NUFFNANG

Friday, October 18, 2013

Jom santai kat JOM SANTAI

Assalamualaikum...
Nak cerita pasal minggu lepas punya cerita. ehehehe.... Sesekali rasa boring pulak makan Nasik, nak jugak makan western food, aicehh.. Kat Bukit Gambir ni tak tau mana la nak cari western food yang sedap denagn suasana santai n rilekss kan???
 
Ok, teringat pulok kat restoren JOm Santai nie, lokasi kat area Rawang Muor... bkn Selangor yerk.. Dari Bukit Gambir amik masa dalam setengah jam je.
 
Masa sampai tu, wah ramai nya orang.. Takut takde sit jek, en hubby pg usha line dulu, sib baik ada sit, Alhamdulillah...
Jom Santai
 Jom santai ni lokasi di halaman umah jek, ada kaunter n skrin tv besar. Memang santai la. Ramai customer pulok tu. Tak lama duduk ada akak dtg amik order. Walaupun ramai customer, tapi akak ni tetap layan kami dengan baik dan bole suggest la makanan n minuman yang sedap kat sini. Bukan apa ye kengkawan, ada antara kedai makan ni, bile ramai org, pelayan dah wat muke ketat. Ntah pape ntah....
Ada wifi laa.... jom online...
 I order lamb chop dengan air limau+ asam boi n en hubby mkn lamb chop jugak dengan air epal+asam boi. Tengok-tengok menu mmg banyak pilihan dengan harga yang berpatutan. Lamb cjop pon baru RM9.90 kalo tak silap, sirloin steak baru RM12.90. Nasi putih dengan lauk pauk pun ada, mmg banyak choice la.
 
Budak kecik ni tak order sebab die takde gigi nak makan...


Budak kecik lagi...
 Order sampai, jom try test.. nyummyyyy... sedap-sedap.... Air sedap sangat... selalunya, air sejuk ni dorang letrak banyak ais jek, yang ni, mmg tak byk ais dan air die mmg sedap dan ada rasa. tak tawar la. gelas besar pulak tu.. sangat puas hati okey... Lamb pon sedap, lembut jek..
Saya puas hati.. hehehe.. :)
tadaaaa, lamb chop dan air sedappp.. hehehe
Untuk kengkawan kat area Muar, Bukit Gambir, Tangkak dan sekitarnya, sapa nak santai2, I suggest kat jom santai nie. Pada I memang memuaskan. makan sedap, layanan memuaskan, dan suasana yang santai dan yang paling penting adalah harga yang berpatutan..  2 lamb chop, 1 epal+ asam boi, 1 limau+asam boi, otak-otak 5, RM27.++.. So? nak pk ape lg? Jom la.......

No comments: