Thursday, February 2, 2012

Jom g Ganu.. senyum sokmo... :)

19 Jan 2012
-sms-
im - kak ita ajak u join trip gi k.trg 21-24 Jan.. nak keputusan cpt, bg name penuh n ic... hope u dpt join.....
aku rply - keje la sabtu n selasa tu...
die pulak rply - rugi xpegi... cr la ganti....

sambil membebel, aku pon ctc sane sini.. dpatkan ganti keje 2 ari tu... rosak plan aku... tp dlm ati nak jugak gi ganu tu.. hehehehehe.. gedikk.. akhirnye selesai, dpt penganti, sape lg, tok taha n adik aku yg ensem tuu la.. tu pun pas kene kutuk sebakul....heeeeeeeeeeeee...........

21 jan - gerak dr muar ke tbs... pertama kali dlm sejarah idup aku... aku naik komuter sorang2... dr kl ke klang... pencapaian yg sgt hebat,,, hahahahaha. sampai klang ptg.. rht2 dulu... mlm akan gerak ke ganu nek bas....

kami dan bantal.. ala tomey2... hahaha.. 
10 mlm - dah mule berkumpul kat bangunan umno dpn umah im.. bersedia utk bergerak ke ganu.. tunggu bos dulu.. k.ln ade gak, tp esk die akn dtg naik flight.. tak larat naik bas.. :)

dapat souveniur lg b4 pegi...
bos sampai.. ade ucapan sket2.. dlm jajan n naik bas.. selesai sume.. kami pun bergerak menuju ke kuala terengganu...
rombongan cik kiah.. hehehehe
perjalanan lebih kurang 8 jam.. kami sampai kat kuala terengganu lebiy kurang kul 7 or 8 la.. sblm sampai hotel, singgah belibreakfast nasi lemak. pihak hotel akan bg nasi dagang, so same2 tak ble mkn nasi dagang, beli lah nasi lemak... i??? ok jek, tolak batu n kayu jak... :P
sampai sudah di Primula Beach Resort Kuala Terengganu

rombongan cik Kiah

sambil tunggu kunci bilik. keletihan sepanjang mlm dlm bas
sampai kat Primula Beach Resort, tggu dapat kunci, rehat2 dulu kat lobi.. dpt je kunci zass, naik bilik.. 1 bilik ngn im n kak aza....

Primula Beach Resort
Bilik ni biasa la jek.. sederhana besar, 2 katil, 1 tv kecik, complete la keperluan icluding iron n board. cume takde hair dryer n bath tub.. hehehe.. gedik2 nak mandi bath tub.... tp sume ok jek...
kiri tu dr pihak penaja.. ehem... kanan im bg.. sedap tau kueh merah tu

nasi dagang Primula Beach Resort  Terbaekkkk.... sdp giler!!!!
12.00 noon - kami bersiap nak gi jenjlan kat Taman Tamadun Islam - TTI.. seelum naik bas, ktorg di minta naik ke bilik kak lin.. kak lin dah sampai pg td. bilik die suite ooo... best giler... ade taklimat sket.. pastu bole gerak naik bas.

jom gi TTI - blakng tu lin ngn anaknye anas....

sudah sampai TTi

lunch time
sampai kat TTI, kami bergerak gi lunch dulu.. alhamdulillah, lunch di sponsor oleh pihak TTI. nasi ujan panas n beberapa lauk pauk istimewa. yg lebi istimewa lagi, kebetulan hari yg same ada lawatan dr Tunku Mizan, kami menikmati lunch yg sama dgn kerabat2 Tengku Mizan.. Btl2 istimewa... makanan di raja okey.. hehe
lunch time.. nurul ckp aku mcm artis... sila jgn muntah okey....
 sape artis tu?? haha.... adalahhhh...

ahli rombongan ngn Pengurus Besar Taman Tamadun Islam

aku ngn im... 
selesai makan tengahari, kami bergerak jln2 kat dlm taman monumen.. okey bkn la berjln tp naik shuttle.. panas siott, tak larat jalan... nti pingsaann... i kan puteri lilin skng nie.. auchhhh... hehehe.. ade hampir 22 or 24 monumen masjid, menara dan istana dlm tanam monumen ni.. sume di mini2 kan la... ade beberapa tempat jugak, di buat tayangan video n mini muzium....


si boolat di dpn taj mahal....



comel je kan.. kalo kaler purple lagi lawa.... hehehehe

belakang tu ank kak ija.. dah beso dah.. hehe

aku dan map TTI
dah kuar dari taman monumen, we all gerak nak naik cruise pulak.. pastikan pakai safety jaket okey... ape2 hal anda di jamin terapung paling lame 2 hari, kalo 2 hari takde tolong. bye2 lah....
jom naik cruise

aku, lin, alin n anas

kami

cruise die ley mkn2 sbb ade meja...

