NUFFNANG

Monday, September 10, 2012

i'm.................................

Assalamualaikum....
kabare sume... ade readers lagi ke erk.. ari tu cam nyampah ngn makhluk tuhan yg sgt2 kepoh so i block la utk blog writers saje yg bole tgk blog nie.. ha terus trafic jatuh... hahaha..  nti la kalo ati dah senang, jiwa dah aman br la on blog ni utk public.. elehh, bkn aku femes pon kan.. ade org kesah??? hehehe...

ok2... cerita baruuu.... takde la baru sgt... cume baru nak stori mori... 1st, biar i bagi hint dulu ehh.....

tau tak amende nie??? **pic from google**
hehehe... tau tak? paham tak?? kalo tak paham, kene gi kursus umah tangga la.....  mende tu ade lah pregnancy test kit.. yg mane di gunakan utk check same ade anda mengandung atau tidak.. jeng jeng jeng.... so u rase2 i mcm mane? Agak2 bole agak tak??? erm, kalo u all tgk fb mesti dah ala2 tau kot... tp tak la i yg announce kan.. biase lah, i kan pemalu.. ihikss... :)

Ok2 straight to the point.... Alhamdulillah, syukur pada Allah, ats rezeki yg di beri.. skng i sah pregnant 14 minggu... kirenye bunting pelamin la coz mase nikah tu aku 1st day period... hehe.. laju kan.. rezeki Allah nak bg, bersyukur sgt2...

Actually dah dpt rase awal sbb last period tu mase kahwen ari tu la, pastu tak period2.. weird tau sbb i jenis period mmg ikut mase, tp tibe biler masenye tak kunjung tiba jugak mmg la rase pelik sgt... masuk bulan ke 2 tak dtg jugak, sendiri mau ingat la..  Tapi syukur la, aku tak kene simptom2 yg biase pada pompuan pregnant, aku tak mabuk, tak loya2.. tak uwek2... cume rase malassss, lemah n mengantuk je all d time.... mkn mmg kurang, lg2 mase puase, puase pon full tahun nie.. hahaha.... mase puase tu, hubby bising soh mkn nasi... abes camno, aku tak suke mkn nasi.. lagi2 kalo masak sendiri.. semua pon tak sedapppp....

30 Ogos 2012 - kalo ikut kiraan mmg dah 3 bln, so kene gi klinik utk wat buku pink.. kalo lambat2 nti kene marah puloks... ramai pulak patient kt klinik.. buncit2 sume... hehehe..... mase check tu semua pon ok.. cume mase check perot, nurse tu ckp perut aku besar sgt.. mmg bole rase pon, rase lebiy besar dr perot zila yg dah pregnant 5 bulan mase tu.... nurse kate mcm 20 bln... isk isk...  kebetulan time tu ade doctor sekali so terus die refer pada doctor....

Mase doctor tu tgk perut aku, die ckp, ni dah 6 bln nie... laju je aku jerit 'cant be la doctor.. tak mungkin ' doctor kate, 'ye ke??' dlm ati aku ckp of coz la.... giler ke hape.... then, die scan la dlm perot aku..... doc kate ' baby kecik je, tgk ni...' Ya Allah, sweet nye tgk ade bentuk manusia dlm perut aku.... so sweett..... rase len mcm btl naluri mase tu.. touching.. hehehe...... then doc check sume..  pastu baru dpt tau yg  aku ade fibroid.. its a large fibroid.... alamak.. takutnye.... trus la doc wat appoiment utk aku ke hospital pakar Sultanah Fatimah Muar...

5 September 2012 - Appoiment kat hospital.. Hubby bercuti utk temankan aku ari nie... Sekali lagi kene scan.. sekali lagi nmpak baby.. nampak jantung die berkelip2.. dlm risau2 pon, still boley senyum bile nampak baby dalam perut tu... Doc pakar bagitau, takde ape yg bole buat dlm mase skang nie... juz wait n see.. kene gi hospital utk pamantauan... doc pon terangkan risiko2 yg bole terjadi terhadap aku n baby...  Pada mulanye agak down jugak la, maklumlah aku kan cpt panic... tp aku cpt je recover... aku redha... sokongan hubby, family n kwn2 bg aku kuat n redha terhadap dugaan tuhan bagi ni... InsyaAllah kalo kami mampu hadap bende ni, aku tau baby akan jadi anak yg baik n soleh/solehah.. InsyaAllah....

Skang, aku okey2 je.. sihat walafiat... aku akan cube wat terbaik utk aku n baby... aku harap aku kuat utk hadap ape saje risiko n dugaan akan datang.. InsyaAllah.. terima kasih utk semua yg doakan kebahagian aku... :)


No comments: