NUFFNANG

Wednesday, November 28, 2012

cuti????

ye yeaaaa.. esok cuti.... balik kampung... rindu nak rest puas2.. makan puas2.. hahahaha... tapi sekarang kat office tgh nak wat s.k.t... masalah nya, tak boley buat pulak.. hubby ade kat opis ni jugak, tgh tgk bola...now, Malaysia-Laos.. 1-1.. Malas nak tgk.. tensi tau....

Apa pun jadi, yang penting esok cutiiiiiiiiiiiiiiiiiii... yahoooooooooooooooooooooo......

bye all...

Tuesday, November 27, 2012

Lawatan KP Ke *CCRC *Muar

Assalamualaikum....
 
Sedikit gambar sewaktu lawatan KP *AADK  Msia ke *CCRC Muar..  Lawatan adalah pada 26hb November 2012..

Jambangan bunga...

Ketibaan Yg Berbahagia Pn Sri Dato Hajah Zuraidah

Tayangan gambar
Ucapan dari Yg Berbahagia Pn Sri Dato

Mr Emcee

Penyerahan cenderahati hasil kerja tangan Klien *CCRC Muar


Persembahan Klien

Pesta makan durian

Tuan tanah haruslah ada.. Best durian in town.. :)
Jutaan terima kasih kepada Pn KP dan rombongan yang sudi datang ke teratak kami.. Kami amat berbesar hati dengan kehadiran Pn Seri dan rombongan. Semoga berjumpa lagi di lain kesempatan. Wassalam...

Monday, November 26, 2012

25 weeks pregnancy

ASSALAMUALAIKUM....

Selamat petang isnin.... Apa khabar hari ini? Aku sihat seperti biasa...  :)

Pagi tadi ada check up kat Hospital Sutanah Fatimah Muar.. Appoiment pukul 8 pagi... Pukul 7 dah bergerak dari rumah, ingatkan dapatlah jadi peserta pertama.. hehehe... Tapi dpat angka giliran ke 7.. okeylah kan.. bajet2, dalam kul 10 selesai,bolehlah gerak balik, sebab nak masuk office semula.. Ada lawatan besar hari ni, so kene jugak masuk kerja.. kalau tak, adalah lebih balik membalok tido2 kat umah.. :P

Mula-mula check urin. Pastu check berat n tekanan darah.. Berat turun 900 gram.. hehehe.... Tekanan darah cam biasa, agak tinggi... ermmm.. semoga semua ok sajek.. Pastu gi scan, tgk la fibroid tu, nampak nya tak banyak berubah.. Masalah nya pulak, baru dapat kesan ada fibroid baru sebesar 7x8.. Yang ari tu 14x10 kan... So dah ada 2 bijik.. Dah macam bawak kembar 3 pulak.. Bila tgk si baby, Alhamdulillah.. nampak ok.. tumbesaran pun baik,, berat baby 900gram.. normal.. Syukur sgt2... masa scan td nampak tapak kaki dia jek.. Landing baik punyaaa anak aku.... hehe.... Takpe la sayang, mama redha je ape pun jadi.. yang penting kamu sihat... ** touching** hehehehhe...

Setel scan, doctor check jantung plak, dia dengar bunyi lain sikit, di sebabkan masa kecik dulu aku ada history jantung berlubang yg tak serius, so dikhuatiri ada side effect pulak.. walaupun lubang kecik, takut jangkitan kuman masa bersalin.. YaAllah, dugaan apa pulak la ni... dapat surat gi ke bahagian check jantung.. apa ntah namanya.. yang aku ingat check echo...huhu... Mauk sana, banyak orang tua2... ye lah, bahagian jantung kan.. pastu makcik2 tu plak tgk aku ngn muka pelik.. lagi2 tengok aku pgg buku merah.. ada makcik tu siap ckp, salah bilik dik, kat sebelah.. Heheehehe... Aku sengih je lah.. mmg nak masuk sini cik.. pastu terus gi kaunter...

