Monday, December 24, 2012

Lunch kat Uncle John Kopitiam Muar

 
Pembuka bicara untuk hari ini adalah gambar kami laki bini.... huahuahua.... Ni gambar ari khamis ari tu, johor kan cuti.. hari hol sultan Johor... Kami laki bini keluar jenjalan sambil nak bayo utang kat bank2 yg tertentu..hehe...

Motip wat muke camtu???
Lunch kami adalah pukul 3 ptg... Lunch date kami adalah di UNCLE JOHN Kopitiam, Muar.. Lokasi adalah dekat2 Giant Muar. Berdepan dengan sungai Muar tu...
 


Selalu nya suka jek nak order Ciken Chop n sewaktu dengannya... Tp hari ni, tersa nak makan mee pulak.. En Hubby order Hot Plate Yee Mee n soya organic cincau n aku plak order fried kuew tiow n air ice lemon tea...
Okey, teruja nak makan..
Seriusly, kami mmg lapo sgt... lunch kul 3 kan... kedatangan makanan mmg di tunggu2.... hehehehe....
My Kuew Tiow Goreng....
Dari segi tempat, keselesaan.. kalau markah penuh tu 5, aku bole bagi 4 la.. selesa la.. nampak bersih.... dari segi harga pulak, ok2 la utk koptiam kan.. sederhana n mampu melantak.... Apepun, yg paling penting utk makan adalah dari segi rasa nye, tul tak?? dari 5 markah, aku bole bagi 1 or 2 je kot... Mmg tak kene kot ngn selera aku... untuk hot plate yee mee tu ok2 la... biase jek.. rase kicap plus telor.. hehehe tp still ok lg.. bole makan.. tp my kuew tiow grg tu, aku rase beli kat pasar malam yg 2 hengget sebungkus lg sedap kot... sib baik die bagi sambal n telur mata kobau.. bole la makan plus aku kebulur mase tu.. hehehe... Mungkin kot aku salah order, agaknya kalo benda lain maybe sedap jugak... tp rezeki aku plak dapat yg tawar n takde rasa.. hehehehe....
 
Pastu kami order wanton special.. ala wantan tu, yg mcm kulit popia bungkus daging or ayam n di goreng... sedapkan??? tp malangnye, apsal la rase wanton die pahit... adakah ke 'specialannye' tu di sebabkan kepahitannya? adakah??? last2 mkn kulit die jek, isi sume kuarkan.. hehehehe..... tp walau tak sedap pun, makan tetap makan.. dah rezeki ari tu, lgpun kami bayar so jgn membazir!!!!
 

total..
Apapun, sape yg berniat nak gi makan kat sane, jgn la di batalkan sebab komen aku yg tak best nie.. bak kate aku tadi, mungkin nasib kami kurang baik.. time kami datang tu tukang masak die bad mood.. so masak pon tak jadi.. apepun selamat jalan2 cari makan.. byee....

No comments:

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...