Monday, October 29, 2012

motivasi diri.... :)





SALAM AIDILADHA

Salam Aidiladha.....

Dah 3 hari pon berlalu... ape yg kalian korbankan sempena raya korban tahun nie? ape pun hanya anda yg tau.. cewahhh.. ayat ye jek kannn....

3 hari cuti aku mmg bz... dah mcm raya aidilfitri plak.. pusing2 gi umah sedara mare en hubby... so, mmg tak dpt tido n bersenang2 di siang hari... hahahaha.. padam muka den...  tp minggu yg best la... raye 1st kt umah mil.. mlm br lik kg pontian.. mil pon ikut gi umah mak pontian.. so berkampung la kami sekeluarga kat kg mak saya.. tambah pulak anak2 buah semua balik.. seronok sgt2.... ye lah kan maksu dok sibuk dah tayang perot kt anak2 sedara.. bkn main happy lagi sume dok pgg perot i yg seksi dah gebu tu.. hehehe....

Itu lah best moment dlm idup nie, sesekali dpt bersama2 family... abg yg keje spore tu pon blk.. mmg best sgt la.... ntah biler nak jumpe lgpon tak tau.. ye la kan sume bz.... next week plak ade jemputan kat mersing, pastu minggu dpn blk kg lg, ade jemputan kawen.. minggu dpn lg ade plak jemputan kat sri medan.. bz2... ramai btl nak kawen...

Paling best, td borak2 ngn mber comolot kat fb, pastu tak sempat abis siap sambung sms pulak.. best sgt biler die kate nak kawen jugakkkk... happpy gilerrrrr.... sampai seru die.. alhamdulillah... semoga Allah berikan kebahagiaan utk kiter semua.. InsyaAllah.....

see u later.. muahh.. :P

Monday, October 22, 2012

halluuuuu

Assalamualaikum....

Hallu everybody.... semua sihat ke? me, ok2 jek.... nak kate sihat sgt, takde lah jugak... tp ape pun kene kuat kan.. :)

Dalam menghampiri 5 bulan pregnancy nie, badan ok, tekak alhamdulillah selera.. cuma sakit kat bawah perut tu mmg dah tak berenti.. redha je laa.... utk dptkan yg terbaik, kene kuat, kuat n kuat... amin....

Ok2, ape citer weekend? kat muar, ujan je manjang... mmg dok umah saje lah... dapat la rest sehabis nye... part paling best 2 hari berturut dpt watkan bekfes utk incik hubby... walaupon bekfes ngok2 jek, tp bile die mkn ngn jayanye, tentulah hati byk gumbiraaa.....

Saturday, watkan die lempeng kelapa ngn sambal cili padi.. very la selera.... pas mkn trus layan movie..  Sunday pulak wat la nasi lemak ngok ngok... hahahaha... simple gile je, 1st time masak sib baik tak jelantah... tak sedap mane pon sbb tak letak byk benda.... kalo org lain mesti komplain tp yg penting laki aku kate sedap.. lantak la kan?? hehehe... seharian la mkn nasi lemak... sebu perot... hehehe.....

Sekarang, aku betul2 perlukan sokong dr org2 terdekat utk terus kuat n berjuang.. cehhh, citernye mcm nak gi perang.. hahahaha... tp betul jugak la, nak perang ngn kesakitan nie, kalo sorang2 mmg bole tumbang.. sib baik ada yg bagi support.... kdg2 mls jugak bile ade yg dok tanye, berape bulan? eh besar nye perot, kembar eh? last2 aku jawab 'agaknye la kottt'...... abes, takkan setiap kali ade pertanyaan walau kat supermarket, aku terus nak story jela2 pasal fibroid bersaiz 14 x 10 dlm perot aku nie.. mampu???? aduyaiiii.....

okey la... nanti-nanti sambung la citer lg... lapar la pulak.. rase nak mkn kepci la.. zinger burger tu.. ha kan, dlm sakit selera ko gempak kan.. mmg tak berubah... chaiyokkk..... bye.....

Kata-kata hari isnin.....

