Thursday, May 17, 2012

Entry 9 bln Yg lepas part 2


tarikh : 2/9/2011
masa :1.27AM
lokasi : kampong

Secara rasminye,  01/09/2011 sy sudah bergelar tunangan org.. I’m taken.. J semua berjln lancar, Alhamdulillah… majlis ini bole di katekan bidan terjun… cam yg di ckpkan ari tu, plan merisik sahaja.. tp last minit, jd majlis tunang trus…

alhamdullilah la, sume ok jek.. walaupun dari siang ari kami dah mcm explorace siapkan 7 dulang hantaran.. makluman  dr pihak die,pkul 8 mlm td yg  die akan bwk 5 dulang hantaran..so bincang blk ngn family, kene wat gak brg2.. so, cume ade sehari nak setelkan sumenye.. hantaran, pakaian, make up n kenduri… ari nie pun sempat beraye ke kg pulai.. luckily I have a cousin mak andam.. so,dulang, pakaian n make up sponsor by her..

Shoping brg hantaran ktorg buat cume dalam 3 jam… done… blk umah, lipat2, boh reben.. siapppp…. Jam dah pukul 6… tolong wat bunga rampai.. then pukul 7 mandi.. mak andam dah sampai… make up time!!! Dkt sejam muke aku di godek2.. dah siap… my niece gi jemput jiran2 terdekat..last minit gak tu.. yg lucunye, my makcik sedara dtg ngn anak die.. dok tertanye2 kenduri ape.. masuk bilik tgk aku jek, menjerit terkejut… surprise kan…. Die kate aku seorg yg pelik.. dr kecik kuat nangis, biler dah besar terlalu byk bende aku buat yg org lain tak buat.. so, die kate aku pelik.. ermm, pelik tu bgs… special.. hehe.. sile muntah laju2..

Rombongan sampai dlm pukul 9 mlm… sekejap je merisik, meminang n bertunang..pakej..xde lah pantun2 bagai.. sume straight to d point… dua2 pon dah setuju, watpe nak panjang2 ye tak…
Alhamdulillah… aku pun kuar ngn bergayanye, dpt la cincin 2 bentuk.. mak en fiance sarung cincin risik, cincin tunang plak, kakak die yg sarung… selesaiii..  pastu amik pic n makan2… camni rasenye org bertunang eh.. rase glammm…. Wahahah…

Nw, sume org dah tido.. kepenatan… aku still menaip.. menaip satu cerita mengenai perubahan fasa dlm idup aku… Pelik kan? Aku x penah jangka ini akan berlaku.. yes, I’m think that I’ll be alone till d end of my life…but its change.. kuase tuhan sape aku nak tentukan.. bersyukur atas kurniaan Mu…

Millions of thnks kepada mak n kakak yg memastikan sume bergerak lancar.. kpd saudara mare yg byk membantu, sponsor make up, baju n keperluan.. jutaan terima kasih pd sume.. ade jodoh esk, insyaallah perlu sponsor lg.. heheh.. utk kwn2.. maaf sebab majlis ni d rahsiakan.. mmg rahsia sgt…  nak surprise kononye.. sorry okeh…

Sampai sini dulu coretan..

Nota kaki : cerita hati yg akan di publish biler bersedia..

No comments:

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...