Saturday, June 30, 2012

SELAMAT PENGANTIN BARU...

tahniah buat Irma yg selamat di ijabkabulkan dgn pasangan nye redza pada hari jumaat 29 June 2012 jam 3.55ptg.... suke tgk die ni sejak pakai tudung.. sweet sgt.. kemas.. cantikkk... alhamdulillah sudah kawen dah... 
same cantik same padan.....

pinjam gambo dr Fb
Semoga bahagia hingga ke syurga.. 

Friday, June 29, 2012

Sunyii....

Saya tengah kesunyian.. En Hubby gi kelantan. tak bole bwk bini okey....
so, sy sorang di rumah...sunyi n seram..
ade cerita kat umah nie mlm td.. 
then mlm nie ditinggalkan sorang,,,
skang umah ni mcm pesta lampu.. 
terang bederang,
sebaba sy seram n sunyi.....

Wednesday, June 27, 2012

stok gambo gedik2...

Sabar menanti, gambo2 dr cik photografer... tp tak sabo okey... meh la kiter cuci mate ngn pic dr samsung galaxy anak sedara ai punye... heheheh...
tetibe cam ade tikar terbang kan dpn tu...

ehekss... gedik tak abiss

kasut pun dah tak pakai

ewahhh


with kiki....

alalala... dah ade anak dara dah aku upenyee


kiss 4 maksuu.. muahh

with nana d beautiful.. hehe

best jd pantin.. kene kiss2 jekk

nisa... dah anak dara jugak

nisa yg berbadan kecil tp berjiwa besar.. huhuhu

with my photografer kecil


ngn bujang trang tang tang

muahhhh.. konon....

hehehehe....

ngn bujang paling tiut sekali....

kiss utk dani

ngn tudung saji.. hahahaha...

wahhhh.. posing tak bole blahh

ngn buah ati....

syg2 saye

dah besar2 dah.....


semua ada.. sayang semua anak2 saudara saye.. muahhhh

Tuesday, June 26, 2012

Sharin is Caring....

Assalamualaikum.....
jom kongsi beberapa mutiara kata.
Baca dan pahami..
Muhasabah diri.




Dating Day

1st Date pas kawen.... gi Jusco Bandaraya Melaka..
Tgk Movie... Citer Piranha..
Sangat menyesal.. sbb rase mcm tgk porno..aisehhh....
Dalam kete nak blk, main posing2 pulak.. Pengantin Baru la katekan.... **muntah***

sayeee

hero sayeee

mmg suke amik gambo sendiri.. dulu,kini n selammenyee

mari kite dengki die.. huahuahu

snap-snap...

die dah usha dah.. asik amik gambooo jekkkkkk......

haaa, kan dah wat muke.. boring la tu.. hehehehehehehehe

Sunday, June 24, 2012

Majlis Pernikahan Saya

Assalamualaikum...
hallu......
ok, now aku dah ade mase n bersedia utk story pasal ari pernikahan aku plak.. ni adelah ari terpenting dlm idup aku... ari yg wat aku tak lene, mkn tak lalu.. jantung berdebar sket... hehe... debaran yg indah la katenye.... ekekekeke.....

Jumaat
01 Jun 2012 bersamaan 11 Rejab 1433

 Seawal jam 3 .30ptg, mak andam dah mula mengodek2 muke aku.. hantaran sume dah siap
dok la atas katil, aku yg seksi2 dok tepi katil sambil di touch up oleh mak andam... sambil sembang2.. jantung agak tak keruan jugak mase tu.. hehe.....
  Dalam lebiy kurang pukul 4.30 ptg,  ketibaan Tuan Kadi Mukim Ayer Masin - Tn Imam Abd Rahman bin Abd Ghani.. jantung gue makin tak keruan... dap dup dap dup... 
4.45 ptg, ketibaan rombongan si dia.. arghhhh.. lg cuak doww...( aku yg tgh tulis blog ni terase plak debaran mcm ari tu.. dejavu btol la...) 
Tuan Kadi memulakan tugas, dapatkan maklumat saksi2 pernikahan dan wali... tibe2................. 
" PENGANTIN PEREMPUAN, TOLONG KELUAR "
perghh.... rase nak pengsan time tu jugak.... mase aku tgk member-member nikah ari tu, kadi akan ke bilik utk jumpe pengantin perempuan.. dptkan pengesahan wali.. pastu dah selesai nikah baru pengantin pompuan akan keluar... ini sudah lain pulak... heheheh...

dengan bergayanye, aku pun keluar, dok dekat jek ngn kadi n pengantin lelaki.... by d way, pengantin laki, u nampak takut jek.. kahkahkah...... 
awak cuak ke syg? hehe
 Soalan dr Tn Kadi utk aku - btl ke Mohd Fadillah ni abg yg akan mewalikan kamu... aku pun jawab - yes pak imam, yes!!! tu jawab dlm ati.... gile ko.. aku kan anggun ari tu.. mengganguk la saya.. dan jawapan di bibir, ye, betul.... 
 Pastu, berurusan plak dgn  abg sulong i yakni wali i ler tu.... then, kadi memulakan acara dgn membacakan khutbah nikah  siap explanantion sket2...  tp tn Kadi ni sempoi gak.. tak lah, skema rama... wat2 lawak sket... suke jekkk... huhuhuhu....