cruise ni bwk kiter pusing sungai yg sambung kelaut,huhu... ade 11 pulau kot area dkt2 situ n nmpak la workshop2 boat n kapal.. mamat guide tu mmg penuh ngn informasi.. dan sbb kami bersame2 GM TTI naik boat tu, maka kami di bawa ke area 'ombak rindu'.. ingat kan ape la ombak rindu tu... rupenye, area hampir kepada pertembungan laut n sungai, org kate ape eh, kuala kot... tp ombak die mmg giler.. melambung2 tau..tanjat maimon.. heehehehee
kincir angin kat taman monumen dari arah sungai

masjid kristal

bye2 TTI.... kami nak gi ICT plak
Selesai naik cruise, kami di maklumkan akan ke ICT.. tp ada gak yg cakap, watpe nak gi ICT, kiter dah pon lalu mase naik boat td.. utk pengetahuan, sepanjang naik bot td, kami nampak ade gak kawasan mcm ICT shah alam yang mane byk lampu2 lawa tu, so kami bajet nak ke sane la kan.. tp rase tak penting sbb dah tgk dah kat s.alam... hehehehe.... tp biler naik bas, takde sape plak yg tanye.. rupenye. ICT tu adalah singkatan Ikan Celup Tepung... hahahahahahaha...

Lokasi adalah kat pantai batu rakit.. customer sangatla ramai... bila kami kene berdiri tunggu org yg dah siap makan.. menu cume sotong n ikan bergoreng tepung.. ade gak nmpak mee goreng. tapi kiteorg makan sotong goreng tepung jek.. beso sotong dier... blurpp.. alhamdulillah kenyang....
ni adelah sotong goreng itu.... sakit gigi den mkn...

pantai batu rakit
selesai makan, kami bergerak blik ngn perut yang kenyang.. blk hotel, perut dah kenyang, mandi tarik selimut dan zz...... tidoo..... terbaekk......

jom balik tido n rehat
hari ke 2... smile sunshine!!!! kite mulakan dengan bekfes.... ok, bekfes die simple tau.. tak byk sgt choice.. tak tau la sbb kami bukan kat main kafe, kami dlm dewan amende ntah.. mungkin terlalu ramai guest jd die buat 2,3 tmpat bekfes.... kalo nak compare ngn A Famosa Resort, A Famosa lagi mewah.. roti mcm2, salad, ade mi, spagheti... tp kat sini mmg simple... tp ape pun ttp mkn, rezeki kan... aku ttp pekena nasi dagang... sedapnyeeeeee.... pas mkn, lepak2 tepi kolam.. pastu im ade meeting, aku lepak bilik.. mandi2 n bersiap utk masuk taklimat..
bekfes time
Selesai taklimat, kami gerak ke pasar payang.. shopping time!!! perkara yg paling di sukai kalo bercuti. shopping la... takde plan nak beli ape pun, cume mak mintak toto.. senang katenye...

kak ita, me n im

batik sutera mmg terbaek..tercantik n termahal.. sekian...

suke gambo ni sbb nmpak kurus.. hahaha
mula-mula pegi  tu jln le reramai.. aku nak cr baju batik, si wan kirim... so suke la berjln2... tetibe kak lin nak ikut sbb aku jln tgk2 tak beren ti.. kakak2 yg lain btl punye shopping, 1 kedai dok berejam... pas dpt baju batik purple, jln cr kopok plak.. pastu dah beli byk, kiri kanan tangan penuh... terpaksa ikut kak lin balik. dah balik, simpan barang... ktorg dtg lagi pasar ni, sib baik ade driver hotel yg sudi anta amik kami... terbaek la... hehehe
giler shoping...

terbaek ka??

sempat lagi mkn durian...

nyummm.. sebiji rm9
kul 6, dah puas ronda pasar payang, ktorg tggu driver n balik ke hotel dgn jayannye... kat hotel siap amik bell boy tlg bwk brg shoping.. melampau tau.. hehe.. naik bilik, tukar suar.... jom!!! main layang2 tepi laut,
im n yan tgh pasang layang2...

aku layan Ombak

suke gambo ni.... candid

layang2 ku di angkasa raya
Malam kul 8.30, malam terakhir.. kami ade dinner... bbq dinner... speacial request kpd pihak hotel utk wat dinner nie.. best.. tepi laut, berangin jek...makanan pon ok2 la.. cume mushroom sup die mmg worse.. ape yg silap pon tak tau, tp still ley cover ngn makanan yg lain..
sila2 jgn malu.. mkn free

lamb with sotong..
mcm2 ade... silakan

dinner time

jemput makan...
Selesai dinner, ingt nak sambung karaoke.ade pertandingan, sape menang rm100.. masuk kat bar, ade la group tu menyanyi.. teruk suara die serak2.. kalo aku nyanyi lg bgs.... lambat sgt mula, ktorg pon dah letih.. naik bilik n zzzzzzzz

Esknye bgn pagi2... siap2 kemas.. gi bekfes... n get ready utk bergerak ke lokasi lain pulak.... jumpe kak lin, kak ita.. tq sume atas jemputan bercuti2 msia secara free... hehe.semoga 1 hari nti dpt join lg. selamat tinggal kuala terengganu.....
pukul 9.00 pagi bergerak untuk ke negeri sebelah pulak.. next entry ok...bye

No comments:

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...