Monday, May 26, 2014

Sukan Sempena Hari Antidadah Kebangsaan Peringkat Negeri Johor

Assalamualaikum...
Hye semua, harap sihat selalu.. Lama tak update blog... Rindu tau... Hari tu, mood memblogging agak down sebab tak bole nak upload gambar, tapi lepas dapat selesaikan masalah tu, idup kembali ceria.. Semangat kembali membara dan taraaaa, terima lah cerita yang dah berabad lamanya.. hahahahaha...

Ni cerita bulan Februari hari tu, 19 Februari 2014. berkerak dah gambar dan cerita ni.. Tapi nak jugak update, sebab kisah seronok harus la di kongsi bersama kan???

Setiap tahun memang ada sambutan Hari Antidadah ni, tak kiralah, peringkat kebangsaan atau antarabangsa... Tahun ni sambutan untuk Peringkat Negeri Johor diadakan di Kompleks Belia dan Sukan Negeri Johor, depan Stadium Tan Sri Dato Hj Hassan Yunos, Larkin. Banyak jugak acara yang di pertandingkan dan semua acara kami hantar wakil, yang paling best, kat tempat aku ni, wanita nya ada 12 orang, sorang cuti bersalin dan sorang lagi sedang membuyung.. so tinggal 10 saje. Setiap acara tu boleh dikatakan perlu ada wakil wanita kecuali futsal dan tarik tali... Oleh sebab tu jugak, hampir kesemua wanita2 perkasa ni di pilih ke sukan tersebut walaupun tak berape nak atlet sangat.. hahaha...

Aku masuk bola tampar, ha, sebelum ni pon aku ada post pasal bola tampar ni. Memang tak reti pon tapi tampar je lah apa yang boleh.. hahaha, yang lain-lain ada game badminton, bergu lelaki n campuran, congkak, dart dan carom.  
Ni final badminton bergu dan di menangi oleh CCRC Muar.. Team kami la tu!!

Amboi ahkak, gembira nampak.... yesss

Kami!!! 
Pertandingan mula lebih kurang pukul 9.30 selesai majlis perasmian, Mula lah perang sahabat. Team bola tampar kitaorg ni walaupun tak menang tapi baju cantik.. Ada orang sponsor jersey cantik, pas pakai sila pulang.. kahkahkah... 

Untuk team badminton bergu lelaki dan bergu campuran, Team kami masuk final dan acara ni acara akhir yang mana semua berkumpul utuk tunggu penyampaian hadiah. Time ni team kami la paling meriah dalam bagi sokongan, memang menang sorak lah.Tapi puas hati sebab dapat johan dalam dua2 acara, hoiyeahhh...Pertandingan selesai dalam pukul 4 dan terus dengan penyampaian hadiah, ada 13 pasukan yang bertanding, markah keseluruhan di kumpul untuk menentukan juara keseluruhan. Semangat sokong team badminton membawak ke masa penyampaian hadiah plak. Yang paling sweet sekali, team CCRC Muar dapat tempat ke 5 dlm 13 pasukan. Seronok!!
Ahli sukan!!

Atlet Bola Tampar yang menang gaya.. Janji seronok.. hehe
Selesai semua dekat pukul 6 jugak, naik bas n balik Muar. Singgah makan jap kt Macap dan terus balik.... Sampai rumah pukul 9.30mlm. Penat!! Apapun tetap seronok dan enjoy. Kesian kak sutini, main bola tampar sampai jari kelingking dia tulang beralih, tak boleh tegak. Sampai skng wat rawatan n fisioterapi. Walaupun macam tu kak su tetap semangat n antara player yang bagi markah untuk pasukan bola tampar.. Cayalahh...
Jom balik!!

My team... Chaiyok la korang...

Team CCRC Muar.. Semoga sentiasa bersemangat!! yeaahhhh....

No comments:

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...