Kat kaunter, abang tu soh tgu jap... dok la aku ngn makcik2 n aunty2... Sib baik en hubby ada temankan.. takda la boring sgt.. Masuk dalam bilik check up, akak tu soh tukar baju.. sib baik akak yg check, kalo abg, i tak rela tau.... Hubby lagi la tak rela.. hahaha...... Check punya check, golek punya golek.. Akak tu kata, saya tak nampak apa2 pun... ok je.. Alhamdulillah, syukur sgt2, takda masalah lain.... Selesai check up, gi Farmasi amik ubat then gerak balik... Jam pun dah pukul 12.00.. Awal2 pun, kul 12 gak setel.. Gi makan dulu, pastu bergerak balik.. Nak gi keje pulak.. Lawatan dijangka pukul 1.45ptg.. sempat2... hehehe.....

Sampai tempat keje pukul 1.30ptg.. ok, citer pasal tempat keje nanti entry lain eh.. tu siap bergambar tu... aicehhh..... Hari khamis nanti ada check up lagi kat kk Bukit gambir pulak.. serius la, aku rasa penat sangat.. Sabtu ahad ari tu pon keje jugak.. now, rasenya nak cuti, blk kg umah mak.. nak rehat... dah tak larat dah... Okey la, tu je kot.. now pon dah penat nie... harap semua berjalan lancar.. baby sihat walafiat.. Aku pun kuat nak mengadap segala dugaan dari Allah nie... Insyaallah.. wassalam.....

Friday, November 23, 2012

Burger Bakar kat Muar laaa......

Ni entry last week.. b4 incik abg gi kusus.. bwk la kiter jenjalan cr mkn dulu... las2, dpt la merasa burger bakar yg glamer kat rawang tu eh.. tp ni ade kat muar jek... nyumm nyumm...
 
Lokasi gerai burger ni, kalo dr bandar muar menghala ke Bakri or econseve, sebelum caltex belah kanan.. Ada 2stall burger sebelah2 tu. Sebelah burger biasa, sebelah dia burger bakar nie.. 
 
Ada 3 pilihan, ada single, duet n royal.. kalo single 1 daging, kalo duet tu 2 la, kalo royal tu mungkin 3 la kot.. lupe nak tanye.. Kami amik single jek, tp i punye boh cheese...
 

 
Beli burger free air cedok... gambo atas tu ngn air free, air limau.. sesuwei la ngn burger tu kan.. takkan nak minum milo pulak.. 
Muke teruja nak mkn burger.. hehehehhehe
Apa yg special adalah daging die la.. tebal.. Dari segi rasa pon bole tahan.. takda la rasa yg lain dr burger biasa.. same jek, cuma sbb daging die tu tebal, so puaslah menikmati nya.. Alhamdulillah....
 

Harga burger bakar
Untuk peminat burger area Muar, adalah di cadangkan untuk menikmati burger nie, seronok jugak sesekali lepak tepi jln mkn burger tebal tu.. Tapi di cadangkan juga, mkn sesekali sahaja kerana sudah pasti kalestrolnye adalah tinggi dari biasa.. hehehe.. Selamat mencuba.. :)


Tuesday, November 20, 2012

Rindu... :(

Asslamualaimkum...
Dah 3 ari hubby takde, dia kursus kat KL.. Dah 3 ari jugak i dok sorang.. Sediy tau... Since kawen, ni kali ke 2 die gi jejauh. 1st time dulu die gi kelate, time tu takde lah sediy sgt.. Tapi kali ni emosi terjejas sket, maybe sbb perot dah besor, berat pulak.. Sume pon kene wat sorang2.... uwaaaaa sedihhh....... :(  :(  :(
 
Pagi semalam, teringin nak makan maggi goreng... Hubby selalu wat maggi goreng utk bekfes.. Rindu maggi goreng dia.. uwaaaa, nak nanes lagi.. ** gedix giler **
 
Nak lepaskan rindu ngn maggi goreng hubby la.. :((
 
 
 
*
*
*
*
*
Simple tapi sedap....

telur goyang.. nyummm....
 
