NUFFNANG

Tuesday, February 18, 2014

March... aku datang......

Assalamualaikum...

Selamat petang u olls... Ada sihat ka?? Lately memang panas, kemarau n kering.. minum la air masak banyak-banyak untuk mengelakkan dehidrasi, demam n batuk kung kung kung.... I pon dah 2 minggu batuk tak baik lagi, cuma rasa dah kurang sket la.. Alhamdulillah...

Sedar tak kita dah nak masuk bulan march kan? Aiceh, ayat mu macam ayat cikgu bahasa melayu tingkatan 5 kan? hahaha... Takde la, just mengingatkan saje yang kita dah nak masuk march sket ari lagi sebab bulan feb hanya  28 hari saje tahun ni... Motif ?? argghhh.. ok2 straight to d point sudahh...

Bulan March ni banyak benda yang ada dalam jadual.. ewahh... Antaranya -

1. Bawak bonda-bonda bercuti dari 2-4 march nanti. Ala tak jauh pon... Dalam Malaysia sahaja.. Nak bawak bonda ku n bonda mertuaku ke Langkawi.. Tak pernah lagi kot bawak bonda-bonda bercuti bersama. Ada rezeki sket, meh la kita berjalan-jalan bersama. Bonda n Bonda mentua plak, cam janji plak, kalo salah seorang tak pegi.. x nak pegi lagi seorang.. amboi-amboi.. macam bff pulak... Okey2, anaknda bawak dua2 sekali okey...

2. Birthday my lovely akim. Wah Alhamdulillah, dah setahun dah anakku... Patut la dah pandai macam-macam.. pagi tadi lagi best. ada lah kotak besar penuh dengan barang dapor, mangkuk, periuk, tuppaware. standy nak pindah la katakan.. si akim tu berdiri kat kotak tu sampai kotak tu tumbang n die terbaring jatuh.. melalak di pagi hari.. terus papa angkat n mama plak rampas dari papa dan sumbat air masak.. tanjat boboy kan... tapi anak bujang, jap je nangis nye, pastu senyum sudah.... Dah setahun dah... kite celebrate nanti ye sayang ku musyuk ku....

3. Pindah rumah.. ye, saya nak pindah rumah.. tapi sebelum pindah, banyak keje nak buat la wei.. nak cat umah baru... baik kan... nak masuk umah sewa tu, cat sendiri pulak.. Tak pe lah, dah biasa.. Bukan apa, nanti bolehlah pilih cat yang berkenan di mata ku sendiri... walaupun sampai la ni tak tau nak pilih kaler ape... blur.... Nak angkat barang, nak kemas rumah.. wahh capekkkk neh neng..

4 Majelis pada 6 hb march nanti... Reheasel mungkin 5 hb.. Yang ni kan, memang bersyukur sesangat la.. sebab masa di maklumkan pada awal bulan 2 ari tu yang majlis ni akan diadakan pada bulan march, memang risau, takut bertindih dengan jadual percutian ke langkawi tu.. Syukur Alhamdulillah, memang ngam-ngam je. Balik dari Langkawi terus ada majlis.. silap-silap tak masuk opis langsung minggu tu.. untung ler kan... hehe.. Majelis ape tu, nanti la akan di kongsi okey. InsyaAllah...

Banyak ke program?? Taklah banyak sangat tp memenatkan n perlu pergerakan yang byk dan jauh.. Semoga semuanya di permudahkan dan Bersyukur sangat atas limpahan rezeki dan kurniaan darI Allah.

Jumpa lagi di lain siaran... Oh ye, esok aku main bola tampar, pls fren, doakan aku.. aku memang bukan atlet.. Takda bakat langsung pun. Tapi doakan terbaik untuk aku dan team. Semoga di mudahkan usaha, dijauhkan sebarang kecederaan dan gembira sepanjang permainan. InsyaAllah.. :)


Thursday, February 13, 2014

Bola Tampar???? Tampar nak??

Assalamualaikum...
Hamboi... Ganas tajuk?? Kasar nampakk.... :P

Takde lah, saje je bikin gempak. Actually baru je lepas training bola tampar.. Me?? Main bola tampar?? Ilang akal ape??Hahahha....