Mase kadi tengah baca khutbah nikah.. 
 Selesai semua, majlis penikahan di mulakan... aku rase mcm nak nangis mase nie...

Tn Kadi - Mohd. Al. Kadri. bin. Hj. Amin.
Pengantin Lelaki - Ya
Tn Kadi - Aku nikahkan dikau dengan Noor. Fauziah. Binti. Abd. Karim. berwakil walikan kan aku dgn mas kahwinnya sebanyak Rm22.50 tunai,
Pengantin Lelaki - Aku terima nikah Noor. Fauziah. Binti. Abd. Karim. dengan mas kahwennya RM22.50 tunai.
Tn Kadi - Sah? *sambil tgk saksi-saksi di keliling*
Saksi-Saksi - Sah
Alhamdullillah, doa di bacakan
** Lebiy kurang begini la mase nikah tu, kalo ade silap, harap dimaafkan, tak berape ingt, harap maklum**

Dengan sekali lafaz..... rasmi la aku menjadi isteri kepada seorang suami - Mohd. Al. kadri. bin. Hj. Amin.
Perasaan- Bersyukur tp belum lege sbb blm selesai... 
Lepas tu pengantin lelaki di minta baca lafaz taklik, pengantin pompuan kene paham ape yg pengantin lelaki bacakan tu yerk. selesai jek bacaan tu, Selesai la urusan pernikahan.. tinggal sain2 borang sajer..
Perasaan -Lege sgt2...

Saat-saat yg mendebarkan

Biler tuan kadi bertanya pada sakisi, sah?.. dan saksi memjawab sah.. Alhamdulillah.........

Doa di bacakan.. syukur Ya Allah....

Muka yg tak tegambar ape dlm atinye....
Saat medengar lafaz taklik yg di bacakan oleh En Hubby.. Touching...
 Saat-saat tandatangan aggreement yg menyatakan kami dah kawen.. sah di sisi islam... alhamdulillah....
pic blur sket.. tp ni la buktinye....

nasib baik aku mampu lg pegang pen.. tak la ketaq semacam...
dah tandatangan semua, en hubby serahkan mas kahwin bernilai rm 22.50 dan sebentuk cicncin bagi upacara batal air sembahyang... time ni kelakar tau.. pas pakai cincin, aku nak salam, tp en hubby kiss kat dahi.. Tn kadi ckp pe tau, sy soh salam cium tangan bkn cium mukenye... adeii wat lawakkk....
cewahhh, suke la tu dpt duit rm22.50 ngn cincin baru.. hehehehe

upacara batal air sembahyang.. sygnye tak nampak sarung cincin.. nmpak kepala tn kadi saje.. hubuhu...

Salam pertama saat bergelar isteri kepada kamu... mode- kelakar sbb lawak tn kadi.pernikahan 
Salam dengan semua keluarga, tetamu n sahabat handai.....
ngn mother in law..
 Gambo salam byk yg blur.. takpe, nti pas dpt gambo dr xaxa lens, aku akan upload lg.... selesai nikah, sume tetamu di jemput utk mkn.. mkn nasi lauk sedap.. nyummm.... pas makan, wat berinai sket2.. pttnye mlm, tp kesian kat en hubby yg kene ulang alik.. jauh gak.. dlm sejam perjalanan tu... so, we all setelkan ptg tu jugak... 
wat je lah ape je pon.. kami redha
 Sebenarnye, bkn ape pon... saje wat syarat jek.. seronok2 gitu.... siap gelak2 lg atas pelamin... sume yg tepung tawar pun bukan reti.. belasah semacam jek... hehehe
mak mentua...

mak saye, i love u mom...
 selesai sudah perkara paling penting dlm sebuah majlis perkahwinan... pernikahan yakni nadi utama, takde nikah, takde la majlis perkahwinan kan.... alhamdulillah, sume dipermudahkan oleh Allah... 
Candid.. muke die kene air kapor...

peace

elehhh... gurau2 plak.. aiishhhhh

Redha je lahh kann... hahahaha.. en hubby kene buli...

En Hubby nak blk dah.. aku mcm pgg kayu besbol.. huhu.. taklah, bunting tu...

Ok then.. jumpe nanti... byeee Hubby.....

khas untuk semua..
Begitu lah td, kisah hari pernikahan kami.. Segalanya baik, dri segi urusan, pernikahan, cuaca, makanan dan keluarga.... sume teratur..... Mungkin ade sket2 cacat cela tu, standard la.. tp Allah bagi jalan untuk mudahkan segalanya... Terima Kasih ALLAH, terima kasih keluarga kedua belah pihak n sahabat handai...
later, utk majlis persandingan pulak...
wassalam......

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...