MISS U PAPA... :((

Monday, November 19, 2012

24 weeks pregnancy....

Assalamualaikum...
 
 
Selamat pagi isnin... Selamat bekerja.. Hehehehe.. Mesti malas je nak bangun pagi tadi kan. Biasa lah, monday blues la kononnya kan..
 
Hari ni aku ada check up kan klinik pukul 8.00 pagi tadi.. Ingatkan aku la paling awal, tapi alamak, sekali dah ramai la pulak.. Klinik kerajaan la katakan....Lambat la jawabnya.. mak redho je..

Macam biasa lah, datang je, kene gi kencing dulu..Pastu check tekanan darah, darah macam tinggi pulak, mmg la tinggi sbb jantung aku tgh berdebar2... repeat lagi sekali, alhamdulillah okey dah.. check hb pon dah okey, last month rendah.. Timbang berat badan, ehem... terberat la pulak.. hahaha.. pastu nurse tu boleh pulak tanya, selera makan eh kak.. Nak jugak aku jawab, kalo dah misi bagi vit b komplek soh mkn.. Jangan di tanya selera ke tidak.. aishhh..... Pasni kene diet sket la kot.. ngerii jek..

Then, jumpa doctor.. Disebabkan minggu depan aku ada appoiment kat hospital Muar, so doctor soh aku jumpe die lg khamis minggu depan, dia nak tengok laporan dari Hospital Muar dulu.. Ok lah kalau camtu, then ambik time slip.. Ingatkan dah boleh balik, tapi baru teringat nak kene injection pulak.. alahmak, nie yg den tak gemar nie.... Jumpa nurse, check perot pulak, tinggi perot 31 cm, naik 1 cm dr bulan lepas.. tinggi kan?? tu plus ngn fibroid sekali.. tu yg tinggi je.. Pas check perot, amik ubat vit b, vit c ngn asid folic... Patu gi injection ATT.. Sakit okeh...  sampai skang nie pon rasa sengal.. sedihnyee, dah la en hubby takde.. kalo tak bole nak manja2.. huhu.. motipp???? gatallllll!!!

Dah selesai sume, baru la boleh balik... Sedar tak sedar dah 24 minggu dah baby ade dlm peyut nie.. kejap je kan... Harap semua akan ok, baby sihat n aktif,, Takda masalah lain InsyaAllah..Doakan untuk saya yerk... Terima kasih..

besar tak perot saya???? hehehehe

Friday, November 16, 2012

PAKEJ BERCUTI-CUTI DI BATAM, UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE n LANGKAWI

Assalamualaikum...
 
Haa gempak tajuk.. panjang giler pulak tu.. Motif utama entry ni adalah aku nak tanya, sape2 yang tau ada pakej bercuti di lokasi Batam, Universal Studio Spore atau Langkawi untuk group.. Mungkin 20 or 30 orang... Nak pegi hujung bulan Disember atau awal bulan Januari 2013. Kerja aku nak cr quotation dari mane2 company untuk di bentangkan.. Kalo rase quotation harga baik n berbaloi2, mungkin anda pilihan kami.. Cewahhhh... so, kalo ade bole la msg aku erk... Jasa anda di kenang2 selalu.. peace...

Thursday, November 15, 2012

Khas untuk si Kecil... :)

Assalamualaikum...
 
Dah kembali semula bertugas.. ecewahh.. Tadikan blk lunch jap... En Hubby masak nasi goreng+ ikan goreng.. Alhamdulillah.. rezeki hari nie... Syukur la dapat laki yg senang cerita, tak byk cerewet... Selalu pun lebih rajin dari sang isteri, almaklumlah skang ni dah memberat.. serius la, nak bangun pun sakit... Ari tu lagi lah, meeting 2,3 jam duduk.. biler bangun, rase nak tergolek.. giler sakit la.... dugaan dari tuhan.. nak dpt yg terbaek, kene la banyak sabar kan... insyaALLAH....
 
