Wednesday, February 29, 2012

Genjatan di ari isnin

 13 Februari 2012.. ari isnin masuk keje cam biase.. ari isnin kan, ade la blues2 sket nak keje.. tp time wat2 bz kat opis, tetibe mr pengarah dtg jumpe ai... minta ke opis depan ade taklimat skng... fuh... issue nye, bkn pasal taklimat tu taww... tp Tuan Pengarah dtg opis cr i.. wow... ahahahaha... ok, jgn eksen.. mr pengarah cr sume staff yg terlibat, bkn i sorang.. n mr pengarah very down to earth ok.. mencemar duli cr kuli's kat belakang.. i loikee..... :P

cerita pasal taklimat tu, tetibe we all di kerahkan ersiap nak gi KL.. Hq kul 9.30am... alahmak... ai tak pakai baju santek la.. pakai bj bapak beso... adei.... kelam kelibut sumer.... pe kehe plak erk... mesti nak keneee ....... heeeeeeeeeeeeee... sabo je lah.....

pergerakan kul 9.40.. harus sampai kul 12 tgh... zoommm... ngm2.. 11.40 sampai... jom menyerah diri... :P
haus ade bukti di tempat kejadian....

wayang lebiyyyy... kahkahkah

ladies in d houseeee.....
sampai ofis dlm kul 5.20ptg... ape pun berlaku, hadap dgn senyuman.. betul tak?? b4 sampai opis, sempatla singgah 2 tempat.. pengurusan stress kan.... hehehe.... tp yg best nye mase pegi naik van yg sit tak bole adjust tu.. tp mase blk, mr pengarah soh we all ladies naik Inova ( act, tu kenderaan utk die n mr timb pengarah  ) die naik van ngn all d gentlemen... very2 humble n sporting kan... so sweetttt  *kelip mate laju2....ok.. see u later... :)

Kenduri Kahwin kt Bangi

Tarikh : 28 Januari 2012
Tempat : Bangi

lame sudah kejadian ni baru nak update blog.. huhuhu... mase ni ade jemputan kenduri kat Bangi.. so, ngn member2 yg sanggup berpanas naik baby green temankan aku gi kenduri nie.. gerak kul 9lebiy la kalo tak silap. aku drive ari tu, singgah kat R&R Seremban. rehat jap. pastu nak gerak ke bangi, tetibe gear stuck pulak.. arghhh... gear 4 je boleh masuk... adesss, stress kejap...

Senyum dalam stress
kat R&R pun  bukan ade pape kan.. so terpakse gerak ke persimpangan Nilai, berharap kat sane ade bengkel yg bukak n bole bantu.. heee... tgk2 fon, ade la num tipon sorang kenalan.. budak ni ade bengkel kat area sepang. Calling-calling je, die kat Puchong tp sanggup datang tolong... fuhh, legee.... kene bersikap baik ngn sume org, moga2, perbuatan baik di balas ngn bende baik jugak.. amin....
World Peace.. tapi ati tak peace sgt.. huahuahuaa....

while waiting mr foremen, baby green kene dok rileks2 dulu.
tunggu dekat sejam, baru la mamat ni sampai, kesian kami ni.. sempat la tgk incik JPJ sedang menyaman mamat2 yang naik motor.ramai jugak yg dpt surat chenta. hehehe. Mr foremen datang, kene kutuk sket, repair2.. siapppp...
mr foremen sedang repair baby green.

lock gear tu stuck.. godeh2 jap dah siap...

mula2 ingat nak kansel g Bangi tu.. tp memikirkan kesian lak org yg tgh tunggu kat sane tu.. so perjalanan di teruskan.. ehh, dkt je dr nilai tu.. hehehe... ok.. jom gi makan... :)


Mengumumkan ketibaan Yg Berhormat Datin2 n Dato' ke majlis..

