NUFFNANG

Friday, June 13, 2014

Kenduri kahwin Di Peserai Batu Pahat

Assalamualaikum...

Beginilah dikhabarkan kisah 7 hari yang lalu, di mana hamba bersama suami dan anakanda tercinta telah menuju ke majlis persandingan anak kepada kenalan hamba di batu pahat dengan menaiki kenderaan besi.Perutusan jemputan dari pihak kenalan telah kami terima sepurnama yang lalu, demikianlah adanya.. ewahhhhhh,,, klasik sangat kannn..... Motip nak klasik??

Sebab nya adalah, tema majlis kahwin kali ni macam kesultanan dulu-dulu gitu. Siap pengawal, dayang-dayang n mak inang ko tau.. keleesss kak min....

Pelamin yang gah kan, kan cam raja-raja melayu lama tu.. alaa cam dalam pelem tu.. tau pelem???
Mak pengantin, aku panggil kak min jek. Dulu husband kak Min sama keje dengan aku. Tapi dah meninggal 3 tahun lepas. Cerita nya kat sini. So, lepas arwah meninggal, aku dengan kawan-kawan still berhubung ngn kak min. Ala-ala neverending relationship la kan..  Tapi masa sampai majlis ni, tetiba rasa sebak sangat. teringatkan arwah. :(

Sebelum touching lebih-lebiy, baik amik nasi n makan banyak-banyak.. lapar ni.... Sedapnya nasi ngn lauk pauk. Serius tak sempat nak ambik pic. Teruja sangat. Akim pun suka juga nasi tu. Sedap nyum nyum. Pas makan nasi, makan kueh pulak, Akim nyer fav, apam polkadot.. 4 biji kot dia makan sorang pastu siap mangkuk kertas pon masuk mulut, alahai anak aku.. Makan sama cam mak die, rakuss,,, hahahah

Kat tangan kiri dia tu, apam polkadot kaler kuning

Tangan belah kanan, apam polkadot kaler pepel...

Dalam mulut penuh kan... Tapi mata masih tengok makanan..
yeahhh!! anak mama suka makan.... :)

Paksa papa dok depan pelamin, akim mulut penuh lagi....
Siap makan nasi dan kueh2, lepak-lepak makan buah, eh mkn lagi?? hehe.. Arul n family sampai, meh dok kat table ai.. Tak lama lepas tu wan n family pun sampai jugak.. Bawak la si kecik ana banananana.. hahaha.. comeynye, budak kecik ni.. geramm haku.. meh kat auntie.... 

Hye auntie, i am ana... Saya bad mood sket... heee

Peace... dah mcm kembar si arul ngn wan nie, baju same, cap same.... 

Hehehehe, amacam? cam happy family tak?? weeeee... **verangan tambah baby lg** hahahaha

Geng gagak itam dah beranak pinak.. hehehe.. Dulu masa bujang, dorang houssemate...
Skang semua kelek anak.. Seronok bini dorang..rileks jek, ley selfie..  hehe
Bila nak gerak balik, pengantin pon sampai.. sempat jugak tengok pengantin. Ala comeynyeee
Comeykan?? Nampak hulubalang dan pengawal istana keliling tu?
Masa baru sampai tadi, hubby cakap eh ada pendekar mustar la.. Tengok-tengok ada yang pakai tanjak, masuk dalam kawasan dewan, rupanya ramai lagi pendekar2 mustar rupenya... Masuk dalam dewan, eh ada dayang ngn mak inang istana pulok.. wah keles ko mariah....
Pengantin, bad dan ecah... Tengok dayang-dayang tu, semua pakai pkai kain batik kat kepala...
ade bunge selit lagi tu.. pewiit....

Gambo kowang lagi... ini tidak adil....

Pengantin lama dan anak pengantin..
 sibuk jugek nak bergambo kat photobooth.. hehehe

Bergambar sebelum balik... cam handsome tau amik gambo pakai misai tu.. hehehhe

SELAMAT PENGANTIN BARU 

Muhammad Badrul Hisyam & Aeisah

" Semoga bahagia hingga hujung nyawa "

Terima kasih buat mak pengantin - kak min sebab jemput kami ke majlis makan kenduri terima menantu kali ni...

SEKIAN...

2 comments:

Jari Manis said...

Tgk org kawin Jm pun rasa nk kawin jgk ahahaha dasar :-)

Lily Purple said...

wahh.... okeylah tu JM.. jgn lupe jemput yeah.. hehe