NUFFNANG

Tuesday, September 4, 2012

Tak Faham La.....

Assalamualaikum....

apsal tajuk tak faham??  erm, kite memerlukan seumur hidup kiter utk memahami sikap2 manusia yg ade dlm dunia nie... ade yg baik, jahat, ikhlas, dengki, busuk ati, mcm2 la kan....

Manusia yg kaki wayang pon byk dlm dunia nie.. buat ala2 tak kenal, tak tau padahal dia la mastermind.. kan????

Tak pelah, as long kite ikhlas, takde niat buruk kat sape2.. dorang bebas nak wat ape jek.. cume, 1 benda je.. kalo kiter buat kat org, esk or luse kene blk kat kite... tuhan tu maha mengetahui...

Mesti ade yg pelik, ape aku merapu mlm2 nie.... yg tak tau, abai kan je lah.. yg tau tu, ini utk kamu.. sy tak marah atas komen2 kamu.... sy mmg tak marah, tak kecik ati pun.. cume sgt kesal, kenape ade lg insan dlm dunia ni yg berpikiran sempit n tak matang mcm kamu...

Tak la kate sy ni hebat sgt, matang sgt... tp sekurang2 nye sy masih berpikiran positif.. bersyukur ngn life sy.. gemuk ke, bulat ke.. alhamdulillah sy bahagia.. tapi x perlu nak kutuk org lain semata2 utk melepaskan perasaan sendiri yg mungkin tak bahagia n cemburu.. well mungkin lah kan.... kesian.....

Saya tak suka nak cr pasal ngn sape2... cume sy harap matang la, umo pon dah berapa.. tak perlu nak komen pastu tak tggal kan name, komen ntah hape2.. Saya bkn org suci.. tp sy belajar utk menjadi yg terbaik utk suami, keluarga n sahabat2 sy.... kalo kamu tak suke sy, jgn bukak blog sy.. terima kasih..

2 comments:

Minah Gedeban said...

Isk... Isk... Sape tu?

Lily Purple said...

phm2 sudeyy kak minah.... hihi