Friday, February 15, 2013

Pregnancy - 37 weeks

Assalamualaikum...

Sedar tak sedar dah 37 minggu.... kate org anytime pon baby bole nak kuar walaupun due awl bln 3 nti.... Tapi mmg dah rase lain dah sekarang.. perut makin berat n asik la nak gi toilet.. sometimes kalo berdiri tu, rase baby dah menonjol2 jek.. opsss, ngerii.. hahahaha...

Syukur ke hadrat Ilahi, sampai ke minggu 37 nie, keadaan aku masih ok... Awal-awal pregnant ari tu, bile dapat tau yg ade fibroid dlm perot nie, mcm2 kemungkinan n mcm2 pikir... Doctor pon bagitau kemungkinan n risiko yg bakal dihadap oleh aku... antaranya, bersalin awal dr jangkaan, pendarahan yg kerap, sakit perot dll.. Time tu mmg agak takut jugak la.. tp ape pun kene kuat n redha... Tapi setakat hari ni, aku masih kuat ( walaupun terasa lenguh2 n ngilu bwh perut tu dah rasa since 5 bln pregnant lg )  aku rasa masih kuat sbb mampu bwk motor gi keje, mampu uruskan keje2 aku tanpa menyusahkan sape2, mampu solat mcm biasa, tak perlu kerusi. Alhamdulillah, berkat doa kami suami isteri, keluarga n kawan2.. syukur sgt2..

Sekarang berharap dapat bersalin secara normal, sbb masa scan ari tu, kedudukan baby dah elok dah, lepas tu fibroid pon tak mengganggu jalan. Kalau tak ada ape2 perubahan, insyaAllah bole bersalin normal. Cuma tekanan darah n gula agak tinggi, so kat situ la aku jd serem2 plak... Takpe lah, doa jelah utk dpt yang terbaik.. :) Allah akan bagi yg terbaik utk kite kan...

Skang tinggal nak wat preparation terakhir jek untuk mama n baby.. Kalau ikutkan, 8 Ogos 2013 due date n 25 Februari 2013 baru nak gi Ceramah Rakan Suami.. Harap2 bersalin lepas Ceramah Rakan Suami tu la kan, dapat la en hubby temankan masa dalam bilik bersalin tu... Dia la kekuatan aku sekarang nie, selain mak n kakak... kalo la bole hangkut semua masuk dlm bilik tu, mmg aku hangkut semua utk bagi sokongan padu..chaiyok2!!! hehehehe.....

Ermm, ni lah cerita 37 minggu aku.... Semoga semua akan berlangsung dengan baik n di permudahkan.. :)

Untuk tau perkembangan baby utk 37minggu ni... cer klik kat sini 37weeks.... :)


3 comments:

~AmyLiana86~ said...

amy baru 22 weeks kak..smoga akak baik3 aje yer..harap dpt bersalin dgn normal.. =)

LiLy Purple said...

tq amy.. insyaAllah.. doakan yerk.. :)

Ryn Ishak said...

semoga semuanya selamat ye...aminnnnn

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...