Monday, September 16, 2013

FAMILY DAY DI TELOK RAMUNIA

Assalamualaikum...
Sedang gigih meng'upload' entry yang berkurun-kurun kat draft. huhuhu...Jom layan...
07.06.2013, Sabtu.. Seminggu selepas aku mula kerja bersamaan 3bln 2hari umor si akim. Kitaorang telah berfamily day kat Teluk Ramunia Kota Tinggi. Kalau dari Pasir Gudang tempat kakak ku memang tak jauh sbb lalu highway yang baru tu, tapi dari Muar memang bercinta la nak sampai. hehehe.... Apepun, bukan senang nak dapat peluang kumpul ramai-ramai macam ni, tambah plak salah seorang ahli keluarga yang dah lama jauh, dah balik semula. Alhamdulillah. Yang best jugak, kehadiran encik akim menambah kebahagiaan kuarge kami, ewahhh....
Pantai Melissa Beach Resort.
Dari Pasir Gudang kami bergerak dalam pukul 2 ptg, dalam sejam lebih dah sampai Melissa resort Telok Ramunia. Dulu nama nya Sun Rising Resort, tapi dah tukar management, so tukar la nama. Resort ni mmg dah jadi pilihan kitaorg. Mungkin di sebabkan lokasi yang tak terlalu jauh, pantai yang cantik,, chalet yang sesuai dengan bajet. Kalo nak chalet family, besar la la sket, kalo nak bilik saja, dalam RM1++. Byk pilihan...  nak BBQ pun kat depan rumah jek..
 
Hero-hero keluarga. My brother, my hubby, my brother in law..
Kitaorg amik chalet family, Harga RM450, chalet ni ada 3 bilik, aircond. Lengkap dengan peti sejuk, dapur, tv dan kerusi meja. Kami amik ni chalet lama sket so toilet ada 1 sahaja, dulu kami amik chalet yang sama cuma baru buat, ade 3 toilet. tak kisah la, janji gumbira..
Sampai je,  angkat barang masuk bilik masing-masing. Pastu encik suami masing2, sila siapkan bbq set yerk... kami kaum hawa, nak chit chat sekejap... hahaha...

nyummy-nyummy..
 
Setiap orang kena beli barang untuk tukar-tukar, setiap orang okey, tak kira la atok, or baby akim.. semua kene beli jugak...Barang murah je pon. semua barang RM2 sajork.. hehehe.. 
Ni la barang2 Nye.. bukan ape, untuk suke-suke jek...
 
Petang tu sepatutnya ada games tp budak2 dah gedik-gedik ke laut... bapak-bapak sibuk masak, mak-mak sibuk berborak. memang ke laut la games nye.. 
Ecewahhh.. bestnye die mandi.
 
Malam tu, acara makan-makan, me n hubby gi mincing jap ngn anak-anak buah. xde hasil pong.. suke-suke saje.. Pastu kita buat cabutan bertuah, ala brg2 2 hengget tadi tu... Hadiah bonanza adalah berus jamban.. hahaha.. di menangi oleh mamat, hadiah dibeli oleh kiki. haaa, elok la tu kan. adik beradik jugak.. Last-last, semua hadiah tukar suke sama suke.. Makcu ko ni jugek kan dpt berus jamban kaler oren tu.. haha...
 
Malam berakhir dengan acara borak-borak... Bukan senang dapat kumpul reramai gini. so, lets borak....
Good Morning ramunia..... Breakfast time,,,
 
Pepagi bangun, makan.. n game time!!! rugi la, xde gambar, semua pakat amik video jek.. tapi memang riuh, kelakar nak mam.... semua terlibat kecuali atok, dani n akim..kiki plak jadi juri dan urusetia... di bahagi 2 kumpulan, kumpulan 1 - makcu(aku ler tu...), kak siti, abg pie, mamat n nisha. kumpulan 2 - en hubby, kakak, abg long, nana n Sabrina... kalo tengok gaya la kan, korang rase sape menang.. huh~~ sempot2 makcik tau kene lari atas pasir.. kurus kejap.. Seriuosly, mmg kelakar. pasangan laki bini di pisahkan kumpulan, so, ape2 hal mesti attack pasangan masing-masing... meriahh...
 
Penat-penat main, jom mandi laut.... Tengah-tengah mandi, hujan pon turun.. Ramai yang naik, takut agaknya... Kami??? tetap mandiii sampai hujan berhenti.... Lepas mandi laut, naik dan bersiap-siap untuk balik., Sebelum balik, acara amik gambar dan penyampaian hadiah.
 
Aku ada buat souveniur untuk setiap family, semoga family day kali ni diingati selalu dan akan sentiasa berulang dari tahun ke tahun, insyaAllah..
 

Keluarga kecil bersma mak terchenta...
 
Johan bagi acara games.. tadaaaa, kumpulan 2... huh~ nyampahhh
Juara... tengok la gagah x gagah depa nie...

x juara.. kurang gagah kot.. hehe
 
Last punyaa.... 
This is my small family.. Baik ke nakal, buruk ke cantik, suke or tak suke, ini lah keluarga aku.. keluarga yang susah senang bersama.. Semoga ikatan kekeluargaan ini kekal selamanya....
 I LOVE MY FAMILY .. Muahhh.. :)

5 comments:

Nor Azza Punyamin said...

boleh mintak no phone chalet teluk ramunia ni x??

Nor Azza Punyamin said...

boleh minta no phone chalet teluk ramunia ni x???

Lily Purple said...

Nor Azza - tgk kat sini yerk.. http://lilymily82.blogspot.com/2014/08/nak-bercuti-di-teluk-ramunia.html

yan ting said...

Selamat Petang, boleh tanya lokasi resort ini tak? I nak pergi, tapi tak tau dekat mana, terima kasih.

yan ting said...

Selamat Petang, boleh tanya lokasi resort ini tak? I nak pergi, tapi tak tau dekat mana, terima kasih.

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...