 
Cuti deepavali baru nie, me n hubby gi berjalan2 kat Aeon Bandaraya Melaka.. niat di hati nak cari present utk mber2 yg nak kawen n yg dpt baby tu.. sape la agaknye yerk.. hehehee... Masa jenjalan tgk brg baby tu, geram btl tgk baju comey2 tu.... dok pegang2 je lah... En Hubby mmg tak bagi beli lagi.. awal lagi kate die... tp paham la ape yg die pikir kan.. bak kate org tua, tak nak terlalu beria2.. Segala2nya tuhan yg tentukan, so kite pon tak ley la nak jangka ape akan jd esok... tp tak nak jugak beria sgt.. pape jadi nti, kesedihan terlampau la pulak kan...
 
Tapi, walau tak bagi beli, aku tetap la dok pusing2 tgk baju2 tu.. sgt cute okey.. geram sgt.... pegang2 jadik la kan.. hurmmm.... :( .... Agaknya Hubby dok tgk asik pusing tempat same jek,takley jadik la camnie.. biler nak balik.. last2 die cakap.. ok2 belilah sepasang.. sepasang je ok.... yahoooo!!!! grab la sepasang baju kenit ngn stokin n sarung tangan die sekali... tak mo la pilih yg kaler2, kami amik kaler putih jek...
 
baju kenit... comey jek.. rege die rm9.90.. tp ade 20% diskaun..

suar kecit... rm8.90..ade diskaun jugak.. heee

tokin n sarung tangan.. comey kan :) rm6.90
 
Tu lah barang pertama untuk si kecil yg bakal bersua muka tak lama lg.. Semoga semua di permudahkan.. InsyaAllah... Kami wat segala yg terbaik utk si kecil, yang lain kami berserah pada Allah.. Yang terbaik dari Allah yg tak baik dtg dr diri kami sendiri...Aminnn.......

aduhhhh sakit kepalaku.....


Assalamualaikum...

Salam Maal Hijrah semua... Sepatutnya ari ni cuti okey.. Tapi aku ngn jayanya telah merajinkan diri untuk kerja jugak... Tolong tepuk tangan utk mak buyung yg rajin bekerja... clap..clap..clap..... Tapi pale tetibe sakit pulak.. sampai kat tengkuk2 sakitnye.. nak kate stress tak jugak... tak tau la, salah mkn kot.. well.. ntah lah..... jap lg hubby nak amik gi lunch kat umah.. beria2 soh balik,, musti die sudah masak kan?? owhh tetibe terharu.. kahkahkah....... ok la, see u later erk... byee....

Wednesday, November 14, 2012

SALAM TAHUN BARU....

ASSALAMUALAIKUM
Selamat menyambut tahun baru islam.. Jom kita tanam kan azam baru untuk jadi yg lebih baik di tahun baru ini....

Jgn lupa baca doa akhir thn n awal tahUn ptg nie.. Semoga hidup kiter lebih di berkati dan diberi kan kemudahan dunia akhirat.. amin
amin....

Jejak Kasih...

Assalamualaikum...
 
Last week, masa gi wedding kat Kota Tinggi ari tu sempat la jumpa kawan lama.. Kawan sekampung, sesekolah, senakal n se se se laahh........ Lama gile tak jumpa die nie.... Dah dkt 2 tahun kot.. Jumpa dulu pun time raya jek... Kebetulan sampai kat tempat dia, ctc la dpt gak la jumpa.. Dapat la borak2 kejap... Seronok...
 
Tapi lupe pulak nak amik gambo ngn eicha nie.. Pic ni amik kat fb die.. Sejak kitaorg mula kerja, pastu eicha plak dah pindah, mmg dah jarang tak jumpe.. Masing2 keje jauh2.. Tp alhamdulillah ade FB, dpt la jejak kasihan....
 
Apepun harap kita dpt la jumpe lagi n kan.... Lg best kalo dpt lepak2 ngeteh same..  :)
 
Happy Family... :)
 
 
 
 

Tahniah zila!!!!!!

Tahniah Zila n husband, Ku Abdullah sbb dah selamat mendapat baby yg comel pada 12/11/12 ari tu.... Mase dpt sms dr Zila subuh 12hb tu, aku yg over cuak.. Maklumlah cam awal dr jangkaan.. Alhamdulillah, ptg tu husband Zila sms yg Zila dah selamat bersalin... Syukurlahh.... Dpt baby gurl seberat 3.2kg.. nama blm tau lg... :)
 
tahniah u ollssss.....
 
 Dah jadi mummy n daddy dah korang yerk... Apa pun dah selamat dah.. Aku jugak masih tunggu turn... Seriusly takut bertambah2 pulak.. Hurrmmmmm....  All d best for new mum n dad.. Semoga sentiasa sihat n bahagia dgn baby baru... Jaga kesihatan okey....
new born baby...
 
CONGRATULATION!!!!

Monday, November 12, 2012

selamat pengantin baru


Selamat Pengantin Baru..

Weekend yg penuh dgn kenduri kahwin... sabtu 10/11/2012, dr Pasir Gudang bergerak ke Felda Bukit Waha Kota Tinggi..  wedding zura n rosly... sampai sane pon dah lewat, tp ok jugak la sbb dpt jumpe pengantin kan... gambo bawah rembat kat fb.. jgn marah ye tuan tanah.... :) theme purple +pink.. like.. :)

Zura&Rosly

Dari kota tinggi terus balik kg Pontian... sampai umah mak dah kul 8.30mlm.. mak pun dah gerak gi marhaban.. sampai umah, rht,makan tgk tv n zzzzzz...

Esoknye 11/11/2012  ade 3 jemputan.. 1st ktorg gi umah mak punye mber.. kat kg simpang kiri.. anak pompuan die kawen.. theme pink.. sweet jek.. tp takde pic.... 2nd gi umah sedara.. die ni kire pangkat anak sedara gak la... pengantin norly & fairus.... theme purple.. like jugekkk....

norly & fairus
Pas blk dari kenduri norly n fairus, terus gerak ke simpang renggam, sedara belah hubby pulak... sampai dlm kul 3ptg..sib baik ujan dah reda n matahari memancar2...  mkn jap, jumpe sedara mara n terus gerak gi umah mil... theme kat sini kuning... cerahhh jekk.... pic tak amik pon... dlm kul 5.30 gerak balik ke muar.. badan dah stok lepak... hubby pon tersangap2.. tp aku tak larat nak amik stereng... hehehe... saje je wat2 tido,hubby trus memandu.. ok, kejam eh.. :P

Semalam gak hari pernikahan cik siti bayati.. semalam nikah n majlis nye nti 2hb 12.... ape pun selamat pengantin baru.. welcome to the club.. hehehe

bayati
Untuk semua pengantin... selamat pengantin baru..semoga bahagia hingga hujung nyawa.. kahwin is sharing... so belajarla utk kongsi segalanya.... cam aku pon masih belajar lagi.... belajar utk paham pasangan masing2.... cam aku jugak.... hahahaha.. ok, nikmatilah kebahagiaan ari ni sbb esok kiter tak tau ape yg jadi... ok guyss... bye2... :)

Friday, November 9, 2012

Salam Jumaat

SALAM JUMAAT...

Hari paling best sepanjang minggu.. hehehe..... esok kan cuti 2 hari.. penuh ngn jemputan... 1 jemputan utk hari sabtu, 3 utk hari ahad... meriah... Tp paling best, malam nie gi pasir gudang.. nak jumpe dani boy.... esk pagi gerak gi kota tinggi.. kenduri kawen.. ptg tu gerak la blk pontian... jauh gak perjalanan.. mesti pinggang lenguh2 jek.. sib baik ade tukang urut profesional... :)

Okey lah, jumpe nanti yea.... bye... :)

Wednesday, November 7, 2012

Happy Birthday Wan!!!!!!

