Wednesday, December 26, 2012

Romantic Dinner

Beberapa hari yang lepas... Kami dok berdua kat umah... tetibe tringin nak mkn bende nie.... Inilah juadah romantik dinner kat umah.. huahuahua 
LEMPENG KELAPA NGN KUAH ASAM PEDAS MAK PON...
 
Romantik tak?? romantik sgt kan?????
 * tangan di bahu sambil mate memandang ke atas sambil bibir mencebik manje** 
 

Pencuci mulut adalah limau sunkist....

3keping lempeng kelapa.. sepotong ikan cencaru asam pedas.. cukup la utk kami
laki bini mkn dlm keadaan romantikkkk... huahuahua... :)

Monday, December 24, 2012

Lunch kat Uncle John Kopitiam Muar

 
Pembuka bicara untuk hari ini adalah gambar kami laki bini.... huahuahua.... Ni gambar ari khamis ari tu, johor kan cuti.. hari hol sultan Johor... Kami laki bini keluar jenjalan sambil nak bayo utang kat bank2 yg tertentu..hehe...

Motip wat muke camtu???
Lunch kami adalah pukul 3 ptg... Lunch date kami adalah di UNCLE JOHN Kopitiam, Muar.. Lokasi adalah dekat2 Giant Muar. Berdepan dengan sungai Muar tu...
 


Selalu nya suka jek nak order Ciken Chop n sewaktu dengannya... Tp hari ni, tersa nak makan mee pulak.. En Hubby order Hot Plate Yee Mee n soya organic cincau n aku plak order fried kuew tiow n air ice lemon tea...
Okey, teruja nak makan..
Seriusly, kami mmg lapo sgt... lunch kul 3 kan... kedatangan makanan mmg di tunggu2.... hehehehe....
My Kuew Tiow Goreng....
Dari segi tempat, keselesaan.. kalau markah penuh tu 5, aku bole bagi 4 la.. selesa la.. nampak bersih.... dari segi harga pulak, ok2 la utk koptiam kan.. sederhana n mampu melantak.... Apepun, yg paling penting utk makan adalah dari segi rasa nye, tul tak?? dari 5 markah, aku bole bagi 1 or 2 je kot... Mmg tak kene kot ngn selera aku... untuk hot plate yee mee tu ok2 la... biase jek.. rase kicap plus telor.. hehehe tp still ok lg.. bole makan.. tp my kuew tiow grg tu, aku rase beli kat pasar malam yg 2 hengget sebungkus lg sedap kot... sib baik die bagi sambal n telur mata kobau.. bole la makan plus aku kebulur mase tu.. hehehe... Mungkin kot aku salah order, agaknya kalo benda lain maybe sedap jugak... tp rezeki aku plak dapat yg tawar n takde rasa.. hehehehe....
 
Pastu kami order wanton special.. ala wantan tu, yg mcm kulit popia bungkus daging or ayam n di goreng... sedapkan??? tp malangnye, apsal la rase wanton die pahit... adakah ke 'specialannye' tu di sebabkan kepahitannya? adakah??? last2 mkn kulit die jek, isi sume kuarkan.. hehehehe..... tp walau tak sedap pun, makan tetap makan.. dah rezeki ari tu, lgpun kami bayar so jgn membazir!!!!
 

total..
Apapun, sape yg berniat nak gi makan kat sane, jgn la di batalkan sebab komen aku yg tak best nie.. bak kate aku tadi, mungkin nasib kami kurang baik.. time kami datang tu tukang masak die bad mood.. so masak pon tak jadi.. apepun selamat jalan2 cari makan.. byee....

KoLeksi - Kad UcapAN

Selamat Pagi...........
Selamat pagi isnin.. ari nie mesti ramai kengkawan yng bercuti kan? sbb esk kan krismas.. Cam kat sini la, suasana sunyi jek....
 
 Ni lg koleksi yg aku ada, tp kalau nak ikutkan bukanla koleksi tp brg yg ade nostalgia tertentu.. aicehhh ayat.... Ni kad ucapan yg dapat masa wedding aku ari tu.. Semua still elok dlm simpanan.. Comey2 kan.. :)

Warna warni...

Peace dr hubby muncit.. hehehehe
Terima kasih pada semua yg bagi kad, ucapan present n yg datang jugak.. walaupun dah nak masuk 8bln, kalian semua takkan aku lupekan.. makacihhh.. :)

Wednesday, December 19, 2012

KoLekSi - Pen

Taraaaaa.....
Ni jugak adalah koleksi aku... Sebenarnya takdelah berniat nak collect pen pon, tp bile dpt byk pen n warna warni, jadi mcm minat pulak nak simpan.. tu yg jd byk... tapi tak la byk sgt pon.. hehehe
warne warni.. semua dr aadk.. :P

From Brunei dr En Azmi...

Comey tak??

Ni beli sendiri.. nostalgia...

From hanz -paris

Gift

Sume souveniur....

Macam2 ada.. pisang pon ade...

tak byk pon.... tp bole la kalo nak sepah2kannn

Puteri UMNO punye pen....

liKE...

All MINE...

sukeeee....

congratulation girl!!!!!

Assalamualaikum...
Nak share berita gembira di tengahari yg best nie.... :)
Congratulation to my darling nuranissa...
Tahniah sbb dpt result yg baik dlm PMR..
 
Dulu masa UPSR, cerita dia kat sini. hehehe..
Cpt btl masa berlalu kan.. 3 thn mcm sekelip mata jerk..
Apepun, tahniah darling..
walaupun tak dapat 8 A,
tp keputusan 7A 1B tu pun ok... Proud of u....
 
