Friday, August 31, 2012

my wedding day

Dah lama sgt aku tak sambung kan citer pasal wedding nie.. tetibe tergantung2 plak.. okey2, laptop aku ni ade masalah.. pakai lappy en hubby plak huruf  ‘n’ tak ley taip.. stresss mokcik tauu... sebelum story bertambah basi, meh la aku citer ape yg aku ingt.. dah dkt 3 bln berlalu..  tp biler tgk gambo.. dejavuu... rinduuuuu.. alalala.. gedik nyee  huhuhue..... 

2hb Jun 2012 bersamaan 12 Rejab 1433, hari sabtu... hari bersejarah utk aku, en hubby n keluarga...  :)


Pelamin yg dah bersedia utk berkhidmat utk kami... fewwiiittt

Baju sanding... purple.. i likeeee....

Inai yg sgt fresh.. br buat pagi tu jugakk. hehehe
Ok, hari yg di nanti dah tibe.. jeng..jeng..jeng... berdebar2 lagi upenye.. op coz la.. ari ni sume akan tgk aku.. berdebar sbb takut make up tak jadi.. baju nampak hodoh.. macam2 lagi lah kan...
Make up start dlm kul 11.30 pg.. dlm pada make up tu, ramai org yg ketuk bilik...  mber2 yg dtg awl, termasuk boss jugak... muke tak sempat siap la puloks.. hehe.. hentam semacam je lah kan...  best giler biler ramai mber2 dr jauh sudi dtg.. sedara mare lame tak jumpe pun dtg... alhamdulillah... nanti la kite tgk pic ngn member2 pulak.. hehe...
dah lame tak pakai anting2 nie... sakit tinge i tau...

siap make up.. lawa tak?? wekkkk....
En hubby sampai kat umah nyinngah dlm kul 1, make andam dtg make die jap b4 ke umah saye... lebiy kurang kul 2 siap make up. kompang di palu, pengantin baru.. ok, mari kiter naik pelamin.. huhu... aku seronok sebenarnye, bkn la gatal sgt, sbb aku bebas jd diri aku sendiri.. ye lah kan, org dulu2, biler bersanding, kan diam jek.. senyum.. tp aku tak la mcm tu.. aku bebas nak tegur2 mber yg dtg sume... aku kan permaisuri sehari... so, aku bebas nak mengalukan tetamu aku.. sampai tahap, mber aku kate ‘ko lah pengantin paling kepoh yg aku pnh jumpe.. ’ hehe.. ok, itu adalha aku, tak perlu nak cover2.. lgpun bkn sng nak jmpe kwn2 lame.. time ni la nak mesra2  tegur2.. laga2 pipi.. aouuchhhh.... heee...
baik2 mak andam, jgn terlucut dahhh.... 
cewahhh... gagah la konon...

tol... heeeeee

silat man

ni acara bukak kipas.... tgh tawar menawar.. aishh, cam brg pulak dehhh...

Yahooo.. dah setel, meh kiter men sanding2...

Ngan pengapit.. penat aku adjust biar baju dorang ni same tauuu....
Acara amik gambo pulak.. meh taking picture ngn family tersayang... ramai gak sebenarnye yg tertinggal mase amik gambo nie.. ye la kan, dah kelam kabut, gitu la gamaknye.....
ini mak saya.. saya syg mak sy....

family ku syg.....

my family... tp ade gak yg takde.. tu ar nana.. sape soh majok.. aishhhh

family makcik... org kuat ktorg nie....

ni family hubby.. ramai kt luar tu, sj xnk masuk amik gmbo...
family mentua akak... 

sepupu n ank2 sedara sepupu...
Pas bersanding jap, ktorg gi turun utk mkn beradap... nyumm nyum.... tp kan kat sini aku malu sket, nak mkn pon cover2... sebenarnye bengkung ketat.. kahkahkah.... ye lah kan.. kamera pon lip lap lip lap... segan la nak mkn gelojoh2... tp rugiiiii... byk special food tak dpt mkn puas2.. huhuhuhu....
bc doa dulu yerk...

aucakkk

aummm.....

kek purple... sesuwei sungguh ngn bj.. sponsored by ank sedara mr hubby..
home made tuu...

potong kek pulak....

bagi2 kt sume.. jemput ler mkn...

kami.... 
Pas makan, masuk umah, amik gambo lg ngn kwn2 yg br sampai.. time ni laki aku dah gi lepak ngn baby dani dpn kipas, tak larat tgk aku yg hyper aktif melayan mber2 rapat yg baru sampai.. sabo je lah ye syg... hehehehe.....
bff since sekolah lagi....