Assalamualaikum.....
Happy Birthday Ewan....
Semalam birthday dak wan yg ke 26.. Actually, plan nak suprise kan die ni dah 2, 3 minggu planning.. tukang plan adalah cik tunang die.. aku cume tlg sponsor tempat n sket2 jek... 
 
Mula2 mcm tak jadi jek sbb takut wan kene gi kusus.. tp tak jadi jugak, alhamdulillah.. plan berjln lancar.. dr pagi cik nurul dah bz memasak kt batu pahat..  kul 5 nurul dah sampai umah.. seting la ape yg ptt... en ustaz pulak ajak wan g workshop.. mmg cun la tu... tp dorang lambat pulak, siap gi lepak minum plak.. sib baik en hubby call ajak dorang dtg umah nak wat kenduri.. pelik je tetibe konon nak kenduri.. heeee...
 
Ramai gak yg ade semalam, ustaz, zila, sidul n wife, amir n kami laki bini.. hehehe.. tuan umah katekan.... kul 6 lebiy dak wan sampai.. suprise!!!!! heeee.... sengih sambil bengang2 la muke die.... :) pastu sesi yg paling best iaitu makan time.... ade laksa, bubur asyura n ubi rebus.. alhamdulillah rezeki hari ni... :)
 
Pas mkn2.. jom pekenakan besday boy.. yahoooo... main baling tepung. last2 semua pon terlibat kecuali zila n amir.... hehehe...
 
jom tgk2 gambo yg sy cilok dr fb cik nurul.. :)
 
wan dan kek nye...
 
 
cik nurul n dak wawan

kami tgh mkn.. sori la umah serabai sket.. suprise kan kononnnye... heeee

acara baling tepung


zombie tepung kg dusun. hehehehe

Seronok jugak semalam, dpt celebrate last besday wawan sbg org bujang.. takde ape aral awl thn dah nak kawin.. moga semoga di permudahkan oleh Nya...
 
Utk Wan, happy birthday,, semoga panjang umur, sihat selalu... Semoga impian akan jadi kenyataan.. aminnn.......

Monday, November 5, 2012

naik gaji part 2

Assalamualaikum...

Selamat pagi isnin.... last week dah tgk dah berita nie.. ari ni br nak upload.. pasal naik gaji tu... hehehe... cer tgk kat metro ni... ini la jawapannya...

rezeki, jodoh, ajal maut sume tuhan tentukan.. bersyukur sgt dgn ape yg ada skng nie.. alhamdulillah...  :)

Thursday, November 1, 2012

Naik Gaji???

Blogwalking.. lalalala...
cam besh je berita kat blog abg ben kiter nie....   tgk ler sini ...
kalo betul.. alhamdulillah.. rezeki....
syukur-syukur...

senyum laju2... :)

Selamat Petang.... :)

Assalamualaikum..

selamat petang.. mkn ape td?? ari ni aku mkn laksam n mee hon.. mkn free okey... pg td ade explorace dalaman utk klien2.. so, ktorg ni jd ajk n paling penting dpt mkn free.. laksam tu mmg terbaik... slurp... heeee....

2 ari lepas ari mmg tak best, tu yg keluar status kat fb, boring bile buat sume bende tak menjadi... tensionn... tp semalam semua dah ok.. Alhamdulillah.. antara perkara2 yg membahagiakan adalah bile buat kwn2 kite seronok n gembira dan dpt penuhi keinginan org yg terchenta... syukur, tuhan permudahkan..

Baby dlm peyut dah masuk 5 bln... skang dah mule gak terasa mcm berombak dlm perot... tp sesekali je lah... mengikut firasat mak nujum, baby dah mule bergerak.. syukur la kalo betol.. maksudnya die sihat dan selamat kat dlm tu..... utk baby, aku sanggup terima ape saje janji die sihat walafiat... mama sakit takpe, janji baby membesar sihat bagai johan... horeyyy.....

okeylah... ni je bebelan hari ni.. nak gerak membzkan diri.... ok semua.. jumpe nanti okey.. luve...