Akhirnye, jumpe jugak pengantin setelah menempuh pelbagai dugaan.. :)
Selamat Pengantin Baru untuk Pn Syima n Suami, semoga berbahagia selalu dan di kurniakan zuriat yg cute2 n comel2 mcm maksu.. eh???? motif?? hahahahahaha... ok, bye2... :P

Tuesday, February 21, 2012

kalaulah.....

kalaulah.....
aku bole pergi ke 1 tempat yg tenang.. rileks.. utk lupe kan semua masalah yg mengganggu jiwa...

kalaulah..
aku bole membeli belah sendiri tanpe had or kekangan kewangan secara bersendiri...

kalaulah....
aku tak perlu pk or bersusah payah menjaga ati sape2 kecuali diri sendiri......

kalaulah......
aku x payah pg kerja, hanya duduk umah n berehat tanpe perlu berbuat ape2.....

kalaulah....
aku bole menjadi ape yg aku ingin kan.... artis.. wartawan... pramugari.... tukang masak.. mak andam..

kalaulah....
aku dikelilingi insan2 yg memahami, menyayangi takde iri hati sesama sendiri....

kalaulah.....
aku sentiasa bahagia tanpe ade dugaan n cabaran yg perlu aku tempuh hingga sakitkan kepala...


kalaulah sume diatas berlaku pada diri aku.. maka aku bukanlah manusia normal.. yg mane aku mungkin tergolong dalam golongan insan bahagia yg mungkin duduk di spital bahagia..... life is good, cool n full of suprise... ape yg berlaku adalah yg terbaek yg tuhan dah tentukan utk kiter... yg penting kiter kuat, redha n bersyukur ngn ape yg kite ada n berusaha utk memperbaiki diri supaya lebiy sempurna dan bahagia... peace... wasalam...

Wednesday, February 15, 2012

Post Last Utk Orang Tuuu

ari ni, org tu ade anta komen lagi... kutuk baek punye.. takpe lah.. ni adalah post last utk kamu... aku tak kisah la ape yang ade dlm ati n kepala kamu.. benci ke, sakit ati ke... aku tak kisah dah.... terpulang lah... yang penting aku senang ngn ape yg aku ade.. aku tak dendam ngn sape2.... aku bersyukur ngn ape yg tuhan bagi.. fizikal yg sihat, mental yg waras n kesempurnaan kehidupan... alhamdulillah....

utk kamu, semoga tuhan bagi mental yg waras utk berfikir dgn baik n matang.. jaga diri baek2... jgn terlalu marah n dendam, takut makan diri... aku tetap mcm ni ttp kat sini, kalo berhajat sgt nak dtg silakan.. aku terima dgn tangan terbuka.. ni adalah post terakhir utk kamu yg prihatin.. semoga kamu sentiasa bahagia dgn cara kamu nie... okey.. sampai sini dulu.. rajin2 la melawat blog aku yerk.. moga2 rezeki aku lebih murah, pahala bertambah.. amin ya rabbal alamin.. wassalam...

Monday, February 13, 2012

Qelate


24 Jan 2012 - Last day kat terengganu, aku nak gerak ke negeri seberang pulak.. di mane?? ye, Kelate... sbb nak temankan org tu... org tu smlm nye seharian drive dr johor ke kelate semate2 nak celebrate besday mummy die.. dah 20 thn tak jumpe, br dpt jumpe, jejak kasih gitu.... so, org tu jemput i kat hotel n drive direct ke kelate.. dr kuala terengganu ke kota bharu amik mase dkt2 2jam setengah jugak... jenuhhh.....pastu dah sampai kelate.. jumpe la mummy.... rehat dlm sejam 2.. ktorg gerak anta adik gi naik bas blk ke perak.... pastu kami pon ronda2...

eleh.. saje je gedik...

jom jenjln kelate

gi kb mall dulu, pastu gi pasar siti khatijah.. mummy belikan sepasang sutera.. wangiiii.. maseh mummy.. hehehe... pastu maghrib kami blk umah.. rehat2 jap.. mlm sket gi wakaf che yeh plak... jenjln je pon.. tak beli pape....erm, blk dr saner, ktorg decide trus nak blk johor... biaselah.. i tak biase tido umah org.. lg2 yg tak kenal.... so kami gerak blk kul 1 lebiy pagi...

periuk kuali.. segala mcm...

jom order sutera 3 gulung

pasar khadijah

sila beli

gemukkkk... tak suke


mmg penat.. tukar2 driving.. sampai 1 mase rase dah tak larat, kul 5 berenti tepi jln.. tido dulu.. tak larat la..... kul 8 sedar, truskan perjalanan.. sampai kat muar kul 12 tghari... alahai pntnye.... tp jenjln kelate tak puas sgt pun.. sehari je kan...pastu pnt lg.. InsyaAllah ade rezeki, nti kami pg lagi... kat kelate mls nak amik gambo.. regu tak ngam.. hehehe.. k lah.. bye2...