geng comolot... ekeke
Ptg tu, tukar baju, nak gi amik gambo outdoor pulak... pakai baju mrh... bj ni nmpak besa sket.. tak cantekk. L takpelah..  gi pantai rambah ngn photoghrafer aku.. ok outdoor ni penat.. mase sejam jek tp alahai, tak larat nak posing dah... dah tu kat pantai rambah ni pulak, ramai giler pengantin yg ade.. dkt sepuluh pasang kot, baju mcm2 kaler... ramai btl pengantin baru... heee...

b4 outdoor, jom selagu dulu... mak kan retis...


alalala......

red riding hood....

romantika d amore tak???
Balik umah, sambung posing lagi... ngn buah2 ati den.. ha, gambo ade kat sini...... pastu tukar baju n mkn.. lapo giler.. td mkn sket jek.. hehehe.... anak2 buah pulak sibuk soh bukak hadiah mlm tu.... yelah kan esk dah gi umah en hubby, tido sane 2 mlm kot... takut bdk2 ni dah blk... dgn bdn yg letih n mate yg ngantuk ktorg melayan la dorang, upacara bukak hadiah pulak.... Alhamdulillah, murah rezeki..  byk bende yg aku dpt.. mekasih kwn2 sume..... oklah, nti ade mase aku sambung lagi eh... special utk semua.... :P





terimalah suara sumbang kami yg kepenatan ini.. hakhakhak.....

Thursday, August 30, 2012

hari ini

Assalamualaikum...

hallluuu all.... selamat menikmati kueh n kerepek raya yg berada di atas meja umah sendiri... mcm i la kan, takde yg beraye, i beraye la di umah sendiri... hahahaha......

lame tak menulis... lame sgt... rindu tau....tp kan, cemana nak menulis kalo ade jek yg kaco,,  bkn en hubby ok.. tp kat fb... hehe.. ade jek yg hello2.. maklumla jarang online kan.. lagi plak skang ade hot story mory.. tu yg sume dok congrate jek.. by d way terima kasih atas ucapan kalian... muahhh....

Dalam nampak happy tp ade kegusaran dlm ati nie sbenarnye... tp kegusan tu aku akan simpan sume till next week.. pas check up everything.. aku akan tulis di sini... semua ni kenangan n pengalaman, so jln di lepaskan sebarang maklumat atau cerita.. rugi sgt,,,,, ok la.. rase lapa la plak.. nak gi mkn sat.. selamat petang... selamat hari merdeka... bye...

Selamat Hari Raya....

Assalamualaikum w.b k...

hye sume... lama sgt trak menulis... last time puasa.. tu pun terkial2 je rase... citer pun byk tak sambung lagi.. hehehe.. takpe lah, pelan2 kayuh yerkkk...

Sempena bulan syawal yg masih ade lagi nie... aku sgt2 nak mengucapkan 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
&
MAAF ZAHIR DAN BATIN

kepada semua yg kenal diri ini.. kepada readers, kepada kwn2 lama, kwn2 baru n kepada sume2 la yerk.. semoga bln syawal ini memberi keberkatan kepada kita dan keluarga....

terlalu byk sgt yg aku tertinggal.. sungguh rugi rasenye tak sempat mengabadikan kenangan indah dlm blog yg suam2 kuku nie... InsyaAllah akan mula menulis semula sbb dah dlpt jln penyelesaian utk lappy yg ade masalah sket nie..

ok lah.. selamat bergembira di hari raya.. semoga tiap kesalahan, kekhilafan dan kesilapan akan di maafkan dan semoga kita semua mendapat keberkatan dengan memaafkan setiap insan yg pernah membuat kesilapan kepada kita.. Ya, aku sedang berusaha, moga Allah mempermudahkan jalannya.. Aminn........



Friday, August 10, 2012

selamat berpuasa... dah nak raye dah pun...


Assalamualaikum.....
Selamat Menyambut Ramadan untuk semua.... Semoga kite mendapat pahala yg berganda pada bulan ramadan ini.... InsyaAllah..

Untuk aku ramadan tahun ni for sure la beza kan.. skang kan dah berdua, kalo dulu2 bole la mls2 nak bgn sahur, skng kene bgn jugak ye... masa puasa pertama ari tu mmg sediy giler la..  sbb tak dpt sambut puasa ngn mak.. 1st time jauh dr mak.. alahai, meleh2 air mata.. ni baru puasa.. kalo raye sok cam ner agaknye.. mau banjir simpang renggam tu nti.. huhuhuhu.. ok, skng kene mula kempen balik blk raye rumah sy.. kahkahkah... J

Ok lah, selamat berpuasa yerk.. pastikan jaga diri, jaga nafsu, jaga hati, jaga perut n jaga poket.... have a wonderful ramadan.. Wassalam..

p/s Dah lame tulis cerita nie tp x publish... hehehe

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...