Saturday, October 5, 2013

Akim dah 7 bulan

Assalamualaikum...
Jam pukul 6.00am, aku dah terjaga dari pukul 5.30am td. Si kecik ni la dok bergolek golek sampai ujung kaki, sib baik tido bawah, kalo tido atas katel, sure tergolek la untuk yang keberape kali. hihi..

Akim dah besar, dah masuk 7 bln hari ni, dah byk pandai dia. dah pandai nk mengemas.Kalau naik walker tu, mmg abis semua dia capai, dah pandai tumpahkan air milo papa die..hihihi.Ari tu lg kelakar, pintu bilik air tak tutup, terus masuk bilik air, dah la bilik air tu rendah sket, selamba je masuk dlm dgn walker die, naeib baik tak terbalik. kita punya terkejut, die bole rilek je siap senyum lg. aduhai anakku sayang.....

Kalau mintak susu, buat muka sedih sambil bunyi cam nangis tp air mata takde, bila nampak susu dia dah siap, mengelupur tak sabo sabo...perangai mak die la tu, tak menyabo. Bila nak tido, kalau aku nk tidokan mmg liat btl,tergolek golek tp kalo papa die, sekejap je tido. Papa die zikir, ngaji die pon tido. kalo mama dia, zikir kejap nama plak yg nk tido. huh, over...

Akim tetap anak yang baik, x byk kerenah.Alhamdulillah, cuma skrang kena extra berjaga-jaga sebab dia dah besar, pandai meniarap. Jumpa ape pun nak masuk mulut. tu la yg kna pastikan, xda apa brg kecik2 bersepah-sepah kat rumah..

Dari tadi bergolek golek, ni dia dah tertido sendiri. Mama dia tak layan tetido sendiri dia kat sebelah ni. kesian akim. Ok lah, mama nak bgn jugak siap siap nk g work. aduhai, sape soh gatai sangat nak minta keje sabtu. kalo x, dah best dah bergelimpangan ngn anak dan laki pagi hi, dah la hujan,, aduuuuhaiiiii #nanges dalam ati....

No comments:

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...