Penat

Assalamualaikum....

lama tak update blog.. byk stori tak update.. takde mood.. penat pon ye gak.. bz manjang.. ni br balik dari perak, umah mber kenduri kawen, gi lawatan kat kinta n cameron highland... b4 tu, kusus 2 ari kat Sg Besi.. Penat tak abis lg.....

Buka2 blog jek tgk ade awaiting komen...  Dr hamba Allah mane pun tak tau.. tgk komen mcm nak gadoh.. hehehe.. die kate nak jumpa... Alhamdulillah, camtu lebiy baik kot...dalam komen pon kate dah berusia kan.. kalo tak puas ati ke ape, bole dtg, ckp.. takpun call... kdg2 kite ni tak pasan kalo ade yg terkecilkan ati org.. so, better ckp btl2, kalo aku salah, bole minta maaf.. Takut salah faham or silap penerimaan.... ok? kalo nak dtg bgtau ye... bole kiter lepak mkn mee bandung dulu... aku ni umo dah almost 30, tak mau la gado mcm budak2.... setel secara dewasa n berani.. jgn biar marah n dendam dlm ati.. nti jd racun n jd dosa.. aku tak malu nak minta maaf kalo aku salah n aku jugak tak lokek ngn kemaafan kalo kamu salah... so, be matured..  call or sms me.. tak pun fb jek... i'm waiting.. Assalamualaikum....

Thursday, February 2, 2012

Macam-Macam Hal

Seminggu, dua ni.. mcm2 ade dlm pikiran aku tau... ade beberape perkara yg jd, kejutan buat aku n wan... ok, skng ni, aku byk share ngn dak wan n la.. ntah la, kdg2 rase aku ngn wan ni 1 nasib kot.. kene pk masalah org.. hahahaha.. sian kite kan... ntahlah, tp masalah yg ade dah tahap serius dah nie... as a fren kite doakan die terlepas dr masalah die yg tak tau bile  bermula n bile plk akan berakhir.. sekian cier masalah.. hahaha.. bengong.. :P

Jom g Ganu.. senyum sokmo... :)

19 Jan 2012
-sms-
im - kak ita ajak u join trip gi k.trg 21-24 Jan.. nak keputusan cpt, bg name penuh n ic... hope u dpt join.....
aku rply - keje la sabtu n selasa tu...
die pulak rply - rugi xpegi... cr la ganti....

sambil membebel, aku pon ctc sane sini.. dpatkan ganti keje 2 ari tu... rosak plan aku... tp dlm ati nak jugak gi ganu tu.. hehehehehe.. gedikk.. akhirnye selesai, dpt penganti, sape lg, tok taha n adik aku yg ensem tuu la.. tu pun pas kene kutuk sebakul....heeeeeeeeeeeee...........

21 jan - gerak dr muar ke tbs... pertama kali dlm sejarah idup aku... aku naik komuter sorang2... dr kl ke klang... pencapaian yg sgt hebat,,, hahahahaha. sampai klang ptg.. rht2 dulu... mlm akan gerak ke ganu nek bas....

kami dan bantal.. ala tomey2... hahaha.. 
10 mlm - dah mule berkumpul kat bangunan umno dpn umah im.. bersedia utk bergerak ke ganu.. tunggu bos dulu.. k.ln ade gak, tp esk die akn dtg naik flight.. tak larat naik bas.. :)

dapat souveniur lg b4 pegi...
bos sampai.. ade ucapan sket2.. dlm jajan n naik bas.. selesai sume.. kami pun bergerak menuju ke kuala terengganu...
rombongan cik kiah.. hehehehe
perjalanan lebih kurang 8 jam.. kami sampai kat kuala terengganu lebiy kurang kul 7 or 8 la.. sblm sampai hotel, singgah belibreakfast nasi lemak. pihak hotel akan bg nasi dagang, so same2 tak ble mkn nasi dagang, beli lah nasi lemak... i??? ok jek, tolak batu n kayu jak... :P
sampai sudah di Primula Beach Resort Kuala Terengganu

rombongan cik Kiah

sambil tunggu kunci bilik. keletihan sepanjang mlm dlm bas
sampai kat Primula Beach Resort, tggu dapat kunci, rehat2 dulu kat lobi.. dpt je kunci zass, naik bilik.. 1 bilik ngn im n kak aza....

