Sunday, December 4, 2011

Ombak rindu



Sinopsis Filem Ombak Rindu

Filem Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.

Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.

Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?

Filem arahan Osman Ali ini menampilkan pelakon kacak Aaron Aziz sebagai Hariz manakala, Lisa Surihani (Mila). Turut berlakon Maya Karin

okey... setel sinopsis.. aku copy dr mane pon x ingat td. aku dah tgk movie ni td.. kul 5ptg dgn zila, nurul n wife kwn keje.. ladies sahaja... mula2 tak la teruja sgt nak tgk citer ni tp bile dah sume org kate best.. kate terbaik.. so nak jugak la tgk pon...biler nurul ajak. ok jek..

pandangan aku pd movie ni......
kalo bc sinopsis kat atas ngn movie sebenar ade beza.. pasal parent izzah tu, dlm movie kate lemas kot.. kalo x silap la..pastu dlm sinopsis makcik die tak suke, tp dlm movie, scene yg ade makcik die 2 kali jek. xnmpak plak kalo die x suke izzah tu.. izzah pon x la derita mcm novel. jap je pon die susah pastu dah bercinta2 ngn haris tu. mila x la jahat cume agak bossy.. mak haris, jht ket la.. kalo dlm novel jahat byk.. secara keseluruhannye, movie ni ok la.. cume aku x puas.. xsepuas bc novel die.. tp ye lah kan, kalo nak copy abis dr novel, 4 jam la citenye kan.. hehe.. tp kg izzah cukup cantik.. sawah padi, ade gunung lg..pastu villa haris pun lawa.. menarik sgt.. skang tgk movie, sume tak puas.. aku tgh tgu movie ape yg btl2 dpt puaskan ati aku... tunggu je la kan.. sabo je lah..

No comments:

aku

Assalamualaikum Sihat ke semua.. camne kehidupan? turun naik tu biasa la kan.. Jap ok, jap tak ok... Aku plak, skang rasa sket kesunyian....