Friday, August 29, 2014

FLORIA PUTRAJAYA 2014



Assalamaualaikum....

Dah berbulan tak blogging.. x sempat u olls..  nak kate bz, tak la jugak tp yg banyaknye, malasss... haha.. tp, nak jugak upload gambo n citer gi Floria Putrajaya ari tu.. dah berkuap la... :P


Kami g Floria ni atas urusan kerja. kena wat survey untuk landskap yang menarik n boley guna pakai dalam   kerja harian.. Felling so happy sbb dpt jalan jalan... :P



Sampai jugek... me ngn kak sutini


Jom beli tiket dulu... hehehe

Yahoo dapat tiket.. sorang rm 3 sajerk.. :)


cantiknye payung tu... cam fantasi taw... tp panas time nie... kering

Jom standby gajet.. nak amik pic.. ni kan jalan sambil siapkan assignment. heh

sotong kurita dari botol mineral... cantik.. yg bergambo tu pon cantek  ... :P

Ni namenye kreativiti... sgt suke.. edible garden

Ni pon same kat atas

lagi dari bahan buangan... cantikk


Sempoi tapi menarik

gewam tgk bunge


Taman dari pallete.... susun palette jadi lawa..

unik... adeh..


susun botol mineral, ley jadi gini...


kann... tu ar, org ckp x caye.. :P
sian kaki pokok..

Tuan Tanah kedaung

me, kak su n amir

lagi...


dan lagi.....


Lepas ni kita gi tgk bunga untuk hiasan dalaman,sape yg minat bunga sila siapkan tisu untuk lap air mata....heh~

Cantik tak cantik tak???




Hah, cantik kan? cantik kan???


haaaa.. cantik... minat.. lap air mata.. sob sob


Meriah.. cantekkk....



Table dinner katenye.. ley amik idea kalo nak romantic dinner kat umah nanti...


Japan style...



So sweet....



Sesuwei kan.. ade gambo gitu.. konon ley kenang zaman penantin la tu.. auumm... :)


Ni pon same... ade love love.. ni kalo nat wat pastikan anak dah tdo yerk...



simple tp suwittt jugak...


tgh mentelaah.. haha


Sekejap dan sampai kat Terengganu.. hebat tak beta? ehhh..ayat cam kenal la.. haha


Ha, jom feling feling pantin baru...



bang bang gibing gibing gibing.... kompang di palu pengantin baru...


Anyam pakai plastic.. ko mampu???


Pokok mende camni..


Jeng jeng jeng... selamat pengantin baru!!!!


love love love..... lawa abis...


Bunga kacukan kembang tak jadi... memandai je...


Mak jemah kepanasan.. kahkahkah



Suke tau gambo ni, cam dlm game plant vs zombie.. belakang tu plant, aku zombie Nye.. ehhh???



Jom tasek kenyir plak....


Ngn mascot yang miang.. hahaha.. kawan aku yg ckp la.. )


fantasi ...












menatang ape ni??
Masuk ke taman semula yerk, banyak benda aku nak tunjuk.. pada muka korang, biar muntah kuning, tengok gambo yang melambak sbb aku pun nak muntah dah asik wat caption jek...


Peserta pertandingan kot.


Tayar jek, tp camne nak potong wat camtu.. gigih...


Tayar lagi.. pakai tayar n besen wat kolam... sempoi...


Ala comeynye.. Kalo umah beso nak wat cenngini la...


Sila tengok kat botol tu, wat lampu tau...


Kalo malam mesti cantik kan??



Menarik....


Ni pon menarik, rase nak wat kat umah kalo duduk kampong..



uewaa. kalo nak gini kene ade gardener la...

Bukan lemang okeh.... pvc paip tp lawa jugak nampak


Berapa orang dalam gambo ini????



Jejak kasihan.. ni member sekolah rendah dulu.. 3 ari dok jaga event, itam ko.. jatuh saham..



Muke penat.. tak bole blahhh


Orkid.... lawa nak mampss... sib baik aku x pandai jaga okid.. kalo x, memborong laaa


Adesss.... cantekkk


Cam bunga plastic la plak


Pokok kecil yang bernilai tinggi....


Beribu hengget ni....


Bonsai....


Orkid lagi


Bunge ade ong, kate org cina



Orkid lagi...


tumbuhan tanpa Tanah...



Tumbuhan udara.. air plant



duduk camtu bole besar pokok  tu.. haha

Owh tolong~~ tolong~~... ade zirafah... hahaha

Last posing..... muka pon penat,, jom balik...
Balik dari floria pukul 4.00, berkejar nak anta dokumen pulak.. Ni kali ke 2 gi floria ni, 1st time dulu tahun berape erk.. lama dah.. masa freehair dulu dulu.. hahaha.... Ok la, ni nak fengsan dah  wat caption banyak...   K bai....

No comments:

I'm Back!!

Tajuk acah-acah taiko sgt.. wekkk Im back sbb lame tak upload.. kat opis xde line tenet. dah 8 bulan kot.. Hari ni baru repair.. baru e...