NUFFNANG

Friday, July 12, 2013

Hamil dan Ramadan

Assalamualaikum..

Apa khabar semua? sihat ke? aku okey je.. ari ni puasa hari ke 3 dah.. sekejap je masa berlalu kannn.... Tengok kat facebook, ramai kengkawan yang pregnant time ni.. teringat plak last year, bulan puasa aku pregnant 2 bulan. Alhamdulillah, time tu mmg aku sgt sihat dan bertanaga. Diberikan kekuatan untuk berpuasa n yang paling best, aku dapat puasa penuh sebulan.. Dah berbelas tahun tak dapat puasa penuh, masa mengandung nie mmg best la... Awal-awal puasa, aku mmg batuk n selsema, pegi klinik, doktor cadangkan tak payah berpuasa, takut effect pada baby, tp aku rase aku mampu n kuat. Semua berjalan dengan baik... Syukur..

Pastu time puasa ni la, aku mengidam nak mkn laksa n onde-onde. Korang tau kan ape tu onde-onde?? ala kueh buah melaka tu la... hehehe. tapi yang paling best sume tu nak masak sendiri... padahal byk gerai kat bazar ramadan yg jual bende tu tp nak jugak masak sendiri okey... Laksa penang tu dah masak, makan sket jek, separuh buang je, tak sedap.. kelat... yang onde-onde tu makan banyak.. sedapp.. hehe.. la ni, si onde-onde tu dah keluar dah.. namanye al hakim.. my baby sayang...

Sepanjang puasa, banyak minum air, tak nak lemah. tekak tak meragam, makan je ape pon ok.. mmg good la tekak, takde muntah-muntah.. dapat jugak berterawih ngn en hubby... best sgt. la ni susah sket coz baby selalu tak tido lg.. kalo solat maghrib dapat la berjemaah, tu pon die dah bunyi-bunyi, hek hok hek hok.. tapi tak nanges la... Esok, dah besar sket, InsyaAllah die paham...

Apapun, jiwa kena kuat. Banyak-banyak selawat istigfar.. Berdoa semuanya akan ok.. InsyaAllah 

1 comment:

yul said...

wahhhh... tak muntah ke?? untung la sis... sy 1 ari kdang2 smpai 7x... smpai nk pengsan rasenye... hu hu....