Thursday, June 12, 2014

Restoren ikan bakar dan asam pedas Wak Jos Sabak Awor Muar

Hari isnin, 09 jun ari ut. Tetiba malas nak masak. Aiceh ayat, tetiba konon.. padahal pantang je ada peluang... hehe... Okey-okey memang malas nak masak n tekak teringin nak makan luar. hehe.. Paw hubby belanja bukak puasa kat Muar sebab teringat hari tu hubby nak makan ikan bakar, so sebagai isteri yg prihatin haruslah kita memenuhi impian dia walaupun  hakikat memang dia yang belanja. huahuahua.....

Kami ke Restoren ikan bakar Wak Jos kat Sabak Awor. Restoren wak jos ni memang dah dikenali la kat area muar ni, aku je baru nak kenal-kenal. Restoren ni terletak kat area umah kedai kat sebelah je medan ikan bakar sabak awor, katanya dulu die berniaga dalam medan tu jugak so skang tak pasti dalam tu ada atau tak sebab dia dah sewa 1 lot kedai kat sebelah  medan tu jugak. Lebih luas, senang nak parking n tak jalan jauh la.

Argh lapa, asik bebel jek.. Jom tengok order apa...
Ikan siakap stim.. stim tol tgk siakap tu... ikan ni berat die 700gram

Sotong goreng tepung kegemaran ramai... 5 ekor kot...

Ketam black n white.. ok tipu.. Black papper crab 2 ekor..
Ada lagi tak amik gambar, pari bakar sambal...rupe die cam kat bawah ni la...
pic google.
Stail  order same ar ngn restoren seafood lain, ko gi tempat display ikan sume tu, pilih apa nak mkn, berapa banyak n bagitau nak masak apa. Nasi putih ada, nasi lemak pun ada.. Air macam-macam ada. Order-order.... Nama pon kat Muar kan, siap di sediakan sambal kicap n sos untuk pilihan pencecah. Seafood fresh, paling suka adalah sotong tu, sedap..yang lain-lain sedap jugak crab pun nyummeh jugak. Semua sedap la, tu yang masa nak solat maghrib rase senak je sbb makan lebiy sgt... Cuma gelas utk air buah tu kecik sangat, cam gelas kenduri kawen gitu. Aku yg kekeringan ni, 4 x sedut dah abis... terpakse kecek akim punye carrot susu. hehe. kalo order jag, bole la gelas gitu kot.. 

Kitaorang makan -
nasi putih 1
nasi lemak 1
ikan siakap stim ( 700g )
pari bakar sambal ( half yg agak besar )
ketam black pepper (2 ekor )
sotong goreng tepung (5ekor )
air tembikai
air epal
air carrot susu 
air suam & ais kosong
TOTAL - RM60 ++


Agak-agak murah ke mahal?? Berbaloi la kot, ikan besar tu.. mengah nak perabih.. Brup.. Lupe nak bgtau, sate pun ada jugak tp tak order pun. Bilik solat pun ada. Tak risau nak terkejar-kejar. So apa lg? Nak merasa apa yang aku makan td? Jom le.....

5 comments:

Jari Manis said...

Murah tu klau x tempat area Jm ni jgn mimpi lah nk dpt rega tu

Lily Purple said...

ye ke JM? Jom la dtg muar.. :)

li anamy said...

Nasi putih utk sorg mkn ke? Tp hrga msih ok

li anamy said...

Nasi putih oder 1 je ka? Kira hrga msih murah.. tq info ni

Lily Purple said...

li anamy. nasi putih 1 jek sbb hubby mkn nasi lemak berkrim di sukai rami.. hehe

Kebun Kembun dan Mulberi

Assalamualaikum... happy sunday u ols. di johor, sunday keje yerk.. xde makne nak golek2 sampi kul  doblas.. heee Last week aktiviti,...