Senang2 kiter jumpe ok... Ucu belanje eskim...muahahaha (sib baik tak berjanji bende bkn2.. kalo tak parahhhhh.....huahuahua....)
 
QiQIEY N nISA... proud of u....
My sayang2........ Muah.... miss kat budak2 ucuk acin nie....hehehehe
 
 
 


Sunday, December 16, 2012

Anniversary??

Assalamualaikum...
Selamat hari ahad... Saya kerja di hari ini... okey, sy sgt rajin.. i knew it.. hehehe.... Sebenarnya nak story pasal 14hb Disember 2012 yg lepas.... Nak tau nape?? jeng..jeng..jeng.....
 


Haaaa... tu diaaaaa..... Sedar tak sedar dah 3 tahun aku keje dlm perkhidmatan awam nie.. jap je kan 3 tahun.. alhamdulillah, semua selesai dengan jayanya.. sekarang dah confirm n tunggu surat pencen sajok.. Alhamdulillah......
 
Rasaacam baru je abis SPM, mula keje kilang, pastu keje ngn agen insuran.. 8 tahun kat sane.. lame tu.. kalo kawen, anak dah 3 kot... huhuhu.... Tapi tuhan dah tentukan jalan untuk aku sampai kat sini.. taraaa dah 3 thn dah pon... hehehe
 
3thn lepas..

BLUR... hahaha.. aku di situ.....

So, selama 3 tahun aku kat sini... mcm bende jadi dlm idup aku, tp bende tu wat aku makin matang kot.. cewahhhh, matang la sgt,,,,, hehe... byk bende aku belajar as a gov servant nie... Yang penting pandai2 bawak diri.. Berani hadap apa je... Biasa la kan, kerja dengan 10 org pon mcm2 hal, ni kan dengan 80 or 90 org.. Pandai2 la kan.... :)
 
So far, aku masih lagi selesa dgn keadaan kat sini, syukur alhamdulillah... Kadang2, biler kiter keje teruk, byk tekanan tp suasana n kwn2 kite tu menyeronokkan, kite boleh hadap semua tekanan dengan hati yg terbuka.. steady bebeyy... tp kalo persekitaran n suasana yg terlalu menekan, kerja tak seronok.. kerja senang pon bole wat stresss...kan?? so aku mampu bertahan lagi.. blm terpikir nak mintak tukar lg. hehehe...
 
Alhamdulillah, 3 thn berkhidmat, walau tak selama mane, tp byk jugak kenangan n pengalaman yang aku ada... Semoga untuk tahun2 seterusnya, semua akan berjalan lebih baik dan baik lg... InsyaAllah... :)

Friday, December 14, 2012

KoLEKSI - frIDGE maGNET


Assalamualaikum...
Dah lama nak upload entry nie, tp takde masa n bz sangat.. kononn la bz..... :)
Ni adalah koleksi yang aku suke sgt nak simpan.. Ada yang beli sendiri n ada yang mber2 bagi untuk souveniur....
Kebanyakan dari dalam Malaysia la, maklumla, kami bukan ada ramai kawan dari oversea kan.. kalo ade pon mber yg gi melancong la.. kirim2 je la kan.. :)
Ni dari hani.. dia gi london last year..

Ni dar Effa, ari tu die ikut husband die keje kat Korea...

Dari Hani jugak...

Antara koleksi dr Luar Malaysia

Dari ryn yg study kat germany...

Dan lagi dari oversea.. cewahhh

Beli sendiri kat Hadyai ari tu....

From Indonesia.. Sume kengkawan yang belikan... Bali n Indonesia-Im yg bagi
Bali yg mcm topeng tu zila belikan n bandung dr cik keira...tq kwn2

Suke tau beg ni.. bandung.. :)

Special sket nie... sume ciptaan untk majlis masing2....

Masa birthday faei....

Dari 7e.. Anniversary 7e....

Valentine day.. mungkin muvie kot.. lupe lah...

Melaka - A famosa beli sendiri.. Yg satu lg tu zura n boy yg belikan.

Langkawi... Kiri tu beli sendiri.. kanan tu Intan bagi kot.. lame sgt.. dah lupe...

Pangkor..... sliper kat atas sekali tu faei yg bagi...

Bukit Tinggi Resort

Sume beli sendiri.. hehehe

Terengganu with love.. turtle kecik merah tu ryn yg bagi....

Pahang...

Boifren yg belikan.. tp skang dah jd laki aku.. hehehe

Sabah... Kiri tu beli sendiri.. kanan kak abna yg bagi..
kaki org utan tu dah patah sbb jatuh.. hehehe

Sarawak.. kiri dari en azmi.. kanan beli sendiri

Kelantan.. beli sendiri

Penang.. kiri wan bagi, bwh tu im belikan, atas sekali beli sendiri.. love lane tu keira belikan..
 suke ok love lane tu..


Cameron Highland

Port Dickson n Bukit Merah.. beli sendiri...

Padang besar.. Perlis

Gunung Ledang.. Sebelah Umah jek.. hehe

Tioman,Cherating n Johor.. magnet dah tercabut dah.. nak repair nie.. hehe

Korea....
Ni la koleksi-koleksi magnet aku yang tak seberapa.. so lepas ni kalo ade yg gi holiday tu, bole la belikan aku magnet kan.... hehehe.. oke lah, selamat bercuti... byeee...

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...