Primula Beach Resort
Bilik ni biasa la jek.. sederhana besar, 2 katil, 1 tv kecik, complete la keperluan icluding iron n board. cume takde hair dryer n bath tub.. hehehe.. gedik2 nak mandi bath tub.... tp sume ok jek...
kiri tu dr pihak penaja.. ehem... kanan im bg.. sedap tau kueh merah tu

nasi dagang Primula Beach Resort  Terbaekkkk.... sdp giler!!!!
12.00 noon - kami bersiap nak gi jenjlan kat Taman Tamadun Islam - TTI.. seelum naik bas, ktorg di minta naik ke bilik kak lin.. kak lin dah sampai pg td. bilik die suite ooo... best giler... ade taklimat sket.. pastu bole gerak naik bas.

jom gi TTI - blakng tu lin ngn anaknye anas....

sudah sampai TTi

lunch time
sampai kat TTI, kami bergerak gi lunch dulu.. alhamdulillah, lunch di sponsor oleh pihak TTI. nasi ujan panas n beberapa lauk pauk istimewa. yg lebi istimewa lagi, kebetulan hari yg same ada lawatan dr Tunku Mizan, kami menikmati lunch yg sama dgn kerabat2 Tengku Mizan.. Btl2 istimewa... makanan di raja okey.. hehe
lunch time.. nurul ckp aku mcm artis... sila jgn muntah okey....
 sape artis tu?? haha.... adalahhhh...

ahli rombongan ngn Pengurus Besar Taman Tamadun Islam

aku ngn im... 
selesai makan tengahari, kami bergerak jln2 kat dlm taman monumen.. okey bkn la berjln tp naik shuttle.. panas siott, tak larat jalan... nti pingsaann... i kan puteri lilin skng nie.. auchhhh... hehehe.. ade hampir 22 or 24 monumen masjid, menara dan istana dlm tanam monumen ni.. sume di mini2 kan la... ade beberapa tempat jugak, di buat tayangan video n mini muzium....


si boolat di dpn taj mahal....



comel je kan.. kalo kaler purple lagi lawa.... hehehehe

belakang tu ank kak ija.. dah beso dah.. hehe

aku dan map TTI
dah kuar dari taman monumen, we all gerak nak naik cruise pulak.. pastikan pakai safety jaket okey... ape2 hal anda di jamin terapung paling lame 2 hari, kalo 2 hari takde tolong. bye2 lah....
jom naik cruise

aku, lin, alin n anas

kami

cruise die ley mkn2 sbb ade meja...

cruise ni bwk kiter pusing sungai yg sambung kelaut,huhu... ade 11 pulau kot area dkt2 situ n nmpak la workshop2 boat n kapal.. mamat guide tu mmg penuh ngn informasi.. dan sbb kami bersame2 GM TTI naik boat tu, maka kami di bawa ke area 'ombak rindu'.. ingat kan ape la ombak rindu tu... rupenye, area hampir kepada pertembungan laut n sungai, org kate ape eh, kuala kot... tp ombak die mmg giler.. melambung2 tau..tanjat maimon.. heehehehee
kincir angin kat taman monumen dari arah sungai

masjid kristal

bye2 TTI.... kami nak gi ICT plak
Selesai naik cruise, kami di maklumkan akan ke ICT.. tp ada gak yg cakap, watpe nak gi ICT, kiter dah pon lalu mase naik boat td.. utk pengetahuan, sepanjang naik bot td, kami nampak ade gak kawasan mcm ICT shah alam yang mane byk lampu2 lawa tu, so kami bajet nak ke sane la kan.. tp rase tak penting sbb dah tgk dah kat s.alam... hehehehe.... tp biler naik bas, takde sape plak yg tanye.. rupenye. ICT tu adalah singkatan Ikan Celup Tepung... hahahahahahaha...

