupang eh... aku tak mkn, tp bile dah mkn.. sedap pulak.. erm, lgpun kupang fresh.. mmg sedap.. tp kuah die ya ampun masin.. bkn salah aku boh garam yerk, tp mmg masin sbb frsh dr laut kot.. wallahualam.. :)


jemput makan.. sila2....

hahahahaha... ngap-ngap.... sedap?? :)

lepak mkn kupang, kiter rht2kan perut jap.. then bersiap utk ke lokasi mkn seterusnya... sebelum ke lokasi, singgah dulu snap2 kat sawah area umah.. tgh naik padinye.. cam karpet.. dtg plak time matahari nak tenggelam.. tp kan1 benda yg paling aku suke kat sini, org kg tak penyebuk.. tak jakun.. bdk2 bujang pun samer.. tak la pelik tgk org luar dtg amik gambo, sexy sket plak tu,, makcik2 siap senyum2 lg... bgus kan,, :)

matahari terbenam..
pic aku pon byk kat sawah nie gak.. tp ni ramai2 kan... tourist guide kan...


senyumm... :)

next station... mee bandung central... lokasi kat depan sekolah sains muar... mee bandung terbaekk... sedap, nyum..nnyum..nyum.... 5 star.. wink**

silakan makan... sampai 1 pinggan dulu... pastu lambat pulak nak sampai pinggan2 yg lain... aishhh... tu yg otak2 abih tu sbb tgu mee x sampai2...
ngap..ngap..ngap.... sedap???

kali ni, org 4, oerder 5 pinggan.. super sedap eh??? hehehe

lokasi terakhir adalah dataran muar.. sbnr nye mlm smlm dah sampai sini dah cume tak amik gambo jek.. nak jugaakkkk amik gambo.. ni yg dtg jugak..hehehe.. pelancong kan.. kene la amik gambo.. heee~~

okey... selesai la pakej percutian 3 hari 2mlm d muar.. pakej ni siap umah sekali.. bole2 msk2 jugak.. hehehe... ape pun, happy bile dpt bwk kwn2 jln n mkn2... harap, dorang puas ati n x serik nak dtg lg.... to faei, keira n im, kalo ade yg kurang selama u all's bercuti kat muar ni, minta maaf byk2.. kalo ade mase n kesempatan, dtg la lg.. happy bile korang ade.. fren sampai tue ok?? :)

esoknye -20hb november 2011... dorang gerak blk ke s.alam dlm kul 10.30... ok kwn2.. semoga jumpe lagi.. jg diri baik2 yerkk... :)

No comments:

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...