Tuesday, June 3, 2014

Cadbury punya cerita


Cadbury oh cadbury

2 minggu lepas, Kementerian Kesihatan mengatakan yang ada DNA Babi dalam 2 produk cadbury - Cadbury Dairy Milk Hazelnut N Cadbury Dairy Milk Roast Almond.. Bila dengar je berita tu, rasa nak fengsan jap. Maklumlah, kalo di kira sampai tak terkira la, dah berapa carton masuk dalam perot nie.. Rasa nak minum air zam zam 3 tong sebab nak sucikan perot.. sob sob...

Dan hari ini, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) mengesahkan 2 produk Cadbury tiada unsur DNA babi dan halal dimakan..  JAKIM amik sample dari kilang dan hantar ke makmal untuk ujian n KKM pulak ambil sample dari pasaran n dikatakan mungkin di cemari sebelum di uji di makmal.

So, apa cerita? Mana nak ikut? Tepuk dada tanya selera... Tepuk dada tanya hati, kalau was-was tak payah la makan. Mungkin ada beberapa pilihan coklat jenama lain. Terpulang la...

Untuk haku? ermm, rasanya puasa kot dari amik sebarang jenis coklat sbb trauma pulak. hahaha... Tunggu sampai hati betul-betul yakin akan ke halalan toyiban nye.. InsyaAllah





2 comments:

Jari Manis said...

Salam lily, thanks follow blog Jm, im will follow u back. Pasal coklat caburry tu mmg haru biru sekejap kepas kkm buat statement tu pastu jakim pulak pegi check. Hsbis tu yg sblm ni x penah g check ke ntah2 byk lg product lain yg ada tp kita yg x tshu huwwaaaaa apa2 pun mkn je lah menda lain. Panjang lak komen nye

Lily Purple said...

Salam Jm.. tq follow me back... btol la Jm, skang jadi risau plak nak mkn cekelat ni... lagi2 brg import.. haish.. tp i love cekelat la..

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...