Lokasi adalah kat pantai batu rakit.. customer sangatla ramai... bila kami kene berdiri tunggu org yg dah siap makan.. menu cume sotong n ikan bergoreng tepung.. ade gak nmpak mee goreng. tapi kiteorg makan sotong goreng tepung jek.. beso sotong dier... blurpp.. alhamdulillah kenyang....
ni adelah sotong goreng itu.... sakit gigi den mkn...

pantai batu rakit
selesai makan, kami bergerak blik ngn perut yang kenyang.. blk hotel, perut dah kenyang, mandi tarik selimut dan zz...... tidoo..... terbaekk......

jom balik tido n rehat
hari ke 2... smile sunshine!!!! kite mulakan dengan bekfes.... ok, bekfes die simple tau.. tak byk sgt choice.. tak tau la sbb kami bukan kat main kafe, kami dlm dewan amende ntah.. mungkin terlalu ramai guest jd die buat 2,3 tmpat bekfes.... kalo nak compare ngn A Famosa Resort, A Famosa lagi mewah.. roti mcm2, salad, ade mi, spagheti... tp kat sini mmg simple... tp ape pun ttp mkn, rezeki kan... aku ttp pekena nasi dagang... sedapnyeeeeee.... pas mkn, lepak2 tepi kolam.. pastu im ade meeting, aku lepak bilik.. mandi2 n bersiap utk masuk taklimat..
bekfes time
Selesai taklimat, kami gerak ke pasar payang.. shopping time!!! perkara yg paling di sukai kalo bercuti. shopping la... takde plan nak beli ape pun, cume mak mintak toto.. senang katenye...

kak ita, me n im

batik sutera mmg terbaek..tercantik n termahal.. sekian...

suke gambo ni sbb nmpak kurus.. hahaha
mula-mula pegi  tu jln le reramai.. aku nak cr baju batik, si wan kirim... so suke la berjln2... tetibe kak lin nak ikut sbb aku jln tgk2 tak beren ti.. kakak2 yg lain btl punye shopping, 1 kedai dok berejam... pas dpt baju batik purple, jln cr kopok plak.. pastu dah beli byk, kiri kanan tangan penuh... terpaksa ikut kak lin balik. dah balik, simpan barang... ktorg dtg lagi pasar ni, sib baik ade driver hotel yg sudi anta amik kami... terbaek la... hehehe
giler shoping...

terbaek ka??

sempat lagi mkn durian...

nyummm.. sebiji rm9
kul 6, dah puas ronda pasar payang, ktorg tggu driver n balik ke hotel dgn jayannye... kat hotel siap amik bell boy tlg bwk brg shoping.. melampau tau.. hehe.. naik bilik, tukar suar.... jom!!! main layang2 tepi laut,
im n yan tgh pasang layang2...

aku layan Ombak

suke gambo ni.... candid

layang2 ku di angkasa raya
Malam kul 8.30, malam terakhir.. kami ade dinner... bbq dinner... speacial request kpd pihak hotel utk wat dinner nie.. best.. tepi laut, berangin jek...makanan pon ok2 la.. cume mushroom sup die mmg worse.. ape yg silap pon tak tau, tp still ley cover ngn makanan yg lain..
sila2 jgn malu.. mkn free

lamb with sotong..
mcm2 ade... silakan

dinner time

jemput makan...
Selesai dinner, ingt nak sambung karaoke.ade pertandingan, sape menang rm100.. masuk kat bar, ade la group tu menyanyi.. teruk suara die serak2.. kalo aku nyanyi lg bgs.... lambat sgt mula, ktorg pon dah letih.. naik bilik n zzzzzzzz

Esknye bgn pagi2... siap2 kemas.. gi bekfes... n get ready utk bergerak ke lokasi lain pulak.... jumpe kak lin, kak ita.. tq sume atas jemputan bercuti2 msia secara free... hehe.semoga 1 hari nti dpt join lg. selamat tinggal kuala terengganu.....
pukul 9.00 pagi bergerak untuk ke negeri sebelah pulak.. next entry ok...bye

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...