 
 
SELAGI ADA NAFAS, JGN BERHENTI BERJUANG...
 
FIGHT..FIGHT...FIGHT.....
 
:)

Monday, October 8, 2012

Monday Blues

Assalamualaikum....

Happy Monday semua..Ada simptom-simptom monday blues ke erk? hehe.. biasa la tu kan.... aku ok jek lg cpt masa berlalu lagi bagus.. cepat la temu hujung bulan.. hehe... :)

Camne weekends? aku ok jek.. blk kg hantar mak.. sehari kat pontian, sehari kat umah MIL.. tak puas pon sebenarnya, rasa nak bercuti lama lagi... tp tak boleh la kan, sekarang cuti kena jimat-jimat sebab esok-esok kena cuti lagi, appoiment hospital la, klinik la... biasalah kan... :)

Sekarang aku rasa dah mula kurang selesa dengan keadaan sendiri. Mungkin baby dah makin membesar, tambah pulak dengan kedudukan fibroid tu. mmg tak selesa.. dah start sakit kat bawah ari-ari.. Rasanya mcm ko tahan nak kencing.. tahap tahan sangat-sangat.. bile ko berjalan rasa ngilu kat bawah tu.. haaa, camtu la lebih kurang....

Ni baru 4 bln, aku kena bertahan lagi 5 bulan kalau takda ape aral.. Dugaan dari tuhan macam tu la... lagipun sakit kan penghapus dosa..Moga tuhan mengampunkan dosa-dosa aku yang lalu.... Alhamdulillah.... Apepun life must go on... Kena kuat, kuat dan kuat!!!!

Erm, ape lagi nak bebel eh.. takda apa dah.. nti sambung lagi la.. ok, salamm sayang kat blog sendiri.. daaa

Tuesday, October 2, 2012

bebelan

Blog walking...... uwaaa, bestnye tgk org gi holiday.. mengebu2 ati.. tp apekan daya tak terdaya plak rasenye... hampes..... takpelah, weekend ni nak blk kg... bole la gi jenjalan tgk laut kat pantai rambah or tg piai.. ala2 dating la jugak kan... ok2, statement sedapkan ati sendiri.. hehehehehe......

Baru pas tgk mara clara episod akhir... ade 2 kategori manusia dlm cite nie, dari jahat2 manusia bole jadi insaf n tobat dan dari jahat2 manusia bole terus jahat sampai mati... hohoho....

ape lg nak bebel... erm, nak blogwalking lg laa... bole jugak berangan n usha2 tambang murah.. mmg tak dpt  la skng nie.. berangan sudahh... terapi minda n jiwa tu.. huahuahua... :P

Lagi-lagi pasal saya.. :)

Assalamualaikum....

hye all... sihat ke ari nie? mcmane life? sedar tak sedar dah bln oct dah kan.. kejap je mase berlalu... pejam celik, pejam celik dah  thn 2013 dah nti.. mc mane dgn azam thn lepas u olls.. dah sukses ke? or masih cr jalan nak kotakan azam kalian? ape pon wish u all d best yeaa....

weekend ari tu agak bz sket... planing awal nak blk kg anta mak... tp last minit, kne wat katering.. hehe.. Hubby wat pogram, tp katering die plak cancel saat akhir.. sib baik mak ade kat umah jadi ktorg la yg masak2... 2 ari pogram - minum pagi n mkn tghari utk 50 org.. ok la kan... siap anta lg gi ayer keroh utk ari 1st n jasin utk ari ke 2... letih wooo.... sib baik ari isnin cuti.. heeeee.....

Isnin -1 oct 2012.. ari ni ade appoiment Hospital Pakar Sultanah Fatimah Muar... check up biasa je... keadaan baik2.. fibroid still mcm tu jugak.. scan tgk baby n fibroid.... baby ok.. sihat2 sahaje.. alhamdulillah.. :) Doa dari kawan2 sgt sy harapkan yerk..

Ari ni keje cam biase... bz siapkan fail kelompok.. sampai tahap nak muntah okehhh.......  erm, oklah.. salam rindu n sayang utk blog nie....hehehehe............

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...