Friday, December 2, 2011

Misteri Jalan Lama...


Sinopsis Filem Misteri Jalan Lama

Misteri Jalan Lama berkisar pada hubungan dua adik-beradik lelaki, Indra dan Ilya yang menyayangi antara satu sama lain. Suatu hari, mereka pulang ke kampung untuk urusan pengebumian bapa tersayang, Iskandar.

Indra, anak kandung Iskandar menjadi pelumba kereta profesional, tetapi suka berjudi dan meminjam duit dengan ceti haram serta diburu anggota kongsi gelap. Manakala, Ilya pula adalah anak angkat yang diserahkan seseorang kira-kira 25 tahun lalu.

Biarpun, Ilya bukan anak kandung tetapi, Iskandar sangat menyayanginya. Hinggakan, Indra berasa hati dan mengambil keputusan untuk menjauhkan dirinya. Bagaimanapun, pada hari ke-15 selepas kematian Iskandar, pembacaan wasiat dibuat.

Namun, Indra turut diminta membawa Ilya yang tidak tahu memandu datang bersamanya. Ketika di lebuh raya, mereka dikejar anggota kongsi gelap yang menuntut hutang pada Iskandar. Bagi melepaskan diri, Indra memandu menggunakan jalan lama.

Apapun, tanpa disangka Indra dan Iskandar, mereka masuk ke dunia lain. Pelbagai peristiwa pelik, dialami mereka. Diganggu makhluk ngeri sehinggalah kepada perkara yang menyeronokkan. Justeru, apakah yang berlaku dan siapakah sebenarnya mereka?


okey?? dah bc?? dah tgk??
aku peminat afdlin shauki ok.. byk hasil kerje dia i suke.. buli, buli balik, setem.. die mmg kreatif... i like... sbb aku minat die la, aku mengharapkan lebiy dlm citer ni.. biler tgk thriller pasal gado2 ngn makhluk pelik tu.. aku jd teruje sgt.... tp malangnye, scene tu aku rase sket sgt... x sempat nak debar lebiy.. huhuhu... aku rase tak puas kot... tp ok la, 1 percubaan yg baik.. selalu die wat citer lawak jek.. kali ni citer drama sket.. kire ok lah... hope akan dtg akan lg terbaekk ok? insyaAllah....

ok, esk mungkin nak gi tgk ombak rindu.. sane sini citer pasal ombak rindu nie.. ok, esk nak tgk layan ke tak layan... ape pun i like afdlin shauki, lisa surihani n maya karin.. hehehe.. tetibe je kan..:)




No comments:

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...