Saturday, May 26, 2012

Bachelor Day.. kononnye laaa....

20 Mei 2012
Mandi2 kat sungai mane ntah.. dkt2 ngn Genting.. air die sejuk giler.... mmg terbaik....



nasik kerabu n nasi dagang terbaik dr gombak.. tak rugi beratur dkt stgh jam... sedap dan murah... 
sejukk.. sampai rase nak nangis mase kene simbah.. hehe
bestttt... dilla takley mandi.. kesian.... hehehe

mei girls..... taurus girls.... :) kami share bulan yg same...
girlfrens

3 of us.... :)

perjalanan di teruskan ke genting..(sbnarnye menyinggah jek.. hehehe) 

genting walk.....
jom panaskan bdn dengan starbucks

me n shakira.... biler kaki n dada jd durian.. hahaha

trun dr genting..... trusss ke KL plak cr nan cheesseeee terbaikk ....

sedapp.... tarik.....


me n im with nan cheese best in town...

tq kawan2 sbb spent mase yg indah utk aku... semoga lepas ni kiter dpt jumpe lg.. walau mungkin keadaan berbeza tp frenship never end.... love my BFF..... :)

Friday, May 25, 2012

Dilla's Birthday












MoNa's Wedding...

Selamat Pengantin Baru Dear..
Moga Bahagia Selalu...

Date : 28 April 2012
Lokasi : Bandar Baru Uda

tak sangka ko seksi2 ari tu.. heeee

ngan kengkwn tercayang2....

mel, ija n aku...kami best fren dr zaman skooll lg.. mel n ija dah ade beg tangan..
aku ngn mona br nak reka cipta beg.. huahuahua...

curiii cupcake de.. yummmieee.e....

Kami... Last kami bersama 1 kelas ialah pada tahun 1994... darjah 6.. skang sume dah stok2 mak org.. kehkehkeh.....
SELAMAT PENGANTIN BARU DARLING... MOGA BAHAGIA SELALU.
tak sia2 bercinta dkt 10 thn.. akhirnye kahwen jugak.. aminnnnn.....

Thursday, May 24, 2012

Update...

Alhamdulillah....  lagi 2 hari dah nak mula bercuti...cuti panjang... 3 mingguuu... nak trehat puas2... letih sgt skng nie... nw tgh gigih siapkan keje2 kat pusat.. serah ape2 yg ptt kat anak2 buah... semalam dah setelkan 1 program.. karaoke60an gitu.. dalaman je pun.... tp alhamdulillah.. seronok la dpt wat pogram hepi2.. budak2 suke, ai pon suke... tq kat sume kwn2 yg bantu dlm teknikal, persiapan tempat n  bekalan lagu2 kapaoke tu...

Dalam bz2 menyetelkan keje, dah start anta kad kt mber2 opis... lmbat btl anta kan.. suprise la konon.. ehehe... harap sume dpt selesai sebelum cuti kawen nti.... :)

Thursday, May 17, 2012

That Day - 01 September 2011

Hari ini dalam sejarah.
Semua serba laju, sederhana... macam citer kat sini dan kat sini....
So, disebabkan semua tibe2 n tak di rancang,
takdela photographer n pelamin lawa..
yg ade semua sederhana jek.. bersyukur jugak la, dipermudahkan sume urusan.. kalo pk2 balik pun, kalo rancang sume, confirm bajet  melambung..hehehe

Bilik sepah.. anak2 angkt kat atas katil.. hehehe
ngn hantaran ekspress.. 3 jam siap beli, lipat n letak atas dulang.. hehehehe
  

future mother in law sarung cincin risik

future sister in law sarung cincin tunang

ngn hantaran dari si dia-  sempurna kan? untung le ade barang dah siap.. hehe

ngn mak tersayang

ngn kakak-teman aku utk explorace cr brg tunang.. hehe

ngn qiqi.... pasni tgu die plak tunang.. tp tak tau bile

anak2 sedara ucuk acin.. hehehe

saya dan dia.. ehemmm.. hikhik

i'm taken... dalam mase tak sampai sebulan lagi, saya akan dimiliki.. auwwww.. ayat tak bole blah.. hehehehehe
Semoga apa yang diharapkan, di impikan akan jd kenyataan dani permudahkan oleh Allah S.W.T... Amin.... 

Luahan Hati... ewahhhhh


Ni adalah saya.. gambo mase bertunang 1 sept 2011 ari tu.... :) kekadang sy tak rase pon mcm dah tunang.. sempoi... en tunang pulak bg sepenuh kebebasan utk wat ape saje ( tp ttp pantau dr kejauhan ).. Alhamdulillah, die paham yg sy tak bole di kontrol.. nti meletopsss.....

