Wednesday, October 9, 2013

Sabah Day 4 ( Last Day )

Sabah Day 4
 
Hari terakhir di Sabah.. Sob..Sob.... Akhirnya tiba di hari terakhir.  Bangun seawall 5pagi. Kemas apa yang patut. Baru terasa yang banyaknya barang!!! akim pun bangun awal, mandikan dan kemaskan dia, abang amir beli breakfast lg hari ni. Kueh mueh yang besar gedabak tu. Ari ni beli nasi lemak kaler kuning ar, tp pic takda pulak.
 
Hari ni kena keluar awal sebab nak sambung misi mencari tshirt. Selesai breakfast, load barang masuk dalam van, pastikan takda ape yang tertinggal, anak-anak sume cukup, tak kurang.. hehehe.. okey lets go.. Kunci bagi abang yang jaga rumah tu.Kami pun bergerak untuk misi seterusnya.
 
Seawal 8am dah ada kat depan pasar Filipina or Pasar Kraftangan. Kat tepi pasar tu ada pasar lambak ar, cam pasar karat gak, ade jual sayuran, baju pon ada. Tapi main longgok je lah..
 

Pasar Pagi

Akim badmood sebab kepenatan..

Posing jap kat pasar, Pusing-pusing, tgk apa yang ada. Tanya pada peniaga berdekatan, Pasar Kraftangan ni buka biasanya pukul 9 or 10 am. Kitaorg punya flight pukul 10.10am, tak sempat la.. Ati ada keciwa sket la. Pikir balik, pasar besar mesti dah bukak, tak jauh dari pasar kraftangan ni, kat tinggat atas ada gak jual baju-baju dan barang-barang lain. Let's go.. Masa yang ada harus digunakan sebaik yang boleh, habiskan duit yang ada.. yieeehaaaa....
 
Aku dengan zila dah macam explorace pulak.. Kat sini memang tak banyak pilihan, lagipun kedai baru bukak, harga pon berlagak mahal. cess....Sib baik ada jugak yang berkenan di mata, harga pun bole cerita la, walaupun tak semurah harga kat pasar Kraftangan tu, boleh la, dari tak ada.. huhuhuhu... Last punya, gi borong kueh cincin, belacan, udang kering.. Habiskan saki baki duit yang ada kan???? heeeeeeeeeeeee.....
 

Muka shuke sangat lepas duit dah abis...
 
Selesai bershopping, Jom pegi airport, nanti tertinggal kapal terbang pulok. Sampai airport, sempat lagi sambung shoping kecil-kecilan.. Dasar wanita, mmg kuat sangat shopping.. ehhh, lelaki pon same kot.. hehehe..
Kelabu mata...

Kesian akim, terkepet2 tu haa..

Sabar ye sayang, jap lagi kite terbang pulang....
Setel drop bag, sempat la rembat anak patung 2, 1 utk jiha, 1 untuk akim.. takut bosan masa dalam flight, kena belikan mainan.  Jom masuk balai pelepasan. Tak lama menunggu, ada announce untuk beratur cam kanak-kanak untuk masuk kapal.. yeaaahhh..... 
jom nek kapaltobang


Cepat amik gambo... Nanti kene marah. hahaha
Masuk dalam kapal jek, eh pelik.. nape kami dok kusi merah, depan sekali pulok tu.. ni kan hot seat?? Upenye, baru teringat yang masa penerbangan kami ni di cepatkan, so seat pon di ubah. Beli seat biasa, tapi dok hotseat. Tapi depan sekali la pulok, masa dorang tgh set untuk anta makanan, orang yang kat depan ni keroncong perot, bau sedap..  Sib baik dapat gak beli nasi lemak sebungkus. Last tuh.. :P Sempat jugak beli fridge magnet Air Asia.. Duit yang ujung-ujung tu.. hahaha...
Cakkkk.. Akim lena sepanjang perjalanan...

Orang belakang tetibe sibuk pulok.. haha..

Ha, tambah lagi.. hehehe

Kami sekeluarga...
Alhamdulillah, lega rasenya tiba di Senai Airport. Cuaca tak berapa baik, hujan gerimis. di airport, kami berpisah. Abg pie dan kakak dah ada kat sana nak jemput kiteorg.
 
Syukur Alhamdulillah, percutian yang sangat menarik dan menyeronokkan. Harap-harap 1 hari nanti dapat lagi bercutian bersama-sama. Maybe bole jalan jauh lagi sket.. ewaahhhh, berangan.. heeee.....
InsyaAllah kalau takda aral, aku, hubby, baby n mak akan ke Langkawi pada Mac 2014. Hope takda aral melintang pukang la. saja nak bawak mak rasa naik kapal terbang. :)
 
Okeylah, tamat suda cerita 4 hari di Sabah. Nanti aku akan bukak 1 entry lagi untuk tips and ctc num tokei homestay n van sewa kat sana. Untuk kegunaan aku jugak, manetau esok lusa nak pegi lagi.. ehhhh??? haaaahahahaha.... bye....

No comments:

aku

Assalamualaikum Sihat ke semua.. camne kehidupan? turun naik tu biasa la kan.. Jap ok, jap tak ok... Aku plak, skang rasa sket kesunyian....