Nak kate aku allergic ngn sport mmg tak la, aku sukan work out.. aku suke badminton.. Tapi suka la, buatnya tu jarang-jarang.. Bukan apa, jarang dah dapat peluang, lagi-lagi pas kawen n dapat akim.. Tapi kalau bola tampar nie.. ermm * sambil garu kepala yang pakai tudung * Memang tak minat, tak reti n tak sukeee... Penah main masa sekolah rendah dulu, sakit hokey...

Tapi.... Biler terpaksa cukupkan korum jadi wakil tempat keje ni, ades rase nak pitam pulak... baru pas latihan, rasa nak nanes jek... lenguh-lenguh dah tangan ni tau.. nak menaip pon tak larat.. uhuk uhuk... tu belom cite, kekiri, kekanan.. kedepan idak, keluar court ade lah.. Tak ley imagine, bila dalam perlawanan nanti.. eeeee.. takutnye....

Lantak la... Ape nak jadi, jadi la... dah ini je yang ada.. hadap jelah...

Bestnye dok Johor.. Ari ni balik kul 3.30ptg... Esok cuti.. Horey.... Sabtu kena masuk Singapore lagik.. Aduh, seriau masuk sana minggu lepas tak ilang lagi.. sesat wei... hahahaha... Hope sabtu ni tak sesat lagi... chaiyok2....

Wednesday, February 12, 2014

Assalamualaikum..

Assalamualaikum...


Salam tengahari rabu semuanya..
Sihat ke?

Kami kurang sihat la. This week yang sangat melemahkan. Ahad dan isnin, dapat mc..
Semalam half day.. Tak larat sungguh dengan batuk, selsema dan pakej sakit mata sekali..

Sakit mata tu dapat dari akim. tapi skang dah ok la.. Akim pun dah sihat.. Cuma mama je yang tak sihat-sihat lagi.. batuk kong kong...hingus meleleh2... malam pon tido tak lena, asik tersedar jek.. kesian tak kak ton??

Tapi Alhamdulillah, bila tuhan dah tentukan yang sakit itu penghapus dosa-dosa kecil kan... Tambahan plak, biar la mama sakit asalkan jangan akim yang sakit.. tak sanggup beb, tengok anak merengek, senyum pun tak nak... lagi sakit rasenye, dari sakit yang ada skang nie..

Okeylah, jom jaga kesihatan ye.. Cuaca dah semakin panas dan kering, minum air masak banyak-banyak.. jangan sibuk nak berjemur tengah panas.. Jaga kesihatan n keselamatan anak-anak kita n also hubby kite.. wekss... gedixxx.... :P


wassalam....

Sunday, February 2, 2014

My Chenta

Kesian tengok budak nie.. Balik keje die dah tetido... Papa solat,die x tahan la tu.... be a good boy ye sayangku....

Lagi sebulan lebih, akim will celebrate his first birthday.. yahoo.... akim dah besar... nti mama wat cokolat cake utk akim eh....nyummy2... :)

I love u son... I love ur papa also.. hehehehe.. :)





Saturday, February 1, 2014

Myselfie story.. Bole?

Assalamualaikum...


Selamat tahun baru cina...
Aduyai, rindunye pada blog...
rindunye nak tulis blog...
byk cerita tersangkut nak tulis...
bile la masa nak menulis lg erk...


busy memanjang..
time ade masa, malas pulak..
time rajin, busy pulok..
kesimpulannya?
bersimpul-simpul...


skang ni busy nak kemas umah, nak pindah katenye...
last week, akim tak sihat, sakit mata.. demam selsema..
syian die, bad mood abis...
selalu senyum sokmo... time sakit, syahdu je muka..
semalam dah sihat sket.. sengih je manjang..
lege hati mama..
hari ni mama keje
kesian akim terpakse ikut nenek jah pg family day..
semoga Allah sentiasa memelihara kesihatan n keselamatan anakku...


Bestnye tulis blog...
bestnye..bestnye..bestnye....


Nak beli broadband ar camni... :(