Saya cuma saya.. Bersyukur pada Allah, sy di beri kekuatan sampai ke tahap ini... byk perkara yg sy hadap.. cume tuhan masih beri kekuatan utk sy terus berdiri kat sini.. Mula2 kan sy keliru.... sy keliru ngn ape yg sy buat... Serius la... sy tak pasti la semua org bertunang akan rase mcm tu ke? maksudnye, ade mase sy terpikir - btl ke ape yg sy buat nie? btl ke die org yg layak utk sy? btl ke die syg sy sungguh2? bole  ke die bahagiakan sy? boleh ke? betul ke? sesuai ke? bla..bla..bla.... byk persoalan..........

tp..... ape yg bole kiter buat.. berdoa n berserah... jodoh,rezeki, ajal maut sume tuhan tentukan.... kiter cume usaha, minta n doa.... kalo tu yg tuhan bagi, itu lah utk kiter...

Nape sy amik mase lame utk bercerita status sy, siapa die kat ati sy.... sape tunang sy..... Sbb sy takut, takut persoalan sy kat atas td berterusan sampai jadikan hubungan sy huru hara.... hari ni, sy rase.. betullah die ni bakal jd laki aku... aku dah cukup yakin, die la org nye.. yesss.... publish!!!!

Aku bukan insan sempurna... Aku tak cantik,gemuk bulat jekkk, kalo ade pon manis sket jekkk la ( bluerkkk!!!) aku tak pandai bergaya, aku tak pandai masak, aku tak pandai jahit walau dah g kusus jahit, pendidikan agama pon tak penuh di dada, sekolah pon tahap biase jek, org kampung yg dtg dr family yg sederhana, keje pon gred biase jek.. So, ape lagi yg aku harap kan? aku cume harapkan seorang yg mampu didik aku jd isteri yg baik, taat n memenuhi serta menerima kekurangan aku dgn sepenuh ati. Jangan diharapkan seorg yg sempurna kalo diri pon tak cukup sempuna.... Alhamdulillah sekali lg, aku harap, di permudahkan semua urusan... di tenangkan hati.. di beri kebahagiaan dunia dan akhirat.. Amin...

Entry 9 bulan yg lepas part 3




Mr fiance???

Die seorg yg biase.. sederhana.. kecik je pon..

Ape yg buat aku tertarik pd mr fiancé???

1.       Kesabaran melayan kerenah aku yg sgt2 susah difahami… ye, aku mempunyai perangai yg agak menjengkelkan.. terutama pd sesiapa yg rapat ngn aku.. kesabaran die melayan kerenah aku mungkin melembutkan ati wanitaku.. auwww…. Hehe..
2.       Sifat sebagai pembimbing… ini yg ptt ade pada setiap lelaki.. lelaki akan jd ketua keluarga, nakhoda kepada sebuah kapal kehidupan… kalo die tak mampu nak lead kapal tu menuju ke destinasi yg betul.. silap2 hanyut di lambung ombak n mungkin karam jugak kapal tu.. so, lu pikir la sendiri….
3.       Ape lg eh…. Dah la kot… kang muntah pulak org baca nti.. hahaha

namun tiap kelebihan ade kekurangan nye juga… biase lah kan.. name pon manusia… tp kite berusaha utk menanganinye, utk menjadikan idup lebiy sempurna… InsyaAllah

Entry 9 bln Yg lepas part 2


tarikh : 2/9/2011
masa :1.27AM
lokasi : kampong

Secara rasminye,  01/09/2011 sy sudah bergelar tunangan org.. I’m taken.. J semua berjln lancar, Alhamdulillah… majlis ini bole di katekan bidan terjun… cam yg di ckpkan ari tu, plan merisik sahaja.. tp last minit, jd majlis tunang trus…

alhamdullilah la, sume ok jek.. walaupun dari siang ari kami dah mcm explorace siapkan 7 dulang hantaran.. makluman  dr pihak die,pkul 8 mlm td yg  die akan bwk 5 dulang hantaran..so bincang blk ngn family, kene wat gak brg2.. so, cume ade sehari nak setelkan sumenye.. hantaran, pakaian, make up n kenduri… ari nie pun sempat beraye ke kg pulai.. luckily I have a cousin mak andam.. so,dulang, pakaian n make up sponsor by her..

Shoping brg hantaran ktorg buat cume dalam 3 jam… done… blk umah, lipat2, boh reben.. siapppp…. Jam dah pukul 6… tolong wat bunga rampai.. then pukul 7 mandi.. mak andam dah sampai… make up time!!! Dkt sejam muke aku di godek2.. dah siap… my niece gi jemput jiran2 terdekat..last minit gak tu.. yg lucunye, my makcik sedara dtg ngn anak die.. dok tertanye2 kenduri ape.. masuk bilik tgk aku jek, menjerit terkejut… surprise kan…. Die kate aku seorg yg pelik.. dr kecik kuat nangis, biler dah besar terlalu byk bende aku buat yg org lain tak buat.. so, die kate aku pelik.. ermm, pelik tu bgs… special.. hehe.. sile muntah laju2..

Rombongan sampai dlm pukul 9 mlm… sekejap je merisik, meminang n bertunang..pakej..xde lah pantun2 bagai.. sume straight to d point… dua2 pon dah setuju, watpe nak panjang2 ye tak…
Alhamdulillah… aku pun kuar ngn bergayanye, dpt la cincin 2 bentuk.. mak en fiance sarung cincin risik, cincin tunang plak, kakak die yg sarung… selesaiii..  pastu amik pic n makan2… camni rasenye org bertunang eh.. rase glammm…. Wahahah…

Nw, sume org dah tido.. kepenatan… aku still menaip.. menaip satu cerita mengenai perubahan fasa dlm idup aku… Pelik kan? Aku x penah jangka ini akan berlaku.. yes, I’m think that I’ll be alone till d end of my life…but its change.. kuase tuhan sape aku nak tentukan.. bersyukur atas kurniaan Mu…

Millions of thnks kepada mak n kakak yg memastikan sume bergerak lancar.. kpd saudara mare yg byk membantu, sponsor make up, baju n keperluan.. jutaan terima kasih pd sume.. ade jodoh esk, insyaallah perlu sponsor lg.. heheh.. utk kwn2.. maaf sebab majlis ni d rahsiakan.. mmg rahsia sgt…  nak surprise kononye.. sorry okeh…

Sampai sini dulu coretan..

Nota kaki : cerita hati yg akan di publish biler bersedia..

Entry 9 Bulan Yg Lepas


Entry ni aku perap selama 9 bln sebelum aku ade kekuatan nak Publish..... Byk bende yg org tak tau... Byk bende yg menjadi kerhsiaan.. kenape?? sbb aku malu... ntah, lately mmg rase malu jek.. hehehehe...


Tarikh                    :               1 sept 2011
Masa                     :               6.52am
Lokasi                    :               kampong

Ari ni 3 hari raye.. masih d kampong..  dlm mase tak sampai 24 jam aku akan bergelar tunangan org.. pelik tp benar.. xde preparation.. xde bj lawa.. xde hantaran… semua serba laju n sederhana..  cadangan asal, cume nak dtg beraye n berkenalan.. paling byk pun merisik… tp lain dah jadi…

Aku?? Ntah, masih tak percaya ape yg dah n akan berlaku… aku cume ikut arus.. follow the flow… 29 thn lebiy aku hidup.. hampir 10 thn aku dah berdikari..  tambah lg ngn perangai aku yg degil.. aku sendiri x jangka ade lelaki yg nak ngn aku nie.. pelik..

X teruja ke? Xpulak.. cume rase segan n gementar.. minta semua berjln ngn lancar… rase sedikit terkilan, my sweetest n bestest fren senyap sampai sekarang.. die rase akan kehlangan kot.. pdhal die ptt tau, die takkan ilang aku selamanya.. lokasi die yg aku sendiri tau, merisaukan.. ye, perasaan aku yg berbaur2… sume pon ade… arghhhh… tetibe rase nak nangis…

Aku cume aku, ade impian, ade harapan, ade cita-cita…. Namun aku redha ngn ketentuan tuhan.. aku cume minta terbaik utk aku dan semua.. kalo ini yang terbaek, syukur Alhamdulillah….



Nota kaki : post ini akan aku publish bile aku dah cukup bersedia…. 

Sunday, May 13, 2012

Friday, May 11, 2012

Assalamualaikum...

Assalamualaikum...

Lame tak berblogging... rindu rasenyee... byk jugak benda2 yg tertinggal, tak dpt nak update.... bz dan letih jek skang nie...cuaca pon panas giler... kdg2 rase cam nak dmm. tu yg kene minum air kosong byk2.... pastu kulit dah itam.. dah mcm anak kel dah.. hehehehe...

camne life skng ni yerk.. sederhana..sedang menyesuaikan diri dgn keadaann yg nak tempuh... kiter tak tau ape yg tuhan dah tentukan utk kiter kan... tp rancangan tuhan adalah yg terbaik...so, redha n sentiasa harap n berdoa yg kiter diberi kekuatan utk hadap mase depan kite walau seperit mane pon.... :)

well, sket mase lg aku updte lg yerk... byk nak citer sebelum aku bercuti panjangggggggggggggg...... :)

Thursday, May 3, 2012

bz..bz..bz.....

lately aku agak bz... sebulan nie, weekends je mmg takde kat umah.. tak sempat nak kemas.. now, sib baik im ade kat umah.. ley la tlg basuh baju, jemur baju, kemas umah, mop lantai... eh???? melampau kan.. ingat die bibik ke?? huhuhu.. sorry...... 

Ok.. skng aku punye mood pun not very gud la... mungkin nak period.. ok dah lewat beberape hari.. mungkin sbb stress or terlalu byk pk... wedding planner mmg begitu kot... ehh, wedding planner pulak?? wedding sape?? ermmm... suprise...

citer pasal wedding, last saturday aku gi wedding my bff kat JB.. die ni kawan aku dr sekolah rendah lg.. tak lupe muke ko comot2 kat sekolah, eh dah kawen dah... huhuhu... mmg patut pon kawen kan, dah 3series dahhhh.... :P.. nti la aku upload cite pasal wedding ko eh.. now aku nak bz blk... nak bekfes.. jap lg ade LDK plak... ok lah... got to go.. choww...

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...